Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ארצה לקבל רעיונות ממכם על טיפול בבעיה החוזרת על עצמה במקום בו אני גר.

אני מתגורר בבית פרטי שסמוך לבית פרטי נוסף בקצה מבוי (dead-end)... מסוף הרחוב ישנו שביל גישה פרטי שמתפצל לשניים - אחד מוביל לבית שלי ואחד לבית של השכנים שלי, לנו יש שתי חניות ולשכנים חניה אחת (אבל לעיתים הם מחנים אחד מאחורי השני על השביל שלהם). בקיצור, בסוף הרחוב יש שביל גישה מתפצל שמשמש שני בתים ובין 3 - 4 רכבים.

הבעיה: מישהי שמתגוררת בקצה הרחוב היא מטפלת פרטית בפעוטות (או איזשהו גן קטן פיראטי).

יום, יום, כמעט ללא יוצא מן הכלל ישנם אנשים שמביאים אליה ילדים שחונים מול שביל הגישה הפרטי שלנו. לכולם תמיד יש את התירוץ של "רק חמש דקות" ושאר מריעין בישין קלאסים של אנשים גסים חסרי התחשבות. אני מאחר לפגישות דרך קבע, ואנחנו ושכנינו סובלים מהתופעה המתמשכת הזאת.

יש אנשים שממש מחנים את הרכב שלהם ונעלמים לעשרות דקות (לעיתים שעות).

מה האפשרויות שלנו?

מה הכי אפקטיבי במקרים כאלו?

פורסם (נערך)

ראשית, פנה לבעל/ת המעון ולבקש שתפנה להורים בעניין.

במצב בו אתה חסום פנה ל-106 או המקביל במועצה בה אתם מתגוררים. בעל הרכב יאותר לפי מספר הרישוי והוא יקבל שיחת טלפון מהעיריה. לא יפנה את הרכב מיד - הפקחים ישמחו להצמיד דוח של 250 ש"ח. אופציה נוספת היא פניה למשטרה, אבל סביר שהעיריה תהיה יותר זמינה ו"רעבה". מצד שני, מאוד לא נעים לקבל פניה מהמשטרה, זה יכול להרתיע.

וחשוב - לתעד כל ארוע במצלמה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פניה נקודתית למוקד לא תעזור לו עבור רכב ספציפי, הם עומדים שם דקות ספורות כדי להוריד/לאסוף.

הוא כן יכול לבקש שישלחו פקח לכמה בקרים כדי לעשות קופה ולהעביר את המסר.

יתכן שגם אפשר להציב במקום עמודי חסימה כך שימנעו את החניה הזו אבל לא יפריעו לכם. זה כמובן תלוי בתוואי השטח ומצריך גם פה פניה לעיריה ואישורים, כך שזה לאטיפול מהיר.

פניה לבעלת המעון היא גם אופציה, בעיקר אם זה פעוטון מאולתר ואז יש לה אינטרס לשמור על יחסים תקינים עם השכנים שיכולים להתלונן ולהביא לסגירתו.

אופציה נוספת היא לענות לבריונות בבריונות, תתארגנו עם שלושת/ארבעת הרכבים במשך בוקר או שניים ותחסמו את כל מי שחונה שם או שתחסמו את הגישה לרחוב ״רק לכמה דקות״, כדי שיבינו שכמה דקות שלכם שוות לכמה דקות שלהם.
אבל לאופציה הזו יש חסרונות גדולים, הדבר יכול להגיע לעימותים והאסקלציה (מכות, השחתת רכבים...). לדעתי עדיף להמנע.

אופציה אחרונה שדומה לקודמת, לעבוד בבוקר ולהתחיל לצלם כל רכב שעומד שם כדי לשלוח למשטרה לצורך הפקת דו״ח. יתכן שעצם זה שיראו אתכם מצלמים יצור הרתעה, אבל זה גם יכול להוביל לתגובות אלימות. וגם יקח זמן עד שיופקו הדו״חות, אם בכלל.

בקיצור, נסו קודם את בעלת המעון, אם יש לה אינטרס זה הכלי הכי חזק לשיתוף פעולה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

האם קיים סימון כלשהוא סמוך למקום החניה שחוסם את היציאה? פות"ש -צרף סרטוט או תצלום של המקום, ע"מ שנבין את המצב.

