Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

הכלב בכותרת. אשמח לשמוע אם יש מישהו שיש לו נסיון עם הסוג הזה.

גר בבית קרקע בקיבוץ.

יש גינה גדולה (לא מגודרת כרגע קיבוץ…).

מדובר בגור, נקבה, בת חצי שנה שהוצעה לי.

אני כרגע עובד מהבית אבל מי יודע מה יהיה בעתיד.

יש ילד קטן בבית (שנה וחצי).

אשמח לשמוע איך הסוג הזה? הפחידו אותי מאוד שהם מאוד קשים באופי שלהם וקשים לאילוף.

איך הם עם ילדים?

איך הם עם להישאר לבד בבית/בגינה?

תודה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה שאמרו לך נכון, כלבים עקשנים ושובבים בטירוף.

לא יודע איך הם עם להישאר לבד, יכול לתרום את שני הסנט שלי שכשאני משחק כדורגל, במגרש ליד יש בחור שמביא את הביגל שלו בתקופה האחרונה, הביגל יושב בחוץ (בחוץ = מחוץ למגרש פיזית, בתוך המתחם שהבעלים שלו משחק בו, 10 מטר מהבעלים) ונובח בטירוף בלי הפסקה עד כדי שלכולנו בא במקום לבעוט בכדור לבעוט לבעלים שלו בראש

פורסם

צריך להבין קצת את ההיסטוריה של הכלב.

מאוד עקשנים

מאוד מכווני אוכל (לווב ולרע) ולחלקם יש אינסטינקט ציד / רדיפה חזק מאוד (אהם שטח פתוח וגינה …)

נתקלתי בכמה בטטות כורסא כן ? אבל הם היו המיעוט.

אלו שאני פגשתי ממש טובים עם אנשים.

שים לב שממש לא ״כלב חצר״ (למעשה לא הייתי משאיר אף כלב בחוץ קבוע בלי אופציה להיכנס) אם זו הכוונה ושגורים הם גורים והם פוטנציאלית הרסניים בהתחלה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פעם, כשהיינו צעירים, זוגתי עבדה בפנסיון כלבים.

לביגלים היתה מכלאה נפרדת...

יש מעט מאוד כלבים (לא גזעים, כלבים) שאפשר להשאיר לבד בגינה. כלבים, ככלל, לא מותאמים לחיות לבד.  סביר להניח שביגל יתחיל בהכנת תשתיות לרכבת תחתית.

הם גם קולניים.

כמו כל  כלב עבודה, הם קלים לאילוף אם תשקיע בזה זמן ותשמור אותם עסוקים. לא נראה לי שאתה מחוייב להשקעה של זמן בכלב.

לך על כלב שהוא יותר כלב משפחה ופחות כלב עבודה.

אבל, כמו שיש לבנים שקופצים גבוה, יש ביגלים שלווים, ככה שכל המלצה היא כיוון כללי.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

מכוונת אוכל זו הגדרה טובה. הבעלים אמר לי שעם אוכל בהישג יד היא עושה כל מה שהוא אומר, אבל בלי? רק אם מתחשק לה.

שלווה היא לא, בטח לא עכשיו.

לזכותה יאמרו שני דברים:

1. היא גורה עדיין וגורים מה לעשות הרבה יותר פעלתניים ושובבים.

2. היא לא ממש מקבלת צומת לב, יש לה חצר אבל הבעלים עסוקים מאוד והילדים לא מתעניינים בה.

3. שקטה היא כן ממה שזכור לי.

יש לי כרגע את היכולת להשקיע בה קצת זמן כל יום באילוף וטיולים (עד גבול מסויים אני צריך לעבוד גם…). גם אין לי בעיה שהיא תהיה איתי בבית במהלך היום (לאישתי כרגע יש).

אני יותר חושש מהיום שאחזור למשרד קבוע למרות שזה נראה רחוק מאוד אצלנו.

אני יכול לקחת אותה לשבוע נסיון כדי לקבל מושג מה מחכה לי.

