Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לעשות את זה גם עם ילדים (זה לא משנה אם אתה נוסע שעתיים לכל כיוון ועובד עוד 8 שעות או נוסע חצי שעה ועובד 11 שעות) אבל יש לזה מחיר שצריך להיות מודעים לו ומוכנים לשלם אותו.

אישית מה שהפריע לי בנסיעה של שעה לכל כיוון (עשיתי שנתיים ראשון אשקלון) זה לא ההלוך אלא בעיקר בחורף שאתה יוצא בבוקר בחושך וחוזר עייף אחרי 11-12 שעות עבודה שוב בחושך. זה פשוט שוחק ומתיש למרות שנסעתי נגד כיוון הפקקים והכבישים אז היו פנויים יחסית.

לפני 10 שעות, ay115 כתב:

מה שעצוב, לפחות בתחום העיסוק שלי - ש99% מהמשרדים הגדולים והמובילים נמצאים בגבולות תל אביב-רמת גן, מה שמכריח אותי להישאר במעגלים הקרובים לגוש דן.

ומה עם לעבוד במשרדים היותר קטנים?

נכון שסביר להניח שהתנאים הם לא אותם התנאים אבל מצד שני גם העבודה יותר נוחה ועלויות המחייה יורדות בהתאם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

ומה עם לעבוד במשרדים היותר קטנים?

נכון שסביר להניח שהתנאים הם לא אותם התנאים אבל מצד שני גם העבודה יותר נוחה ועלויות המחייה יורדות בהתאם.

גם רוב המשרדים הקטנים יותר נמצאים בגבולות ראשון לציון - הרצליה, כך שהבעיה התחבורתית עדיין תישאר.

ומעבר למשרד בסד"ג כזה - בטח בפריפריה תגרור ירידה של 30-40% בשכר, ללא הפחתה משמעותית בשעות העבודה.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, ay115 כתב:

גם רוב המשרדים הקטנים יותר נמצאים בגבולות ראשון לציון - הרצליה, כך שהבעיה התחבורתית עדיין תישאר.

ומעבר למשרד בסד"ג כזה - בטח בפריפריה תגרור ירידה של 30-40% בשכר, ללא הפחתה משמעותית בשעות העבודה.

אני מגיע מתחום החשבונאות ואצלי הסיטואציה די דומה רוב מחנות העבדים סליחה משרדים נמצאים בתל אביב, אבל הפער בין משרד רציני בפריפריה ובין משרד רציני במרכז לא עומד על 30-40 אחוז פחות. הייתי אומר שזה יותר בכיוון ה-10-20 אחוז פחות. אולי גם בתחום שלך זה ככה. תרחרח קצת. 

אני לא יודע מה תחום ההתמחות שלך, אבל מה לגבי ללכת להיות יועץ משפטי בחברה כלשהי? תוכל למצוא חברה רצינית בפריפריה שתעסיק אותך בשכר מכובד ותחסוך מעצמך את כל הנסיעות המזוויעות האלה. 

לפני 12 שעות, ay115 כתב:

מה שעצוב, לפחות בתחום העיסוק שלי - ש99% מהמשרדים הגדולים והמובילים נמצאים בגבולות תל אביב-רמת גן, מה שמכריח אותי להישאר במעגלים הקרובים לגוש דן.

בגדול אין לך יותר מידי אפשרויות. זה או שאתה נשאר במרכז ומשלם על זה בכיס ובאיכות חיים בהיבט של דיור או שאתה מתרחק לפריפריה, עולה באיכות של הדיור והשכונה, אבל משלם על זה בנסיעות. או שאתה מוצא משהו חביב בפריפריה, מראה למרכז אצבע משולשת, יורד בשכר, אבל עולה באיכות חיים. או אולי אפילו לא יורד בשכר. זה תלוי. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם

לא מכיר את התחומים שבהם אתם עוסקים, אבל סביר שבפריפריה יהיה שילוב של ירידה בשכר וירידה בעלויות המחיה, בקו התחתון זה יתקזז, פחות או יותר.

איכות חיים זה דבר אינדיווידואלי. יש מי שחשוב לו להיות במרכז העניינים התעסוקתי/תרבותי/משהו אחר, ומוכן לשלם על כך בדירה קטנה מוקפת בניינים ישנים במרחק 6 מטרים, יש מי שיעדיף את הירוק בעיניים גם אם יצטרך לנהוג 100 ק"מ ביום. אין כאן טוב או רע, יש מה שמתאים לי או לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, Gorpi כתב:

מינימייזר, יש עוד אפשרות.

ניתן להתארגן במת"מ ובמרכז ההייטק של יקנעם ולהקים קו כזה שימומן על ידי המעסיקים הגדולים (אינטל, אנבידיה וכו').

