Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני בעל רכב דאצ׳יה סטפווי דיזל 2018 עברתי טסט והצלחה שבוע שעבר, מה שכן הפריע לי שם ובגדול זאת בדיקה מוזרה של זהום אוויר עם מנוע דיזל . דרך אגב זאת שנה שניה שאני מבצע טסט שנתי באותו מכון בראשון לציון ובפעם הראשונה שהיה לפני שנה לא בדקו זהום כך.

מה שהיה זה שבוחן דרש לנסוע לאזור בדיקה של זהום שאף פעם לא הייתי בו ודרש ללחוץ ולהחזיק  מנוע ב 4000 סלייד למשך חצי דקה וכך 3 פעמים או יותר . אני מאוד לא אהבתי את זה ואמרתי את זה לבוחן .אמרתי והסברתי לו שרכב  הזה אף פעם לא עבד בסלייד הזה, כי כבר ב2000 סלייד המנוע מפיק מומנט מרבי ואין טעם ללחוץ מעל 3000 אפילו. תשובה מוזרה שקיבלתי - תגיד תודה שביקשתי רק 4000 ולא פול סקלה. ואז לא התאפקתי ואמרתי מה זה פול סקלה בדיזל שלי ?  הוא אמר מעל 7000. 

מה הקטע של בוחן ?

חיפשתי באינטרנט נתונים ותקנון ולא מצאתי דרישה של 4000 סלייד ,אולי לא חיפשתי מספיק טוב אבל בכל מקרה מה זה דבר הזה ? איפה ההגיון כאן ?

פורסם

היו כבר מספר שירשורי עבר בנושא. תקנות משרד התחבורה לבדיקה זו עוקבות אחר הדירקטיבה האירופית בנושא. בודקים כהות עשן בלבד, אכן לפי ההוראות נדרשת החשת המנוע לסל"ד גבוה שלוש פעמים.

https://www.gov.il/he/departments/policies/procedure_examination_vehicles_pollution_licensing

גם אני שונא את הבדיקה הזו - אני מקפיד להגיע עם מנוע חם, מבקש מהבוחן לפני הבדיקה לא להתפרע עם הגז, בנוסף אני מחבר לפני כן סורק OBD ומנטר מרחוק את הסל"ד שהוא מגיע אליו. מעבר לזה אין הרבה מה לעשות (מלבד שיטות לא חוקיות למעבר טסט).

חזיר דיזל

פורסם

זה לא נעים אבל קצת פרופורציה, לא יקרה למנוע כלום מכמה שניות ב 4000 סל"ד, עברתי את הבדיקות האלו הרבה פעמים. 

לפי המפרט באוטו שלי נדרש 4800-5200 סל"ד, בפועל בודקים בפחות. לא בכל מכון מבקשים מהנהג לצאת מהרכב, פשוט מבקשים מהנהג לתת גז ולהחזיק את הסל"ד הזה. 

פורסם

יצא לי כמה פעמים להעביר ברלינגואים דיזל טסט, כל פעם הבוחן עושה 3 פעמים כמה לחיצה שבא לו ואין חוקיות, לא יודע איך זה עובד אם לפעמים הרכב ב3000 לפעמים ב4000 ובמסך כתוב לו ערכים בלי התייחסות לסלד אלא רק לצבע אדום או ירוק.

יותר מוזר מזה שגם חברות רכב יכולות לתכנת מנוע לעלות לאט בסלד בניוטרל ואז הרכב יזהם פחות???

הרי הפליטה הגבוה כביכול באה מהמאמץ להגיע לסלד המתבקש ולא מהסלד עצמו שאם היה מוחזק היה בקושי מזהם כי הוא ללא עומס.

ברור שמבחינת בלאי זה אפסי לכמה שניות סלד גבוה אבל אם זה היה רכב שלי הייתי מתעצבן קצת כמו שאני אתעצבן אם מישהו ירביץ ברכב שלי.

פורסם

אכן בדיקה מעצבנת.

כשאני הולך עם הברלינגו הם סוחטים את המחט עד האדום (איזור ה 5000 סלד, דיזל לא מגיע ל 7000).

