Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

חצי שנה מסיום תואר בהנדסת מבנים, בפועל שני סמסטרים מאוד ריקים (קורס+פרויקט) וכבר עובד שנתיים בענף (מפקח תשתיות, עכשיו מנה"פ בביצוע אצל קבלן משנה שהמטרה הייתה להפוך ליועץ).

יש לי רקע חזק בטכנולוגיות (חומרה ותוכנה), אפשר לומר שגם נגעתי לא מעט באבטחת מידע ו-IT - אך הכל ברמת הניהול (מחלקה, פרוייקטים) ולא ברמת היצרן (לא תכננתי\פיתחתי אלא המקסימום ביצעתי אינטגרציה של חומרה\תוכנה בהתאם להוראות או בחרתי בית תכנה\חומרה שיבצעו בהתאם לדרישות). בקיצור לא כתבתי קוד, ומבחינתי הוא שורה שאמרו לי (גוגל או בית התכנה) מה לערוך וזה מה שעבד.

פחות מחפש ייעוץ תעסוקתי, וגם סיפורים על עולם ההייטק אני שומע מאז ומתמיד מחברים (בכל התחומים, רמות הניסיון וכו').
בפועל, למי שכמוני ורסיטאלי ונמשך לכל דבר טכני אפשרי, התנאים על הנייר מנצחים (שכר, שעות עבודה, אחריות, סיכון), יש גם דברים שאני מעדיף לא להעלות על הכתב שרק מי שהיה תקופה בענף הבנייה מכיר והם לא אני.

אני תוהה לגבי הסבה מאוחרת, במיוחד כזו שתהיה דרך בוטקאמפ כמו אינפיניטי (או אחר, לא באתי לפרסם). 
אין לי בעיה שיגזרו שנתיים מהמשכורת, אבל להיכנס לענף בגיל שלושים וקצת ועוד לא בדיוק כוכב מ-MIT גורם לי לחשוש בעיקר לתוחלת שלי בענף (ומכיר אישית דוגמאות לאין בעיית גיל 40\50, ודוגמאות שכן נתקלו בבעיה).

אם שרדתם עד פה ואתם סקרנים, האפשרות האחרת היא ללכת על תואר שני (קרקעות, תכנון ערים, בספק אולי מבנים - לא נעול) שיעזור לשפר את התנאים אבל זה לא ישנה את ההווי של ענף הבנייה שמגיע לכל תפקיד בכל תחום.

יודע שזו שאלה שאתם נטחנים איתה, ובטח הכתבות על היוניקורנים לא עוזרות, אבל אני ממש אשמח לתשובות כנות.

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אתייחס לתחום עצמו. אבל אני חולק מאד על המונח "הסבה מאוחרת". הכרתי אנשים שבגיל מתקדם ממך ב-5 ואף 10 שנים ויותר עשו הסבות לתחומים עם לימודים ממושכים כמו רפואה ומשפטים. אז במקום להסתכל לאחור (על הגיל) כדאי להסתכל קדימה (על עוד 40 שנות עבודה, שעדיף שתהנה מהן).

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי אומר לך ללכת לתכנון, אבל השכר שם מאוד נמוך, בטח בשנים הראשונות.

מה שיכול מאוד להתאים לך אלה מקצועות תומכים לענף שבהם לא תצטרך לבצע הסבה אלא לימוד קל תוך כדי עבודה, תוכל לנצל מאוד את הניסיון שכבר צברת ולהמנע מהדברים הפחות נעימים בענף הזה.

זה יכול להיות כל דבר החל מיועץ לוחות זמנים, בקר תקציבי ועד לאיש BIM שמלווה ביצוע.

יש המון אופציות שבהן לא תזרוק לפח את מה שכבר צברת, תוכל להנות משכר יפה ומתנאים הרבה יותר נוחים.

