Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

השאלה נשאלת על רכב דיזל.

ככל הידוע לי, חיישן מאף עובד על ידי חימום של פילם והמרת הטמפ' שצונחת בעקבות האוויר שנכנס, לוולט.

מה קורה אם נניח הפילם לא מגיע לטמפ' העבודה שלו בדקות הראשונות לאחר הנעה? האם תקפוץ תקלה? האם יהיו סימפטומים?

ההגיון שלי אומר, שאם הטמפ' בחיישן נמוכה יחסית, המחשב יחשוב שנכנס פחות אוויר, ולכן גם יזריק פחות דלק (או יעביר פחות גזים מהEGR לבעירה חוזרת, במקרה שלנו עם דיזל)

מה דעתכם?

האם בכלל קיים מצב כזה שחישן מאף לא מתפקד כראוי ולא קופצת תקלה?

פורסם

אני לא מהנדס אלקטרוניקה כך שאני יכול לומר  לך איך המעגל החשמלי\אלקטרוני בחיישנים החדשים שחלכם דיגיטליים כיצד הם ממירים או מתרגמים את זרימת אוויר שהם חשים למתח חשמלי , אני מעמין שיש שם איזו השוואה של שני אלמנטים אחד מחומם לטמפ כבועה והשני משתנה עם זרימת האוויר דרכו וכמה זרם שהחיישן צריך לשלוח לאלמנט המקורר שהיה חם כמו הראשי כך שכמות הזרם שווה לכמות אוויר או משהוא דומה והוא ממש יחידת בקרה היום ולא כמו פעם איזה מדף עם TP.

בכול מקרה מניסיוני המועט 99% מהפעמים  שהמחשב רושם תקלה על חיישן MAF לרוב הוא תוצאתי ולא החיישן עצמו, ורוב הפעמים שהחיישן עצמו היה תקול היה תקלות על חיישנים אחרים ולא עליו עצמו .

חיים יוד.

פורסם

יש כמה שיטות מדידה של מאסת אויר נינק למנוע, על ידי  שינוי תדירות, זרם ועוד.

נתקלתי במקרים של מד כמות אויר לא תקין ללא קוד תקלה, גם בבנזין וגם בדיזל. 

נדיר אבל בהחלט יתכן. 

ברוב המקרים היה מדובר בזיוף של מדידת האויר עקב גוף זר או זיהום שהיה על הרכיב מדידה של החיישן (אבק, שמן). 

פורסם

image.thumb.png.244c05f42314ce8720a25768866123ac.png

מצורף הסבר על החיישן אצלי ברכב.

בעיקרון השאלה עולה כי אני כבר 3 שנים 'סובל' מתאוצות לא רציפות (כמו גיהוקים) בעת שהמנוע קר, ניסיתי להחליף נרות חימום, אך אין קשר. לאחר מכן חשדתי באוויר בדלק, למרות שזה מוזר שתמיד מגיע אוויר מחדש, ההנחה הייתה מאחר ואני פותח סויץ מספר פעמים לפני הנעה - לרוב לא חוזרת התקלה.

ואז חשבתי לעצמי לנתק את הMAF ולראות אם קורה משהו, ואכן, התקלה נעלמה.

הMAF ברכב הזה בעצם מודד את כמות האוויר, ולפי זה מווסת את שסתום הEGR, הווה אומר - אם החיישן יזהה שנכנס יותר אוויר ממה שבפועל נכנס, הוא גם יפתח את הEGR יותר מדי, ואז תהיה תערובת ענייה יותר, מה שיגרום למחסור בכח.

עם זאת, לא עלתה שום תקלה מהמחשב (כמובן שעלתה לאחר שניתקתי את החיישן, אך לא בכל ה3 שנים האלו).

אני חושד שאם החיישן ממיר את הטמפ' בו למתח ומשם המחשב קורא את הנתונים - הרי שאם הטמפ' נמוכה בדקות הראשונות של ההנעה, הוא פותח את שסתום הEGR יותר ממה שצריך, עד שהMAF מתחמם מספיק ואכן מבצע עבודה תקינה.

אני ממשיך לעקוב אחרי זה בימים הקרובים ונראה אם אכן התקלה 'נעלמה' לגמרי או שמדובר בצירוף מקרים של ימים בודדים, אנסה גם לחבר את המאף מספר דקות לאחר תחילת נסיעה ואראה אם התקלה מתרחשת מיד לאחר חיבורו.

פורסם

לחיישן MAF אין "זמן התחממות" , הוא זמין למדיקה מהשנייה הראשונה שהוא מקבל מתח. 

לא הבנתי איזה תיקון בדיוק עשית, שמת חיישן אחר? ניקית אותו? או שאתה סתם עוקב...

פורסם
בתאריך 1.4.2021 בשעה 23:05, EliC25 כתב:

ככל הידוע לי, חיישן מאף עובד על ידי חימום של פילם והמרת הטמפ' שצונחת בעקבות האוויר שנכנס, לוולט.

מה קורה אם נניח הפילם לא מגיע לטמפ' העבודה שלו בדקות הראשונות לאחר הנעה? האם תקפוץ תקלה? האם יהיו סימפטומים?

ההגיון שלי אומר, שאם הטמפ' בחיישן נמוכה יחסית, המחשב יחשוב שנכנס פחות אוויר, ולכן גם יזריק פחות דלק (או יעביר פחות גזים מהEGR לבעירה חוזרת, במקרה שלנו עם דיזל)

אנחנו מדינה חמה,הקור שלנו זה "כלום" ,אז לפי הגיון שלך רכב שלך באירופה או ארה"ב לא יכול לנסוע בצורה נורמלית בחורף.