דווקא התקנת עמודים יכול להיות פתרון מהיר. בעיר בה אני מתגורר, אם קיימת פניה מוצדקת לעיריה בנושא, ההתקנה מתבצעת תוך ימים ספורים

ניתן לשים גם פטריות בטון, ואז זה גם לא צריך לעבור דרך הרשות בכלל

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

עמודים או פטריות אינם פתרון מתאים, שכן הם יחסמו את המעבר גם לדיירים. הרי אף אחד לא יתקין עמודים מתרוממים חשמליים שמצריכים תשתיות.

אם מדובר בכניסה ברורה לחניה העצירה אסורה, בין אם יש או אין מעטפה או אדום לבן, אלא לצורך העלאת או הורדת נוסעים. כיוון שלא מדובר בעצירה אלא בחניה (הנהג יוצא מהרכב על מנת לקחת את הילד) היא אסורה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, sperial כתב:

עמודים או פטריות אינם פתרון מתאים, שכן הם יחסמו את המעבר גם לדיירים. הרי אף אחד לא יתקין עמודים מתרוממים חשמליים שמצריכים תשתיות.

זה תלוי בתוואי השטח.
בשכונה שלי בנין אחד סבל מבעיה דומה, הורים שהחנו את הרכב בכניסה לחניון. אומנם נשאר מקום לעבור אבל  זה פגע בשדה הראיה.
הם הציבו שתי שורות עמודי חסימה כך שחניה שם תחסום את המעבר (מה שלפחות רוב ההורים נמנעים מלעשות במקרה זה), אבל ללא חניה לא חוקית עדיין נשאר מעבר נוח, והעמודים כמובן לא מפריעים לשדה הראיה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

עוד עניין שלא הוזכר הוא הבעלות על השטח. העיריה עלולה לא לאהוב מכשולים המונחים בשטחה.

במקום בו גרתי בעבר רכבים נהגו לחנות על מדרכה רחבה. היה מי שהניח פטריות והנוהג נפסק. אבל איני יודע מה היה קורה אילו מישהו היה מועד על הפטריה, שובר יד או רגל ותובע את הדיירים.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

העיריה עלולה לא לאהוב מכשולים המונחים בשטחה.

לא היתה שום כוונה לרמוז על הצבת עמודים ללא אישור, כתבתי במפורש שיש לפנות בנושא לעיריה.

פורסם
לפני 14 שעות, fatboy1340 כתב:

האם קיים סימון כלשהוא סמוך למקום החניה שחוסם את היציאה? פות"ש -צרף סרטוט או תצלום של המקום, ע"מ שנבין את המצב.

דווקא התקנת עמודים יכול להיות פתרון מהיר. בעיר בה אני מתגורר, אם קיימת פניה מוצדקת לעיריה בנושא, ההתקנה מתבצעת תוך ימים ספורים

ניתן לשים גם פטריות בטון, ואז זה גם לא צריך לעבור דרך הרשות בכלל

אני באמת מקווה לפתרון "מכני" לבעיה.

אני מעדיף להימנע מעימות עם החונים.

אני מצרף איור גס של התוואי (הפרופורציות לא מדוייקות): כפי שניתן לראות ישנו כביש שמוביל לחניה קטנה, ומסופה יוצא שביל מתפצל לשני הבתים. המלבן (מצוייר בעט) מסמל את האזור בו הם נוהגים להחנות את רכביהם (ובאופן אבסורדי, לעיתים גם כשיש חניות פנויות!).

אין אדום לבן או "מעטפה" כפי שאחרים שאלו, אבל המדרכה (שנבנתה על ידי הרשות כמובן) מונמכת על מנת לאפשר לנו גישה לחניות שלנו.

IMG_20210708_021442.jpg

פורסם

החל בפניה לרשות המקומית ובקש שיסמנו מעטפה ואדום לבן. אחרי שיסמנו העצה הראשונה שלי (106) תקבל חיזוק.

• אהבתי 2

פורסם

אולי גם שלט "מעבר - אין חניה" או משהו בסגנון

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...