Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נסע כ - 5,500 ק"מ. בצג מופיע סטטוס השמן כמפורט בתמונה.

מה אני צריך להבין מזה? שרק כאשר מתקרב ל - 0 אני צריך להוסיף? 38% זה תקין? לא תקין?

האם מד השמן הזה בכלל אמין (כמו במקרה של החיישנים בגלגלים שמציגים את לחץ האויר למשל), או שלא כדאי להסתמך עליו כאינדיקציה, אלא לבדוק המדיד בעין בלבד?

שמן.JPG

פורסם

עוד כמה "חיים" יש לשמן, כלומר ככל שהמספר קטן, כך הטיפול קרב.

אם הוא אמין? לא מאמין, אבל אינני מומחה, חכה לתשובת מומחים.

בדיקה עם המדיד טובה לראות אם חסר/עודף שמן, פחות את טיבו,

הייתי ממליץ להחליף שמן עפ"י הוראות יצרן, אלא אם אתה נוסע תחת תנאים מאומצים ואז הייתי ממליץ לקצר את הטווח בין הטיפולים

כבר חתמתי...

פורסם

אין קשר לכמות השמן וכמובן שאין להוסיף שמן אם אין חוסר. מדובר בשערוך של אורך חיי השמן הנותר עד שצריך להחליף אותו. השערוך מבוסס על שעות מנוע וסביר להניח פרמטרים נוספים כגון טמפרטורה ועומס. 

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

כל כמה זמן/ קילומטרים  צריך להחליף שמן מנוע לפי הוראות היצרן?

מה תאריך עליה לכביש של הרכב?

אני לא מאמין שיש חיישן טיב השמן ברכב הזה. פעם ראשונה שאני פוגש דבר כזה.

שמן ברכב חדש שנסע 5.5 אלף קילומטרים זה שמן שקוף והאיכות שלו טובה.

כפי שנאמר,  משוער לפי שעות מנוע או אולי לפי התאריך בו איפסו את "מונה הטיפול ".

נגיד, מסרו את הרכב לפני 7.5 חודשים, ונשארו עוד 4.5 חודשים עד לטיפול הבא ( במידה ומחליפים שמן מנוע פעם בשנה בכל מקרה ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נראה כמו אינדיקציה עד לטיפול הבא, יתכן והרכב עבר רק 5500 קמ אבל עברו כבר 9-8 חודשים בזמן הזה, במצב כזה מאוד אפילו הגיוני מה שכתוב במחשב.

בלי קשר שווה מדי פעם לבדוק מה גובה השמן, ואם יש צורך להוסיף.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

לפי מה שנאמר לי בעבר, אין שום חיישן, מדובר בשערוך על בסיס נתוני מחשב הרכב, קיים ככל הידוע לי בכל רכבי שברולט. כמובן שיש צורך לאפס את המונה הנ"ל בכל החלפת שמן שכן הוא לא יודע זאת לבד. 

חזיר דיזל

פורסם
לפני 22 דקות, קורן בן אשר כתב:

אין קשר לכמות השמן וכמובן שאין להוסיף שמן אם אין חוסר. מדובר בשערוך של אורך חיי השמן הנותר עד שצריך להחליף אותו. השערוך מבוסס על שעות מנוע וסביר להניח פרמטרים נוספים כגון טמפרטורה ועומס. 

בקיצור, לא מדוייק בעליל וצריך להסתמך רק בעין על המדיד.

פורסם
לפני 10 דקות, usafun כתב:

בקיצור, לא מדוייק בעליל וצריך להסתמך רק בעין על המדיד.

זה לא עניין של מדוייק או לא, מדובר בשני דברים שונים. השערוך הנ"ל מתייחס לאורך חיי השמן ולא לכמות. את כמות השמן בודקים עם המדיד, ובהחלט רצוי לבדוק באופן קבוע אחת לחודש לפחות. 

• אהבתי 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...