מתישהו נבדק האוטו שלך עם סורק יצרן עם התוכנה הנהדרת GDS ?
או שסתם הורדתה את SERVICE MANUAL המעולה KIA GSW ,שהוא כבר כלול ב-GDS ?

אתה בטוח שזה הדגם המנוע שלך ? הרי יש 3 גרסאות דטאבייס לתוכנות האלו,ואתה חייב את הגרסה האירופאית !
כך זה נראה:

2021-04-02_23-53-52.thumb.png.c65a385cc9c04f1cc25f124422b39af8.png

בטח יש מקרים נדירים שמד כמות אוויר לא תקין,אבל דבר אחד בטוח,לא מאבחנים את זה בצורה הזאת שאתה מנסה לעשות.

פורסם

בטוח שלא. הלכתי לכיוון מסויים ורציתי לבדוק אם יש דברים בגו.

אתה בחרת בדגם המנוע השגוי, כפי שציינתי מדובר בדיזל.

אין לי את הgds. מאיפה יש לך גישה?

אגב, כמובן שלא התכוונתי שחיישן המאף תקין ופועל כך בצוגה תקינה. אלא שמשום מה הוא לא תקין אבל לא מעלה שגיאה.

פורסם

אכן,מאוחר,נלחץ על דגם בנזין.

2021-04-02_23-53-52.thumb.png.4ddca6876ab5208604724a81296f34ac.png

בקיצור אחד התוכנות הנוחות בתחום של דיאגנוסטיקה,רק חבל שמ-2017 עברו לטאבלט KDS,שווה להחזיק אותו רק למוסך מומחה,כי ממש לא זול.
בקיצור תמצא לך מישהו עם ציוד יצרן,או מישהו עם סורק אוניברסלי G-SCAN,הם היצרנים,לכן סורק שלהם כמו רמת יצרן.קל מאוד לאבחן דרכם,ולא דרך ניחושים,ולפי דעתי הנחות וכיוונים שלך שגויים.

• אהבתי 1
פורסם

תודה. את כל הפרטים האלו אכן יש לי גם בGSW.

מה היית מציע לבדוק מעבר לMAF בעקבות הסימפטום הנ"ל ? כאמור, תאוצה לא רציפה בסלד שבין 1500 ל2500, במנוע קר. אם אני עומד במקום דקה בערך, הכל בסדר. אם אני בנסיעה זה לוקח לעיתים 5 דק ויותר עד שהכל מסתדר.

מבחינה ויזואלית אין עדות לכניסת אוויר לסולר מאחד החיבורים, הכל יבש. מעבר לכך, בימים האחרונים התקלה נעלמה יחד עם ניתוק המאף.

שאלה נוספת, יש לי FOXWELL 510, האם יעזור?

פורסם

מהכרות עם חיישנים מהסוג הזה (hot wire/hot film anemometry) בשימושים אחרים, עקרון יסודי במבנה שלהם הוא שהחוט/פילם דק מאוד כך שקיבול החום אפסי ומעבר החום מהיר מאוד, ולכן זמן התגובה לשינוי מהירות הזרימה הוא מסדר גודל של מילישנייה ואף פחות. @EliC25 אני חושב שזה פוסל לפחות את הכיוון הזה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 8 דקות, EliC25 כתב:

ברור שיש,GSW מובנה ב-GDS,אבל ברגע שאתה מחבר סורק שלהם,יש לך GUIDED,הכי נוח.

לפני 12 דקות, EliC25 כתב:

מה היית מציע לבדוק מעבר לMAF בעקבות הסימפטום הנ"ל ? כאמור, תאוצה לא רציפה בסלד שבין 1500 ל2500, במנוע קר. אם אני עומד במקום דקה בערך, הכל בסדר. אם אני בנסיעה זה לוקח לעיתים 5 דק ויותר עד שהכל מסתדר.

מבחינה ויזואלית אין עדות לכניסת אוויר לסולר מאחד החיבורים, הכל יבש. מעבר לכך, בימים האחרונים התקלה נעלמה יחד עם ניתוק המאף.

כל הצעה יהיה ניחוש,בשביל זה צריך למדוד ערכים,להקליט ולנתח לייב דטה בנסיע

2021-04-03_0-59-17.thumb.png.605dfa913dd4538b93550ff061c4b06b.png 

לפני 15 דקות, EliC25 כתב:

לפי ניסיון שלי במקרים כאלו,בקוריאניות זה הכי מדויק,רק G-SCAN בתור אוניברסלי (לא לאנץי/אוטל/טקסה) או רמת יצרן GDS.
FOXWELL אף פעם לא שקלתי לרכוש,כי מבחינתי,אין בו שום דבר ייחודי שאין לי בציוד שלי,אז לא יכול סתם  להגיד משהו על כלי שמעולם לא השתמשתי.

פורסם
לפני 18 שעות, EliC25 כתב:

אם ניתוק של חיישן MAF העלים את התופעה, זה עדיין לא מעיד כי החיישן לא תקין, אך בכל זאת הייתי מנסה לנקות את החיישן עם תרסיס ניקוי יעודי.

פורסם

אני לא יודע אם יש בדיזל שסתום PCV, אבל אם יש אני הייתי מציע לפרק ולנקות / להחליף. בכל אופן, אני עוקב. מעניין.

• תוכן חדש...