Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 

לא מזמן התקנתי ברכב

AUDISON SR4.300 - מגבר

AUDISON APK 165 - קומפוננט

HERTZ ES200.5  - סאב

בידוד בסיסי .

אני שומע בווליום יחסית נמוך-עד בינוני.

אני די מרוצה אבל קשה לי להשוות (זה משמעותית טוב מהבייסיק של הרכב ).

מה אפשרות השדרוג בווליום נמוך עד בינוני שייתן יותר "נפח" לסאונד , דיוק רב יותר , באסים מדוייקים יותר אבל שאני ארגיש שינוי משמעותית. תקציב 10K . עדיף שיהיה VALUE FOR MONEY מעולה.

תודה רבה למקצוענים פה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, spider01 כתב:

היי 

לא מזמן התקנתי ברכב

AUDISON SR4.300 - מגבר

HERTZ ES200.5  - סאב

בידוד בסיסי .

מה אפשרות השדרוג בווליום נמוך עד בינוני שייתן יותר "נפח" לסאונד , דיוק רב יותר , באסים מדוייקים יותר אבל שאני ארגיש שינוי משמעותית. תקציב 10K . עדיף שיהיה VALUE FOR MONEY מעולה.

תודה רבה למקצוענים פה

יש המון אפשרויות שניתן לשפר את הסאונד. אשמח לעזור לך ביעוץ, אם תרצה. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי

האם אני ארגיש בשדרוג משמעותי אם אחבר קדמיים  Audison Voce AV K6  במקום AUDISON APK 165 על אותו מגבר? ואת הAPK אעביר אחורה עם מגבר זהה נוסף

פורסם
לפני שעתיים, spider01 כתב:

היי

האם אני ארגיש בשדרוג משמעותי אם אחבר קדמיים  Audison Voce AV K6  במקום AUDISON APK 165 על אותו מגבר? ואת הAPK אעביר אחורה עם מגבר זהה נוסף

אכן יש הבדל בין הסטים ואפשר להפיק תוצאה טובה 

רצוי להשתמש בdsp ולבצע איטום דלתות

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם
בתאריך 20.4.2022 בשעה 12:08, spider01 כתב:

היי 

לא מזמן התקנתי ברכב

AUDISON SR4.300 - מגבר

HERTZ ES200.5  - סאב

בידוד בסיסי .

תודה רבה למקצוענים פה

יש כאן הרבה דברים להתייחס אליהם גם במובן הטכני, גם במובן הפרקטי. 

קודם כל נתחיל מזה שבאמת הרוב במובן של 99 אחוז מהאנשים חיים במחשבה שהפקת עוצמת שמע גבוהה במוזיקה היא הרבה יותר קשה מאשר לשמוע היטב בווליום נמוך - והאמת היא שזה ההפך המוחלט מזה. 

דווקא עוצמות השמע הנמוכות - הן אלו שהכי קשה להפיק בצורה נכונה ויציבה! 

וזה בגלל שחלק מהרמקולים לא נצילים.

וזה בגלל שלמגברים החלשים יש טווח דינאמי מצומצם כשזה מגיע לרמקולים בעלי קוטר גדול - בייחוד אלו שאינם נצילים מספיק. 

ואני מאמין שהדבר הראשון שיאמרו לך כאן - בין אם ישירות על גבי השרשור או אנשים שיפנו אליך בהודעות פרטיות (ואני מאמין שכמה כבר פנו) 

זה להחליף את הסט APK ברמקולים טובים יותר, חזקים יותר.

לא! -> לא ישר על ההתחלה לפחות. 

לא שזו טעות - אבל יש כמה דברים מאוד חשובים שכדאי שתדע לפני כן. 

אם יש לסט הזה, שבאופן אישי ממש לא קרוב אפילו לרשימת הפייבוריטים שלי, מעלה אחת טובה - זה שהוא נציל! וזה בא לטובת המגבר ולטובתך - בעוצמות השמע הנמוכות בעיקר. 

כי למגבר הרבה יותר קל להפיק ממנו עוצמת שמע על כל וואט בודד שאתה מוסיף בהגברה. 

אז דבר ראשון - אמרו את זה כאן - בידוד אקוסטי לדלתות! 

