Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שילמתי על מולטימדיה לרכב כולל התקנה. סוכם מראש על התקנת מערכת ספציפית, בפועל הותקנה מערכת שונה ממה שסוכם מבלי שיודעתי על כך מראש.  אחרי שבועיים המערכת הפסיקה לעבוד.

אמנם אני באחריות אבל רצף התקלות (הזכרתי רק חלק מהן) לא מתאים לי ואני מעוניין לצאת מהסיפור עם המתקין. שילמתי לו בכרטיס אשראי בתשלומים וירד תשלום אחד. ברצוני להציע למתקין שייקח את המולטימדיה בחזרה ויחזיר לי 3/4 מהכסף. האם זה ריאלי בכלל ? מה הזכויות שלי מבחינת החוק? בתודה מראש !

פורסם

על פי החוק עליך לתת לספק השירות הזדמנות סבירה לתקן את הדרוש.

ועכשיו לפרטים:

לגבי הבדלי הדגמים שהותקנו. במה שונה המערכת שהותקנה מזו שסכמתם עליה? היא יקרה יותר או פחות? טובה יותר או פחות? אם הוא דומה או טובה יותר, וניתנה לך בעלות מוצר זול יותר, הטענה הזו פחות מחזיקה מים כי גם אם זה לא תקין שלא ידעו אותך, הרי שלא הפסדת מהענין (אלא אם בחרת בזולה יותר כי היא אמינה יותר). מה אמר בעל הבית כששאלת למה לא הותקן מה שסוכם?

לגבי התקלות, הזכרת אחת (הפסיקה לעבוד אחרי שבועיים), אבל כתבת רצף. הפרטים חשובים. מהו רצף? (הבנתי שמדובר על חודש כי ירד תשלום בודד), דין 2 תקלות אינו דין 4 תקלות. 

תן פרטים, ויהיה קל יותר לעזור לך.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, tinoki כתב:

חתמת על קבלה / תעודת הזמנה בסיום ההתקנה?

לא חתמתי על כלום קיבלתי חשבונית שרשום עליה מה הותקן.

לפני 40 דקות, Be roo כתב:

על פי החוק עליך לתת לספק השירות הזדמנות סבירה לתקן את הדרוש.

ועכשיו לפרטים:

לגבי הבדלי הדגמים שהותקנו. במה שונה המערכת שהותקנה מזו שסכמתם עליה? היא יקרה יותר או פחות? טובה יותר או פחות? אם הוא דומה או טובה יותר, וניתנה לך בעלות מוצר זול יותר, הטענה הזו פחות מחזיקה מים כי גם אם זה לא תקין שלא ידעו אותך, הרי שלא הפסדת מהענין (אלא אם בחרת בזולה יותר כי היא אמינה יותר). מה אמר בעל הבית כששאלת למה לא הותקן מה שסוכם?

לגבי התקלות, הזכרת אחת (הפסיקה לעבוד אחרי שבועיים), אבל כתבת רצף. הפרטים חשובים. מהו רצף? (הבנתי שמדובר על חודש כי ירד תשלום בודד), דין 2 תקלות אינו דין 4 תקלות. 

תן פרטים, ויהיה קל יותר לעזור לך.

להלן הפרטים: במקום המערכת שסוכם, מותג  עם אמינות מוכחת,  הותקנה מערכת של מותג לא ידוע באותו המחיר של המקורית. זה לא נאמר לי מראש ואילולא הייתי שואל מה הוא מתקין לא היה אומר בכלל. כששאלתי למה הוא לא מתקין מה שסוכם בעל הבית תירץ זאת בכך שאין לו את המערכת במלאי. למערכת שהותקנה זיכרון של 3G למרות שסוכם על מערכת עם 4G. אחרי ש"עליתי" על זה הוא הוריד לי 70 ש"ח במחיר.  יודגש שלא נאמר לי מראש על ההחלפות כך שלמעשה הייתי צריך לקבל החלטה במקום "תחת לחץ" וזה לא הוגן. אם הייתי יודע מראש הייתי מוותר על העסקה. תקלות ידועות: המערכת הותקנה לפני כשלושה שבועות והפסיקה לעבוד לפני שבוע . כשעבדה לא יכולתי לשמוע מוסיקה מדיסק און קי כפי שסוכם מראש. המיקרופון התפרק. האנטנה לא הוצמדה לרכב. עלות המולטימדיה כולל התקנה אלפיים ש"ח. למרות שלכאורה עליי לתת למתקין הזדמנות לתקן את הפגמים, לאור ההתנהלות המפותלת שלו , אני מעדיף שניפרד . תודה על העזרה !

