Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, אשמח לקבל יעוץ קצר ממי שמכיר את הרכבים.

קבלתי מספר הצעות, ליסינג פרטי תפעולי מלא - הם דואגים להכל, ללא השתתפות עצמית, ללא השבה לקדמות ללא כלום. 

העסקה ל-36 חודשים.

הצרכים שלי הם (בסדר יורד):

- בטיחות.
- שקט בתוך הרכב בזמן הנסיעה, הרכב הנוכחי שלי רועש וזה מטריף אותי לפעמים.

- נוחות. פעם פעמיים בשבוע נסיעה של כ-שעה וקצת כל כיוון בין ערוני. שאר הזמן בתוך העיר, אין הרבה פקקים.

- מולטימדיה.

- ביצועים ו"כיף".

- צריכת דלק.

מה לא חשוב:

- גודל. אין לי כרגע משפחה, לכם מקום לעגלה וכו' לא חשוב.

- אמינות, כי זה ליסינג תפעולי ולא באמת מעניין אותי. וגם ככה אני לא צופה בעיות אמינות רציניות בשום רכב במהלך 3 השנים.

רכבים, מחולק ל-2 כי אני מאוד לא סגור על עצמי:

לשלם טיפה פחות, אבל גם לקבל "פחות" רכב:

- קאיה LX סטוניק (1.0 טורבו כפול מצמדי) - 1520 שקל לחודש.
- איביזה סטייל - 1620 שקל לחודש.

לשלם קצת יותר אבל להנות יותר:

- איוניק פרימיום - 1900 שקל לחודש.

- מזדה CX30 קומפורט - 1918 שקל לחודש.

- קיה LX אקסיד -1920 שקל לחודש.

כולן דגמים 2021.

אני יודע שיש פה רכבים מאוד שונים אחד מהשני. בגלל שלא באמת חשוב לי הגודל אז האופציות גולשות בין סופר מיני, למשפחתית ול-SUV.

מבחינת אבזור ובטיחות הכי אהבתי את האיוניק. מבחינת עיצוב ו"יופי" הכי אהבתי את ה-אקסיד והמזדה.

מבחינת הכסף הכי אהבתי את הסטוניק :)

אני יודע שזה ייעוץ מוזר בגלל השוני הגדול ברכבים, אבל פשוט אשמח לשמוע מה דעתכם על הרכבים.

מבין כל אלו נהגתי על סטוניק בעבר ל-10 דקות והיה מאוד נחמד. לא יצא לי לגעת באף אחד מהרכבים האחרים.

מבחינת תקציב אני יכול להרשות לעצמי את היקרים יותר, השאלה היא האם אני באמת "רוצה" להוציא עוד 300-400 שקל בחודש על "יותר" רכב.

בכל מקרה אשמח לשמוע ממכם מה דעתכם על הרכבים.

תודה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי onetime_user
פורסם

איזה רכב מרעיש יש לך עכשיו, כדי שיהיה למה להשוות?
במקומך הייתי לוקח קיה סטוניק, כי אין אין לך באמת צורך לשלם יותר על רכב אחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כרגע יש לי יונדאי I25 1.6 2014, ומחוץ לעיר היא מאוד רועשת.

אני גם נוטה לטובת הסטוניק, מרגיש שהיא שילוב טוב של מחיר ביחס לתמורה. למרות שהאיוניק גם מאוד מעניינת אותי.

פורסם

מוגבל ל-20,000.

אם השאלה היא בהקשר לזה שההחזרים החודשיים נמוכים יחסית, זה מכיוון שמדובר בעסקאת טרייד-אין על הרכב שלי שמוזילה את העלות החודשית.

פורסם

ההבדלים במחיר לא עצומים והרכבים היקרים יותר נותנים אבזור עדיף וחווית נסיעה משודרגת.

יונדאי איוניק תהיה הכי חסכונית, היא מאובזרת היטב כבר מהדגם הבסיסי כולל אבזור בטיחות. היא לא הכי שקטה אבל תהווה שדרוג מהיונדאי הנוכחית שלך.

