Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,
אני מטפל בטויוטה יאריס 2005 שלי במוסך מורשה יבואן. 

הרכב עם 186K אבל בשנים האחרונות עם שימוש מועט מאוד (4000 ק"מ בשנה)
בטיפול קטן קיבלתי רשימה של דברים שהם ממליצים לתקן בעלות של 4000 שח כולל מעמ (בנוסף לעלות הטיפול שכבר שילמתי). אשמח לקבל דיעה, ככל שאפשר דרך האינטרנט, לגבי הצורך של כל סעיף וגם לגבי רמת המחירים.

במוסך לא מורשה יבואן שדיברתי איתו המחירים לא היו זולים משמעותית מספיק כדי לוותר על המקצועיות + אחריות + חלקים מקוריים של מוסך יבואן

כל המחירים לפני מע"מ
1. החלפת צינורות חימום: 496 צינורות + 178 נוזל קירור + 280 עבודה. הצינורות חייבים להיות מקוריים, לא קיימים בחליפי ולכן גם יהיו יקרים גם במוסך רגיל שיצטרך להזמין מטויוטה.
הסיבה להחלפה היא צומת T בין 2 צינורות חימום שהנוזל קירור התחיל לפרוץ דרכו:

2031011202_.thumb.jpg.16988ec426240faaf5ef3b41ccbe329a.jpg

2. גומיות לציריות:  בצד הימני והצד השמאלי, הגומיות שקרובות לגלגל ולא לגיר (החיצוניות). 141 גומיות חליפיות + 63 גריז + 429 עבודה. רואים  חתך קטן באחת מהן ואם נוגעים הן מרוחות בגריז, הבנתי שאם לא יוחלף יהרסו הציריות עצמן. הבנתי  שיש כאלה שמחליפים גומיות קומבינה מתרחבות שאז לא צריך לעבוד קשה אבל הן הרבה פחות טובות..

1177636901_.jpg.604d344685ba191cf4180f85a4f8fcc9.jpg

741860792_.jpg.38f644eb29fafa11a7532215ed30c7ca.jpg

3. רפידות וצלחות בלם קדמי: 2 צלחות ורפידה מקוריות - 660 (הוזלה של 100 שח עבור לא מקוריות), עבודה 280. לא הוחלפו המון שנים, טוענים שבמצב קטסטרופה (למרות שעברו טסט לפני 9 חודשים ומאז נסעתי מעט)
4. אטם מכסה שסתומים 119 שח, 224 עבודה. קיימת הזעה שניתן לראות על המנוע.

1913764510_.thumb.jpg.e687cfe6eeaa06935017674a51da7195.jpg

5. מייצב קדמי 2 הצדדים, 221 שח חלקים + 224 עבודה. טוענים שהוא סדוק. לי הוא נראה בסדר

1611830442_.thumb.jpg.99da8e0d51f89c24bfc00325ef91355c.jpg

תודה רבה לעונים!

פורסם

אם אתה מתכנן להמשיך להחזיק ברכב, אז כן אין מה להתפשר. אלו חלקים שהחלפתם נדרשת ומצד שני מחזיקים שנים רבות.

אבל כמה הערות:

בנוגע לחידוש מערכת הקירור, אין ספק שבמצב הזה יכול להיות שמדובר בקצה הקרחון. מה מצב הרדיאטור? אולי מלא משקעים או קורוזיה? אולי יש פלאנג'ים מתפוררים? הם חייבים לבדוק לפני שמציעים להחליף רק צנרת. צינורות לא נפרצים סתם, גם כשהם ישנים, הם נפרצים כשהלחץ עולה במערכת ובלא מעט מקרים הסיבה היא רדיאטור שנסתם. אם באמת זו הסיבה והוא לא יוחלף, ייפרץ משהו אחר כמו פלאנג' אחרי שתחדש את הצינורות ותיכנס שוב לאותו סיפור, שיסתיים רק בהחלפת רדיאטור.

יש דרך פשוטה לבדוק, עם מדחום לייזר. מוסך רציני יחזיק כזה.

לגבי הבלמים, צריך לפרק ולמדוד. בכל מקרה אני לא ממליץ על הרפידות של טויוטה אלא מעדיף את פרודו מסדרת פרימייר. המקוריות מייצרות המון אבק בלמים.

