Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

הקטע הזה של אוטומט במכוניות מיני\סופרמיני\משפחתיות קומפקטיות זה קטע ישראלי

לא בדיוק, גם באירופה סופר מיני ומשפחתיות קומפקטיות זמינות עם גיר אוטומטי ומהסתכלות השבוע, נראה שהן יותר נפוצות מאשר לפני שנתיים או 3 בחברות ההשכרה.

באופן כללי בחלק ממדינות אירופה יש בשנים האחרונות עליה משמעותית במכירת רכבים אוטומטיים, עד כדי יחס של כ-1:1 במדינות כמו גרמניה ואנגליה ומדינות שבהן האוטומט שולט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני כשעה, mottis כתב:

מצד שני, גם לא היו גירים חד מצמדיים, אבל אולי זה פיתוח המתבסס על הגיר הדו מצמדי המשרת דגמים רבים שלהם.

גיר חד מצמדי זה גיר ידני שהוסיפו לו אקטואטור שמעביר הילוכים ומנגנון ששולט על קלאץ'.

זאת דרך זולה לבנות גיר אוטומטי (סוג של).

נקרא גם AMT

https://en.wikipedia.org/wiki/Automated_manual_transmission

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כן

https://www.hyundai-transys.com/en/product/pd_004.do

יותר מזה - יש דגם של פיקנטו עם CVT (פיקנטו זה Morning  בקוריאה). למה להתעלל בלקוחות עם חד מצמדי, לא ברור לי.

image.png.a310f4fcd7a596f7ec8960f34252dcea.png

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

כן

https://www.hyundai-transys.com/en/product/pd_004.do

יותר מזה - יש דגם של פיקנטו עם CVT (פיקנטו זה Morning  בקוריאה). למה להתעלל בלקוחות עם חד מצמדי, לא ברור לי.

image.png.a310f4fcd7a596f7ec8960f34252dcea.png

כנראה ענייני תקינה.

בארץ רק האקסנט משווקת עם גיר רציף, ה-i20 והריו לעומת זאת עם כפולת מצמדים והפיקנטו כאמור רובוטית.

אבל כמו שאמרתי, יבואן טויוטה כבר ספג את זה לפני כמה שנים עם הקורולה הרובוטית ומהר מאוד השוק הישראלי קיבל במיוחד גיר אוטומטי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 24.5.2021 בשעה 19:05, איש חדש כתב:
  • 24-05-2021
  • מאת: פבל צ'רניצקי | צילום: פבל צ'רניצקי

אוי, זאת טעות מביכה...

לפני 12 שעות, dorsht כתב:

חבל שלא שמו דו מצמדית, סביר להניח שהביצועים לא היו נופלים מהגרסה האוטומטית הפלנטרית ובנוסף היו משיגים שיפור כלשהו בצריכת הדלק.

תיבה דו-מצמדית כבדה ויקרה יותר. 

לפני 13 שעות, mottis כתב:

אולי בסוף יונדאי וקיה יצליחו ללחוץ על היצרן לחזור לתיבה הפלנטארית או לעבור לרציפה כפי שהיה עם הקורולה הרובוטית

אין פה עניין של להצליח. היצרן "לא יכול" למכור אותה עם תיבה פלנטרית כי היא מזהמת יותר ומקרבת אותו אל קנס על חריגה בפליטת CO2 (או מגדילה את הקנס שהם משלמים, אני לא יודע איפה הם עומדים מהבחינה הזו היום).

יש לי תחושה חזקה שיהיה יותר זול לכולם אם קיה ישחררו גרסה מוזלת ועירומה של הריו עם תיבה כפולת מצמדים/רציפה וימכרו אותה במחיר שקרוב לזה של פיקנטו בכירה. אני בטוח גם שהלקוח הישראלי יעדיף את זה כי הוא יקבל הרבה יותר ברזל ומטראז' עבור הקצת יותר כסף שהוא ישלם.

בתאריך 24.5.2021 בשעה 20:36, itsik170 כתב:

כמו שטויוטה לפני 12 שנה החזירו במיוחד את התיבה האוטומטית לקורולה בזמן שבכל אירופה היא שווקה עם גיר רובוטי.

לדעתי זה עוד יקרה בפיקנטו וב-i10.

כאמור, אני לא רואה סיכוי שזה יקרה כי זה לא עניין העדפת יצרן, אלא תקנים שמאלצים אותם לעשות את זה.

לפני 11 שעות, dorsht כתב:

זו של פיאט למשל, לא פוגעת בביצועים ב-500 למשל.