פורסם

sperial, אני מסכים שהסבה מבורכת בכל גיל, אבל אני ממש ספציפי פה על תחום ההייטק (אם ממש חייב לזרוק לאוויר משהו שאני לא מבין בו אז AI למשל).
kramerica אין לי בעיה עם ההתמחות (כי אם כבר אז תן להיות רשוי) ועם השכר הנמוך בהתחלה, אבל יותר מידי חברים עם ותק+טבלאות שכר Civileng+קבוצות מתכננים שאני חבר בהן לא מרגיש שהשכר שווה גם בהמשך הדרך.
הנושא של BIM מאוד מעניין, אבל שוב רואה חברים נכנסים לתפקידים החדשים שצצים עכשיו (מתאם לBIM למשל, שזה סוג של אינטגרטור בין התוכנה לשטח) ולא ממש רואה שם הצלחה.
בקר תקציבי, חשב כמויות, מכרזים וכלה האדמניסטרציה אני יכול אבל פחות נמשך (כן גם הם הנדסה וגם הם פתרון בעיות, אבל אני חושב שברור שאני אוהב את הצד הטכני ופחות הבקאופיס).
כל זה מחזיר אותנו להישארות בענף הבנייה, נשמע שאתה ממנו אז אתה מבין מצויין את מה שאמרתי - יש חבר'ה איכותיים אבל הם טיפה בים, והים עצמו לא ממש נעים לי (ואני לא בטוח שזה השטח, שומע מעשרות חברים גם על אותה התחושה במשרדי תכנון, משרדי ייעוץ, ושטח קל).

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

@Moonlight Theory, מה בדיוק השאלה?

החלק היחידי מצאתי שנוסח בצורת שאלה היה לגבי תוחלת התעסוקה המשוערת שלך ההייטק.

לדעתי - הבעיה היא לא גיל פר-סה, הבעיה היא בעיקר מנטליות (שנובעת מגיל באופן מצער). אם אתה מתקבע, לא רוצה לקבל ביקורת, לא מוכן ללמוד ולהשתנות - יהיה לך קשה למצוא עבודה בגיל מבוגר, בכל תחום.

מצד שני, אם תשמור על גמישות, תדע להתנהל בצורה הגיונית ומכבדת מול אנשים אחרים (בעיקר צעירים יותר) ובעיקר תהיה מקצועי ותחשוב על איזה ערך אתה מביא לחברה, גיל ביולוגי לא יהווה בעיה משמעותית. כמובן שתמיד יהיו סטארטאפים של ילדים שיצאו אתמול מ-8200 שאליהם יהיה לך יותר קשה להתקבל בגיל חמישים לתפקיד זוטר, אבל בהרבה מקומות מסודרים יותר תוכל למצוא עבודה גם בגילאי 40+ ו-50+. בתנאי כמובן שתגיע במנטליות הנכונה ועם כישורים מקצועיים רלוונטיים.

• אהבתי 4

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

pooh-bear התייחסת בדיוק לשאלה, כניסה להייטק בגיל מאוחר (שלושים וקצת), כל שאר רעש הרקע שכתבתי כי אחרת השרשור היה על למה כמה מה הרקע שלך.

תודה!

• אהבתי 1

פורסם

מאוד מזדהה איתך, גם אני בא מענף הבנייה (מנהל עבודה לשעבר) והשעות שלא נגמרות ולפעמים גם לילות, רוב הקבלנים תחמנים וצריך להיות ערני,  אוכלוסיה שלא תמיד נעים לעבוד איתם , אחריות הרבה יותר גדולה יש בענף הבנייה וגם מדי פעם אתה גננת ופסיכולוג..

על משרד תכנון שמעתי מחברים שלא כדאי מבחינת השכר והתפתחות..אבל בעיקר מבחינת השכר בשנים הראשונות, כמובן שלאחר צבירת נסיון אתה תוכל לפתוח משרד ולהיות עצמאי אבל יש תחרות עצומה בין המשרדים בשוק ועל כל חתימה שלך יש אחריות רבה גם מבחינה פלילית.

לגבי עבודה משרדתי כמו חשב כמויות או מהנדס מכרזים מהיכרות של חברים אני אישית לא ממליץ - הרבה מאוד כאב ראש ותסכול שלא נגמר.

