Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמובטח (אם מישהו עוקב) הנה אני יוצא אל האור. מזגתי ערק ליתר ביטחון. 

בן 36, רווק ללא, חולה בטרשת נפוצה מאז 2003. מזה שנתיים+ לא עובד עקב החמרת המצב הבריאותי. 

EDSS 6-6.5 למתעניינים

אני חושב (כבר שנתיים) שכדאי לי לרכוש דירה, בעיקר כדי לעמוד בצרכי הנגישות שלי. אלוהים יודע כמה מפחיד ומופרך לקנות דירה בארץ. 

מטרות הפרויקט -

1.דירה נגישה (גם להיום וגם לעתיד על כסא גלגלים)

2. מבודדת או חמה מספיק בחורף

3. חדר שינה מאסטר, חדר אורחים/עבודה ועוד "חדר פיליפינית" לעתיד. 

לעניינו, היום אני עצמאי במידה סבירה מינוס, מתנהל על זוג קביים (לא בתוך הבית) עם מגוון בעיות בהליכה, שיווי משקל וכדומה. 

בנוסף אני מאוד מאוד סובל מקור וזה משהו שמאוד חשוב לי לפתור. 

אחרי הרבה בזבוזי זמן היום ראיתי דירה שנראה שאולי מתאימה - 4 חדרים בהרצליה, בניין משנת 95, קומה 5 מתוך 6, ממ"ד, חניה מקורה, מרפסת ומעלית.

הדירה במצב שזקוקה לשיפוץ כללי (וזה מתאים לי) - אשמח מאוד אם תוכלו לחוות דעתכם על מבנה הדירה ושינויים אפשריים בדגש על נגישות ובידוד. 

לדוגמא ברור שאת השירוקלחת בחדר הורים צריך להגדיל משמעותית, אולי על חשבון כל חדר הארונות אפילו. 

כפי שאמרתי הבניין משנת 95, יש מזגן מרכזי (או מיני או משהו, אני ירושלמי ולא מבין במזגנים), והחלונות הם מהסוג שנכנס "לתוך הקיר" שמנסיון אני חושב שבעייתי מבחינת בידוד. 

המרפסת פונה מזרחה והחדר הדרומי הקטן הוא הממ"ד.

כמו כן אשמח לחוות דעתכם לגבי סכום השיפוץ המשוער (בין 5000 ל5 מיליון, אני יודע) ובכלל כל דבר אחר. מעולם לא רכשתי או שיפצתי דירה וכולנו אשכנזים במשפחה. לא קל. 

מצ"ב שרטוט (גס) של הדירה, כמו גם של החנייה - איפה שהפיקנטו אמורה להיכנס CX30. לדעתי סביר אבל לא אידאלי.

תודה רבה רבה לקוראים ולעונים

IMG-20210806-WA0037.jpg

IMG-20210806-WA0038.jpg

עריכה אחרונה על ידי pl7410
מבנה נראטיבי
פורסם (נערך)

לא נראה לי שתמצא כאן הרבה תשובות. 

הנגשה היא מקצוע - וצריך למצוא מומחה, כי יש הרבה ניואנסים שרק הוא יכיר. זו יכולה להיות מרפאה בעיסוק המתמחה בכך (כשהיה צריך להנגיש דירה לאבי קיבלנו שירות כזה, דומני מקופ"ח), אולי אדריכל שמתמחה בכך.

גם נושא החניה מצריך מחשבה נוספת - הזכרת כסא גלגלים, צריך לחשוב על הרכב עם המתקון והחניה הרחבה הדרושה. יתכן שהפתרון יהיה הקצאת חניה מחוץ לבניין.

ועם הוזכרו כסא גלגלים ומעלית - אני מניח שתזקק לכסא ממונע, שהוא כלי די גדול. תצטרך לוודא שכל המעברים בבניין, מהמדרכה עד הדירה, כולל דלת הכניסה והמעלית, מסוגלים להכיל אותו + מלווה ולאפשר לו לתמרן, ושאין שום מדרגה, אפילו זעירה, בדרך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ערב טוב ושבת שלום,

אתחיל מהשאלה שהכי מטרידה אותי: האם בבניין מעלית אחת בלבד ?
אם כן, הייתי חושש (לאור תיאור מצבך) להסתמך על מעלית אחת בבניין, ולאור המצב הייתי מחפש בניין עם 2 מעליות (למקרה שאחת מתקלקלת ואתה בדיוק צריך לחזור או לצאת מהבית).

