Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם, פוסט ראשון שלי פה! 

 

רכב ראשון, תקציב עד כ18 אלף שקל. 

עדיפות לקטגורית סופר מיני, מנוע מעל 1, חשוב ממש אמינות, תיקונים זולים יחסית, וצריכה דלק סבבה.. 

 

חשבתי בעיקר על מאזדה 2, סוזוקי סוויפט, או פורד פיאסטה. 

 

ראיתי כמה רכבים רלוונטיים, הפורד בתקציב הזה יש בעיקר שנתון 2011 והמאזדה והסוזוקי יותר לכיוון 2007-2008. כולם ק"מ בין 140-170 אלף. 

 

מה דעתכם? יש העדפה משמעותית לדגם מסויים? 

 

תודה! 

 

פורסם (נערך)

בתור בעלים לשעבר (4 שנים) של הפיאסטה 2009 טרנד אוטומטית יכול להגיד שהיא באמת רכב מעולה בכלום כסף.

לא היו לי תקלות. אך ורק טיפולים שנתיים במוסך. עלות בערך 500-700 לטיפול רגיל (שמנים, פילטרים וכו'...).

הייתי בעיר מוציא משהו כמו 8-10 ליטר ל100ק"מ. בבינעירוני בכיף 6-7.

רכב נוח, אמין וכיפי מאוד לנהיגה.

המנוע 1.4 לא הכי נמרץ ויתקשה בעליות של חיפה/ירושלים בלי להוריד הילוך ולשמוע אותו עובד קשה..

 

לחבר הייתה סוויפט 2008 שגם היא הייתה אמינה. צריכת דלק הייתה די זהה לפיאסטה שלי למיטב זכרוני כשהשוואנו.

 

עריכה אחרונה על ידי timor123
פורסם

תודה על התשובות המהירות!

 

- בגדול, עדיפות לאוטומט, אבל לא חובה.

- מדובר האמת בדיוק על העליות של חיפה (חיפאי טרי).

- לא נוסע המון, מניח שכ-100 ק"מ בשבוע

 

האמת שאני פתוח לגמרי גם להצעות נוספות , לגמרי לא מבין יותר מדי בדגמים וחברות מומלצות

פורסם

מכיוון שאתה נוסע ממש מעט לצריכת הדלק יש פקטור מזערי בעלויות ההחזקה של הרכב עבורך.

מצד שני טוואי הנסיעה כולל הרבה עליות לכן יש צורך במנוע גדול יותר גם שיהיה נעים יותר וגם שיתאמץ פחות.

 

בגלל השיקולים האלו אני אישית הייתי מתמקד ברכבים עם מנועים חזקים יותר של לפחות 100 כ"ס ומעלה.

 

ממבט מהיר ביד2 יש לך שברולט סוניק, 301/סי אליזה , קליאו דור 3, פלואנס, פוקוס דור 2 ומיצובישי לאנסר.

 

לי אישית השברולט סוניק נראית כמו הרכב המודרני ביותר, אבל היא חולקת את אותו מנוע וגיר כמו שיש בשברולט קרוז, ובשברולט קרוז החבילה הזאת הוכיחה את עצמה כבעייתית ויקרה לאחזקה.

 

קליאו דור 3 אופציה נחמדה. דיי נוחה לא זללנית מידי ולא ישנה מידי. החסרון הוא גיר AL4 שלפעמים מצריך תיקונים שעלותם סביבות כמה מאות שקלים.

 

פוקוס/לנסר האופציות הכי אמינות ופשוטות, אבל גם הכי ישנות לכן יצריכו יותר טיפולים שותפים בגלל בלאי.

 

 

 

פורסם

שוב תודה על התשובה המסודר! 

 

עד עכשיו שאבתי מידע בעיקר מקבוצות הפייסבוק בסגנון פשפוק רכב וכזה (לא ידעתי כמה לסמוך שם וכזה..) 

הדעה הרווחת שקיבלתי היא לא להתקרב לצרפתי, לא להתקרב לשברולט וכו' בגלל בעיות אמינות ויוקר תיקונים- לדעתכם זה לא פקטור?

 

 

פורסם

אמליץ לא להתייחס לפשפשוק רכב.

כמות השטויות שאני קורא שם לא הגיונית.

 

בין שתי המכוניות האלו הייתי בוחר בפיאסטה. מכונית נוחה מאוד, בטיחותית לזמנה וצעירה יותר מהסוויפט ולא נחשבת בעייתית.

  • אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פשפשוק רכב זה לא במקום לשאוף ממנו מידע. כל אחד יכול לרשום שמה מה שבא לו ולכן הקבוצה מלאה בתגובות חסרות כל בסיס. זה כמו שחברים שלי ניסו לשכנע אותי לא לקנות פיג'ו 208\308 למרות שהם בחיים לא החזיקו רכב או מכירים מקרוב רכב מהדגם הנ"ל וכל אחד מהם נשבע שאני עושה את טעות חיי... בפועל שתי הרכבים עברו יחד יותר מ200 אלף קילומטר ללא שום תקלות מהותיות. מצד שני חבר שקנה פולקסוואגן כי אמרו לו שגרמני זה אחלה הספיק כבר לתקן גיר פעמיים.
כאן בפורום יש הנהלה ששומרת על הרמה של הפורום, אם אתה כותב משהו אתה צריך להביא סימכין או הוכחות ואתה לא יכול לרשום שטוית בלי להביא סימוכין או הוכחות.

בגדול לשאלה שלך לשברולט ולצרפתיות יש דגמים טובים ויש דגמים פחות טובים. שברולט קרוז, פיגו 207, C3 דורות קודמים, 308 1.6 דורות הקודמים, היו רכבים שהייתי מגדיר כ"נבלות", מצד שני יש דגמים טובים יותר שמראים אמינות מצויינת.
ההיתרון של מי שמבין הוא שבגלל שהדגמים שהיו "נבלות" פגעו בערך של המותג, אתה יכול לקנות רכב מדגם מוצלח וחדש יחסית במחיר מאוד מאוד זול מה שלדעתי מספק חבילה משתלמת.

בנוגע שלרכבים שהמצלתי מבדיקה מעמיקה יותר אני רואה שבשברולט סוניק באמת יש את אותה מערכת הנעה בעייתית כמו שיש בקרוז לכן הייתי נמנע מהרכב הזה. קליאו\301\C-ELYSSE עדיין אופציות טובות לדעתי על פי איסוף ביקורות וחוות דעת של בעלים של הרכבים הללו ב301\C-ELYSSE אין בעיות חשמל והמנועים שלהן מאוד אמינים יש לפעמים בעיות בגיר שמצריכות תיקונים שהם לא מאוד יקרים (כמה מאות שקלים לתיקון) זה יכול להיות פקטור אבל לדעתי להוציא כמה מאות שקלים פעם ב3 שנים לתיקון גיר מתקזז לך עם הוצאות התחזוקה השותפות בגלל שאתה קונה רכב חדש יותר עם פחות הוצאות על בלאי.

אם אתה פתוח לאופציה של רכב ידני אתה יכול לחפש סיאט איביזה 1.4 ידנית או סקודה פאביה 1.4 ידנית, רכבים עם מערכות הנעה בסיסיות ומאוד אמינות סיאט איביזה אפילו תהיה נעימה יותר לנסיעה מ301\C-ELYSSE 
 

פורסם

לא יהיה קל למצוא איביזה\פאביה ראויה עם גיר ידני ומנוע 1.4, אבל אלו בהחלט אופציות טובות בתקציב.

הייתי מציע את הקליאו 3 1.2 הידנית, אבל היא לא תתאים לו בגלל אופי הנסיעות בעיר מרובת עליות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 42 דקות, Tomery כתב:

שוב תודה! 

יש איזו דעה לגבי Subaru B3? 

אמינה, נוחה, אך מנוע 1.5 לא זריז, מנגד הוא לא נופל ממנועי ה1.4 של סופר מיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סוויפט- זריזה לשנתון (מנוע 1.5), יחסית מהנה לנהיגה לקטגוריה. לשלילה- תא מטען קטן לקטגוריה, ציון בטיחות 4 מתוך 5 כוכבים בלבד.

פיאסטה- נוחה, תא נוסעים איכותי לשנתון, התנהגות כביש טובה, ציון בטיחות מקסימלי 5 מתוך 5. לשלילה- איטית יותר מהסוויפט באופן מורגש.

שני הרכבים עם מוניטין אמינות מוצלח.

אם ידני זו אפשרות, לך על פיאסטה ידנית ותרוויח מכל הבחינות.

בהצלחה.

×
×
  • תוכן חדש...