Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין לאמץ כלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

- התפרצויות על כלבים זרים על רצועה

- התפרצויות על אוטובוסים וכלי רכב

-התפרצויות על כל מי שהוא קצת שונה: חרדים, כהי עור, ילדים

- נביחות על הדלת בערב כשאחד מאיתנו לא בבית

זה בדיוק המלטז שלנו, רק שהוא נובח על כל דבר מרעיש עם גלגלים, לא רק על אוטובוסים😀

רק על מכוניות חשמליות והיברדיות הוא לא נובח.

הוא גם גזען, לא אוהב כלבים שחורים אפילו קטנים, רק עם כלבים לבנים קטנים הוא מסתדר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 24 דקות, teyal כתב:

הוא גם גזען, לא אוהב כלבים שחורים אפילו קטנים, רק עם כלבים לבנים קטנים הוא מסתדר.

האמת אצל החבוב שלנו אין גזענות ספציפית, על רצועה כולם אויבים. בלי רצועה, זה נורא תלוי. 

תמונה להמחשה המפלץ (הוא בצבעי פרה):

IMG-20220429-WA0016.jpg

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לגבי אוכל נטול דגנים, מה שידוע לי שיש אזהרה (אבל לא איסור) של ה-FDA לגבי תזונה נטולת דגנים לכלבים.

החשד הוא שרכיבים תחליפים שמשתמשים בהם (אם זכור לי, סוג של אפונה), עלול לגרום למחלת לב.

רק שהמחלה הזו גם יכולה להגיע ממקור גנטי.

לכן עוד אין שום דבר חד משמעי.

לאור העובדה שהגישה שלי, גם בתזונה של בני אדם, אומרת שצריך לאזן, וגם מה שאולי פחות בריא אפשר וצריך לאכול במתינות, אזי כל הטרנד של תזונה ללא דגנים די חלף לי מעל הראש. התעניינתי בזמנו בתזונה מופחת דגנים ולא מצאתי מחקרים שממש טענו שתריך להמנע מהם לגמרי.

פורסם
לפני 17 שעות, gsi16v כתב:

כשהיא היתה בפנסיון שהיינו בחופשה אז בעל הפנסיון אמר שאחד הלקוחות בא לאסוף את הכלב שלו והציע לו להעביר לנו 4000$ עבור הרועה הולנדי...(היתה בת 2 והוא כנראה קלט גם את האופי הטוב שלה)

איפה בעולם הולנדי לא מתועד בן 2 עולה 4K דולר?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
בתאריך 30.4.2022 בשעה 10:52, BioS כתב:

את המידע קיבלתי מהוטרינרית שלי.

בידיוק החלפנו בין מזון גורים למזון בוגרים ושיגעתי אותה עם שאלות.

אחת מהשאלות הייתה לגבי אוכל נטול דגנים והיא הסבירה לי שזה לא בהכרח טוב. התחלתי לחפש מאמרים ונתקלתי בין היתר במאמרים הבאים:

https://todaysveterinarypractice.com/news/study-grain-free-diet-for-dogs-leads-to-canine-heart-disease/

https://www.fda.gov/animal-veterinary/outbreaks-and-advisories/fda-investigation-potential-link-between-certain-diets-and-canine-dilated-cardiomyopathy?fbclid=IwAR3tTzRUv-OmB3DnAczv_pdBIQariCJq0yuChxTJpHeG2YUaIuRrLDxzDEs

לבסוף החלטנו לבחור באוכל עם דגנים מלאים, מחברה מוכרת ומוערכת.

רוב האוכל ללא דגנים (האיכותי - פרימיום, סופר פרימיום, סופר דופר פרימיום ושות') הוא אוכל עתיר חלבון, מאוד (זה לא מחייב אגב).

הבעיה היא שיש דבר כזה שנקרא עודף חלבון, והוא גורם להרבה בעיות.

אוכל עתיר חלבון נועד לכלבים מאוד מאוד פעילים. ואם הכלבים לא פעילים מספיק ובכל זאת אוכלים אוכל עתיר חלבון, זה גורם להרבה בעיות, הקלה ביותר ביניהן היא שלשולים (ובד"כ גם הראשונה שרואים).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, Mech Morphix כתב:

איפה בעולם הולנדי לא מתועד בן 2 עולה 4K דולר?

גם אני צחקתי על זה, אפילו אמרתי לו בטח אמר לך 5k ואתה שם אלף בכיס על תיווך...