אממה, זה הרבה עניין פסיכולוגי. בסופו של יום אם הרכב תקין לא אמורה להיות עם זה שום בעיה.

המצב שלך עוד טוב כי רכב מודל 2018 זה כבר יורו 6 עם כל הסננים עליו, אז אתה עובר במכה ראשונה.

עם דיזל ישן (2006), עוד לפני שהכרתי את הטריק, היו מנסים יותר מ-5 פעמים (5 בד"כ כאשר 3 מתוכם צריכות להיות תקינות) והיו פעמים שיצאתי וחזרתי על הבדיקה.

לאורך השנים למדתי לנסוע רגוע עד  למכון ולחמם את המנוע, ולפני שאני נכנס - אני סוחט אותו בעצמי כמה פעמים עד למנתק בשביל לשחרר את הפיח שהצטבר במערכת הפליטה. לאחר 3-5 לחיצות העשן פוחת לרמות נמוכות מאוד מאוד, ואני נכנס ועובר "מכה ראשונה".

ב 3008 דיזל (2018) לשמחתי הרבה יש מנגנון שמגביל את הסל"ד בסרק ל 3500, אז נחסכת ממני ההתעללות עד למנתק בזמן הבדיקה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני הולך לאותו מכון, עם אותו רכב, ואותו בוחן כבר שבע שנים. אף פעם אין קשר בין מה שכתוב במסך ובטופס לבין הסל"ד בפועל. במסך כתוב מספר בין 4500 ל-5000, בפועל אצלי ב-OBD אני רואה שהוא לא עובר 3500. כמובן שאני עושה קולות של שטיח וממהר לסיים עם זה ולהסתלק משם.

חזיר דיזל

פורסם

גם אני לא הגעתי אף פעם ל 4800. 

אני לא מבין מה יש לבדוק ב 4800-5200 סל"ד במנוע ששיא ההספק שלו ב 3500 ומעל זה הוא לא עולה אף פעם בשום תנאי נסיעה... 

פורסם

היי לכולם.

תודה על כל התשובות.

למעשה לי לא היה ברור את התקנון או נוהל כללי לרכיבי דיזל. הרי יש מנוע שהוא טורבו ויש עדיין דיזלים רגילים שהם שונים מבחינת הספק / תכונות. מנוע שלי הוא K9K דגם טורבו דיזל כאשר מומנט מקסימלי משיגים בתחום 1750 ועד אולי 2500 מקבלים גם כל הכוח, מעבר לזה חוץ מרעש עם רעידות לא נותן שום דבר.  כמובן במקרה שלי  4000 סלייד זה לא תחום עבודה נורמלי של מנוע והוא כמעט לא עובד שם ,אצלי הוא רחוק מזה. אז למה בדיקה כן בתחום מעל 4000 במנוע דיזל ? למה בדיקה היא לא בסרק או סלייד הגיוני ? נניח 2000-2500.

פורסם
לפני 34 דקות, alechko01 כתב:

למה בדיקה היא לא בסרק או סלייד הגיוני ? נניח 2000-2500.

גם דיזלים אטמוספריים לא פעלו ב 4000 סל"ד, ברנו קנו 1.9 שהייתה לי פעם ב 4000 סל"ד המנוע כבר היה היה קופץ החוצה מתא המנוע ונוסע ליד בנפרד 😁

זה נוהל הבדיקה "האצה חופשית לסל"ד מירבי". 

אין לי הסבר מדוע מבצעים אותה כך אבל זה הנוהל של משרד התחבורה ומכוני הרישוי פעולים לפיו. 

עד לפני משהו כמו 15-20 שנה הייתה בדיקה אחרת, היית עולה עם הגלגלים המניעים על מתקן כמו בבדיקת בלמים, הילוך שלישי, פול גז, הגלגלים מסתובבים נגד כוח נגדי שמפעיל המתקן ואז בודקים עשן. 

זה היה מדמה באמת נסיעה בעומס בתאנים אמיתיחם אבל בשלב מסויים עברו לבדוקה שעושים היום, כאמור לא יודע למה. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...