Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחילת הסוף של הכסף הזול ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אנחנו לקראת האטה כלכלית?

האם הבנקים המרכזיים כבר איבדו שליטה על האינפלציה ומגיבים באיטיות?

מה לדעתכם הולך לקרות ב2022 ? 

כמה זה ישפיע עלינו?

אנגליה: הבנק המרכזי העלה את הריבית ב-0.15% ל-0.25%

הפד יחתוך באגרסיביות את התמיכה בשוק. וצופה שלוש העלאות ריבית בשנה הבאה

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. מצד אחד, הנתון העדכני מדבר על אינפלציה של 6.8% בארה"ב, ועוד היד נטויה.  מה קורה למליוני אנשים עניים \ מעמד ביניים שאתה (נכון להיום) חותך להם 68 דולר על כל 1000 דולר שהם מחזיקים?  רוב הסיכויים שהם לא הולכים לבחור בך פעם הבאה...

2.  מצד שני, אותם מליונים גם מחזיקים בבתים, קרנות חיסכון ופנסיה - והעלאת ריבית חדה מדי תחתוך את השווי שלהם.

לכן, אני מניח שהפד ינסה למצוא את הדרך בה נלחמים באינפלציה, ומצד שני לא גורמת למפולת בשווקים.  לגבי רמת הביצוע?  נחיה ונראה.

No worries 8)

פורסם

תעבור על תחזיות של העשור האחרון,אז תבין שאף אחד לא יודע לחזות כלום,כולם רק חכמים בדיעבד !!!
דבר אחד בטוח,גדל בארץ דור שלם שלא יודע מה זה מיתון,ריביות ואינפלציה,ודבר אחד בטוח,כאשר יקרה משהו לא טוב שישפיע עלינו,להרבה אנשים זה יבוא בהפתעה מוחלטת !!!
אני אישית עם כל ההתפתחות של כלכלת MMT,ומדיניות Z.I.R.P ו-N.I.R.P של בנקים מרכזיים,ויצירת אין סוף כסף במסגרת "הרחבה כמותית" מזמן הפסקתי לנסות לנבא משהו.

• אהבתי 2
פורסם

לדעתכם תהיה העלאת ריבית בישראל ב-2022?

דיון מעניין...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לישראל יש סוג של "צרות טובות" כרגע (כי אף אחד לא יודע עד איזה שער התעשייה המקומית שמייצא יכול לספוג התחזקות של שקל),שקל החזק מרסן לחצים אינפלציוניים,בזכות שנה חלומית של אקזיטים של חברות הייטקס וממשיכים לזרום לפה הרבה השקעות,"מדד הצרכן" זה אחד הדו"חות הכי מבושלים בכל העולם,וממילה מחירי נדל"ן לא חלק מהמדד.
רפורמות ביבוא מוצרי חקלאות וחלב גם ירסנו חלק מהלחצים האינפלציוניים,בקיצור כל עוד העולם לא יתחיל לעלות ריביות בצורה רצינית,ולא יפתח פערי ארביטראזי מסוכנים בריביות מולנו,לא רואים סיבה לטווח הקצר שבנק ישראל יתחיל לעלות מיוזמתו ריבית, כי הוא נמצא במלכוד 22,הרבה משקי בית יתמוטטו פה אם הריביות יעלו בין 1-2% ! 

אל פניו יצרו הרבה טריליונים בעולם,אבל לא באמת הדפיסו כסף,יש בעיות נזילות רציניות,ואני הייתי מציע לכם להתחיל לעקוב בארה"ב מה קורה עם שוק הריפו,שם נראה את הסימנים הראשונים איך יתקבלו העליות ריבית,צמצום הרחבות כמותיות,קצת בעברית על השוק הזה,אבל אם אתם רוצים להתעמק אין מנוס מלצרוך תוכן איכותי באנגלית.
https://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/777237