זה הדבר העיקרי והראשון - לתת לרמקולים סביבת עבודה נכונה וגם לבטל מהדלת רזוננס ולבלום גם חלק מהרעשים שמגיעים מחוץ לרכב. 

יריעות בוטיל, יריעות CCF, טבעות אטימה בין הדיפון לרמקול וכך הלאה.

הדבר השני הוא - להגביר הד רום! להגביר טווח דינאמי. 

הSR.300 טוב - הSR.500 יותר טוב - יותר כוח למגבר (וזה מגבר קלאס D ואתה מאזין למוזיקה בעוצמות שמע נמוכות יחסית ואין כאן דאגה למערכת החשמל של הרכב ברוב הסיכויים) - ניצול יותר טוב של הרמקולים בהספקים הנמוכים. 

מה שאתה אמור להרגיש אחרי שתעשה את שני הדברים האלה הם - 

בעוצמות שמע נמוכות אתה תבחין שהאיזון בין התדרים הנמוכים לגבוהים נשמר - השמע יהיה מאוזן ונעים גם כשהווליום חלש - התדרים הנמוכים לא יעלמו לך. 

הסאונד יפסיק להיות אנמי או צורם. 

ובסופו של דבר ניתן גם לשקול הגדלת קוטר הסאב וופר - לווא דווקא בכדי להגביר את עוצמת השמע - אלא בכדי לתת קצה נמוך יותר ברור, יותר נפח. 

באופן אישי אם אתה מחליף למגבר חזק יותר - אז באמת ניתן לשקול מעבר לסט קידמי הרבה יותר בשרני. 

הAPK - סדרת הפרימה של אודיסון הם פתרון מעולה וחכם מאוד ע"י היצרן בכדי לתת מענה לשיפור שמע של מערכות מקוריות או להתקנה על בסיס אינטגרטורים נמוכי הספק - יש להם לכבוד זה אפילו מידבאסים בגרסאות 2 אוהם.

אבל הם מבוססים על רמקולים מעולם הPRO - הם יותר מידריינג'ים גדולים מאשר מידבאסים וזה חלק מהנצילות הגבוהה שלהם וזה מלחתכילה סט שלוקה בחסר בתחום התדרים הנמוכים - ניתן בהחלט להשלים את זה ע"י הסאב ועבודת תזמון נכונה! של הסט הקידמי - אבל "זה לא זה" לדעתי האישית (דעתי האישית בלבד בדגש!) זה סט שהוא אפילו לא במובן של רמת כניסה אלא סט שנועד למערכות מקוריות ולפתרונות אינטגרציה - שוב. 

אז גם החלפה של הסט הזה - כן יכולה לשפר, בטח ובטח אם תשים שם מידבאס 6.5 שיכול לרדת נמוך יותר - רק שהייתי עושה את זה בסוף ולא בהתחלה - כי אני די בטוח שלעוצמות שמע נמוכות - אתה צריך לטפל קודם בכל השאר. 

נתתי לך היבט "קצת" שונה ממה שאתה בדרך כלל תשמע - וזה בכדי לתת לך עוד נקודת מבט. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce , בעיני אתה מקצוען , לצערי אין הרבה מידע על סאונד למאזדה 3 בפורום ולכן התעקשתי על השרשור.

ברכב שמו לי בהתקנה רצועות דומות לאלה https://www.alexsander.co.il/product/13165/nippon של ניפון . צד אחד בצבע זהב עם כיתוב NIPPON וצד שני קרטון - אין  לי מושג מה זה. צירפתי תמונה.  האם צריך להוסיף משהו מעבר מכך ?

מה היא כוונתך להגביר הד רום = לשנות למגבר SR4.500 ?

C55B86DA-874B-4277-A8CF-608AA1799FD1.jpeg

פורסם

יכול להיות שיש לי המון המון ידע - לא יכול לקרוא לעצמי מקצוען. אני אפילו לא עוסק בתחום למחייתי. 

גם למען האמת אמרתי את זה עשרות פעמים - אני לא מאמין במושג "מקצוען" באופן אישי אלא רק בחובבן שטעה מספיק. 