אך הוא אמר שזה בחור שמבין שפחות חשוב לותעודה ויותר מאפיינים נכונים של מבנה והתנהגות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

רוב האוכל ללא דגנים (האיכותי - פרימיום, סופר פרימיום, סופר דופר פרימיום ושות') הוא אוכל עתיר חלבון, מאוד

לא בצעתי ניתוח סטטיסטי, אבל מבדיקה בזמנו לא ראיתי קשר בין העדר דגנים לכמות חלבון. 

מזונון עם ובלי דגנים מגיעים שניהם עם אחוז חלבון בטווחים דומים.

זה פרמטר נפרד שצריך לשים לב אליו.

פורסם

אני מדבר על Go! מול Now! למשל, או Orijen מול Acana

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רוב אלו שנתקלתי בהם בארץ כשבדקתי

הרי לא הלכתי לבדוק מזון כלבים שלא מיובא באופן סדיר לארץ

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אני לא טועה אוריג'ן ואקאנה זה אותו בית יוצר.

לגבי GO - לא מזמן עברנו מאוכל לגורים לאוכל לבוגרים. הכלב אוכל את השק השני שלו של מזון לבוגרים. בנתיים, הוא מאוד אוהב את האוכל וסך הכל נראה שהאוכל גם מאוד מתאים לו. 

מסקירה שעשיתי, ומכך שהכלב שלי מלא באנרגיה ודי פעיל, נבחר GO עם דגנים מלאים. ל-NOW לא היה שקים זמינים בארץ לאוכל על בסיס עוף, כנ"ל גם אוריג'ן.

יש פרמטרים לבחינת אוכל והאם הוא מתאים לכלב - פרווה מבריקה, אנרגיה, מצב רוח, תיאבון, צואה (נפח, צבע ותדירות) ונשירה (למרות שעכשיו זו התקופה שהם לא מפסיקים לנשור בלי קשר לאוכל - משאירים מאחור את פרוות החורף).

אני מניח שישנם עוד פרמטרים, לא בודק מעבר לכך.

פרווה מבריקה - פרוות כלבים היא סממן מאוד משמעותי. אם הכלב מאבד את הברק או לחילופין אם הפרווה הופכת לשומנית - מומלץ לבדוק את הכלב ולשקול החלפת מזון.

אנרגיה ומצב רוח - כל כלב הוא שונה. אבל, אנחנו כבעלים מכירים את הכלבים שלנו הכי טוב. אם הכלב היה מאוד אנרגטי, החלפנו לו מזון ורמת השמחה שלו ירדה, או לחילופין הוא בקושי זז, אז כנראה שהאוכל מכביד עליו ומשפיע על מצב רוחו.

תיאבון - ישנם כלבים גרגרנים (לברדורים זו דוגמה מובהקת) וישנם כלבים שאדישים לאוכל. הכלב צריך לאהוב את המזון שהוא אוכל ולצפות לו. פעם היו מכריחים כלבים לאכול אוכל מסויים ע"י הוספת צ'ופרים (נקניקים, טונה וכו') - אני חושב שזה שגוי.

עבור כלבים אדישים לאוכל מומלץ לגוון שכן לכל יצרן יש טעם אחר. חשוב לשמור על אותו מרכיב חלבון עיקרי בין כל הגיוונים - לדוגמה, אם הכלב אוכל מזון שמרכיב החלבון העיקרי הוא עוף, אזי צריך לשמור על העוף בזמן החלפת היצרנים.

צואה - צואה צריכה להיות אחידה לאורך זמן, הן בצבע והן בנפח. אם הכלב משלשל הרבה, או לחילופין צבע הצורה משתנה - המזון לא מתאים לכלב. 
אם הנפח משתנה, צריך לשים לב לאורך תקופה שהכלב לא סובל מכאבי בטן, חסמים או השמנה/הרזיה פתאומית.

נשירה - בהתאם לסוג הכלב, ישנם כלבים שמנשירים המון כל יום (לברדורים לדוגמה). מלבד זה, יש נשירה מסיבית בזמן הפרווה מתחלפת (אביב וסתיו).

אם מתרחשת נשירה פתאומית ונפחה גבוהה בהרבה מהממוצע זה סימן אזהרה.

סימן אזהרה חשוב שאין להתעלם ממנו הוא פרווה שומנית ו/או גירוי של העור.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אלה הפרמטרים שאפשר לבדוק בעין בלתי מזויינת :-)

הכי מהיר להשפיע הוא התאבון (מן הסתם) והצואה (אם כי החלפת מזון נכונה עושים בהדרגה ואז זה פחות מיידי).

