Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, spider01 כתב:

חברים,

תודה על התגובות. יש פה נושא מאוד מהותי וראשוני

טרם התחלת ההתקנה המתקין אמר לי שלא ניתן להעביר 4 גייג ברכב ללא קידוחים מדובר במזדה 3 2019 דגם 2018 האצבק

אני צריך תשובה חד משמעית בנושא. 

תודה רבה לכם!!!

נשמע קשקוש אחד גדול אני אישית העברתי ברכב כזה 2 גייג

• אהבתי 1

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם

תיקח מהמתקין הזה התחייבות בכתב חתום על ידו שכל מערכות הרכב שלך נמצאו תקינות טרם תחילת ההתקנה על הרכב. 

תצלם את לוח המכוונים של הרכב לפני ההתקנה כולל תיעוד תאריך ושעה. 

ובמידה והוא קודח בקיר אש - שלא יקדח לתוך צמת חשמל או צינור כלשהוא - אח"כ אתה נשאר עם רכב ניזוק ולך תרדוף או תוכיח.

לי זה נשמע קצת מוזר - בד"כ ברכבים יפנים יש צמת חיוות עם גומיה גדולה שכמעט כל המתקינים פוצעים אותה ומעבירים דרכה כבל 8\4 גייג' אבל אני לא מכיר את המאזדות האלו עד כדי כך - מצד שני, מתקשה להאמין. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 שעות, spider01 כתב:

חברים,

תודה על התגובות. יש פה נושא מאוד מהותי וראשוני

טרם התחלת ההתקנה המתקין אמר לי שלא ניתן להעביר 4 גייג ברכב ללא קידוחים מדובר במזדה 3 2019 דגם 2018 האצבק

אני צריך תשובה חד משמעית בנושא. 

תודה רבה לכם!!!

הגבתי שזה מצחיק, מאחר שכן ניתן להעביר כבל 4 גייג וגם 2 ואפילו 0 גייג עובי, ללא קידוחים בקיר האש. כתבתי לך בעבר שיש 2 מתקינים מעולים עם רכבים כאלה ( מאזדה 3 ) אשר התקינו לעצמם וגם לאחרים מערכות מקצועיות מאוד.🥰🙏

פורסם

צויין כאן מאזדה 3 שנת 18-19 

בכל מקרה מצאתי כאן דווקא CX-5 רק שאני לא חושב שזה יהיה שונה במיוחד - עדיין - צריך לבדוק את הדגם שלך ספציפית 

שים לב ל0:45 עד דקה וחצי בערך - הוא גם מראה שאפשר לעשות חור בגומיה ופשוט לעבור דרכה וגם הולך לקדוח והוא מראה איפה - אתה חייב!!! לוודא במידה ואתה הולך לקדוח שאתה לא פוגע בשום רכיב מהצד השני ואתה צריך גם לדעת איך לקדוח מבלי שהמקדח יעוף לך חופשי לצד השני (המתקין שאתה הולך אליו) ואפרופו אני מסתייג מהמקדח שהוא שהתמש בו - הייתי משתמש בבורג קודח קצר שהיכולת שלו לעשות נזק חמור הרבה הרבה יותר קטנה ואז מקדח קוני רק בשביל להרחיב למידה הרצויה. ועוד משהו שבעיני זה שפרסם את הסרטון הזה היה צריך לעשות מעבר - אחרי שקודחים חור במתכת צבועה - כל עוד לא מדובר בנקודה שמשמשת להארכה שם אין ברירה לקלף צבע עד המתכת - לשים לפני התקנת גומיית המעבר - קצת צבע\לקה בשביל למנוע מגע של מתכת ישירות עם לחות באוויר - למנוע חלודה בקיצור. 

עריכה נוספת - טוב, אמנם הוא מדגים שם יפה איפה אפשר לעבור דרך הגומיה וגם איך אפשר לקחת אופציה של קידוח - אבל לא ראיתי שם שימוש במיגון חום (שרוול שחור פלסטי בתוך תא המנוע) לכבל באזור המנוע אלא אם כן זה מגיע בהמשך אז סליחה מראש. בכל מקרה הכוונה כאן היתה רק להראות שניתן בלי לקדוח. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברים

אני אכלתי אותה עם המתקין הזה.