דעתי מניסיון אישי היא שמוסכי טויוטה מתומחרים סביר בהחלט ביחס לשוק. גם אני מטפל אצלם ביאריס (2007)

• אהבתי 1
פורסם

אלו דברים של בלאי הגיוני וסביר לחלוטין

דבר אחד לא סביר פה זה המחיר!!!  בהתחשב שזה רכב דיי מיושן ,גש למוסך רגיל נורמלי העלות אמורה לרדת לפחות מחצי

בהצלחה

פורסם

רמי, מה שכתבת זה לא נכון.

במוסך "נורמלי" לא עובדים בחינם.

המחירים שצוינו נשמעים לי סבירים.

בגזרת הבלמים אפשר כנראה לחסוך, וגם מומלץ לבדוק חלפים של יצרנים אחרים פשוט כי הם גם טובים יותר במקרה של פרודו שציינתי קודם.

פורסם

מחירים שהם שוד .

תיקח הצעת מחיר ממוסך אחר אין סיבה ללכת למוסך היבואן.

429 שקל עבודה להחליף גומיות לציריות? .  ועוד הוא מחייב על הגריז שעולה לו 5 שקל בלחץ ?. הגומיות קומבינה שאתה כתבת הן לא ממש פחות איכותיות..מקסימום ילכו אחרי כמה שנים תחליף שוב קל מאוד להחליף אותן.

לגבי המייצב תבדוק בעד מוסך אם באמת יש צורך להחליף. ברקסים כל מוסך יכול לעשות. הוא יעשה לך ב150 שקל עבודה אם תביא לו את החלקים.

פורסם

רמי ונתנאל, האם אתם מכירים מוסך אמין במרכז שיעשה את זה פחות מחצי?

ההתרשמות שקיבלתי ממוסכים רגילים:

1. כמו שפריג'י אמר, הם לא עובדים בחינם - ההוזלה ממש לא מגיעה לחצי, יותר בכיוון של 25 אחוז פחות.

2. ההצעות לא ניתנות להשוואה מדוייקת כי הם משתמשים בחלקים לא מקוריים

3. הם לא נותנים הצעות מסודרות ומדוייקות ("זה יעלה בערך X, זה יעלה בערך Y") 

4. כנראה שמוסך יבואן שמתמחה בטויוטה יעשה עבודה טובה יותר וגם יתן אחריות אם משהו ישתבש.

אם אתם מכירים מוסך במרכז שמתמחה בטויוטות, לא שוחט במחיר ועושה עבודה ברמה של המורשה יבואן אשמח להמלצות.

הנטייה שלי היא לתקן במורשה אבל לא את -כל- מה שהם הציעו, ואני מנסה להבין כאן מה מהסעיפים קריטי ומה nice to have אבל אפשר בלעדיו.

למשל:

ההזעה שבגללה הוצע להחליף את האטם מכסה שסתומים - מה ההשלכות של להשאיר אותה ככה? זה כבר כבר שנתיים..

צינורות החימום - אם תשימו לב הם זולגים רק בצומת - אולי אפשר פשוט לאטום את זה? ד"א, אם אלו הצינורות של המזגן חימום, ואולי אני לא צריך אותם כי לעולם לא מפעיל חימום ברכב..  (ואם זה רק חלק מבעיה יותר גדולה כמו שפריג'י אמר אז אולי פשוט עדיף לי להשאיר ככה ולנסוע עד שהרכב ימות וזהו במקום להיכנס ללופ של תיקונים אינסופיים.)

המייצב באמת ניראה לי שטויות. אם אני מוותר עליו ועל האטם מכסה זה מוזיל את הסיפור ל3K.

גומיות ציריה - במחיר שהם דורשים להחלפה אולי כדאי להמר על להשאיר ככה עד שהציריות יהרסו ואז לקחת ציריה משופצת במחיר הזה? (ציריות מקוריות של טויוטה עולות כמו דירה). או בכלל לעשות את הגומיות קומבינה..

פורסם
לפני 2 דקות, גל_123 כתב:

רמי ונתנאל, האם אתם מכירים מוסך אמין במרכז שיעשה את זה פחות מחצי?

ההתרשמות שקיבלתי ממוסכים רגילים:

1. כמו שפריג'י אמר, הם לא עובדים בחינם - ההוזלה ממש לא מגיעה לחצי, יותר בכיוון של 25 אחוז פחות.

2. ההצעות לא ניתנות להשוואה מדוייקת כי הם משתמשים בחלקים לא מקוריים

3. הם לא נותנים הצעות מסודרות ומדוייקות ("זה יעלה בערך X, זה יעלה בערך Y") 

4. כנראה שמוסך יבואן שמתמחה בטויוטה יעשה עבודה טובה יותר וגם יתן אחריות אם משהו ישתבש.