היריעות שאתה מראה בתמונות הן יריעות בוטיל עם גב אלומיניום - הקרטון זה בסה"כ בכדי למנוע מהדבק בוטיל שלהן להצמד לכל חומר אחר. 

התפקיד שלהן הוא להוסיף מסה לפח או פלסטיק אליו הן מוצמדות ובכך להוריד את תדר הרזוננס (רעידות,וויברציות) לתדר לא שמיע. 

מעבר לכך רצוי לעשות שכבה של ספוג שהתאים שלו סגורים וצפופים - CCF זה שם משפחת החומרים האלו. closed cell foam

ומסביב לרמקולים -בינם לבין הדיפון מומלץ בחום להציב טבעות ספוג - SPEAKER FOAM RINGS - יש כל מיני סוגים (לניפון יש כאלו גם). מאוד זול מאוד יעיל - מתעל את רוב הסאונד מהצד הקידמי של הרמקול אל מעבר הדיפון וגם מונע מחלק ניכר מגלי הקול להתפזר ולהפיק לחץ בין הדיפון לדופן הפנימית של הדלת! כמה פשוט וזול - ככה יעיל. 

תתחיל שם ואח"כ תהיה חכם יותר. 

לגבי המגבר - לא היתה ואין לי כוונה - לשלוח אותך עכשיו ישר להוצאות גדולות של שדרוג הגברה אבל בעיני - מגבר חזק יותר יתן לך תפקוד טוב יותר בעוצמות הנמוכות. 

מעבר לכך - לכוון ולאזן את המערכת עד כמה שניתן. 

ובסופו של דבר לקחת בחשבון שהסט הזה מתקשה לרדת נמוך בתדרים ולמשוך את הסאב אליו לקדמת הרכב, רק שהנצילות שלו - משחקת דווקא לטובתך בייחוד בגלל שציינת שאתה אוהב להאזין בעוצמות שמע נמוכות אז תן לו את הצ'אנס וקודם תעשה את השיפורים הקלים יותר והזולים יותר (שהם גם ההכרחיים מלחתכילה) - בידוד. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רצועות הבידוד של ניפון (הזהב) כבר בדלתות הקדמיות הותקנו. אני אבקש עוד שכבת ספוג כפי שהמלצת וספוג לבסיס הרמקולים.

האם זה נכון שבמזדה 3 הבסיס טוב ואין צורך במתאם עץ/מתאם כלשהו לשים על זה את הרמקול פרט למקורי ? 

המערכת הותקנה עם חיווט 8 גייג בטענה כי המגבר  הכניסה שלו היא 8 ולא צריך יותר , האם זה נכון ?

אשמח להמלצה לשדרוג המערכת לסט ברמה גבוה יותר לפחות ב2 רמות וכן מגבר שיתמוך ב8 גייג הבנתי שבשביל 4 צריך קידוחים במאזדה . חשוב שיהיה לי בראש שאם אכנס לשדרוגים אדע מה מצפה לי.  

התקציב זה 10.000 שח .

המון תודה על העזרה .

פורסם
לפני 52 דקות, spider01 כתב:

רצועות הבידוד של ניפון (הזהב) כבר בדלתות הקדמיות הותקנו. אני אבקש עוד שכבת ספוג כפי שהמלצת וספוג לבסיס הרמקולים.

האם זה נכון שבמזדה 3 הבסיס טוב ואין צורך במתאם עץ/מתאם כלשהו לשים על זה את הרמקול פרט למקורי ? 

המערכת הותקנה עם חיווט 8 גייג בטענה כי המגבר  הכניסה שלו היא 8 ולא צריך יותר , האם זה נכון ?

אשמח להמלצה לשדרוג המערכת לסט ברמה גבוה יותר לפחות ב2 רמות וכן מגבר שיתמוך ב8 גייג הבנתי שבשביל 4 צריך קידוחים במאזדה . חשוב שיהיה לי בראש שאם אכנס לשדרוגים אדע מה מצפה לי.  

התקציב זה 10.000 שח .

המון תודה על העזרה .

