Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, farkash7 כתב:

דרך אגב איזה כלבים מסתדרים בחצר?

אין במקרה הזה קשר לגזע, כי זה צורך בסיסי ביותר של תת המין (כלב הבית).

פרטים בודדים יכולים בגלל שהגנים מאפשרים להם. לך אין דרך לדעת מבועד מועד.

חוץ מזה, למרות שזה נשמע ביקורתי, מצטרף לזה:

לפני 46 דקות, פינדר כתב:

אם אתה לא מוכן שהכלב ישן איתך בבית, חד משמעית אל תיקח כלב.

אגב גם אם החצר מגודרת - ברגע שהוא יצליח לצאת פעם אחת והוא יבין כמה כיף לו להיות משוחרר ברחוב,

משימת חייו כשהוא בחצר תהפוך להיות לברוח מהחצר, ולהתמודד עם זה קשה מאוד (נביחות,חפירות,לחץ).

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, Katom כתב:

דרך אגב איזה כלבים מסתדרים בחצר?

תגדיר מסתדרים. מבחינת פיזית לעמוד באלמנטים? הרבה מאוד, יש לי 2 ולפעמים מסיבות כאלה ואחרות כשאני לא רוצה שישנו בבית אני מוציא אותם "החוצה" למחסן עם פינות רביצה למשעי, אבל מגיל קטן הרגלתי שלפעמים ישנים פה ולפעמים פה, והם מאוד אוהבים להיות בחוץ. הבעיה שאני רואה עם רוב ה"כלבי חצר" היא שקל לשכוח מהם. אם תסיים את היום של הכלב מאוחר בלילה (איתך) ואז תתחיל איתו את היום מוקדם בבוקר (גם איתך) לא רואה בזה בעיה. למשל לרבוץ בבית ולאכול ביחד בלילה, ולהתחיל את היום בריצה.

• רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

עם זה דווקא אני לא כ"כ מסכים. ילדים, גם גדולים, יכולים להגיד עד שבוע הבא שהם מחוייבים, וכשיש כלב אז כבר פחות בא להם להוציא אותו לטיול.

מי שמביא כלב, צריך להיות מוכן לזה שהוא יהיה האחראי לכלב.

צודק, הכוונה היתה לבני הבית שהם מקבלי ההחלטות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

אהלן.

הכלב בכותרת. אשמח לשמוע אם יש מישהו שיש לו נסיון עם הסוג הזה.

בד"כ כלב עבודה, על כל המשמע מכך. דורש פריקה של אנרגיה, בד"כ משחקי הרחה עובדים נהדר, וגם "שייפינג", מעבר לשאר הדרישות הסטנדרטיות.

לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

אשמח לשמוע איך הסוג הזה? הפחידו אותי מאוד שהם מאוד קשים באופי שלהם וקשים לאילוף.

איך הם עם ילדים?

איך הם עם להישאר לבד בבית/בגינה?

אם יש זמן, רצון וסבלנות זה לא מהגזעים הסופר בעייתיים. ממליץ לקחת מאלף שבעיקר ילמד אותך ואת שאר דיירי הבית איך להתנהג נכון עם הכלב. בטח עם ילדים קטנים.

לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

הכוונה הייתה שבלילה היא תהיה במרפסת/חצר בחוץ.

לא רעיון טוב.

לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

טוב לא יודע עד כמה זה אפשרי. כלומר זה אפשרי אבל אני לא יודע איזה בית אני אמצא בבוקר. 

יש גדר גורים וכלובים גדולים (לבוגרים) אם החשש הוא גדול. הדבר דורש הרגלה נכונה והבנה שהכלוב אינו עונש אלא מקום בטוח עבור הכלב.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

דרך אגב איזה כלבים מסתדרים בחצר? (היא תהיה מגודרת).

תלוי מה ההגדרה שלך לחצר. אם מדובר בשעות רצופות בחצר - פחות עבור הכלב הממוצע. בנוסף, עדיף לכלב להיות "מנוהל" (מבחינת זמנים, פעולות, לו"ז וכו') ואורח חיים עקבי ככה שחצר בה יש הרבה גורמים בלתי צפויים במהלך היום (אנשים שונים שעוברים, רכבים, ילדים) עלול להיות בעייתי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

יש גדר גורים וכלובים גדולים (לבוגרים) אם החשש הוא גדול. הדבר דורש הרגלה נכונה והבנה שהכלוב אינו עונש אלא מקום בטוח עבור הכלב.

בול.

16 שנה , 5 כלבים - ורק אחת עשתה לנו צרות - בעיקר מניהול לא נכון שלנו לאנרגיות שלה כגורה.

2 גורים שהגיעו ב2020 - 0 בעיות (בולדוגית צרפתיה ובול טרייר).

