Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלק מהותי מדיון, זה קריאה של מה שנכתב ע"י צדדים אחרים לדיון, ותגובה בהתאם.

אחרת זה לא דיון, ולתחושתי, עד כה 2 עמודים, אין דיון.

יום טוב ונראה לי שזה מספיק חטיפת שרשור.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, נהג תורן כתב:

הרכבים מתייקרים כי יש אנשים שיהיו מוכנים לשלם.
תעשיית הרכב צריכה שאנשים יקנו רכבים, אחרת איך היא תתפרנס?
לכן ברגע שתהייה האטה ברכישות הרכב, המחיר ירד.
הדבר היחיד שיכול לייצר ״תפנית״ זו טכנולוגיה חדשה ופורצת דרך או אסון (לא עלינו) בקנה מידה עולמי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

הרכבים מתייקרים כי הם מאובזרים יותר וגדולים יותר אבל רכבים חשמליים מתייקרים כי הסוללה והחומרים של הסוללה מתייקרים מאוד.

עלות ייצור של סוללה גבוהה מאוד ויש ביקוש רב לחומרי גלם של הסוללה.

המחיר לא ירד. הכל מתייקר - מזון, דיור, אנרגיה וגם הרכבים. מי שחושב שרכב יוזל חי בעולם אחר. זה כמו מי שחושב שמחירי הדיור ירדו. וזאת בדיוק השאלה שנשאלה בפוסט - המחירים הולכים ועולים ויגיע המחיר שמר ישראלי ( מדבר בשלב הזה רק על השוק המקומי) יהיה מוכן לוותר על הרכב אם תהיה לו אלטרנטיבה ראויה בדמות רכב אוטונומי. ברור שהתחבורה הציבורית הנוכחית איננה נותנת מענה ולכן אף על פי שהמחיר גבוהה מאוד לרכבים אנשים קונים. ואם תוסיף בעתיד רכב אוטונומי זמין ויעיל ומנגד רכב חשמלי משפחתי שעלותו 250,000 שקל, האם עדיין תחזיק רכב? ותהיה בטוח שהממשלה לא תטמון את הראש בחול ותנסה להרוויח מיסים מרכב חשמלי כנגד אובדן ההכנסות מהתדלוקים. כרגע רכבים חשמליים יחסית אטרקטיביים כי המיסוי שלהם בקניה נמוך, ועדיין המחיר גבוה משמעותית ממשפחתית מקבילה. תוסיף את המיסוי ( ראה אאודי  etron שביום אחר יתייקרו ביותר ממאה אלף שקל רק בגלל מיסוי).

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, asix כתב:

הרכבים מתייקרים כי הם מאובזרים יותר וגדולים יותר אבל רכבים חשמליים מתייקרים כי הסוללה והחומרים של הסוללה מתייקרים מאוד.

עלות ייצור של סוללה גבוהה מאוד ויש ביקוש רב לחומרי גלם של הסוללה.

המחיר לא ירד. הכל מתייקר - מזון, דיור, אנרגיה וגם הרכבים. מי שחושב שרכב יוזל חי בעולם אחר. זה כמו מי שחושב שמחירי הדיור ירדו. וזאת בדיוק השאלה שנשאלה בפוסט - המחירים הולכים ועולים ויגיע המחיר שמר ישראלי ( מדבר בשלב הזה רק על השוק המקומי) יהיה מוכן לוותר על הרכב אם תהיה לו אלטרנטיבה ראויה בדמות רכב אוטונומי. ברור שהתחבורה הציבורית הנוכחית איננה נותנת מענה ולכן אף על פי שהמחיר גבוהה מאוד לרכבים אנשים קונים. ואם תוסיף בעתיד רכב אוטונומי זמין ויעיל ומנגד רכב חשמלי משפחתי שעלותו 250,000 שקל, האם עדיין תחזיק רכב? ותהיה בטוח שהממשלה לא תטמון את הראש בחול ותנסה להרוויח מיסים מרכב חשמלי כנגד אובדן ההכנסות מהתדלוקים. כרגע רכבים חשמליים יחסית אטרקטיביים כי המיסוי שלהם בקניה נמוך, ועדיין המחיר גבוה משמעותית ממשפחתית מקבילה. תוסיף את המיסוי ( ראה אאודי  etron שביום אחר יתייקרו ביותר ממאה אלף שקל רק בגלל מיסוי).

מסכים. זה נכון בהרבה תחומים. לראייה, לפני 10 שנים בערך, אף אחד לא חשב על לקנות סלולארי במעל 1500 ש"ח. רק דגמים סופר משוכללים וסליידרים למיניהם היו חוצים את רף ה-1000. כיום, אייפון ב-4000 או גלקסי ב-3000 זה לא כזה נדיר.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

Laughs in Motorola StarTac

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

צחוק, אבל המכשיר הראשון שהיה לי היה i-mode והיה נראה בתקופה ההיא כמו טלפון עם טכנולוגיה מהחלל שעלה בסביבות ה-800 ש"ח.

פורסם (נערך)

מכיר את זה שאתה חושב על 2005 במונחים של לפני 5 שנים? אז זה מה שקרה לך כרגע...