שם לי בידוד בסיסי, הדביק לי את הטוויטרים עם איזה דבק מתחת לדש בורד בחלק הימני והשמאלי (ככה מתקינים טוויטרים?) .  יש רעשים של פלסטיקה בווליום בינוני + ..

השאלה שלי היא כזו , שמתי על ההתקנה הזו כ3000 ש"ח וזה כנראה מה שהוא יודע לעשות...ללכת אליו לתקן זה ללכת לתת לו לעשות כסת"ח לעצמו לא בטוח שזה יהיה לטובתי.

כמה יעלה לי לסדר את הבלאגאן שנעשה אצלי באוטו, והאם יש כמה מתקינים מומלצים שהם גם אנשים ישרים שאפשר לעשות אצלם סדר בבלאגאן ?

זה פשוט שוק פרוץ, כמה אמורה לעלות התקנה במאזדה 3 עם  הציוד הבא על לפי הספר, עם תעלות התאמות והכל ?

AUDISON SR4.300 - מגבר

AUDISON APK 165 - קומפוננט

HERTZ ES200.5  - סאב

פורסם

מה זה בידוד בסיסי?

קשה להבין בלי תמונות..

גם הטוויטרים שלי יושבים על הדשבורד אחד בכל צד ומודבקים עם דבק אבל אין רעעדות כי הם יושבים ומכוונים לכיווני ולכיוון הנוסע.

צלם תמונות

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.6.2022 בשעה 23:06, spider01 כתב:

חברים

שם לי בידוד בסיסי, הדביק לי את הטוויטרים עם איזה דבק מתחת לדש בורד בחלק הימני והשמאלי (ככה מתקינים טוויטרים?) .  יש רעשים של פלסטיקה בווליום בינוני + ..

השאלה שלי היא כזו , שמתי על ההתקנה הזו כ3000 ש"ח וזה כנראה מה שהוא יודע לעשות...ללכת אליו לתקן זה ללכת לתת לו לעשות כסת"ח לעצמו לא בטוח שזה יהיה לטובתי.

כמה יעלה לי לסדר את הבלאגאן שנעשה אצלי באוטו, והאם יש כמה מתקינים מומלצים שהם גם אנשים ישרים שאפשר לעשות אצלם סדר בבלאגאן ?

זה פשוט שוק פרוץ, כמה אמורה לעלות התקנה במאזדה 3 עם  הציוד הבא על לפי הספר, עם תעלות התאמות והכל ?

AUDISON SR4.300 - מגבר

HERTZ ES200.5  - סאב

לדעתי אתה חייב לכתוב את שם המתקין, שאתה טוען שעשה עבודה גרועה, כדי שחברים אחרים גם ידעו ויזהרו ממנו. מצד שני ביקשת המון מידע ועזרה, אבל לצערי לא פניתה לקבל ייעוץ על מתקינים, לקבל מידע בקשר לאיך בונים מערכת סאונד, על מה צריך להקפיד ומה כרוך בבניית מערכת סאונד !! יש מתקינים מעולים ומקצועיים עם המון ידע וניסיון בתחום !! צר לי שאתה כותב שזה שוק פרוץ !! לי אף אחד לא נתן עזרה והכוונה, לכן באמת נפלתי על מתקין רשלן, לך אני אישית פניתי והצעתי את עזרתי, אבל אתה סירבת !!

פורסם
בתאריך 3.6.2022 בשעה 23:06, spider01 כתב:

חברים

AUDISON SR4.300 - מגבר

HERTZ ES200.5  - סאב

לפותח השרשור 

אתה אינך מחוייב כלל! לציין שמות עסקים וזה בכדי להמנע מעימות מיותר עימם בהמשך - מה גם שלכל מטבע יש שני צדדים ואם אתה כותב דיעה אתה חייב לצפות לכך שגם לצד השני יהיו דברים לאמר בטיעון. 

אתה אינך מחוייב כלל! לקבל ייעוץ מצד שלישי אשר פונה אליך בהודעות פרטיות ואינך מכיר את אותו גורם או את הסיבות האמיתיות לכך שפנה אליך בין אם כנות ועם נכונות מלאה ואמיתית לעזור לך ובין אם ישנם אינטרסים חבויים שאינך מודע אליהם. וזה נכון לגבי כל גורם אשר יפנה אליך בפרטי וזה לא מחריג אותי גם כן. 