ההשפעה על הפרווה לוקחת זמן, ונשירה כאמור תלויה בגורמים אחרים. שינוי באנרגיה גם יכול לקחת זמן ולהיות עדין, וגם הוא מושפע ממזג האויר.

לגבי בחירת מזון, אני החלטתי ליישם עם טומי מדיניות החלפות תדירה. לא להצמד לסוג מסויים. מכמה סיבות:

1. גיוון לכלב. טומי לא בררן, אבל אני אניח שגם לו נחמד לשנות מידי פעם.

2. חוסר תלות בספק כזה או אחר. תמיד יש בעיות אספקה (בטח בעיקן הקורונה) ונמאס לי לרוץ ולחפש בכל מיני חנויות.

3. ניצול מבצעים. לפעמים יש מבצע כדאי על שק מסויים, נחמד להנות ממנו.

4. נדיר אבל הכי מסוכן, למי שזוכר את פרשת רמדיה, תחלופה עשויה למנוע נזק ממזון שיש בו חסר עו עודף מסויים לאורך זמן.

כל ההחלפות מתבצעות בהדרגה. יש לנו כמה שכבר ברוטציה קבועה ומידי פעם מנסים משהו חדש.

מן הסתם זה לא מתאים לכולם (כלבים רגישים, בררנים וכו׳). לנו זה עובד.

פורסם

רק אנחנו מאכילים בתזונה "טבעית"? 🤔

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

^שאתם מכינים או קנוי? אני תמיד הוספתי/גידלתי על טבעית של הנריס עד שנה ו2/שנה ו5 ואז עברתי רק ליבש. כאב בכיס ואוכל מלא מקום במקפיא אבל לדעתי נותן תוצאות

IMG-2988.thumb.jpg.c025ab80382d6c85cbfa6a19153adfd1.jpgIMG-0938.thumb.jpg.2352cc1ec414134ac531f0460be3c4ea.jpg

ועל הדרך הרכש החדש, שהצטרפה לזכר ולנקבה שלי (כולם מלינואה) בת 8 חודש קטנה (פיזית) שהייתה עם השגר עד חודש שעבר ואז עברה עליי. לחיוב הכלבה הכי קלה שהייתה לי מבחינת אינטראקציה עם כלבים אחרים, כל הכלבים של השכנים כבר באים לגדר כדי לשחק איתה אחרי שהכירו פעם אחת. לשלילה הכי קשה שהייתה לי מבחינת תגובה לכל דבר אחר. מפחדת מרעשים "מוזרים" (שקיות, בקבוקי פלסטיק) דברים שלא נחשפה אליהם, לזכר למשל הייתי ממלא בריכה של ילדים בבקבוקי פלסטיק ונותן לו לשחק בפנים, כאן אין מצב. מאז שהיא אצלי אני לוקח אותה לעבודה יום יום כדי שתחשף למכונות רעשים אנשים וכו' בינתיים יש התקדמות אבל יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור

67109191981--564BD457-3D2F-4AC6-9CF1-002D0217F042.fullsizerender.thumb.jpg.a48bfed1934fb6e92d114c822396fdaa.jpg

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 16 שעות, Gosser1860 כתב:

רק אנחנו מאכילים בתזונה "טבעית"?

למה במרכאות?

שקלתי לעבור לתזונה טבעית, אבל מדובר בעלות כפולה, ועם הכמויות שטומי אוכל, זה סכום לא קטן. אם היה לי שיצו, אז אולי.

מה גם שזה דורש יותר התעסקות, מקום בפריזר, הזמנות תכופות וכו׳.

לפני 16 שעות, Mech Morphix כתב:

הרכש החדש, שהצטרפה לזכר ולנקבה שלי

איזה מדהים לגדל להקה כזו.

לפני 15 שעות, Mech Morphix כתב:

הכלבה הכי קלה שהייתה לי מבחינת אינטראקציה עם כלבים אחרים

בגיל 8 חודשים זה קל יותר, כבוגרים זה יכול להשתנות. מקווה בשביל שניכם שזה ישאר.

לפני 16 שעות, Mech Morphix כתב:

לוקח אותה לעבודה יום יום כדי שתחשף למכונות רעשים אנשים

חשוב לזכור שחשיפה כלשעצמה לא מספיקה, בעיקר עם הכלב חרדתי. היא חייבת לבוא עם חיזוקים בנקודות המתאימות. כלומר בכל פעם שהיא מתמודדת יפה עם משהו חדש, לחזק אותה. ואם קשה לה, להקטין את רמת הגירוי עד לשלב שבו היא מצליחה להתמודד ואז לחזק ולעלות שלב.

• תוכן חדש...