טוב נו בעיה אחת - הבול טרייר מעדיף לישון למטה (קומה תחתונה - איפה שהסלון וה״כלוב״ שלו - שלא נעול בכלל אף פעם כבר מעל שנה. אולי חוץ ממתי שהיה שיפוץ בבית ולא רצינו שילכו להפריע לעובדים בליקוקים)

עם עבודה נכונה עם הכלוב -> זה הופך להיות ה״מלונה״ שלהם - שהם מרגישים בה בטוחים והולכים להישכב שם כשהם צריכים שקט מאיתנו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אצלנו הוא מקבל אוכל רק בכלוב. הכלב חששן ופחדן לא קטן (למרות שהוא 43 ק"ג ו180 ס"מ כשהוא עומד), וגם כשיש הרבה המולה בבית הוא יעדיף לכרסם את העצם שלו בכלוב ולא באף מקום אחר.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני 55 דקות, Liviur כתב:

עם עבודה נכונה עם הכלוב -> זה הופך להיות ה״מלונה״ שלהם - שהם מרגישים בה בטוחים והולכים להישכב שם כשהם צריכים שקט מאיתנו

זה נכון שכלוב הוא כלי מצויין, אבל הוא לא תחליף לפריקת אנרגיה, וכמו שאמרת הוא מצריך תרגול בעצמו.

עושה רושם שלפות״ש אין את הזמן להקדיש לכלבה שסיכוי גדול שתצטרך השקעה גדולה, כי אחד, היא ביגל, שתיים מישהו כבר מחפש למסור אותה, כך שכנראה קלה היא לא.

וגם אין לו את הנסיון להבין מה כמות ההשקעה שעשויה להדרש. יש כלבים נוחים, מאוזנים, רגועים ויש את ההפך הגמור, ויש סקאלה שלמה באמצע. ביגלית בת חצי שנה שכבר מחפשים לה בית שני זו לא התחלה מבטיחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

זה נכון שכלוב הוא כלי מצויין, אבל הוא לא תחליף לפריקת אנרגיה, וכמו שאמרת הוא מצריך תרגול בעצמו.

אכן - אין קשר. זה היה יותר בהקשר של אחרי שמוציאים לו את האנרגיה אם חוששים בהתחלה לצאת מהבית / מה קורה בלילה במקום לתקוע אותו במרפסת / חצר.

וככה להרגיל אותו עם צעצועים וכו - ששמה הולכים ומתעסקים וזה שלו.

אכן ביגלית בת חצי שנה כבר שמחפשת בית - יהיה מאתגר לפי מה שנשמע.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חברה תודה על התגובות.
עשיתי עוול לביגלית הקטנה והחמודה ולביגלים בכלל.
הייתי צריך להבין קודם מה כלב ידרוש ממני בלי קשר לזה שמדובר בביגל. ברגע שדיברתי עם השותפה לחיים ואמרתי לה שהכלב יצטרך להיות בבית הבנתי שזה לא יקרה כרגע.
היה אפשר להילחם על זה, אבל אני צריך להיות כנה עם עצמי, זה אולי באמת לא רעיון טוב כרגע. אולי בעתיד שהבית יגדל משמעותית ונגיע למסקנה שזה מתאים נעשה את הצעד הזה עם הכנה מראש.
ככה פתאום בלי התראה מוקדמת להביא גורה קטנה וחמודה לבית לא גדול עם אנשים עסוקים, לא נראה לי פייר לכלבה, ושוב זה לא משנה שהיא ביגל כי אני בטוח שעם הכנה מוקדמת הייתי מסתדר. 

אחלה הזדמנות אבל תמיד יש הזדמנויות, מקסימום נשלם אם נהיה חייבים ביגל...

• רעיון טוב! 6

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לדעתי טוב עשית. לגבי זה:

לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

אחלה הזדמנות אבל תמיד יש הזדמנויות, מקסימום נשלם אם נהיה חייבים ביגל...

קונים כלב (גזע מסויים) אם צריכים/רוצים תכונות אופי מסוימות, בד"כ רלוונטי יותר לכלבי עבודה או תערוכות אבל לא מחייב. רכישה לפי מראה עלולה (ללא היכרות עם הגזע לפני) להביא למצב של כלב עם אופי שלא תואם את אורח החיים של דיירי הבית, ומפה הדרך לתסכול גבוהה מאוד.

סיבה נוספת היא הגדלת הסיכוי לקבלת כלב מאוזן ובריא יותר שעבר תהליך מסודר בתור גור- כאן אני מתייחס רק להמלטות מתועדות ורק על ידי מגדלים רשמיים (כלומר רשומים בהתאחדות הישראלית לכלבנות). קצרה היריעה מלהיכנס לעומק הדברים אבל למעט חריגים (מאוד) עדיף כלב ממגדל רשמי (גם אם נדרשים כמה שבועות/חודשי המתנה) מאשר כלב "ללא תעודות".

• רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, falou כתב:

• תוכן חדש...