לפני 10 שנים הטלפון הנמכר ביותר היה iPhone 4S ו-iPhone 4 ו-Samsung Galaxy S II, וב-1500 שקל לא היית קונה אותם.

שנה לאחר מכן זכור לי מחיר של S3 באילת בסביבות 2600 שקל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זה בדיוק למה כתבתי "בערך" 10 שנים. אז תודה על התיקון, 15 שנה, אבל זה לא הפואנטה של מה שאני מנסה להעביר.

פורסם (נערך)

אז זהו לפני 15 שנים, היה טריק אחר, SIM Lock, בעצם יכלת לקנות טלפון כמעט באופן בלעדי ברשת הסלולר שאתה מנוי בה (וברשת פלאפון עם ה-CDMA זה היה ממש באופן בלעדי אצלם).

ואז הטריק היה חיוב-זיכוי, מוכרים לך מכשיר ב-80 שקל כפול 36 תשלומים ואז נותנים לך הנחה של 50 שקל על דקות שיחה וכו'.

זה אפילו זכה לשם - "חיוב-זיכוי", למשל מקורות 1 2 3

זה בוטל בסוף בתחילת 2013 רק.

אז זה עקרונית ממש בעייתי להשוות חבילה כזו של חיוב-זיכוי לתשלום של היום. וזה גם לא נכון להשוות את ה-30 שקל אחרי הנחה כפול 36 תשלומים ולהגיד שילמתי רק 1080 שקל על המכשיר

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • מעניין 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בעשור האחרון אני קונה טלפון סלולארי כל 3 שנים וזה תמיד מכשיר הדגל של סמסונג שנקנה בדיוטי פרי (מי זוכר שיש דבר כזה...) או האילת.

המחירים תמיד עמדו על פלוס מינוס 3,000 שח (s5 ב- 2013, s7 edge ב- 2016 ו- s20 אולטרה ב- 2020.

בשנים האחרונות, יצרני הטלפונים המובילים: אפל וסמסונג, ראו שמכשירים סיניים זולים מציעים מפרט עשיר במחיר נגיש יותר והתחילו להציענאת סדרת הביניים - סדרת ה-A.

יצרניות הרכב פועלות כך גם כיום עם תתי המשפחתיות: סקודה אוקטביה יקרה מדי? יש לך את סקודה ראפיד שמציעה מרווח מכובד עם מנועי הקונצרן ופשרה באבזור ואיכות החומרים, הסקאלה שהחליפה אותה כבר מצויידת באבזור בטיחות מצויין, האיכות כבר משופרת וכך גם העיצוב.

אותו דבר יהיה עם רכבים חשמליים, ברגע שהמחירים יהיו גבוהים, יצרני הרכב יציעו אלטרנטיבות זולות יותר.

הסוללה תהיה עדיין יקרה, אבל יוכלו להוריד את המחיר באמצעות מפרט אבזור נמוך יותר או איכות חומרים פחותה.

בנוסף, עם השנים יעילות המנועים החשמליים תגדל והם יוכלו להוציא טווח גדול יותר מהסוללה, כך שהסולחות תהיינה קטנות וקלות יותר.

פורסם

אתה עונה על זה בצורה של אני מתדלק תמיד ב 100 שקל ולכן לא מרגיש את עליית מחיר הדלק.

הפתרון שלך זה לקנות רכב זול יותר ומאובזר פחות ולשלם את המחיר ששילמת בעבר על משפחתית מאובזרת?

זה עדיין התייקרות. אתה משלם את אותו מחיר ששילמת פעם ומקבל פחות.

בשורה התחתונה אתה עובד על עצמך.

• אהבתי 1
פורסם

אולי עובד על עצמו אבל יש דברים גרועים יותר בעולם מלקנות רכב בסגנון של סקאלה (בגרסה חשמלית נגיד) אם לזה גל ההתייקרות יוביל, אם יהיו אלטרנטיבות סבירות אין סיבה להניח שהישראלי הממוצע יוותר על החופש של להחזיק רכב רק בגלל שחסרים לו כמה פיצ'קעס שהתרגל בעבר לקבל. המהות של הרכב עצמו עדיין מספיק חשובה לו מעל ענייני הפוזה/יוקרה ופינוקים.

כמובן שאם המדינה תחליט אקטיבית לצמצם שימוש ברכב על ידי הטלת מגוון מיסים דרקוניים נוספים על הקיימים אז מתישהו תגיע נקודה שבה המונים ישברו אבל אם אנחנו רק מדברים על מחירי הרכבים ועל זה שפעם משה שנהג ב 3008 מאובזרת ומפנקת יצטרך לרדת דרגה אז נראה לי שמשה ישרוד. 

פורסם

דוגמא קלסית - יונדאי איוניק 5. רכב שבגירסה החשמלית היה 155,000 שקל הפך ל 190,000 שקל.

נכון שהרכב יותר איכותי מהדגם היוצא, אבל צריך להצדיק את ה35,000 שקל תוספת.

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/Sy2rHmTFO

ובהמשך הוא עוד יתייקר בי במדינת ישראל שום דבר לא נהיה זול יותר.

• תוכן חדש...