לגבי כלב משפחתי או כבשה כפי שאני קורא לו. הייתה מחשבה על גולדן או לברדור, אבל הם קצת משעממים אותי ולא בכל יום יש אפשרות לקבל ביגל במתנה…

אני גם לא רוצה כלב גדול מדי עם שערות. מצד שני אני גם לא רוצה כלב קטן מדי שנראה כמו עכבר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

מהיכרות עם כמה ביגלים, כלב אנטיפת, אם אין לך אוכל ביד אתה לא מעניין אותו בשיט..

עם גישה כזו, כבר עדיף להחזיק חתול, פחות התעסקות. והאמת שיש חתולים פחות אנטיפתים מביגל. 

רק לחדד, אין לי כוונה לשכנע אותך לאמץ חתול, ברור לי שמי שמחפש לאמץ כלב זה לא הכיוון שלו..

בקיצור אם אתה מחפש כלב שמעניק חום ואהבה לילדים ולמשפחה, לדעתי ביגל זה לא הכיוון.

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא חושב שיש מה להוסיף על מה שכבר נכתב לך.

אתה בעיקר מתמקד במה שיכול לעבוד עכשיו ומתעלם מכל מה שעתיד לא לעבוד בעתיד, ומזה שאשתך, כך נדמה, לא מי יודע כמה בעניין.

תיקח לשבוע ניסיון ואז מה, תחזיר למי שלא רוצה אותה?

הגישה שלי אומרת שמתחייבים ואז עומדים בהתחייבות.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בכלליות, בשנים האחרונים הייתה התקדמות רצינית בכל מה שקשור במחקר על התנהגות של כלבים - הרבה קונצנזוסים התבררו כשגויים. 

לדוגמא התברר שאומנם לכל גזע יש מאפיינים, אבל כמו לבני אדם - גם לכלבים יש תקופות קריטיות בהתפתחות שמשפיעות יותר על איך הם יהיו כשיגדלו מאשר הגזע שלהם בלבד.

כלומר, יותר משמעותי איך התנהלו עם הביגל הזה כשהיה גור מבחינת חשיפה,האכלה,פריקת אנרגיה,יחס מאשר שהוא ביגל.

(אפשר להרחיב בספר in defense of dogs של ג'ון ברדשו).

אם היה גור קטן הייתי אומר להתעלם לגמרי מהגזע של הכלב כי אם מתנהלים איתו נכון אפשר לגדל אותו להיות כל מה שאתה רוצה.

בהנחה ואתה לא יודע איך גידלו אותו הייתי אומר תבוא מוכן בשביל הרע ועם הרבה רצון לאילוף ואימון כי אחרת זה ידרדר מהר.

ממליץ לראות את ההרצאה הזאת

ולהציץ כאן :

http://www.markertraining.co.il/מאמרי-בוגרים/כלבית-מדוברת/

אלה קווים כלליים שאופיינים לרוב הכלבים.

שים לב שיש כלבים שלא משתמשים בסימנים האלה כי הענישו אותם עליהם\המצב שלהם לא השתפר, לדוגמא אם כלב רוצה לסמן לכלב אחר להתרחק ע"י הפניית מבט הצידה והכלב השני לא זז, כנראה שאם הסיטואציה תחזור על עצמה כמה פעמים - הכלב ידלג ישר לחשיפת שניים - אם על זה הוא יענש כמה פעמים, לדוגמא ע"י משיכה ברצועה או מכה, הוא יעבור ישר לנשיכה ומכאן מגיע המשפט "זאת פעם ראשונה שהוא נושך, בחיים הוא לא נשך אף אחד".

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

יש מעט מאוד כלבים (לא גזעים, כלבים) שאפשר להשאיר לבד בגינה.

אני מצטט את זה למרות הדגש שניתן במקור.

לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

גם אין לי בעיה שהיא תהיה איתי בבית במהלך היום (לאישתי כרגע יש).

כלומר במהלך הלילה הכלב (לא משנה איזה) יהיה נעול בחוץ ?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הכוונה הייתה שבלילה היא תהיה במרפסת/חצר בחוץ.

נעול עד כמה שאפשר לקרוא לזה נעול… תהיה לה מיטה ומרחב.