לא צריך יותר מידי קידוחים אפשר גם להעביר 0 גייג ומעבר במאזדה בכיף 

כנראה אתה הגעת למתקינים עצלנים

שלא אוהבים לעבוד ב מה שהם עושים 

בתקציב שלך אפשר להגיע לתוצאה מעולה 

לצערי האיטום שהותקן לך לא ברמה טובה ולא יפיק תוצאות במיוחד עם סט רמקולים יותר טוב

יש צורך ביחידת dsp כדי לנצל מקסימום מהתוצאה

• אהבתי 1

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם
לפני 11 שעות, spider01 כתב:

לא זה לא נכון, למאזדה 3 אפשר למצוא גם מתאמי פלסטיק קשיחים ומתאמים מתכתיים! (תושבות) של חברת MBQ דרך ספונסר הפורום ESIMPEX - וגם חומרי בידוד איכותיים מאוד של STP. 

ואפשר מן הסתם להכין טבעות מעץ ולמגן אותם נגד רטיבות. 

חיווט של 8 גייג' תיקני - יכול להעביר למרחק של 5-6 מטרים זרם הנעמד בד"כ עד 80 אמפר בצריכה מתמשכת.

המגבר שציינת הוא קלאס D ואני בספק אם הוא אי פעם יתקרב אפילו לצריכה ריגעית שכזו - למוזיקה ולמגבר הזה - זה צריך להספיק. 

כבל "8 גייג'" איכותי כגון חברות כמו קנו-קונספטז, קונקשן, מונסטר, צ'רנוב כנראה גם יביאו לך מוליך עבה יותר מהכבלים ה"סטנדרטיים" וטוב יותר וגם עמיד יותר הן במוליך והן במיגון. 

אם תחליט בהמשך לשנות הגברה ואף להציב מגבר מונו על הסאב - למען השקט הנפשי, כבל 4 גייג' עם פיוזים ומפצלים במקומות הנדרשים. 

לגבי המאזדה עצמה ומה כן אפשר ומה לא - אני לא מתקין ואשאיר את זה לבעלי המקצוע. 

ולגבי הבידוד - זה בוטיל בתערבות כזו או אחרת יש כאלה שיש בהם יותר אחוזי בוטיל טהור ויש כאלה שפחות - כל עוד הוא הוצמד היטב! ללא כיסי אוויר אל פח הרכב, כאשר פח הרכב נקי! - הוא יעשה את תפקידו, יוסיף מסה לפח ויפחית רזוננס. 

אשמח להמלצה לשדרוג המערכת לסט ברמה גבוה יותר לפחות ב2 רמות וכן מגבר שיתמוך ב8 גייג הבנתי שבשביל 4 צריך קידוחים במאזדה .

אל תרתום עגלה לפני סוסיה בבקשה - יש לך תקציב יפה - דווקא כרגע הייתי משקיע בבידוד אקוסטי טוב לדלתות הקידמיות ודלת תא המטען. 

תוספת DSP כפי שייעצו לך וכוון סאונד ע"י בעל נסיון  - קשה לי לאמר "מקצועי" מצטער - אין בארץ שום גוף מוסמך להכשיר מקצוענים לתחום כוון סאונד לרכב. 

לאחר מכן תהיה חכם יותר - זה שיש לך תקציב של עשיריה - לא אומר שאתה צריך לרוץ ישר ולהשקיע אותה. 

לגבי סט שתי רמות מעל - זה כבר עניין של טעם אישי גם ולא אכנס לזה. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 4.5.2022 בשעה 09:33, lanosforce כתב:

לא זה לא נכון, למאזדה 3 אפשר למצוא גם מתאמי פלסטיק קשיחים ומתאמים מתכתיים! (תושבות) של חברת MBQ דרך ספונסר הפורום ESIMPEX - וגם חומרי בידוד איכותיים מאוד של STP. 

ואפשר מן הסתם להכין טבעות מעץ ולמגן אותם נגד רטיבות. 

חיווט של 8 גייג' תיקני - יכול להעביר למרחק של 5-6 מטרים זרם הנעמד בד"כ עד 80 אמפר בצריכה מתמשכת.

המגבר שציינת הוא קלאס D ואני בספק אם הוא אי פעם יתקרב אפילו לצריכה ריגעית שכזו - למוזיקה ולמגבר הזה - זה צריך להספיק. 

