Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב חדש, סופר מיני שישמש אותי לנסועה של בערך 1400 קילומטר בחודש. בהתחלה חיפשתי את הדגמים: קיה ריו , I20 וקיה סטוניק (דגמי 1 ליטר טורבו , גיר DCT) אך נראה שההיצע שלהם דיי דל (שנתון 19 ומעלה)

התקבעתי בעיקר על הדגמים האלה בגלל השם שיש למותג בנוגע לאמינות ובגלל הביצועים (סבירים ביחס לקטגוריה). בעקבות ההיצע הדל התחלתי לפזול לכיוון הסקודה פאביה / סיאט איביזה /רנו קליאו / פג'ו 208 / סיטרואן C3. רציתי לדעת האם יש סיבה לפחד לרכוש רכב מהדגמים הנ"ל משנתון 2017 ומעלה

פורסם

אהלן,

רצוי לבחון כל דגם לשעצמו, ופחות לפי המותג. לכל מותג יש הצלחות וכשלונות. במידה ותרצה המלצה יותר מבוססת, אשמח לשמוע תוואי נסיעה (עירוני/בינעירוני), דרישות למינהן והאם ידני אופציה.

במידה ובחרת את דגמי psa, (פיגו, סיטרואן, וחלק מדגמי אופל) שים לב שעד שנתון מסויים (2017 אם אני לא טועה) הייתה התפוררות של רצועת הטיימינג, ולאחר ההחלפה שלה חלק מבעלי הרכב דיווחו על עלייה משמעותית בצריכת השמן. ב2017 החליפו למשופרת, וב2020 החליפו לגרסה 3 משופרת. קח זאת בחשבון.

תתחדש. 

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 2 דקות, Kooper כתב:

אהלן,

רצוי לבחון כל דגם לשעצמו, ופחות לפי המותג. לכל מותג יש הצלחות וכשלונות. במידה ותרצה המלצה יותר מבוססת, אשמח לשמוע תוואי נסיעה (עירוני/בינעירוני), דרישות למינהן והאם ידני אופציה.

במידה ובחרת את דגמי psa, (פיגו, סיטרואן, וחלק מדגמי אופל) שים לב שעד שנתון מסויים (2017 אם אני לא טועה) הייתה התפוררות של רצועת הטיימינג, ולאחר ההחלפה שלה חלק מבעלי הרכב דיווחו על עלייה משמעותית בצריכת השמן. ב2017 החליפו למשופרת, וב2020 החליפו לגרסה 3 משופרת. קח זאת בחשבון.

תתחדש. 

שחכתי להוסיף את אופל קורסה לאופציות, תוואי הנסיעה היא בעיקר בינעירוני (כ1000 ק"מ מסך הנסועה) והשאר גם כן בכבישים מהירים בתקווה להמנעות מפקקים. ידני לא מהווה אופציה, הדרישות הן רכב זריז יחסית , צריכת דלק סבירה ומזגן נורמאלי

פורסם (נערך)

לדעתי אין סיבה להעדיף יצרן אירופאי אחד על השני אלא לקחת את הרכב הכי שמור ומטופל שאפשר למצוא. ההבדל העיקרי ברכב משומש זה הבעלים הקודמים.

גם במודל שיש בו איזו בעיה אפשר פשוט לפתור מראש ביישור קו לאחר הקניה. למשל רצועת טיימינג שלא עודכנה פשוט להחליף ולשכוח מזה.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

קניתי לא מזמן C3  טורבו אוטומטית שעלתה על הכביש בסוף 2017 , הרכב מאוד חמוד, זריז, צריכת דלק לא משהו 1:12 בערך , מעוצב, מולטימדיה נחמדה עם וויז, צביעה דו גוונית וגם במחיר לא מאוד יקר , סביבות 43K אבל יש להם מחלה שרצועת הטיימינג מתפוררת במנוע ואיתה הכיס שלך, היבואן לא לוקח אחריות, פרט לרכבים שהיצרן החליט שיש בהם בעייה, גם אם תראה לו שהרצועה אצלך התפוררה מבחינתו זה קרה בגלל ששמת שמן לא מתאים או שהחלפת שמן באיחור כך שאתה חייב היסטוריית טיפולים מסודרת עד רמת המקט של השמן והפילטר שמן והתאריך המדוייק של כל טיפול וטיפול. התיקון עצמו לא מאוד יקר (סביבות 2500 שקל) אבל צריך לתפוס את הבעייה הזמן, יש נגדם תביעה ייצוגית, אני לא פוסל כי באמת הרכב מעלה בך חיוך שאתה רואה אותו אבל צריך לקחת בחשבון את מה שכתבתי,   ברנו מהצד השני יש בעיות עם מנועי 1.2 TCE שנוטים לאכול שמן ולהתפגר גם נגדם יש תביעה ייצוגית, אם אתה הולך לכיוונם אז תקח רכב חדיש ככל האפשר ששם הבעייה פחות קיימת,  אופל קורסה גם היא נהנית ממוניטין גרוע של מנועים ומערכת קירור מבית GM, לאחרונה עברה אופל לבעלות של PSA ואז חזרנו לבעיות של הסעיף הראשון,  באיביזה ובסקודה יש מבחר גדול יותר של רכבים אבל גם שם יש בעיות אמינות של כל קונצרן VAG, בקוריאניות הקטנות אולי יש אמינות אבל אין חווית נהיגה זה כמו לנהוג מבחינתי במכסחת דשא, בקיצור קשה למצוא רכב שגם ייתן ראש שקט, וגם תהנה לנהוג בו, וגם יעלה מחיר סביר וגם ייקח דלק בצורה סבירה,  הייתי אולי הולך לכיוון הסיגמנט הגדול יותר ולוקח מאזדה 3 האצבק או משהו כזה. 

• תוכן חדש...