Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום , אני נוסע כבר מעל 3 שנים ברנו גראנד קופה בנזין . אני ממש מרוצה מהאוטו הזה . מאחר ולא ניתן להזמין יותר מנוע בנזין אני כנראה אלך על אוקטביה אמבישן 1.0 ששוי החזר המס שלה הוא הגבוה יותר , יונדאי אלנטרה פרמיום הברידית או קיה נירו פלאג אין . מה עדיף לדעתכם ? 

פורסם

מה הצרכים שלך מהרכב? 

בגדול הנירו והאוקטביה אופציות טובות. 

הנירו יותר מרווחת לשלשה מאחור, אבל נעדרת פתחי מיזוג וסובלת מתא מטען קטן.

בביצועים לא יהיה כ"כ הבדל.

האוקטביה יקרה יותר בשווי שימוש אבל מרגישה מעט יותר איכותית ומאובזרת, ההבדלים לא מהותיים. 

לך לאולם תצוגה ותתרשם משניהם בעצמך.

פורסם (נערך)

הנירו משווקת כיום רק בגרסת הפלאג אין (יש לי אחת כזו) והיא נהנת מהנחה של 1000 ש"ח בשווי שימוש - סכום ממש לא מבוטל.
סה"כ נוחה ומרווחת עם תא מטען בינוני בלבד,
האוקטביה עולה עליה בכל תחום (למעט פתחי המיזוג במרכז שממש מעצבנים במיקום שלהם),

השאלה היא האם שווה לך לשם כ"כ הרבה יותר ואם אתה צריך תא מטען ענק?

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם
לפני 46 דקות, llaavvii כתב:

למעט פתחי המיזוג במרכז שממש מעצבנים במיקום שלהם

ראיתי תלונות על פתחי מיזוג כמעט בכל סקירה על הרכב. עשיתי נסיעת מבחן על הרכב, אבל פשוט לא הספקתי לשים לב לפרטים קטנים, למעשה לא בטוח שהפעלתי מיזוג כלל, כי היה יום די קריר.
מה הבעיה עם המיקום של הפתחים באוקטביה?

פורסם
לפני 52 דקות, llaavvii כתב:

הנירו משווקת כיום רק בגרסת הפלאג אין (יש לי אחת כזו) והיא נהנת מהנחה של 1000 ש"ח בשווי שימוש - סכום ממש לא מבוטל.

נוהג על נירו פלאג אין וחולק עליך על הקביעה שהאוקטביה עולה עליה בכל תחום.

עם כל הכבוד מנוע הליטר מעט מתקשה כאשר הוא מותקן באוקטביה החדשה , מרווח הפנים לדעתי בנירו עדיף , איכות הבניה של הנירו מוצקה לפחות כמו בזו של האוקטביה.

למתגוררים בעיר הגודל הפיזי של האוקטביה הוא חיסרון משמעותי , אבל זה ענין אישי של כל אחד ואחד.

הבחירה בין השתים הוא ענין של העדפה אישית וכמו כן ענין כלכלי כאשר ישנה הטבת מס על הנירו של 1000 ש"ח .

יעשה כבודו נסיעת מבחן ויבדוק מה מתאים לו , ואם יש ילדים בכיסאות בטיחות , אז הגובה של הנירו על פני האוקטביה מאפשר רתימה נוחה בהרבה מזו של האוקטביה הנמוכה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 3 דקות, CX25GTI כתב:

נוהג על נירו פלאג אין וחולק עליך על הקביעה שהאוקטביה עולה עליה בכל תחום.

עם כל הכבוד מנוע הליטר מעט מתקשה כאשר הוא מותקן באוקטביה החדשה , מרווח הפנים לדעתי בנירו עדיף , איכות הבניה של הנירו מוצקה לפחות כמו בזו של האוקטביה.

למתגוררים בעיר הגודל הפיזי של האוקטביה הוא חיסרון משמעותי , אבל זה ענין אישי של כל אחד ואחד.

הבחירה בין השתים הוא ענין של העדפה אישית וכמו כן ענין כלכלי כאשר ישנה הטבת מס על הנירו של 1000 ש"ח .

יעשה כבודו נסיעת מבחן ויבדוק מה מתאים לו , ואם יש ילדים בכיסאות בטיחות , אז הגובה של הנירו על פני האוקטביה מאפשר רתימה נוחה בהרבה מזו של האוקטביה הנמוכה.

לפני כשעה, llaavvii כתב:

תודה רבה על התשובות . מה לגבי זה שאין בנירו גלגל רזרבי ? 

פורסם

האמת שאני כרגע מברר על קניית גלגל חלופי צר (למרות שבאמת אין צורך, היום יש לי ספריי ברכב ולרוב זה מספיק),
אני נסעתי באוקטביה החדשה ושם האוויר מתמעט בערך ב 110 קמ"ש והסחיבה יורדת (הרכב היה בריק רק אני נהגתי), השקט היה לדעתי יותר טוב מבנירו (שוב יש לי אחת כזו ואני מאוד מרוצה מהנירו),
איכות הבניה בנירו טובה לטעמי התחושה באוקטביה טיפה יותר.

