Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בימים אלו אני מחפש רכב ראשון עבורי.

התקציב שלי הוא כ20,000, יכול גם להשקיע מעט יותר אם אדרש.

בעיקרון- אני מחפש רכב שיהיה קודם כל ידני, בעיקר בשביל ההנאה, אך גם מתוך ראייה שרוב הגירים האוטומטיים (בהכללה לרובוטים, רציפים וכיוב) במכוניות הקטנות והפשוטות, די בעיתיים.

עם זאת, ברוב מוחלט של רכבי המיני והסופרמיני, אני רואה גירי 5 הילוכים ידניים. 

רוב הנסיעות שלי אכן יהיו עירוניות, אך בכל זאת מתכנן לגמוע קילומטראז רב בבין עירוני, בסופשים בעיקר (טיולים, אילת וכו)

העניין עם גיר 5 הילוכים (שכמובן שבעבר היה סטנדרטי לחלוטין) מעט מפחיד אותי כרגע, אני לא רוצה לטחון את החמישי על מליון סל"ד כל הדרך לאילת.. 

מכאן אני שואל- האם החשש שלי מוצדק? אם אני גם ככה מחפש רכב ידני- יש מה להיצמד לרכבים עם שישה הילוכים או שזה סתם חשש מיותר? 

אילו רכבים בעלי 6 הילוכים יש בשוק בטווח מחירים שאני מחפש?

אחרי שחפרתי קצת בנושא הגיר, אגיע להתייעצות במציאת רכב ספציפי

אני מחפש רכב שיהיה מאוד מרווח עבור הנהג והנוסע לידו, אני אדם גדול ורכבים קטנים יקשו עלי. אין לי בעיה שזה יבוא על חשבון הנוסעים מאחור.

בנוסף כפי שאמרתי אני מחפש רכב שיתאים לנסיעות ארוכות, ככה שנפח תא מטען עם כסאות אחורים מקופלים גדול, זה יתרון עבורי.

בנוסף אני משתמש במזגן 24/7 ברכב, ומבחינתי היתרון הכי גדול ברכב שלי זה שהוא מצליח לקרר מהרגע שמתניעים :), סיאט מיי זה רכב שחשבתי עליו אבל הבנתי שהוא מאוד רחוק מזה.

חשבתי על i20 וסוויפט מהאסיאתיות, אך למרות שאני מממש לא חסיד של אירופאיות, וvag במיוחד, ראיתי ידניות כגון פולו, איביזה וmii. 

יש רכבים נוספים הרלוונטים לדעתכם? יש המלצות/דיס המלצות על הרכבים שציינתי? 

אני יודע שהתקציב מוגבל- והדרישות שלי לא קטנות, אבל כמובן שאצטרך לוותר על דברים מסויימים.

תודה רבה לכולם

מצטער על החפירה :)

פורסם

באזור ה 25 אלף הייתי בודק רנו קליאו ידנית, מנוע 0.9 טורבו מספר ביצועים די טובים, אבזור טוב, מושבים נוחים אם כי בעיר הרכב מרגיש נוקשה.

לחלק המזגן חלש מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 10 דקות, yulianx כתב:

באזור ה 25 אלף הייתי בודק רנו קליאו ידנית, מנוע 0.9 טורבו מספר ביצועים די טובים, אבזור טוב, מושבים נוחים אם כי בעיר הרכב מרגיש נוקשה.

לחלק המזגן חלש מידי.

תודה רבה על ההצעה, 

צרפתיות הן לא הכיוון שלי בכלל :)

פורסם (נערך)

ההמלצה שלי תתן מענה חלקי לדרישות שלך (שאגב אולי תצטרך להתגמש על חלק מהדרישות בתקציב כזה, בדגש על אולי)

אני בעלים לסוזוקי ספלאש שנותנת לי מענה כרכב אמין, מרווח מקדימה עם שדה ראיה מצוין (הדגש שלך), אני טוחן איתה נסיעות מרובות בבינעירוני כבר כמה שנים.

התיבה אצלי אוטומטית פלנטרית (עוד לפני שסוזוקי התחילו להתעסק עם הרובוט) בת 5 הילוכים מצוינת. אם אתה נעול על ידני יש את הספלאש גם בידני.

בתור משתמש סדיר במזגן יכול להעיד על מזגן מעולה

החלפים שלה פשוטים ולא יקרים (בתור אחד שתחילה טיפל במוסכים והיום מטפל לבד)

יתרון נוסף, יש לה שרשרת טיימינג במקום הרצועה.

היא נופלת בתקציב שלך ואתה תמצא הרבה מהן שמורות עם קילומטרג' נמוך  ועוד עלול להשאר עודף ליישור קו.

בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי Igal G
פורסם

קודם כל ההרתעות מרכב 5 הילוכים מיותרת. טוב כשיש לרכב 6 הילוכים אבל ממש לא קריטי. 

גם סוד קטן יותר הילוכים לא שווה לסל"ד נמוך יותר. יחס ההעברה בהילוך 5 ברכב עם 5 הילוכים יכול להיות יותר גבוהה מיחס ההעברה של ההילוך ה6 ברכב עם 6 הילוכים.

