Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שתמיד העדפתי את האפשרות האחרונה - בכתב. 

קל יותר להביע את מה שאתה רוצה להגיד. ואין גם הפרעות רקע. 

פנים מול פנים (פרונטלית) - אותו הדבר, רק תלוי. לפעמים עדיף פנים מול פנים בסיטואציות מסויימות, לפעמים בכתב.

אבל בטלפון זו האפשרות שתמיד נמנעתי ממנה והעדפתי פשוט לא לבצע אותה. 

אני לא יודע אם הצד השני מרוכז כשהוא מדבר איתי, אם אני על דיבורית ומדבר "לאוויר", אם זה זמן טוב.

לעומת בכתב שאתה יוצא מנקודת הנחה שהוא ייקרא ויתייחס כשיהיה לו זמן, בנוסף לקרוא מצריך להיות מרוכז במה שכתוב מן הסתם - לעומת שיחה.

(אני אישית מסוג האנשים שכשאני מדבר בטלפון, אני כולי בשיחה, אבל אני בטוח שזה לא ככה לרוב, אני שם לב לזה).

וכמובן פנים מול פנים אתה רואה את הבן אדם, אז אתה יודע אם הוא מתייחס אליך ויש לך מושג, לפעמים גם קל יותר להעביר את מה שניסית להעביר, כאן גם יש אלמנט של שפת גוף.

למרות שגם בטלפון יש אלמנט של טונציה, ובחירת מילים, אבל כל זה נראה לי לא שווה אם הצד השני שם אותך על ספיקר/דיבורית ולא באמת בשיחה אתך.

איך אתם מעדיפים להתנהל? אני בטוח שאין דרך אחת עדיפה לכל הסיטואציות. אבל לרוב? 

אם תהיה לכם ברירה, תשלחו מייל / הודעה או תרימו טלפון? או תעשו מאמץ ותשקיעו להגיע פיזית אל אותו מקום?

*כמובן שלא מדובר על אינטרקציות חברתיות ובין בני משפחה אלא על נותני שירות ובעלי עסקים.

מעניין אותי אם זה גם תלוי שנים/זמנים. כלומר אם היום רוב האנשים מעדיפים (בגלל הווטסאפ וכדומה) יותר אינטרקציה בכתב, על פני בטלפון/פנים מול פנים.

למרות שאצלי זה שנים ככה האי העדפה לטלפון (כשמדובר בנותני שירות ועסקים). עוד לפני שהיה דבר כזה ווטסאפ.

מעניין אותי איך זה אצלכם והאם זה גם השתנה אצלכם עם הזמן?

פורסם

וואו, יכולת לקצר את הפוסט שלך בחצי לפחות בלי לאבד מהמסר אותו אתה מנסה להעביר… [emoji6]

אישית אני נוטה היום להשתמש בצ׳ט (ווטסאפ, פייסבוק, או בוט שלהם) מאותן סיבות שדיברת עליהן.

פורסם
לפני 1 דקה, robertf כתב:

וואו, יכולת לקצר את הפוסט שלך בחצי לפחות בלי לאבד מהמסר אותו אתה מנסה להעביר… emoji6.png

העלת לי חיוך כי תמיד תמיד הייתה לי את הבעיה הזאת. הוותיקים פה אולי יזכרו😅

אבל אני חייב להודות שעם הזמן (עם השנים?) אתה לומד לצמצם. כאילו זה עוד נחשב מתומצת.. פעם זה היה ארוך פי 3emoji6.png

תודה על השיתוף!

פורסם

מעדיף להתנהל עם מורס ומברקים. 

לעומת זאת כשאני עובד מול לקוחות, לפני הקורונה העדיפתי פחות טלפונים יותר מיילים, גם פנים אל פנים. אבל הקורונה די שינתה את הגישה שלי בעבודה מולם אז כעת מעדיף מיילים ומכתבים.   

עם החזרה לשגרה מלאה אני די חושש האמת מהחזרה לתת שירות פנים אל פנים. הלקוחות שלי די אנלפאבתים בכל הנוגע למחשבים שזה באסה כי זה ציבור עובדי מדינה, סוג של. כי אם הם לא מתקשים לכתוב מייל פשוט אז איך הם מתנהלים מול הלקוחות שלהם?

אמ;לק מעדיף מייל והקורונה הקצינה את זה מאוד.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לשימושים כלליים - סגנון של צ'ט, יענו ווצאפ וחבריו. יש בשיטה הזאת סבלנות מובנית לכך שהצד השני לא עונה מיד, ואין ציפייה למענה מיידי. נוח ויעיל.

בשביל כל דבר שמצריך הוכחה שאין לך אחות, עניינים חוזיים וכדומה - מייל.

טלפון זה למקרים דחופים שלא סובלים דיחוי - התייעצות עם אחותי באמצע הבישול / איזה ילד פתח את הראש / השלם את החסר.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעדיף תכתובות על פני טלפון. היתרון המובהק הוא שיש לך הוכחות למה שנאמר במידה ומשהו "ישתנה" "בטעות".

העבודה האחרונה שלי לימדה אותי שגם טלפונים יכולים להיות יעילים מאד, אני פשוט שונא אותם... :lol: אפשר לסגור דברים גם בטלפון.

פנים אל פנים, כשאין לי ברירה (ועם הקלטה פועלת ברוב המקרים, ראה סעיף 1) ו\או לדברים חשובים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני רואה שיש העדפה לכתב. מעניין, כשפתחתי את הדיון חשבתי שזה משהו מוזר אצלי העדפה בכתב. 

יש בעיתיות קטנה בכתב, שפחות יש אותה בטלפון, וכמעט אין אותה בפנים אל פנים:

בכתב לפעמים אין מענה, קל יותר להתעלם. זה החיסרון היחיד שמצאתי.

פורסם
לפני כשעה, super-man כתב:

בכתב לפעמים אין מענה, קל יותר להתעלם. 

יש כמובן את השילוש הקדוש כשמשהו באמת חשוב לך.

מתקשר לאיפה שצריך, מתייבש חצי שעה על הקו.

"שלום, שלחתי לכם פקס\וואטסאפ\יונת דואר\מברק מאוייר\דואר רשום\כל הנ"ל יחדיו היום בשעה X ואימייל בשעה Y לכתובת זו וזו. קיבלתם?"

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...