Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער אבל עם עדר "השטחת נתונים". האקסל הוא לא עגול

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

המשימה שלי, שהסכמתי לקבלה, הינה ליצור מחירונים עבור 2 קבוצות מוצרים עם מורכבות, דהיינו לא מוצרי מדף אלא מוצרים הניתנים להתאמה ברמה מסויימת.

כלומר, לא כל הקומבינציות אפשריות?

תקשיב ותקשיב טוב, אי אפשר לעשות את זה בפורום ולך חסר ידע טכני ויישומי בבנייה של הדאטא. חפש מישהו שיודע לבנות בסיסי נתונים, אפילו בסיסיים ביותר (משהו שאני למדתי לפני הרבה שנים בבית הספר למנהל עסקים, ככה שלא מדובר בידע נדיר).

שב עם מישהו שמבין. קודם כל, תבנה נכון את הטבלאות. אחרי זה תראה איך אתה מנהל את עדכון הנתונים.

מה שאני מנסה לאמר שזה לא קטע של עזרה עם פונקציה באקסל עם מישהו מהפורום, זה פרוייקטון.

נ.ב. השטחת הנתונים היא הכרח. כל אפשרות אחרת דורשת כתיבת נוסחאות חיפוש והבאת נתונים ששוות ערך לכתיבת קוד... וגם ייצטרכו עדכון כל פעם שתרצה להוסיף איזשהו פרמטר.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

זה פרוייקטון.

כלל הבסיס אומר "אין פרוייקטים קטנים" 😄

• רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אכן. 

פוטנציאל ההסתבכות גדול, בטח כשמדובר בכסף.

כסיגי מהשילוח תחייב לא נכון, יהיה שמייח...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 20 שעות, ברווז כתב:

מעריך מאות.

זמן? מעדיף כמה שפחות, אבל אם צריך לטחון, אז...

מאות זאת אומרת שאתה חייב לפצל כי מספר הקומבינציו מעבר לשליטה.

ארבע טבלאות הבסיס הן חיה, קבוצה, אופציה ואביזר.

תבנה ארבע טבלאות עם שורה אחת לכל חיה.

אחרי זה תוכל לעשות טבלאות קשרים ומשם פיבוטים.

הכלל : הפרד ומשול: תתחיל עם חיה וקבוצה ותמשיך לבנות עם טבלאות קטנות כדי שתוכל למצוא טעויות (בנתונים או במודל המחשבתי) בקלות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 8 שעות, borsood כתב:

תבנה ארבע טבלאות עם שורה אחת לכל חיה.

אני לא בטוח שהבנתי, אבל כל פעם שתהיה חיה חדשה הוא ייצטרך לעדכן ארבע טבלאות?

זה משהו אחד להקים בסיס נתונים סטטי, אבל בכזה שמתעדכן, צריך לחשוב גם איך יתעדכן, גם מי יעדכן, ובעיקר, איך עולים על או מונעים טעויות בעדכון.

אם יש לך מעט מוצרים ומי שמשתמש מבין בחומר ויעלה על צירופים שהם טעות, זה משהו אחד. אם יש לך הרבה נתונים ויש סיכוי שהם יימסרו שגויים ללקוח... וזה יחייב אותך מסחרית ומשפטית, עניין אחר. כלומר, איך ומי ינהל את הנתונים זה פקטור שקובע גם איך תבנה את הנתונים.

אם אני בונה מחירון לשלושים לקוחות ועשרה מוצרים לעצמי, אני פשוט בונה מטריצה ומחפש עם Find כשאני לא זוכר כמה לחייב את משה על חלזונות.

אם אני בונה מחירון לסיגי מהקבלה, שמורכב מארבע טבלאות בסיס + טבלה מקשרת + צריך ללמד אותה איך לעבוד עם פיבוט וגם (ירחם השם) לעדכן את המחירון פעם ב... חשיבה אחרת לגמרי.

כמו שאמר גי׳נג׳ס חאן, אין פתרון פשוט לבעיות מסובכות.

• תוכן חדש...