אני כנראה גם מחפש את דרכי החוצה לכיוון הייטק גם מבחינת התנאים והשכר

אני הנדסאי בניין ותכף בן 30.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 4 שעות, Moonlight Theory כתב:

אני תוהה לגבי הסבה מאוחרת, במיוחד כזו שתהיה דרך בוטקאמפ כמו אינפיניטי

לפני שעתיים, Moonlight Theory כתב:

(אם ממש חייב לזרוק לאוויר משהו שאני לא מבין בו אז AI למשל).

אמממ, חתיכת קפיצה הבאת פה...

לא שאני נגד הסבה בגיל מאוחר, אבל בשביל AI אתה צריך רקע משמעותי במתמטיקה סטטיסטיקה וכולי, ברמה של תואר שני, לא משהו שבוטקמפ (או אפילו תואר ראשון בהנדסה שהיא לא תוכנה או חשמל) יכול לספק לך.

פורסם

אחי הוא סמנכ"ל של אחת החברות הגדולות במשק בתחום הבניה (של תשתיות) ואני יודע שהוא מחפש מהנדסים טובים בנרות ולא מוצא והשכר והתנאים טובים מאוד (אני חושב על לעשות את המסלול ההפוך לצאת מההיטק לכיוון הבניה ששם ככל שהנסיון גדל יש יותר הערכה ויציבות תעסוקתית.

פורסם

לפי מה שאתה כותב לגבי בק אופיס לא רואה איך אתה שורד בהיי טק.

מכיר את תחום התשתיות די טוב (עובד מול חברות קבלניות גדולות וקטנות, תאגידי מים, גופים רגולטוריים ומתכננים בתחום) ואם מה שאתה מחפש זה שכר ותנאים לא תמצא את זה בתכנון ל 10 שנים הקרובות עד שתוכל להגיע לדרג הניהולי הבכיר במשרדים (מנהל משרד/שותף).

שווה לך לשקול לבנות את עצמך לשמש בתפקיד ניהולי בחברה יזמית וללוות פרוייקטי BOT משלב הייזום דרך עבודה מול משרד התכנון ועד להקמה. זה תובעני, זה שדה קרב וזה דורש המון עבודה אבל זה מאתגר, מעניין ומשלב עבודת שטח עם עבודה הנדסית ברמות הגבוהות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חפש משרות של מנהל מוצר.

תעדכן קורות חיים שיחררו רלוונטיים ואולי תפגע.

יש לך נסיון יודע ואת היכולת ללמוד.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

למה ננעלת דווקא על היי-טק? 

יש לא מעט תחומים טכניים מאד שאפשר לעבוד בהם.

אפרופו הסבה מאוחרת- החלפתי קידומת השנה (40) ונרשמתי ללימודים...ממה שאני ראיתי, ה"תואר" הוא תנאי קבלה בסיסי. מה שייקבע בסופו של דבר זה הניסיון שלך הרבה יותר מאשר התואר.

מה שאני הולך ללמוד זה משהו מאד טכני, שאני מאד אוהב, ובמקרה הגרוע ביותר שבו לא אוכל לעבוד בתחום הזה אני תמיד אוכל להישען על הניסיון שלי (20 שנים סה"כ:lol:) בתחום הלוגיסטיקה והרכש (10 שנים) ולמצוא עבודה בקלות רבה יותר של קניין\קניין בכיר\מנהל רכש. היום כולם מסתכלים עליי עקום כי אמנם יש לי ניסיון של 10 שנים ברכש גלובאלי, אבל אין לי תואר.

הגדיל לעשות מראיין אחד, ששאל אותי בזמנו "מהי ההתחייבות הגדולה ביותר שיש לך". כששמע שאין לי משכנתא אפילו, הראיון נגמר.

אם רק היה מבין כמה זה נכון לא לקחת משכנתא עד שאתה מסוגל להתמודד איתה, אולי הייתי רוצה לעבוד שם :lol:

אולי מישהו פה צריך קניין שמבין עניין? 😉

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

ANUTKK b מבין כל מה שאמרת, אנשים מחוץ לענף לא יכולים לדמיין יום עבודה, לא משנה אפילו מה התפקיד.