אם אתם מכירים מוסך במרכז שמתמחה בטויוטות, לא שוחט במחיר ועושה עבודה ברמה של המורשה יבואן אשמח להמלצות.

הנטייה שלי היא לתקן במורשה אבל לא את -כל- מה שהם הציעו, ואני מנסה להבין כאן מה מהסעיפים קריטי ומה nice to have אבל אפשר בלעדיו.

למשל:

ההזעה שבגללה הוצע להחליף את האטם מכסה שסתומים - מה ההשלכות של להשאיר אותה ככה? זה כבר כבר שנתיים..

צינורות החימום - אם תשימו לב הם זולגים רק בצומת - אולי אפשר פשוט לאטום את זה? ד"א, אם אלו הצינורות של המזגן חימום, ואולי אני לא צריך אותם כי לעולם לא מפעיל חימום ברכב..  (ואם זה רק חלק מבעיה יותר גדולה כמו שפריג'י אמר אז אולי פשוט עדיף לי להשאיר ככה ולנסוע עד שהרכב ימות וזהו במקום להיכנס ללופ של תיקונים אינסופיים.)

המייצב באמת ניראה לי שטויות. אם אני מוותר עליו ועל האטם מכסה זה מוזיל את הסיפור ל3K.

גומיות ציריה - במחיר שהם דורשים להחלפה אולי כדאי להמר על להשאיר ככה עד שהציריות יהרסו ואז לקחת ציריה משופצת במחיר הזה? (ציריות מקוריות של טויוטה עולות כמו דירה). או בכלל לעשות את הגומיות קומבינה..

מהתמונה אי אפשר לדעת שבאמת האטם שלך נקרע (צריך לראות את החיבור של המכסה שסתומים) בד"כ שהאטם במצב רע הרכב יפלוט עשן לבן וישרוף שמן והביצועים שלו יפגעו (יהיה גם המון שמן על הפלאגים) אתה יכול לקחת חוו"ד ממוסך אחר.

ברקסים כל מוסך יכול לעשות. 

לגבי הגומיות אתה חייב להחליף כי לא יעבירו אותך טסט (אין בעיה בחליפיות).

פורסם
לפני כשעה, netanel1014 כתב:

. הגומיות קומבינה שאתה כתבת הן לא ממש פחות איכותיות..

אם לא יודעים אז לא חייבים להגיב, ועוד להטעות את פות"ש. נגעת פעם בגומית "קומבינה" כזו?

הגומיות "קומבינה" האלו זה אשפה במיטבה, למעשה הגומיות האלו יותר דומות לשקית עגולה

מאשר לגומיה לצירייה, רכיב העבודה בהחלפה הוא משמעותי הרבה יותר ממחיר החלק, אז למה לא להתקין משהו איכותי?

• אהבתי 1
פורסם

גל, כתבת אזור המרכז, אבל הוא גדול.

בהרצליה יש מוסך פרטי (לא מורשה היבואן) 

שהנו מומחה במיוחד לטויוטה והאם הוא יתאים לך?.

כמובן שבכל מוסך צרריך יהיה לראות בעין מה יש לעשות

ואז לתת לך הערכת מחירים וכו'.

תמיד צריך לשים לב אם המחירים כולל מע"מ או לא.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

אטם מכסה שסתומים אפשר לבצע עצמאית אבל אם יש גם מחזירי שמן בקיט נדרש ידע בהרכבתם.

ברקסים כפי שציינתי צריך לבדוק מידות ומצב בפועל. לא פעם המוסכים מחמירים שלא לצורך ואומרים להחליף לפני הזמן.

עיקר העניין מעבר לגומיות הצירייה שזה כמובן הכרחי הוא מצב מערכת הקירור. צריך לבדוק למה המערכת נפרצה. אתה לא רוצה להתחיל את הקיץ עם דליפות ממערכת הקירור, זה יכול להביא להרס מנוע...

פורסם

רפי, דיברתי עם המוסך שהמלצת עליו, עושה רושם של מקום רציני מאוד אבל אין בשורה במחיר: מעט יותר זול מהמורשה יבואן בהצעה עם חלקים לא מקוריים, יקר משמעותית מהיבואן עם חלקים מקוריים.

פורסם

פריג'י, בהחלט אבקש מהם לבדוק, אבל לא יותר סביר שצינור בן 16 פשוט גמר את הקריירה? במיוחד שזה קרה בנקודת צומת עם צינור אחר שאני מניח שמראש מועדת לפורענות, זה לא שהוא סתם נסדק באמצע..

• תוכן חדש...