אני מקווה שלא הרסתי לך את התוכניות כאשר התחלתי מהשאלה הזו, אז סליחה מראש שלא התעמקתי בכל המפרט של הדירה וכד' בשביל לענות על יתר השאלות. 

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תודה רבה איציק, אכן יש רק מעלית אחת. מעולם לא חשבתי על זה לעומק באספקט של נגישות אבל אתה צודק שזו בעיה. בהתחשב בסוג הבניינים שחיפשתי (לא המגדלים המודרניים) נשמע שזו צרה שאאלץ לחיות איתה. 

ספריאל - בתכנון לשכור מעצב ויועץ נגישות, לפחות בתרחיש האידאלי. 

לגבי החניה בעיקר מקווה שעד אז הסוס ילמד לדבר עברית ונצליח להחליף חניה. מקסימום יש חניה של הבניין גם בחוץ (אפשר להחליף עם מישהו משם) ויש גם חניה על הרחוב. 

תודה גם לך

פורסם (נערך)

עוד בעניין מעלית - לוודא שיש גנרטור חרום ושהוא מתוחזק כראוי. מבחינת הניידות שלך זה חיוני, בלעדיו אתה עלול להתקע בדירה או בלובי. ועוד יותר גרוע - באמצע הדרך.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, pl7410 כתב:

תודה רבה איציק, אכן יש רק מעלית אחת. מעולם לא חשבתי על זה לעומק באספקט של נגישות אבל אתה צודק שזו בעיה. 

ספריאל - בתכנון לשכור מעצב ויועץ נגישות, לפחות בתרחיש האידאלי. 

לגבי החניה בעיקר מקווה שעד אז הסוס ילמד לדבר עברית ונצליח להחליף חניה. מקסימום יש חניה של הבניין גם בחוץ (אפשר להחליף עם מישהו משם) ויש גם חניה על הרחוב. 

מצויין, אז קודם כל תחשוב על נושא המעלית כי הוא מספיק קריטי בשביל לפסול דירה.

בנוגע ליועץ נגישות, זה בהחלט מומלץ.
מהניסיון שלי (בדיוק פנתה אליי לפני כמה שבועות לקוחה פוטנציאלית שקיבלה מפרט נגישות דרך יועץ נגישות של משרד הביטחון), היועץ ממליץ מספר דברים בהתאם לסוג הבעיה שהלקוח סובל ממנה.

לדעתי האישית, אין כאן תורה מסיני. היועץ דורש מכולם את הדברים הבסיסיים (הרחבת פתחי דלתות, מקלחון נגיש לכסא גלגלים) והוא מגדיר בעצמו את גובה האסלה שהוא ממליץ שתהיה (קונים מיכל הדחה סמוי כך שיש אפשר להתקין אותו באיזה גובה שהיועץ ממליץ) וכמובן את סוג המאחזים (ידיות) שצריך לקנות ולהתקין, וכמובן היכן להתקין.
לזכרוני, גובה ברזים וכד' נשאר זהה כמעט בכל המקרים שנתקלתי בהם עד כה, אבל שוב - זה תלוי הפגיעה\בעיה שיש ללקוח, כך שבהתאם למה שאתה סובל ממנו, הוא ימליץ מה לעשות.
כמו כן אם מדובר בסיוע כלכלי של גופים מסויימים - שים לב לדרישות סף שלהם (משרד הביטחון לדוגמא מבקש הצעת מחיר + ביצוע העבודה רק לקבלנים רשומים, שזה יכול להיות גם קבלן שיפוצים רשום [כמוני] או כל קבלן בניין שעומד בסיווג לעבודות מהסוג הזה).