אבל השווי מס הוא הנושא העקרי מבחינתי ולדעתי בוודאי האוקטביה לא שווה 1000 ש"ח יותר בשווי מס.

פורסם (נערך)

גם אני עם נירו פלאגאין בליסינג. מצטרף לכך לזה שהיא לא נופלת בהרבה מהאיכויות בתא הנוסעים מהאוקטביה. הופתעתי לטובה. האוקטביה מעט יותר טובה במספר אזורים במרקם החומרים ובמערכת המולטימדיה, אבל זה פער לא מהותי.

הנירו מעט יותר נוקשה בנסיעה לעומת האוקטביה, מבחינת ביצועים לא שמתי לב להרבה הבדלים, אפשר לציין שבתנועה עירונית הנירו מרגישה יותר זריזה כי המנוע החשמלי מושך מאפס סל"ד.

אצלי האוקטביה נפסלה בגלל מנהרת הינע גבוהה שמפריעה לנוסע האמצעי מאחור ומרווח כללי עדיף בנירו, ובגלל הבדל בשווי מס. אם כי לגבי שווי מס:

לפני 43 דקות, llaavvii כתב:

אבל השווי מס הוא הנושא העקרי מבחינתי ולדעתי בוודאי האוקטביה לא שווה 1000 ש"ח יותר בשווי מס.

זה פחות מ 1,000 היות שהמחיר של הנירו 150k ושל האוקטביה 134k (מחירי 2021), ככה שהפער בשווי שימוש יוצא סביב 600 שח, שמתבטא בנטו סביב 300 שח.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

אני הייתי בוחר באוקטביה ללא היסוס, תא הנוסעים שלה הכי איכותי ובמיוחד המולטימדיה. המרווח במושב האחורי טוב יותר מבאלנטרה ותא המטען גדול ונגיש יותר בזכות הדלת החמישית.
את האלנטרה הייתי פוסל בעיקר בגלל ממד הגובה המצומצם במושב האחורי ואיכות ירודה בתא הנוסעים (נראה לי שרק חלון נהג אוטומטי...), גם העיצוב שלה מתאמץ מדי, לדעתי.
הנירו בהחלט לא רעה, אך בידוד הרעשים בה מנסינוי (עם הדגם שלפני מתיחת הפנים) לא משהו, בגרסת הפלאג-אין - תא המטען קטן למדי (אך כמובן ניתן להעמיס עד התקרה), הנירו הכי נוחה לחגירת ילדים במושב האחורי.
נהגתי באוקטביה עם 3 אנשים ולא הורגש מחסור בכוח, בטוח שלא לעומת היחידה ההיברידית של נירו/אלנטרה כאשר הסוללה ריקה.

פורסם
לפני 35 דקות, llaavvii כתב:

האוקטביה מחושבת היום כבר לפי 140K (מציע שתבדוק מול חשבת השכר שלך

נכון, הייתה עליית מחירים, וגם הנירו התייקר ל 154K לגרסת LX
שווי מס נירו: 154K *0.0248 = 3,819 - 1000 = 2,819

שווי מס אוקטביה: 139K*0.0248 = 3,447

הפרש בברוטו 628 לטובת הנירו (ובערך חצי מזה בנטו)

לפני כשעה, mottis כתב:

הנירו בהחלט לא רעה, אך בידוד הרעשים בה מנסינוי (עם הדגם שלפני מתיחת הפנים) לא משהו, בגרסת הפלאג-אין - תא המטען קטן למדי (אך כמובן ניתן להעמיס עד התקרה), הנירו הכי נוחה לחגירת ילדים במושב האחורי.
נהגתי באוקטביה עם 3 אנשים ולא הורגש מחסור בכוח, בטוח שלא לעומת היחידה ההיברידית של נירו/אלנטרה כאשר הסוללה ריקה.

נסעתי על היברידית 2018 ובפלאגאין 2021, ובידוד הרעשים טופל ב 2021 והוא סביר לגמרי, לא השוויתי ראש בראש באותו כביש, אז אולי האוקטביה טובה יותר, אבל גם אם כן ההבדל לא משמעותי.

לגבי מחסור בכוח, מדובר ברכב ליסינג+דלקן, אפשר לשים בקביעות על מצב ספורט (ואז צריכת דלק 1:16.5, סבירה לכשעצמה) והסוללה לא מתרוקנת, ולהיפך היא נטענת ותמיד יש רזרבות גם לעליות ארוכות.
נסעתי עם 5 מבוגרים + תא מטען מלא מאילת למרכז, נהגתי רק מצב ספורט, הנירו שמרה על קצב יפה מאוד גם בעליות של מצפה רמון, ללא צורך להגיע לסל"ד מעיק והסוללה לא התרוקנה בשום שלב, להיפך היא התמלאה למקסימום (לטווח של 54 ק"מ חשמליים, כמו בהטענה ביתית).
לא חושב שהאוקטביה 1.0 תציע ערך מוסף מורגש בהיבט ביצועים.

• תוכן חדש...