Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, ANUTKK כתב:

מדברים פה הרבה על שכר גבוה באפל,פייסבוק ושות'..

אבל כמה תאכלס השכר, כמה עובד מקבל? סיניור ולא סיניור..

עבור השוק האמריקאי בשביל mid level מדובר בבין 250 ל300 אלף דולר לשנה.

עבור סיניור סביב ה350-400 אלף. (יש עוד כמה וכמה דרגות מעל אבל אז באמת מדברים על אחוזים בודדים מהאנשים בחברות האלו)

גלאסדור לא רלוונטי , levels.fyi מדויק למדי:

https://www.levels.fyi/?compare=Facebook,Amazon,Google&track=Software Engineer

בישראל אני אציין שאני טיפה פחות מעודכן במה הולך כרגע אבל היה מדובר בסביב ה80-90 אלף לחודש (משוכלל עם מניות מתוך זה בערך 50 בחלק המזומן) לסיניור וסביב ה50-60 למיד לבל (כאמור משוכלל עם מניות ומחולק ל12 מתוך זה בערך 40 בחלק המזומן) לפי חברים משיחות בשנים האחרונות.

שוב המספרים בlevels - למרות שהמדגם יותר קטן - דיי מדויקים.

(אמזון הדרגה היא SDE3/l6 עבור סיניור , ובפייסבוק וגוגל זה אחד פחות כלומר e5/l5 אבל הן דיי מקבילות. כלומר SDE2/l5 זה מיד לבל באמזון וE4/l4 בפייסבוק / גוגל)

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך זה מסתדר עם הנתונים של טבלאות שכר+ אפשר להסתכל בטווחי שכר באתר של דיאלוג?

נשמע ממש מנותק (לפחות לבוגרי תואר ראשון)

• אהבתי 2
פורסם

כי הם לא מאוד מייצגים משכורות של גאמפא וסטארטאפים שמשלמים באופן דומה.

מלכתחילה מדובר באחוז קטן (ולא סופר מייצג) של ההייטק.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

ועכשיו ברצינות עם כל הקורסים המהירים לחסרי ידע מקדים. אפשר להגיע למשהו?

משהו- משרה ראשונית בשכר נמוך שממנו אפשר לצבור ניסיון עד הדילוג הבא.

יש לי חבר שנכנס להכשרת חרדים (עם אפס רקע באנגלית ומתמטיקה) שנה וחצי עבד בבנק לאומי במשכורת נמוכה. וכיום הוא כבר נמצא ב20 אש"ח לחודש.

נשמע לא רע יחסית לזמן ולנקודת ההתחלה.

זה באמת עובד ככה או שהוא מקרה מאוד מוזר וחריג?

* חייב לציין שהשכר ה"נמוך" שאתה מדברים עליו נניח סד"ג של 9-10 ברוטו. לא באמת נמוך יחסית לשוק יש מקצועות שלוקח זמן לא מועט להגיע לזה. (כמובן בשנים הראשונות)

פורסם
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

זה באמת עובד ככה או שהוא מקרה מאוד מוזר וחריג?

זה לא חריג. זו בדיוק הדרך להיכנס מהדלת האחורית.

אבל רוב מי שיכנס ככה, כנראה ישאר בסביבות השכר שהזכרת, אלא אם ישקיע מאוד בלימוד עצמי.

לפני כשעה, Lior_Django כתב:

הצצתי בטבלת השכר של דיאלוג.

נראה שהיא קצת נמוכה מהשוק (לפחות ממה שאני מכיר).

כמו כן השונות הגדולה היא בrsu ובבונוסים, שלא מופיעים בטבלה.

בחברות אמריקאיות מובילות, ההכנסה השנתית מבונוסים ומניות יכולה בקלות להיות יותר גבוהה מהשכר השנתי (ויכולה להגיע גם לפי 2 או 3).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שאלה קצת אחרת

בוגר ללא נסיון כלל שסיים עכשיו לימודים במכללה/אונ' תואר ראשון במדעי המחשב

מה השכר ההתחלתי האמיתי שהוא מתחיל במשרה פיתוח? חברת הייטק רגילה לחלוטין ולא מהמפלצות של גאמפא

פורסם
לפני שעתיים, Lior_Django כתב:

טבלאות שכר מייצגות את הממוצע מוטה קצת כלפי מטה. (אחוזון 40-50 של השכר)

פה מדובר בטופ 70-80% מבחינת אחוזון - ויש לזה התפלגות של פעמון.

אלו גם לא משרות בוגר. אלו משרות של אחרי כמה שנים טובות עם ניסיון אכותי.

לעשות קורס + כמה שנות ניסיון לאו דווקא יעזור או יביא אנשים לזה.