בנוגע לעלויות, ראיתי אנשים שב 300,000 שח שיפצו דירה של 2 חדרים וכאלה שבאותו הסכום שיפצו גם דירה של 5 חדרים (שיפוצים מהיסוד, גילוח ובניה של דירה מחדש).
זה המון תלוי בחומרים שאתה קונה (קרמיקות, אביזרים וכד'), המטבח שאתה מעצב\בוחר, מצב האלומיניום בדירה (הכוונה לחלונות חיצוניים) וכמובן דרישות סף שלך (בניין מ 95 הוא ככל הנראה לא יהיה מבודד ברמה שאתה רוצה, אז ייתכן ויהיו חדרים מסויימים או אפילו כל הדירה שתרצה לחפות בגבס ולהתקין בידוד צמר סלעים או קלקר לטובת שיפור הבידוד).

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ספריאל - לבדוק לגבי גנרטור חירום (אמריקה!) זה רעיון, תודה. 

איציק - שוב תודה רבה. לגבי השיפוץ מטרתו בעיקר הנגשה ובידוד - העיצוב מטרתו להיות פונקציונלי ככל היותר, גדלתי עם מרצפות 20*20 ואין לי בעיה למות איתן. 

אין ספק שכנראה עניין הבידוד, אלומיניום (לדעתי צריך להחליף הכל מהכל, הדירה גם לא שופצה מעולם), צנרת חדשה (כנ"ל) ושאר השינויים המבניים יהיו עיקר התקציב. 

כרגע מוקדש בצד כ330k לשיפוץ, אז לפחות הסכום שזרקת מרגיע אותי. 

פורסם

מצויין, אתה מדוייק בדברים שאתה רוצה\צריך וזה חשוב.
תתמקד קודם כל בתשתיות (צנרת, חשמל וכד') ולאחר מכן בפונקציונליות (אתה, וגם היועץ, תחליטו מה בדיוק צריך להיות פונקציונלי, בין אם זה גובה הברז או המטבח, וכלה באסלה או בכל דבר אחר שצריך לשמש גם אותך וגם לעוזר\עוזרת שלך בעתיד).
בדירות שאני נתקלתי מאיזור 1989, לרוב הארון חשמל הוא כבר בתוך הדירה - ואני מקווה שבדירה שראית זה ככה.

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הארון חשמל אכן בתוך הדירה, במסדרון מול דלת האמבטיה. 

למה זה חשוב?

פורסם (נערך)

עוד שתי מחשבות שלי, כהדיוט:

1. ליצור קשר עם יועץ הנגישות כבר כעת - כדי לקבל את העצות שביקשת כאן מבעל מקצוע, וכדי שתוכל לקבל את חוות דעתו כשתהיה דירה קונקרטית על הפרק.

2. להכיר את אתרי האינטרנט של מהנדס העיר במועצות הרלוונטיות, כדי להוציא את תכניות הבניין של דירות רלוונטיות. דירה יכולה להיראות נהדר, אבל בתכניות תגלה אם יש איזה עמוד או צינור או משהו אחר שמונע את השינויים הנדרשים להנגשה.

ואתייג כאן את מומחה הפורום שכל עצה שלו שווה זהב - @natco

• אהבתי 1

פורסם

תודה על הפרגון, אבל איני חושב שאני יכול לתרום הרבה לפות"ש בשלב הזה.

הטיפ היחיד שאני יכול לחשוב עליו כרגע:

תקנות הנגישות ות"י 1918 נכנסו לתוקף בספטמבר 2010.

מה שאומר, שכל בניין בן 6 דירות או יותר שנבנה מאוחר יותר, יהיה כנראה נגיש.

בבניינים שנבנו קודם, או אפילו בבניינים חדשים שיש בהם פחות משש דירות, הנגישות של סביבת הבניין תלויה, למצער, באינטגריטי של המתכנן.

כמו כן- יחידות הדיור עצמן אינן מחוייבות בנגישות לפי חוק.

כדאי לשים לב במיוחד לרוחב הדלת בממ"ד.

בעיקר בבניינים משנות ה90, ישנם משקופים של 70 ס"מ בפתח הזה, מה שלא מספיק לאדם בכסא גלגלים.

מעבר לזה, פות"ש זקוק למעצב.ת פנים עם נסיון בתכנון למוגבלי תנועה. לא בהכרח ליועצ.ת נגישות מוסמכ.ת .