רק נותני חסות רשאים לפרסם את עצמם או להיות מפורסמים ע"י צד שלישי - אנו מתירים המלצות על עסקים בתחום תוך כדי מתן פרטי קשר בלבד ולא דבר מעבר. הודעות בעלות תוכן פרסומי ע"י בעל עסק או צד שלישי ימחקו תוך כדי אזהרת המשתמש. 

לגבי "בידוד בסיסי" אתה צריך להבין שבידוד אקוסטי לרכב מתחלק לשלוש משפחות חומרים עיקריים:

משכחי רזוננס ורטט.

סופגי גלים

חוסמי גלים. 

ומידת השימוש בכל חומר צריכה להיות נכונה כמו גם אופן ומיקום היישום וכמות החומרים.

צריך ידע וניסיון בעבודה עם החומרים הללו וגם איכות הרכבת הרכב שלך מאוד קובעת בכמה מהם יהיה צורך ליישם בכדי להשתיק רעשים.

תיקח בחשבון כי גם יישום בידוד אקוסטי באזורים מסויימים עלולים להבליט רעשים ממקומות שלא הבחנת בהם קודם ותמיד היו שם קודם לכן והטענה שלך כלפי בעל המקצוע עלולה להיות שגויה מיסודה. 

לגבי בעלי מקצוע מומלצים:

אם תריץ חיפוש בפורום אודיו אתה תמצא כמעט תמיד את יוסי אלפיין ואת ישראל ג'וניור - שניהם מומלצים מאוד מכל הסיבות הנכונות והמוצדקות.

ישנם היום בעלי מקצוע נוספים בולטים בתחום והראשון שבהם יהיה ספונסר פורום בשם ESIMPEX - הינו יבואן STP ובעלים של סדנא בחולון.

אמליץ גם בחום רב על רודי קים שנמצא בצפון הארץ וכך גם על מתקין בצפון בשם דימה (אוכל לברר את שם העסק) וגם על הסדנא של יורי בראשון. 

אם תריץ חיפוש תמצא כאן מספר עבודות בידוד אשר הינם פוסטים אישיים של דניאל קאר סיסטם או חלק מלקוחותיו. פוסט אישי אשר ישנם בו תמונות של בעל הרכב והמלצה על בעל המקצוע - אנו לא חוסמים נכון לעכשיו כל עוד אין מגמה ברורה שמדובר בפרסום. 

לגבי עלויות והתאמה לרכיבי המערכת שלך 

אין קשר למותגים או למיתוג הסדרה של המותגים אשר בחרת להתקין ברכבך לבין עלות עבודת הבידוד - עבודת הבידוד נגזרת אך ורק מסוג וכמות החומרים שבחרת ליישם ומורכבות היישום שלהם בהתאם לרכב שלך. 

אם הרכב שלך הוא רכב פשוט לפירוק והרכב, רכב קטן יחסית - מן הסתם כמות העבודה עליו תהיה לא שוויונית בכלל למשל לפירוק של רכב שכל פאנל בו מהודק בניטים שצריך לקדוח ואח"כ להתקין מחדש - מדובר באופן ברור ביותר שעות עבודה של בעל מקצוע למשל. 

או רכב מסחרי שבכדי לבודד אותו באזורים מסויימים צריך לפרק כל כך הרבה חלקי מרכב ושטח הבידוד פשוט עצום. 

ולגבי שוק פרוץ - זה ביטוי שעדיף לא להשתמש בו, אם התכוונת לכך שאין עלות ברורה לשעת עבודה של כל בעל עסק, אין שייכות להתאגדות כלשהיא בתחום הזה כמו למשל איגוד המוסכים ואין פיקוח על המחירים. זה כבר סיפור אחר. 

ההמלצה שלי לך - תעשה שיעורי בית, תלמד את נושא הבידוד לרכב, אוכל להמליץ לך להביט על פוסטים אישיים שלי על פרוייקט האוונסיס שלי ועל פרוייקט הסובארו שלי ועל מדריכים רבים נוספים שנכתבו כאן ע"י קודמיי וע"י חברים לתחום. 

בהצלחה!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...