Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, 

יש לי הונדה HRV חדשה למדי - עלייה לכביש 5/2019, מחירון משוקלל של לוי יצחק = 114,000 ש"ח, קילומטראז' נמוך (10,0000). עקב המצב, הסגרים השונים והעובדה שאני לא עובד כבר חודשים ארוכים, הרכב פשוט עומד לו ברחוב שבוע אחרי שבוע וצובר אבק והוצאות -  רק השבוע שילמתי אלפי שקלים לביטוח חובה ומקיף, ואני ממשיך לשלם בכל חודש את ההלוואה לרכב עד פירעונה בעוד כ-40 אלף ש"ח...). בחודשים האחרונים אני משתמש ברכב בממוצע 1-2 פעמים בשבוע לזמנים קצרים, וכל הזמן אני רק פוחד שאחד הבנאים באינספור אתרי הבנייה שיש לנו ברחוב ידפקו לי את הרכב. לכאורה, ההחלטה למכור מתבקשת.

אבל יש לי כמה בעיות: ראשית, מי קונה רכב יד שנייה די יקר בעידן הקורונה? אני בכלל אצליח למצוא קונה? שנית ויותר חשוב (כי קונה בסוף יימצא) היא איך אני בכ"ז אתנייד ביומיום. נכון שבעתיד הנראה לעין לא אצטרך להתנייד לעבודה, אבל מה הפתרון לדברים בסיסיים כמו קניות וסידורים? על סמך מה שציינתי קודם ומאחר שבעיר שלי אין גישה למיזמים כגון אוטותל ודומיהם, מה לדעתכם אני צריך לעשות: להשאיר את האוטו עד יעבור זעם? למכור את האוטו עכשיו? אם אמכור, כיצד אתנייד ביומיום - מוניות, השכרת רכב לטווח קצר, ליסינג תפעולי (יש בכלל דבר כזה לאנשים פרטיים), אופציה אחרת שלא חשבתי עליה?  

אני די מבולבל ומהוסס, אז כל הצעה, הערה או הארה תתקבל בברכה.      

פורסם

לעניות דעתי את רוב תקופת הקורונה עברנו. אני לא נביא אבל לפי ההתקדמות במתן החיסונים ובתקווה שהם יעשו את העבודה, בעוד כמה חודשים זה נגמר, לפחות בישראל.

לכן, את הקורונה אתה צריך להוציא מהמשוואה.

השיקול העיקרי לא למכור: יש לך אוטו חדש שכנראה מתאים לך ואתה מרוצה ממנו, ואת ירידת הערך של רכב חדש כבר ספגת (ברכב כמו הונדה בדרך כלל הירידת ערך היא סבירה. היינו, לא תפסיד כל כך הרבה).

השיקול כן למכור: אתה לא צריך אותו לשימוש יומיומי, והוא כמובן הוצאה לא קטנה.

השאלה האם כשאתה כותב 'בעתיד הנראה לעין' אתה מתכוון לקורונה, ואז שוב רלוונטי מה שכתבתי לעיל.

פורסם

קניתי רכב בשיא הקורונה, הופתעתי כמה השוק פעיל ורכבים טובים  נחטפים.

הקורונה לא ממש עצרה את שוק היד השנייה וגם לא את מכירות הרכבים החדשים. 

אם יש לך רכב מתוחזק שנראה שמור חיצונית , לא תהיה לך בעיה של קונים. לשיקולך. 

פורסם (נערך)

גם לי הייתה את אותה ההתלבטות ולאחר שיקלול של כל מיני דברים ביניהם :

1. העובדה שאחריות הרכב עומדת להסתיים והרכב כבר עשה לי בעיות שהצריכו מימוש אחריות בשלוש השנים שהיה אצלי, גרמו לי לחשוב פעמיים אם להחזיק אותו עוד.

2. העובדה שאני לא משתמש ברכב כמו בתקופה של לפני הקורונה, כמות הנסיעות שלי ירדה דרסטית ואני מתנייד בעיקר עם הקטנוע שלי- מקל עליי בהוצאות.

בסופו של דבר לאחר שיקלול וחשיבה מעמיקה, הוחלט למכור.

הוצאתי את הרכב למכירה אך היה לי מאוד קשה עם זה מאחר שמאוד אהבתי את הרכב אחרי הכול, הוא היה נוח וחזק.

יחד עם זאת, צריך להפעיל שיקול כלכלי נטו והוא אכן הופעל והרכב נמכר לאחר תקופה לא קצרה (לאור הקושי שלי למכור, השתהיתי, אבל אם זה לא היה - הרכב כבר היה נחטף מהר מאוד)

אל תהיה מוטרד מעניין הקונים- השוק מאוד פעיל, לדעתי הכי פעיל אי פעם, יותר פעיל מאשר בשוק הרכבים החדשים או במגרשים וכן, אתה תקבל מחירון. 

אם לומר את האמת- כרגע חסר לנו רכב בבית ואנחנו מסתדרים נהדר בלעדיו ! מרבית הנסועה מתבצעת בתוך העיר מאחר שהאישה עובדת כמה רחובות ממקום המגורים והילד זוכה להסעה מדי בוקר לגן במונית או ברכב של חמי וחמתי.

מוכרח לציין שזה תענוג עילאי לא לשלם על משהו שאתה לא מנצל ובתור אחד שנוסע (107,000 ק"מ בשנתיים ועשרה חודשים) לראשונה שמחתי על ההחלטה שכן אין שום הצדקה להחזיק רכב שבקושי נוסעים איתו.

המציאות משתנה, הצרכים משתנים והקורונה בהחלט שינתה את הצרכים.

כעת חשבתי על רכב חדש, יותר לכיוון היברידית כלשהיא או חשמלית, אך אני נוטה לדחות את זה כרגע עד לסיום הסגר הנוכחי כי ממילא אין לאן לנסוע.

בתקופה כזו חשוב לחשבן כל שקל שיוצא כי אין לדעת מה יביא יום ואני לא הייתי שומר רכב שאני אוכל לקנות שוב בעוד כמה חודשים.

מאידך, אם אתה מוצא את עצמך שוכר רכב ואין לך פתרון אחר (למשל, אצלנו לוקחים מדי פעם את הרכב של חמי וחמתי לסידורים) ואתה צריך את הרכב ליותר מפעם-פעמיים בשבוע, השכרה כבר לא תהיה כלכלית לך. אז תחשוב היטב.

עריכה אחרונה על ידי SeazeR

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

שוק המשומשות ער להפליא בימי הקורונה.

קיבלנו עשרות טלפונים מידי יום (בשבועיים האחרונים) ומחר כבר נפרדים מהכלה לשלום 😅

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

2 חברים שלי שוויתרו על הגעה לעבודה בתחבורה ציבורית בימים טרופים אלו.

האחד קנה רכב והשני נשאר עם רכב שחשב למכור.

נראה בהחלט שהקורונה לפחות לא הקטינה את הביקושים לרכב. 

• תוכן חדש...