יועצי הנגישות מתחמחים בעיקר בנגישות הסביבה הבנויה, ובעמידה בתקנות ובחוקים כדי שהבניין עצמו יעבור רישוי, ופחות בהנגשה פרטנית.

תוספת קירות איזולציה פחות מקובלת באיזור החוף.

פות"ש ירושלמי. אולי כמה שבועות באוגוסט באיזור החוף ישכנעו אותו שזה מיותר.😁

ככלל אצבע הייתי מתכנן כבר עכשיו את הבית בהתאמה להתניידות בכסא (והלוואי והמחלה הארורה תעצר ולא יזדקק לכך, מאשר יזדקק ויאלץ להתאים מחדש):

פתחים ברוחב 90 ס"מ לפחות.

מקלחון ואסלה נגישים (אשמח לצרף כאן שרטוטים לאיך עושים זאת, אם זה רלוונטי).

אבל שוב- נגישות פרטנית זה לא "שרטוטי התקן".

זה משהו שאמור להיות מותאם למשתמש ספציפי. עם קשיים ספציפיים והרגלים ספציפיים.

מפסקי תאורה בגובה 80-100 ס"מ.

המנעות מספי מעבר וקפיצות בגבהים.

מטבח נגיש (בעיקר- כיור ללא ארון מתחתיו, המנעות מארונות גבוהים, פתרון למיקרו ותנור, וכו')

פות"ש

1.קח לך מתכננ.ת מקצוענ.ית. כן, כבר עכשיו- לפני קנית הנכס. זה המפתח להכל.

2. התיבה הפרטית שלי פתוחה לכל התייעצות או עזרה. תרגיש חופשי.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 13 דקות, natco כתב:

תוספת קירות איזולציה פחות מקובלת באיזור החוף.

פות"ש ירושלמי. אולי כמה שבועות באוגוסט באיזור החוף ישכנעו אותו שזה מיותר.😁

במקור ירושלמי אבל כבר עשור במישור החוף, למדתי לאהוב את הלחות והחום. ממש סובל מקור, אני כרגע בבניין רכבת בקרית אונו ובחורף היו לי חמישה רדיאטורים מפוזרים בבית. זה ללא ספק השתנה והחמיר עם המחלה, כמו כל ירושלמי טוב תמיד שנאתי את הלחות וחלמתי על שלג. 

לגבי ייעוץ כבר עכשיו - אני לא בטוח איך עושים את זה, כל התהליך עד עכשיו התנהל מאוד מאוד בעצלתיים (בעיקר כי אני לא יכול ללכת לראות דירות לבד והמשפחה שלי רחוקה) אז חוץ מאיסוף לינקים למעצבים אפשריים ופי'צרים שהייתי רוצה (ודיוק רשימת ודירוג הצרכים ורצונות) אין לי משהו (או מישהו) מקצועי איתי. 

תודה רבה על הייעוץ! 

פורסם

מכיר אישית כמה נכים על כיסאות גלגלים. חלקם מהמשפחה.

חובה לקחת יועץ נגישות מוסמך עוד לפני קנית הבית.

דברים קטנים עכשיו יכולים להיות מהותיים בהמשך.

כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם (יש הרבה מאוד, לא זוכר את כולם כרגע)

המעברים צריכים להיות סביב מטר,

פתח בניין, דלתות בבית (או שיהיה אפשרי להגדיל אותם לכאלה, ללא עמודים בצדדים) ואפילו פתח מעלית 

פחות מזה מצריך דיוק גבוה יותר בנסיעה עם כסא ממונע.

מעלית ללא דלת כנף.

סביבה נקיה ממדרגות, אפילו הקטנות ביותר.

חניה שלך בגודל של חניה כפולה לפחות (לרוחב ולא לאורך) לשם רכב גדול עם מעלון.

לא להסתמך על חניה שהעייריה תקצה לך בחוץ.

שאר הדברים ניתנים לשינוי בתוך הבית.

• אהבתי 1

.

פורסם

אולי אני טועה

אבל לעניות דעתי

נגישות = בית / דירה במפלס 0

בלי מדרגה אחת

בלי מעלית

אתה מדבר פה על טווח של עשרות שנים קדימה

במקרי חירום אסור להשתמש במעלית

ודווקא במקרי חירום חשוב הפינוי המהיר החוצה