כבל "8 גייג'" איכותי כגון חברות כמו קנו-קונספטז, קונקשן, מונסטר, צ'רנוב כנראה גם יביאו לך מוליך עבה יותר מהכבלים ה"סטנדרטיים" וטוב יותר וגם עמיד יותר הן במוליך והן במיגון. 

אם תחליט בהמשך לשנות הגברה ואף להציב מגבר מונו על הסאב - למען השקט הנפשי, כבל 4 גייג' עם פיוזים ומפצלים במקומות הנדרשים. 

לגבי המאזדה עצמה ומה כן אפשר ומה לא - אני לא מתקין ואשאיר את זה לבעלי המקצוע. 

ולגבי הבידוד - זה בוטיל בתערבות כזו או אחרת יש כאלה שיש בהם יותר אחוזי בוטיל טהור ויש כאלה שפחות - כל עוד הוא הוצמד היטב! ללא כיסי אוויר אל פח הרכב, כאשר פח הרכב נקי! - הוא יעשה את תפקידו, יוסיף מסה לפח ויפחית רזוננס. 

אל תרתום עגלה לפני סוסיה בבקשה - יש לך תקציב יפה - דווקא כרגע הייתי משקיע בבידוד אקוסטי טוב לדלתות הקידמיות ודלת תא המטען. 

תוספת DSP כפי שייעצו לך וכוון סאונד ע"י בעל נסיון  - קשה לי לאמר "מקצועי" מצטער - אין בארץ שום גוף מוסמך להכשיר מקצוענים לתחום כוון סאונד לרכב. 

לאחר מכן תהיה חכם יותר - זה שיש לך תקציב של עשיריה - לא אומר שאתה צריך לרוץ ישר ולהשקיע אותה. 

לגבי סט שתי רמות מעל - זה כבר עניין של טעם אישי גם ולא אכנס לזה. 

לאור חשיבות הנושא של הסאונד, על פי דעתי והניסיון של הרבה חברים כולל אותי, שונה מהדעה של LANOSFORCE. אין ספק שהנושא מעניין, אלא שיש דעות וניסיון רב בעולם להתקנות עם רמקולים/אלמנטיים "גדולים" . לפני מספר ימים התקיימה תחרות סאונד בין לאומית של EMMA בזלסבורג אוסטריה.

ניתן לתמונות של הרכבים שבאות לתחרות החשובה והיוקרתית של EMMA לדבר בעד עצמם 🙏🥰 חבר פורום הזכיר את השם של PSSOUND ששיך לפיטר מתקין סופר מקצועי באנגליה. רוב ההתקנות שלו הם עם  רמקולים גדולים בקורות או בתוך הדשבורד !! 

בנוסף יש לציין שרמקולים ביתיים, עולים כמחצית הסכום מרמקולים לרכב, והם מחזיקים מעמד מספיק זמן, נכון לא 10 שנים, אבל  מי חושב לשמור רמקולים 10 שנים ?? תמיד יש נטיעה לאחר פרק זמן מסוים להחליף רמקולים, מאחר שכל חברת רמקולים, יש אופי צליל שונה, ובני אדם אוהבים לגוון.

לגבי כוון מכשיר פרוססור סאונד - DSP, אין בעולם מכוון DSP " מקצועי "  בעלי הסמכה רשמית. באולפני הקלטות יש מהנסי סאונד, שלמדו באוניברסיטאות השונות ברחבי העולם וגם בישראל לדוגמה ( הטכניון ), את כל נושא הסאונד, אבל הם עובדים, באולפני הקלטות או בכוון סאונד להופעות של זמרים.

יש המון מכווני - DSP ברכב, בעלי ידע וניסיון רב ועשיר, בתחום הכוונים בארץ ובכל העולם, שלמדו את הנושא בעצמם, או שקיבלו הדרכה מבעלי ידע בתחום הסאונד.

שוב חוזר וכותב, לדעתי ודעת הרבה חובבים בתחום, הדבר הטוב ביותר עבור חבר שרוצה לבנות מערכת סאונד איכותית SQ, זה לבוא למפגשים, לשמוע את הרכבים של החובבים בתחום, לראות עם איזה ציוד הם משתמשים, וכך לקבל מושג ודעה בנושא של בניית מערכת סאונד SQ ברכב.