מהתגובות אני מבין שהיא צריכה לישון בבית?

טוב לא יודע עד כמה זה אפשרי. כלומר זה אפשרי אבל אני לא יודע איזה בית אני אמצא בבוקר. 

מצד שני אתמול חשבתי על העניין של להשאיר אותה בחוץ בלילה והגעתי למסקנה שסיכוי טוב שיגנבו אותה פשוט. זה כלב יקר ולא חסר אנשים שגונבים כלבים אז בלי קשר למה שאמרתם אני לא יודע עד כמה זה נכון שהיא תישאר בחוץ.

יש פה תגובה אחת מעודדת. כל השאר די נגד ממה שאני מבין.

פורסם
לפני 30 דקות, farkash7 כתב:

זה אחד הגורמים הכי קריטיים לבעיות התנהגות, 

זו פרמידת הצרכים של הכלב:

מה זה אומר גידול כלב בגישת הפורס פרי – ללא שימוש בכוח והפחדה. - דרך החן

שינה בחוץ לא עונה על הצרכים הבסיסיים ביותר.

פאלו כתב וצדק, רובם המוחלט של הכלבים לא יכולים לישון בחוץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, farkash7 כתב:

יש פה תגובה אחת מעודדת. כל השאר די נגד ממה שאני מבין.

אני אצטרף לרוב.

כלב לוקחים כשכל בני הבית מחוייבים לגדל חיית מחמד לאורך שנים כחלק משגרת היום הקבועה של המשפחה. והם רוצים בו באופן אקטיבי, לא רק מוכנים לסבול את נוכחותו בתנאים מסויימים.

אשתך לא נשמעת מתלהבת מהענין.

אתה לא יודע מה תעשה כשתחזור לעבוד במשרד.

נראה שגם חסר לך נסיון להבין את המשמעות של השקעה באילוף כלב עבודה.

יש לך חצר פרוצה שכל אחד יכול להכנס ולקחת אותה, היא יכולה בקלות לברוח, והיא תחפש לברוח אם יהיה לה משעמם, כי כלבי עבודה צריכים גירויים ופריקת אנרגיה פיזית ומנטלית.

פורסם
לפני 1 דקה, Be roo כתב:

כלב לוקחים כשכל בני הבית מחוייבים לגדל חיית מחמד לאורך שנים כחלק משגרת היום הקבועה של המשפחה.

עם זה דווקא אני לא כ"כ מסכים. ילדים, גם גדולים, יכולים להגיד עד שבוע הבא שהם מחוייבים, וכשיש כלב אז כבר פחות בא להם להוציא אותו לטיול.

מי שמביא כלב, צריך להיות מוכן לזה שהוא יהיה האחראי לכלב.

אני שנים התנגדתי להביא כלב הביתה, כי ידעתי שהאחריות בסוף היא שלי.

בסוף הסכמתי להביא כלב, רק כשהגעתי להחלטה שאני מוכן לזה שאני זה שמטפל בו וכל עזרה אחרת מבני הבית היא בונוס.

הבת שלי, לא ילדה קטנה (16.5) שמאוד מאוד רצתה כלב, אוהבת מאוד לשחק איתו, אבל לרדת איתו לטיול בלילה, היא כבר פחות אוהבת. יוצא שאני מוריד פעם או פעמיים ביום ושאר בני הבית מורידים פעם או פעמיים..

לפני 41 דקות, farkash7 כתב:

אם אתה לא מוכן שהכלב ישן איתך בבית, חד משמעית אל תיקח כלב.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני מבין שלפני שאני מתלבט על סוג הכלב אני צריך להחליט אפ בכלל זה הזמן לכלב.

היה לי כלב כשהייתי ילד, אבל עבר זמן וכמו שאמרו זה בעיקר נפל על אבא שלי.

עכשיו זה כנראה יפול עליי… וזה יצריך לפחות הבנה ממי שחי איתי בבית.

תודה עזרתם.

דרך אגב איזה כלבים מסתדרים בחצר? (היא תהיה מגודרת).

• תוכן חדש...