לפני 19 שעות, flytomars כתב:

אמממ, חתיכת קפיצה הבאת פה...

לא שאני נגד הסבה בגיל מאוחר, אבל בשביל AI אתה צריך רקע משמעותי במתמטיקה סטטיסטיקה וכולי, ברמה של תואר שני, לא משהו שבוטקמפ (או אפילו תואר ראשון בהנדסה שהיא לא תוכנה או חשמל) יכול לספק לך.

כמובן זרקתי באוויר, אבל גם לא פוסל לרוץ עם איזה קאמפ ואח"כ לשלב תואר במתמטיקה למשל.

לפני 12 שעות, llaavvii כתב:

אחי הוא סמנכ"ל של אחת החברות הגדולות במשק בתחום הבניה (של תשתיות) ואני יודע שהוא מחפש מהנדסים טובים בנרות ולא מוצא

מוזמן להעביר לי פרטים \ לקשר אותי ואעביר את המשרה קדימה.
תמיד תוכל לחזור בך ממהלך כזה, ובכל זאת ממליץ שנסה לקבל חפיפה של כמה ימים בתפקיד מאלה שאתה מתכנן עליהם, אני לא זר לתחום למרות שעובד בו בעצמי רק שנתיים ולא הייתי ממליץ לחבר לעשות מהלך כזה אלא אם הוא מאלה שחולמים על בנייה (ויש כאלה, למעשה יש כאלה שהריח של בטון עושה להם שמח).

לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

שווה לך לשקול לבנות את עצמך לשמש בתפקיד ניהולי בחברה יזמית וללוות פרוייקטי BOT משלב הייזום דרך עבודה מול משרד התכנון ועד להקמה. זה תובעני, זה שדה קרב וזה דורש המון עבודה אבל זה מאתגר, מעניין ומשלב עבודת שטח עם עבודה הנדסית ברמות הגבוהות.

אני לא בטוח שהסברתי טוב, אני לא רוצה לעבוד בתפקיד שהוא בקאופיס נטו כמו מהנדס מכרזים, חשב כמויות ועוד מקומות שבהם לא ממש יוצרים \ מפתחים \ מחשבים מעבר לאקסל, לא מפריע לי אם התפקיד הוא 100% משרדי או משולב.
לא יודע לגבי פרויקט BOT, PPP וכו' כבר נוטה לחזור לניהול ופיקוח נטו.

לפני 5 שעות, Potato כתב:

חפש משרות של מנהל מוצר.

הייתי שם, לא מושך אותי אבל תודה על הרעיון.

לפני 4 שעות, ברווז כתב:

למה ננעלת דווקא על היי-טק? 

יש לא מעט תחומים טכניים מאד שאפשר לעבוד בהם.

מסכים איתך, אבל אני נהנה מכל התחומים הטכניים בכלל ומחשבים בפרט, ועל כל זה חבילת התנאים הכי טובה היא בהייטק.
מקווה שמה שההחלטת ללמוד יתן לך את הסיפוק המבוקש.

פורסם
לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

בק אופיס זה משהו אחד, פיתוח זה משהו אחר. וכן, גם לדעתי בק אופיס זה מתסכל. כאילו אתה עובד עם מהנדסים, אבל מרגיש שאתה לא באמת ברמה שלהם.

כמובן שלא חסר בק אופיס גם בהיי טק, אבל לא נראה לי שפות"ש מכוון לזה.

אני הייתי בודק מסלול הסבה דוגמת אינפיניטי לאבס. נראה לי כמו אופציה עדיפה, שלא דורשת ממך לעשות עוד פעם 3-4-5-6 שנים תואר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

אני הייתי בודק מסלול הסבה דוגמת אינפיניטי לאבס

נראה לי שבאת לכתוב זריז ולברוח, תרצה אולי לתת מילה מה אתה חושב עליהם\דומיהם? גיל 33 כרגע (זה הפידבק הכי חשוב לי), הרמתי חדרי שרתים למשל, אבל לא כתבתי קוד.

• תוכן חדש...