כמו שאמרתי,מבחינתי אפשר לשרוף את כל הספרים הכלכליים של פעם,מאז ש-MMT השתלת על הכל,פעם היו מחזורים ברורים,יכולת גילוי מחיר על בסיס פונדמנטלי,בעשור האחרון מזמן עברנו את האווירה של טרום בועת .COM,ב-2008 שקרה GFC,בארץ לא הורגש כלום,כי זרמו לפה עשרות מיליארדים (חלקם שחור,בחסות הבנקים,שאחר כך שילמו קנסות אסטרונומיים על חשבוננו שהעלו תעריפים) של יהודי עולם,קנו את נתניה,אשקלון,ומאז הגרף של מחירי דירות רק למלה,ואף אחד לא באמת מסוגל להאמין שזה יכול גם לרדת מתישהו.
אז יש סיבות מאקרו בינלאומיות שחלקם ישפיע אלינו,חלקם לא,ויש סיבות מאקרו כלכליות פנים ארציות שישפיעו אם יש צורך לעלות ריבית.
ואחרי כל כך הרבה מלל,אני באמת חושב שאף אחד לא יודע כלום,כל אחד יורה תחזיות,מקסימום פגע,השאלה לא אם יהיה משבר כלכלי,והריביות יעלו,אלה מתי זה יקרה,ועל זה אין תשובות אבל אנחנו צריכים לשקלל את זה בניהול סיכונים שלנו ! 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 19 שעות, Shmelov כתב:

לדעתכם תהיה העלאת ריבית בישראל ב-2022?

דיון מעניין...

חד משמעית לא. ישראלים ממונפים מהתח*ת החל מרכב , נדל"ן והלוואות לפנאי.

גם העאלה מתונה שתסתיים ב 3% יכולה למוטט זוגות צעירים שממונפים 100% בשביל לקנות 4 קירות בראשון לציון

• אהבתי 1
פורסם

@_DownLoaD_ למה אתה חושב שהזוגות הצעירים מעניינים מישהו ? 

ד"א ב2008 הריבית בישראל הייתה 3.27 , ובשנת 2000  , 10%.

אם תהיינה עליית ריבית, היא תעשה בעשיריות האחוז.

אתה לא תקום בבוקר ל3 אחוז ריבית. 

כך לפחות ב20 השנים האחרונות.  

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, shimta כתב:

@_DownLoaD_ למה אתה חושב שהזוגות הצעירים מעניינים מישהו ? 

ד"א ב2008 הריבית בישראל הייתה 3.27 , ובשנת 2000  , 10%.

אם תהיינה עליית ריבית, היא תעשה בעשיריות האחוז.

אתה לא תקום בבוקר ל3 אחוז ריבית. 

כך לפחות ב20 השנים האחרונות.  

זה לא משנה זוגות צעירים או קבוצת אוכלוסייה אחרת.

השורה התחתונה שהבנקים חשופים לנדל"ן בצורה מדאיגה, מחירי המשכנתאות מזנקים ועם ישראל ממומנף דרך האשראי.

עליית ריבית - הדרגתית יכולה ליצור גם כאן בעיה.. הרי היא לא תאשר כזו תמיד..

פורסם
לפני 18 דקות, _DownLoaD_ כתב:

השורה התחתונה שהבנקים חשופים לנדל"ן בצורה מדאיגה

נכון חשופים לנדל"ן מחו"ל. השקעות בנדל"ן סיני ספקולטיבי - evergrande -

צריך לראות לאן נושבת הרוח בעניין ענקיות הנדל"ן הסיניות ואז נראה מה יהיה באדווה שתפגע בישראל. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, _DownLoaD_ כתב:

זה לא משנה זוגות צעירים או קבוצת אוכלוסייה אחרת.

השורה התחתונה שהבנקים חשופים לנדל"ן בצורה מדאיגה, מחירי המשכנתאות מזנקים ועם ישראל ממומנף דרך האשראי.

עליית ריבית - הדרגתית יכולה ליצור גם כאן בעיה.. הרי היא לא תאשר כזו תמיד..

הבנקים חשופים כל עוד בנק ישראל מאפשר להם להיחשף עד תיקרת מסויימת, 

כולנו חשופים בצורה כזאת או אחרת, אם זה במשכנתא, או בפנסיה, קרן השתלמות. 

עלייה הדרגתית תאפשר למשק בית להתאים את ההוצאות את ליכולת ההחזר או לפעול , קרי למכור את הבית או את הרכב וכו' .

עליית ריבית היא אחד מהכלים האחרונים של בנק ישראל, לאחריו לבנק אין דה פקטו אין יכולת להשפיע על המשק. 

אגב מדד תשומות הבנייה עלה ב5.30% אחוז מדצמבר 20 עד דצמבר 21 , טרם ראיתי קריסה של אותם אנשים. 

עריכה אחרונה על ידי shimta
פורסם
לפני 3 שעות, shimta כתב:

כולנו חשופים בצורה כזאת או אחרת, אם זה במשכנתא, או בפנסיה, קרן השתלמות. 