בהצלחה לכולם.🥰🙏     

פיטר רמקולים קדמיים.jpg

רמקולים קדמיים 1.jpg

רמקולים קדמיים.jpg

בתאריך 20.4.2022 בשעה 12:08, spider01 כתב:

היי 

לא מזמן התקנתי ברכב

AUDISON SR4.300 - מגבר

HERTZ ES200.5  - סאב

בידוד בסיסי .

תודה רבה למקצוענים פה

יש לפחות 2 חברים עם מאזדה 3, שיודעים להתקין מערכות מקצועיות ברכב מאזדה   " בעינים עצומות " , לא צריך לקדוח אף חור ברכב,  כבר קיימים חורים עם גומיות מהמפעל. זאת טעות גדולה, להשחיל כבל 8 גייג', מאחר שאתה תשלם למתקין על עבודת השחלת הכבלים גם ככה. הפרש העלויות בין כבל 8 גייג' לבין כבל 4 גייג' הוא קטן. בעתיד תרצה להחליף מגברים ותצטרך כבל בעל יכולת העברת כמות זרם חשמל, גדולה יותר ותשלם עוד פעם לבעל מקצוע וגם על הכבל. חשוב מאוד לבנות תשתית למערכת, עם מחשבה לעתיד, לא רק לציוד שיש לך היום !!

דבר נוסף, אני חוזר ומציאה לך, כמי ששילם הרבה מאוד כסף : " לחפרים " על ציוד  גרוע ( כבלים אלומיניום ) ציוד לא מתאים ועוד, תעשה מאמץ לפני רכישה של ציוד והתקנה, תפגוש חברים עם מערכות סאונד איכותיות SQ, טובות וגם מערכות סאונד מקצועיות. הרבה חברים בתחום עזרו לי מאוד בנושא זה. לצערי שהתחלתי לבנות לעצמי מערכת סאונד טובה ואיכותית, לא היה אף אחד שהיה מוכן להדגים לי מערכת סאונד איכותית וטובה !! לכן שילמתי הרבה מאוד כסף על  " דמי לימוד " !! בהצלחה לך      

• אהבתי 1
פורסם

לגבי עובי הכבלים - נכון, קיט התקנה של כבל 8 גייג' הוא מאוד זול ובד"כ לכבל 8 גייג' סטנדרטי יש יכולת לשאת זרם למרחק 5-6 מטרים עד כ40 אמפר לערך ויש כאלה שכותבים 500 וואט שזה פלוס מינוס אזור החישוב היבש.

וזה לגבי כבל 8 גייג' "סטנדרטי" הכי פשוט שיש - אממה - רוב התעשיה משקרת ובמקום לתת עובי מוליך לפי הסטנדרט הם נותנים עובי כולל או שמתייחסים בכלל לעובי המגן של הכבל. 

אם תביט ביצרני חיווט כמו קנו-קונספטז או צ'רנוב או מונסטר או קונקשן (אודיסון) וכך הלאה - אתה תמצא כבל 8 גייג' שיכול גם לשאת עד 80 אמפר!

אז למה בכל זאת להתאמץ על כבל 4 גייג' - מיצרן טוב, עם עובי מוליך טוב וכמות גידים גדולה יותר ועמידה יותר לחום ולחות... 

כי כבל 4 גייג' טוב יוכל לשאת עד 150 אמפר למרחק של שישה מטרים - וזה למרבית מערכות הSQ יהיה יותר ממספיק, פיקים של עד 80 אמפר במערכת SQ חזקה - עד כמה שזה קצר מאוד ריגעי ואולי אפילו נדיר - עדיין אפשרי אז למה לקחת סיכון כלשהוא - לך על בטוח. 

תבדוק אצל כל יצרן ויצרן - צריכה להיות טבלה לגבי איזה עובי כבל שלהם יכול להעביר כמה אמפר לאיזה מרחק. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים,

תודה על התגובות. יש פה נושא מאוד מהותי וראשוני

טרם התחלת ההתקנה המתקין אמר לי שלא ניתן להעביר 4 גייג ברכב ללא קידוחים מדובר במזדה 3 2019 דגם 2018 האצבק

אני צריך תשובה חד משמעית בנושא. 

תודה רבה לכם!!!

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...