עד לא מזמן לרוב הרכבים בארץ היה בכלל 4 הילוכים (אוטומטיים).

לרוב אם הרכב חלש אז 5 הילוכים מספיקים לו כי גם ככה אתה לא תנסע בו 150 קמ"ש כי למנוע אין מספיק אוויר אז למה להוסיף הילוך שיתאים למהירות הזאת אבל ב110 קמ"ש יוריד אותך לסל"ד שלא יצליך לתמוך במהירות הזאת?

מבחינת הרכב אני הייתי ממליץ קודם על קיה ריו מהדור היוצא בגלל הגודל (המרווח) ומזגן אך המנוע שלה דיי חלש (1200 אנמי לגמרי) היא ממש לא מהנה לנהיגה מדיי יקרה לתקציב שלך (תצתרך להוסיף 5 אלף שקל לפחות במקרה הטוב)

המלצה שניה שכן תכנס בתקציב היא אופל קורסה 1400 ידנית היא מספיק מרווחת המזגן שלה טוב המנוע חזק מספיק (1400 100 כוח סוס) קצת מיושנת אבל בתקציבך זה לא נורא.

הייתי מציע גם 208 אבל המזגן שלה גם לא מבריק. ספלאש לדעתי צפופה מאוד ומיותר לחשוב עליה למי שצריך רכב מרווח כנ"ל הקליאו (+מזגן חלש)

פורסם (נערך)

שים לב המרווח שהוא דיבר עליו הוא המרווח לנהג והנוסע ליד. תא הנוסעים של ספלאש גבוהה (כבר יתרון מובהק ביחס לתאי נוסעים ה"רגילים")

המרווח לרוחב בסדר גמור ולא הייתי מגדיר אותה כצפופה מאוד. נסעתי ונהגתי ברכבי סופר מיני צפופים יותר במרווח לנהג והנוסע ליד.

אותו הגובה בתא הנוסעים גם מהווה יתרון כשמורידים את הכסאות האחוריים ומעמיסים מטען. שימש אותי ככה לא פעם.

הכל יחסי בסופו של דבר, אבל "צפופה מאוד" בעיניי רחוק מההגדרה שלה.

עריכה אחרונה על ידי Igal G
פורסם

הייתי מחפש גם פאביה או איביזה עם מנוע 1.4, לאפביה איכות חומרים עדיפה, אך לאביזיה לדעתי מושבים תומכים יותר.

שתיהם נחשבות לאמינות סך הכול, חבר מחזיק בפאביה ידנית כבר לא מעט שנים ומאוד מרוצה מהאמינות.

הפאביה לדעתי גם מעט נוחה יותר.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מוזמן להסתכל על השרשור שלי על I20 אם אתה חושב שקוריאניות אמינות. איביזה/פאביה או פולו ידנית אמינות פי מליון ואני אומר לך את זה מניסיון עם כמה כאלו!!! וגם יותר זולות לתחזוקה.

בנוסף פיג'ו 208 ידנית זה אחלה אוטו שבעולם ויש לו ביקוש אש,

סופר חסכוני בדלק, בטיחותי מאוד (בטח שיותר מסוזוקי זיפט/ספלאש וגם תא המטען שלה יותר גדול), ביטוח זול, חלפים זולים, אמיון מאוד (כן!!!). אתה חושב שהפחנועים הקוריאנים אמינים יותר? תמשיך לחשוב. הפיג'ו אצלי כשנה ואני מאוד מרוצה ממנה. 

אבל מבחינתי? מצוין שאנשים כמוך ימנעו מקניית צרפתיות או גרמניות עם גיר רגיל, ככה זה יאפשר לאנשים כמוני לרכוש מכוניות טובות בכלום כסף.

פורסם

אני דווקא חייב כן לתת דוגמא או כמה דוגמאות טובות לאמינות של יונדאי, עברתי 2 יודנאי I30 אחת רכב חברה ואחת קניתי עם היסטוריית ליסינג, עשיתי על שתיהן מעל 150000 קילומטר ואף אחת מהן לא נכנסה מעולם למוסך בשל תקלה (מולטימדיה הלכה באחת מהן אבל זה לא נכנס לקטגוריה של רכב תקול), הI20 של אשתי נמכרה עם 90 אלף קילומטר והיתה מתוחה כמו תוף, נמכרה תוך שבוע וחצי מרגע פרסון המודעה ובמחיר מחירון, לגיסי יש I35 עם 200000 קילומטר ורק טיפולים שוטפים, הרכב נוסע מאזור בית שמש לירושלים על בסיס יומי וחי חיים לא קלים בכלל על עליות קשות וכבישים מפותלים...

נראה שמהניסיון שיש לי במשפחה הקרובה יש לנו מעל 600 אלף קילומטרים מצטברים עם יונדאי ואף אחת מהן מעולם לא נתקעה או התקלקלה מעבר לטיפולים שוטפים בלמים ומצבר.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...