Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 7.8.2021 בשעה 14:57, pl7410 כתב:

במקור ירושלמי אבל כבר עשור במישור החוף, למדתי לאהוב את הלחות והחום. ממש סובל מקור, אני כרגע בבניין רכבת בקרית אונו ובחורף היו לי חמישה רדיאטורים מפוזרים בבית. זה ללא ספק השתנה והחמיר עם המחלה, כמו כל ירושלמי טוב תמיד שנאתי את הלחות וחלמתי על שלג. 

לגבי ייעוץ כבר עכשיו - אני לא בטוח איך עושים את זה, כל התהליך עד עכשיו התנהל מאוד מאוד בעצלתיים (בעיקר כי אני לא יכול ללכת לראות דירות לבד והמשפחה שלי רחוקה) אז חוץ מאיסוף לינקים למעצבים אפשריים ופי'צרים שהייתי רוצה (ודיוק רשימת ודירוג הצרכים ורצונות) אין לי משהו (או מישהו) מקצועי איתי. 

תודה רבה על הייעוץ! 

כנס לאתר משרד הביטחון נכי צה"ל - משרד הבריאות ביטוח לאומי נכים - יועצי נגישות
אני זוכר כי פורסמו באתרים הפניות לתקני נגישות, וליועצי נגישות אשר מאושרים ע"י המשרדים הנ"ל.

כנ"ל לבדוק ב כל-זכות - יועצי נגישות.
https://www.kolzchut.org.il/he/סיוע_בהתאמת_תנאי_דיור_לאנשים_המוגבלים_בניידות 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה לעונים, אנסה לענות לחלק - 

לגבי החניה לצערי זה מה יש. כמעט בלתי אפשרי למצוא חניה מתאימה לרכב נכה בבניין פרטי, בטח ישן ולא כדירה חדשה עם חניה מוצמדת. 

כרגע נראה שמתקדמים למרות זה, ומקווה למצוא פתרונות לאורך הדרך, בין אם להחליף עם מישהו או משהו מהעירייה. זה לא אידאלי, מסכים. 

אותו דבר תקף גם לגבי המעלית או כל הפתחים שלא נגישים לפי התקן דהיום. 

לגבי דירת גן - מבחינתי זה אומר ג'וקים ונזילות וזבל והעיניים של כל השכנים מלמעלה. לא בשבילי. 

אה ואין לי שום קשר למשרד הביטחון, לטוב ולרע. מבחינתם המחלה לא קשורה לשירות, וזה המצב ב15 השנה האחרונות. 

יש בדירה הזו פשרות ואני אהיה הראשון להגיד שעל נגישות לא מתפשרים, אבל חושב שגם צריך להפגין גמישות. אני אתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום לפני החתימה בכל מקרה. 

תודה שוב לעונים 

פורסם

תראה, אתה הולך להוציא סכום גדול על רכישת והתאמת הדירה. לכן אתה חייב לחשוב לטווח ארוך מאד, כי פשרה היום עלולה להפוך את הדירה ללא שמישה (בשבילך) מחר. מה תעשה אם תזקק לעגלה ותגלה שיש מדרגה קטנה בכניסה ודלת המעלית צרה בסנטימטר ממה שנדרש לך ? במצב הז ה כל ההשקעה ירדה לטמיון.

אם זה מעבר לכוחותיך תצטרך לחפש מסלול אחר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@pl7410 

למרות שאני חושב שזה הדבר הכי נכון לקנות אם יש לך אפשרות,

מנסיון של קרובי משפחה ששיפצו לרמת נגישות.

אל תקנה ותשפץ אם זה הדירה לא 100% מתאימה לצרכים שלך כולל ההמשך.

אני לא יודע מה המצב שלך, ומה הצפי להגיע לריתוק לכיסא גלגלים. אבל אם יש צפי כזה. אתה חייב לבדוק נגישות למקרה כזה

שיפוץ לנכים הוא יקר מאוד (לדוג' אסלה נגישה עולה פי כמה מרגילה. כך גם כל אביזרי הנגישות)

והוא מאוד לא פרקטי למי שלא נכה על כסא גלגלים

סתם לדוגמה,

מטבח של נכים הוא מאוד נמוך. (אני לא יודע מה התקן, אני יודע מה ראיתי)

והגז שלהם בערך בגובה חצי מטר (כדי שיכולו לראות מה יש בתוך סיר )

גם השיש.

כנ"ל גובה מתגי אור שהם בגובה נמוך מאוד.

אסלה נגישה 

כיור בשירותים נמוך.

רוחב דלתות

הכל מותאם לגובה של כסא גלגלים.

למי שלא נכה זה ממש ממש לא פרקטי.

נגיד ושיפצת את הבית,

אחרי כמה שנים תרצה למכור.

רוב הסיכויים שלא רק שהשיפוץ לא יעלה את מחיר הדירה, אלא יוריד את ערכה.

כי אדם שלא צריך את המטבח הזה לדוגמה.

יצטרך להחליף אותו. ויגלם את זה במחיר.

לכן אני ממליץ לשקול הכל טוב טוב עם יועץ נגישות עם מחשבה גם לעתיד.

ואם זה לא מתאים, פשוט לא כדאי.

אולי כדאי לחפש בעיר אחרת/אזור אחר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

.

• תוכן חדש...