אין שום הגיון לחכות למשרד התחבורה. אין שם עם מי לדבר כי עוד לא נולד הפקיד במשרד זה שנסע באוטובוס.

לקחתי את השורה האחרונה לחתימה 🤣

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

@Avatar Schnitzel בנישה שלי (תכנוו ובניה) רוב העבודה מגיעה מ-2 מקורות, קבלנים ורשויות מקומיות - אלו וגם אלו עובדים למול המשרדים הגדולים (או משרדי בוטיק) ולצערי למעט משרד אחד שיושב בירושלים, אחד שיושב בפתח תקווה, ואחד שיושב בראשון - אין משרדים בפריפרייה.

ומבחינת שכר - מדובר על ירידה של 30-40%

עורך דין שנה ראשונה:

משרד גדול (גוש דן): 14,000-12,000

משרד בינוני (גוש דן): 10,000-12,000

משרד בוטיק (גוש דן): 9,000-12,000

משרד קטן בפריפרייה: 7,000-8,5000 ש"ח

טבלאות השכר לא עושות הבחנה בין אזורים, אבל מספיק לראות את הטבלה וההבחנה ע"ב גודל המשרד בשביל להבין את הפער

image.png.f5de9520ba88fdb9cd5269e814f4762f.png

הפער נשמר לאורך 5 השנים הראשונות - ואז זה נהיה יותר אינדבואלי.

פורסם (נערך)

עזוב את טבלאות שכר המטופשות האלה. הן לא שוות יריקה. שלח קורות חיים, תגיע לראיונות ותראה מה מציעים לך. אתה יכול להיות מופתע לטובה. אולי אתה תהיה כל כך נדיר בפריפריה שיהיו מוכנים לשלם לך 20% יותר ממה שאתה מקבל במרכז רק כי במרכז יש עורכי דין כמו זבל. בסופו של דבר זה גם עניין של היצע וביקוש. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
פורסם

הטבלאות האלו די משקפות את המציאות - והפער בין המשכורות מהפריפרייה למרכז הוא פער שאני יודע מידיעה אישית, למדתי בשדרות ואחוז ניכר מהחברים לספסל הלימודים עובדים באזור זה (באר שבע עד רחובות) והמשכורות שלהם ביחס לשלט הן בדיוק כמו שכתבתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קח בחשבון שעלות המחייה בפריפריה נמוכה יותר ביחס למרכז, ולא רק בדיור. 

אם אתה יכול לגור בפריפריה במקום שקט ונעים יחסית, אבל עם גישה מהירה לרכבת וכך למקום העבודה במרכז, זה לדעתי שילוב מנצח אם היתרונות של העיר פחות מדברים אליך.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 דקות, ay115 כתב:

הטבלאות האלו די משקפות את המציאות - והפער בין המשכורות מהפריפרייה למרכז הוא פער שאני יודע מידיעה אישית, למדתי בשדרות ואחוז ניכר מהחברים לספסל הלימודים עובדים באזור זה (באר שבע עד רחובות) והמשכורות שלהם ביחס לשלט הן בדיוק כמו שכתבתי.

זה לא אומר שהן ישקפו אותך. 

פורסם
לפני שעתיים, ay115 כתב:

אם תטבול יד אחת במים רותחים ואת השניה במי קרח אז הממוצע יהיה לך נעים.

אם הדבר שעוצר אותך זה הפחת מהשכר אז תגיש קו"ח ותבדוק לגביך. זה שאחרים מקבלים X או Y לא אומר כלום. אתה לא עובד לפי טבלת שכר אלא לפי חוזה אישי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

קח בחשבון שעלות המחייה בפריפריה נמוכה יותר ביחס למרכז, ולא רק בדיור. 

מה למשל מעבר לדיור? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדוגמא הכי בולטת זה אוכל. גם במסעדות וגם מצרכים כמו ירקות פירות בשר דגים וכו'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפחות ממה שאני ראיתי, אוכל, כלומר קניות לבית של אוכל, יותר יקר בפריפריה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גם ארנונה יותר גבוהה במקומות שאין בהם הרבה עסקים.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

הדוגמא הכי בולטת זה אוכל. גם במסעדות וגם מצרכים כמו ירקות פירות בשר דגים וכו'.

דווקא בכל מיני מקומות נידחים האוכל יותר יקר, גם בגלל עלויות שינוע וגם בגלל שיש הרבה פחות תחרות.

יש הבדל אם רמי לוי יושב לבד, לבין אם יש בקרבתו גם את ויקטורי/אושר עד/יוחננוף/מה לא. כשיש לו סניף מבודד, אז המחירים שם יותר גבוהים, כי אין לו סיבה להתאמץ ולהוריד אותם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...