לפני שעה, פינדר כתב:

בחברות אמריקאיות מובילות, ההכנסה השנתית מבונוסים ומניות יכולה בקלות להיות יותר גבוהה מהשכר השנתי (ויכולה להגיע גם לפי 2 או 3).

מדויק. רק הבהרה קלילה - לא מדובר פה לרוב בבונוס כספי ישיר או אופציונלי - מדובר בהענקת מניות שמתחדשת כל שנה ופרוסה על פני 2-4 שנים הבאות. זה money in the bank דיי מובטח.

לפני כשעה, ANUTKK כתב:

בוגר ללא נסיון כלל שסיים עכשיו לימודים במכללה/אונ' תואר ראשון במדעי המחשב

מה השכר ההתחלתי האמיתי שהוא מתחיל במשרה פיתוח? חברת הייטק רגילה לחלוטין ולא מהמפלצות של גאמפא

ראה:

לפני 8 דקות, Lior_Django כתב:

קודם שימצא מקום שרוצה לקחת אותו, אחר כך שיתמקח על השכר.

פייר? בוגר צריך להסתכל על איפה הוא עובד , מה הסקייל ומה הוא לומד. מאשר אם הוא מרוויח 12 או 24.

(לא סופר מעודכן בשכר בוגרים אבל בין 15-20 לבוגר טוב בחברה ״ממוצעת״. הבעיה היא יותר למצא את המשרה ולעבור את הראיונות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, Lior_Django כתב:

זה לא באמת מייצג. יש מאות אלפי עובדי הייטק בישראל, מתוכם בערך 6,000 עובדים במיקרוסופט/גוגל/אמזון/פייסבוק.

השכר המקובל היום למהנדס מנוסה הוא באזור ה-40 (+/-) + מניות או אופציות.

פורסם

מה שהיה עד לפני כחצי שנה לא רלוונטי בכלל למה שקורה היום.

היום אין כמעט משרות שנפתחות. גם חברות שלא מקצצות לחצו על הברקסים.

על כל משרה פתוחה יש המון מתמודדים ובדרך כלל הם ברמה יותר גבוהה מאלו שהיו מתמודדים עם המשרה הזו לפני שנה. גם בגלל הגמפא והסטארטאפים יש לחיצה כלפי מטה של העובדים. זה עדיין לא מתבטא במשכורות, אלו שמתקבלים מקבלים אותו סדר גודל של שכר, אבל הלחיצה יכולה להוריד בפועל את השכר\תנאים למי שפוטר והתקבל למשרה קצת פחות בכירה.

לא רואה כרגע שיקבלו היום מישהו ללא השכלה פורמלית כאשר יכולים למצוא בוגרים עם עד שנתיים נסיון למשרה דומה.

מי שיכול ללכת ללמוד זה מה שנכון לעשות, במיוחד היום. בתקווה שהשוק יצא מהמשבר עד סיום הלימודים.

יוצאות דופן הן חברות שמגייסות למשרות סטודנטים שם ההאטה היא הרבה יותר חלשה.

לכן ממליץ לסטודנטים לחפש מרות כאלה, גם במחיר פרישת הלימודים על זמן יותר ארוך.

אני מעריך שלא נראה יותר הרבה כתבות על הסבות להיי טק אלא משהו בסגנון של "עבדתי כמו חמור בהייטק ועכשיו אני גר באוהל במדבר והכל סבבה"

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

עזרתי כבר לכמה חברים להיכנס להייטק.

חלקם בוגרי תארים שעשיתי להם ראיונות דמה בשביל התרגול וההכנה לגאמפא. חלקם האחר היו בוגרי קורסים ללא ניסיון כלל. לאלו המלצתי להיכנס בכל שכר. העיקר קודם להיכנס. השכר הגבוה יגיע בהמשך, בינתיים שיהנו מהעבודה ומהתנאים מסביב

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

רק שנדייק, "השכר הנמוך" בהייטק עדין יותר גבוה מהשכר הממוצע במשק.

למייטב זיכרוני במובלאיי ג'וניור מתחיל ב 14 ומובילאיי משלמים מאד נמוך בהשוואה לשאר ההייטק.

טסלה 3 2022

פורסם

הכי נמוך ששמעתי היה עבור מישהי שהייתה תלמידה שלי מהתקופה שלימדתי לפסיכומטרי.

בוגרת קורס ובלי תואר קיבלה הצעה של 9500 שהמלצתי לה בחום לקחת. כעבור שנתיים היא הגיעה ל14 (זה היה שנה שעברה).

אני חושב שהיום יש פחות גיוסים אבל זה לא ימשיך לנצח. תלמדו טכנולוגיות מבוקשות, תתרמו לקוד פתוח, תשתתפו במיטאפים - כל מה שאפשר בשביל להתחיל להתערות בשוק.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תוכן חדש...