עלייה הדרגתית תאפשר למשק בית להתאים את ההוצאות את ליכולת ההחזר או לפעול , קרי למכור את הבית או את הרכב וכו' .

עליית ריבית היא אחד מהכלים האחרונים של בנק ישראל, לאחריו לבנק אין דה פקטו אין יכולת להשפיע על המשק. 

אגב מדד תשומות הבנייה עלה ב5.30% אחוז מדצמבר 20 עד דצמבר 21 , טרם ראיתי קריסה של אותם אנשים. 

המדד עלה נכון. אבל אנשים חכמים 'מגנים' על עצמם באמצעות חוזה. 

כמו כן, להרבה אנשים אין את היכולת להוסיף עוד 50-60-70 אלף שקלים והרבה פעמים פדו חסכונות, לקחו הלוואה ויכול להיות כאלו שהגיעו להחלטה למכור בהפסד..

פורסם (נערך)
בתאריך 21.12.2021 בשעה 08:55, shimta כתב:

אכן,הבנקים האחרונים שאני דואג להם.
הם יודעים לנהל סיכונים (אם לא, יצילו אותם,Too big to fall),יש להם נוסחה "מימוש מהיר" במקרה של קריסה,ובשיח יום יומי אני לא רואה בזמן הקרוב שאנשים לא ממשיכים להאמין שכל מה שתקנה היום,זה יכול רק לעלות,FOMO קלאסי.

אולי החגיגה יגמר כאשר יחייבו אותם לעצור מימון,אני רק מזכיר לכם במרכז צריך הון עצמי רציני לפעמים עד 1 מיליון לדירות סטנדרטיות,כדי לקבל משכנתא בין 1.5-2 מיליון,פסיכי..
https://www.themarker.com/markets/.premium-1.10484436

בתאריך 21.12.2021 בשעה 12:28, _DownLoaD_ כתב:

המדד עלה נכון. אבל אנשים חכמים 'מגנים' על עצמם באמצעות חוזה. 

יש מצבים שאין יותר מדי יכולת להשפיע כמו שהיו במכרזים "מחיר למשתכן",גם איפה שאתה "חכם" לא מכיר קבלן שיחתום על חוזה שמוכן לספוג "מדד תשומות הבנייה",אולי הצליחו להגביל ל-1% שנתי.
https://www.themarker.com/blogs/tomer-varon/BLOG-1.10483223

בקיצור כל ניסיון לנסות לנבא מה יהיה,נדון לכישלון,עוד מעט שנתיים במגפה של "מאה שנים",עוד לא רואים את הסוף,2021 מסתמנת שנה חלומית,אופוריה אחד גדולה,אין שיא שלא נשבר,מיתון זאת מילת "גנאי",בקיצור העיקר הבריאות וליבי עם אנשים שמשחקים ALL IN ומשעבדים את העתיד שלהם.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אכן,הבנקים האחרונים שאני דואג להם.
הם יודעים לנהל סיכונים (אם לא, יצילו אותם,Too big to fall),יש להם נוסחה "מימוש מהיר" במקרה של קריסה,ובשיח יום יומי אני לא רואה בזמן הקרוב שאנשים לא ממשיכים להאמין שכל מה שתקנה היום,זה יכול רק לעלות,FOMO קלאסי.

אולי החגיגה יגמר כאשר יחייבו אותם לעצור מימון,אני רק מזכיר לכם במרכז צריך הון עצמי רציני לפעמים עד 1 מיליון לדירות סטנדרטיות,כדי לקבל משכנתא בין 1.5-2 מיליון,פסיכי..

לא ידוע לגבי מימוש מהיר, אבל אם אני זוכר נכון , במהלך הקורונה הבנקים פנו לחוזי CDS. 

כדי לגדר את תיקי המשכנתא. 

פורסם
לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא מכיר קבלן שיחתום על חוזה שמוכן לספוג "מדד תשומות הבנייה",

צודק

לפני כשנתיים וחצי הצלחתי למצוא עסקה אחת ב20/80 *ללא מדד בכלל*, וקצת אחרי מצאתי עסקה נוספת ב20/80 עם 50% פטור מדד

חתמתי יחתר מהר ממה שאנשים בוחרים צבע לארטיק קרח

אבל כבר אז זה היה חריג מאוד, וכיום אני כבר לא מוצא עסקאות כאלה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...