הביצועים מבחינת מהירות מירבית ותאוצות זהים (לפחות לפי המפרט שפורסם בארץ) בין ה-500 1.25 הידנית והרובוטית.

אם הייתי צריך לשים כסף, הייתי בוחר בתשובה "הם איטלקים ולא היה בז** שלהם לבדוק תאוצה פעמיים. אז הם בדקו את הרכב הראשון שסיים הרכבה, וכתבו את הנתון שלו בכל הגרסאות".

לפני 9 שעות, dorsht כתב:

אז עכשיו הרכב לא יהיה תחרותי (כנראה) בגלל הגיר. לא עשו בזה הרבה.

בישראל. 

בשאר העולם ימשיכו לקנות אותו.

לפני 3 שעות, yoav911gt2 כתב:

hyundai transys. 

Hyundai Tranys?! חשבתי שזה ה"שטיק" של תאילנד, לא קוריאה.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני כשעה, פבל כתב:

תיבה דו-מצמדית כבדה ויקרה יותר. 

אבל מצד שני ככל הנראה הייתה מספקת ביצועים טובים יותר ובוודאות הייתה נעימה יותר לנהיגה.

לפני כשעה, פבל כתב:

בישראל. 

בשאר העולם ימשיכו לקנות אותו.

השאלה מה קורה בשאר העולם מבחינת הביקוש בנושא של תיבות ההילוכים לרכב הזה.

אם הרוב שם ידניות אז כנראה שמראש זה לא יפריע.

לפני כשעה, פבל כתב:

אם הייתי צריך לשים כסף, הייתי בוחר בתשובה "הם איטלקים ולא היה בז** שלהם לבדוק תאוצה פעמיים. אז הם בדקו את הרכב הראשון שסיים הרכבה, וכתבו את הנתון שלו בכל הגרסאות".

או שהגיר שלהם מעביר הילוכים מספיק מהר (אולי בתמורה לטלטול מסוים ותחושה פחות נעימה מזו שמתקבלת בפיקנטו וב-i10)?

לא נהגתי ב-500 הרובוטית כך שאין לי רפרנס להשוות אליו. מצטט נטו מהמפרט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
בתאריך 25.5.2021 בשעה 10:32, dorsht כתב:

הטכנולוגיה קיימת

הטכנוליגויה קיימת אבל סתם לדוגמא, נגיד שהגיר הרציף הקיים לא מתאים שם במידות. והיום כשגיר אחד משמש עשרות דגמים אולי לא משתלם לייצר גיר במיחוד לפיקנטו. 

פורסם

מקבל את מה שאתה אומר ואני מכיר את זה במכוניות מיני אחרות (ממה שהבנתי זו הסיבה שהאבראט' 500 מגיעה עם גיר ידני של 5 הילוכים ולא 6 הילוכים).

ברור שלא ישקיעו בפיתוח מ-0 בשביל רכב כזה.

מה שיותר מעניין זה אם מדובר נטו בחיסכון בעלויות או שבאמת אי אפשר היה להרכיב גיר אחר ברכב.

פורסם
לפני 16 שעות, dorsht כתב:

אבל מצד שני ככל הנראה הייתה מספקת ביצועים טובים יותר ובוודאות הייתה נעימה יותר לנהיגה.

אתה צודק במאה אחוז, אבל זה לא "הישג נדרש" בקטגוריה הזו. מה שכן, זה מחיר וזיהום. 

השאלה מה קורה בשאר העולם מבחינת הביקוש בנושא של תיבות ההילוכים לרכב הזה.

אני לא יודע להגיד מה קורה מבחינת פילוח המכירות או הסנטימנט ברחוב, אבל אני יודע שבעיתונות העולמית הרבה פחות מתרגשים מתיבות רובוטיות מאשר כאן.

או שהגיר שלהם מעביר הילוכים מספיק מהר (אולי בתמורה לטלטול מסוים ותחושה פחות נעימה מזו שמתקבלת בפיקנטו וב-i10)?

לא נהגתי ב-500 הידנית, אבל יש לי קצת ניסיון עם פיאט ידניות באופן כללי. כן נהגתי ב-500 רובוטית ואני מאוד מאוד מתקשה לקבל את הטענה שהוא מעביר הילוכים מספיק מהר (או משתווה במהירות לנהג ברכב ידני שמנסה להשיג זמן 0-100 טוב ככל האפשר). יכול להיות ש"מספיק מהר" זה כמו גיר ידני שלנהג לוקח 15 דקות להעביר הילוך. אם ככה אז כן, זה מהיר באותה מידה ואולי (לא בטוח) אפילו יותר.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...