עריכה אחרונה על ידי ofer3333
פורסם

לא שמענו את הצד השני.

לפי מה שאתה מתאר, הייתי יורה לכל הכיוונים: גם ביטול בחברת האשראי בטענה שקיבלת משהו אחר, וגם לדרוש ממנו החזר (לפני הפנייה לחברת האשראי.

לתעד הכל

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני בספק שחברת האשראי תסכים לבטל, המוצר אצלך.

וזה נחמד שאתה מעדיף להפרד, אבל לא בטוח שהחוק לצדך.

אתה טוען להבדלים בין המותגים (לא פרטת מה הם) אבל אומר שהמחיר דומה, זה לא כל כך מסתדר. לטענתך סופק מותג לא ידוע, אם תפרט יהיה אפשר לחקור ולהשוות (זה שאתה לא מכיר לא אומר שהוא נחות).

חסור השקיפות עומד לטובתך, אבל לא בטוח שיספיק אם זה יגיע לרמה המשפטית. הרצון לא לעבוד יותר עם איש מקצוע כזה מובן, אבל כדי לאלץ אותו להפרד אתה צריך ״תחמושת״ חוקית.

לגבי התקלות, כאמור, על פי החוק אתה צריך לאפשר לו לתקן, גם אם מבאס שנפלת אולי על איש מקצוע גרוע (את תקלות ההתקנה של האנטנה והמקרופון מן הסתם פשוט לסדר, שתי הבעיות האחרות נשמעות מורכבות יותר).

אם כל מה שמענין אותך זה לסיים, אתה חייב לעשות שיעורי בית, לחקור על ההבדלים בין מה שסוכם למה שקיבלת.

לברר מה מתוך העלות היה החלק של העבודה.

לברר מה הבדלי עלות של מערכות דומות אבל עם 3 מול 4 ג׳יגה זכרון.

ואז תוכל לבוא מעמדה של כח ולא תהיה לו ברירה להסכים כי יבין שהחוק לצדך. בלי הוכחה שיקבלת מוצר נחות, תתקשה לעשות זאת.

פורסם

איזה מותג ביקשת? מה קיבלת במקום? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הייתה צריכה להיות הצעת מחיר מסודרת עם הדגם, חתימה שלך וכדומה. כדאי לבטל את העסקה גם בכתב. נראה שזה ייפתר רק בבית המשפט תביעות קטנות. מחוק הגנת הצרכן:

2.    (א)  לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

(1)   הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;

32.  (א)  נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.

(ב)  בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן, ואם היתה העסקה עסקה למכירת נכס – ישיב הצרכן לעוסק את הנכס נושא העסקה, בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן;

פורסם

סוכם על ניפון או G9 הותקן NSA-700. 

סוכם על 4G זיכרון קיבלתי 3G זיכרון.

המתקין לא ציין שאין לו את המולטימדיה שהזמנתי גיליתי זאת רק אחרי ששאלתי במעמד ההתקנה כשכבר לא היה לי כוח מיקוח .

לכאורה יכולתי לבטל אבל כבר שריינתי את יום ההתקנה אז נאלצתי לקבל את הגזירה.

תודה לעונים!

• תוכן חדש...