הרכב הכי נעים לנסיעה הוא מאזדה CX30, יש לו התנהגות כביש מהנה, הוא שקט במיוחד וגם נוח, מאובזר היטב ותא הנוסעים שלו מרגיש נעים ואיכותי. אם צריכת הדלק היא לא עניין מהותי הייתי בוחר בו.

פורסם

בוקר טוב, תודה על העצה.

עשיתי סיבוב על האינויק ומדובר ברכב מאוד מרשים, מרווח ומאובזר מאוד. החלטתי ללכת על אחד הרכבים היקרים.

כרגע בקשתי שיבדקו לי מלאי של איוניק ושל המזדה - וככל הנראה אבחר ביניהם בשבוע הבא.

למרות שלא נהגתי עליה, אני כרגע נוטה לכיוון המזדה - נראה שהיא מאובזרת יותר מבחינת אמצעי בטיחות, צד מחוונים דיגיטלי (שמשום מה עושה לי את זה מאוד), יפה יותר, ו"יוקרתית" יותר. עניין הדלק פחות מפריע לי כרגע בגלל שהנסועה לא גדולה (וגם כי אקבל החזר מהעבודה).

איזה רכבים מבין האיוניק והמזדה שומר על השוק יותר טוב לדעתכם? במידה והחליט לרכוש את הרכב בסוף המסלול תמורת 15% הנחה מהמחירון שיהיה. (כן אני מודה שהרכב יהיה רשום 00 - ליסינג ואני אהיה 01). אני לא מאמין שארכוש את הרכב, אבל זה שיקול קטן נוסף שנכנס למשוואה עכשיו.

תודה רבה!

פורסם (נערך)

יש אנשים שאם תתן להם פיג'ו 301 יגידו תודה,

היות ואתה פונה לייעוץ על רכישת רכב בפורום ורוצה רכב שקט, אני כבר יכול להגיד לך שככל הנראה אתה כן מחפש רכב מעניין,

אז ברשימה שלך אני ללא ספק הייתי הולך על המאזדה CX-30 זה רמה אחת או שתיים מעל השאר שמוזכרים ברשימה שלך, בוודאי אם זה קשור לאיכות נסיעה, שקט והנאה מנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

החסרון במאזדה הזאת, שהיא מרגישה יותר צפופה מאשר הרכב הנוכחי של פותח השרשור ( I25).
יכול להיות שזה לא יפריע לו, אבל לפחות שלא יוותר על ביקור באולם התצוגה של מאזדה .

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

המאזדה לא מרגישה צפופה בכלל, 

היא כן צפופה יחסית למתחרות, אך היא מרווחת ולא צפופה, אני 1.80 פלוס ונוח ומרווח לי בכל מושב ברכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

ישבתי במאזדה הזאת, מיד אחרי הונדה HRV וטויוטה CHR ( סבב סוכנויות בשביל חבר שדי הסכים איתי ואחרי דקה יצא מסוכנות מאזדה).
אני גם נוסע בתדירות גבוהה ביונדאי I25.
מאזדה הרגישה לי קטנה יותר בפנים. גם משהו לא הסתדר לי בשדה ראייה בה, גם קדימה וגם אחורה.
נכון, יופי של איכות החומרים והרגשה של רמה גבוהה באופן כללי.
פותח השרשור נוטה להזמין מאזדה, כאשר עדיין לא ישב בה. וזה לא נכון לעשות.

פורסם
בתאריך 1.1.2021 בשעה 11:52, onetime_user כתב:

איזה רכבים מבין האיוניק והמזדה שומר על השוק יותר טוב לדעתכם? במידה והחליט לרכוש את הרכב בסוף המסלול תמורת 15% הנחה מהמחירון שיהיה. (כן אני מודה שהרכב יהיה רשום 00 - ליסינג ואני אהיה 01). אני לא מאמין שארכוש את הרכב, אבל זה שיקול קטן נוסף שנכנס למשוואה עכשיו.

קודם כל אם אתה בוחר בליסינג תפעולי זאת אומרת שאתה לא נוסע הרבה ולא מעוניין להתעסק עם כל עניין המכירה. האם כך?

אני קודם כל מציע לחשב את כל העלויות במספר המסלולים 

1. ליסינג פרטי תפעולי כמו שאתה רוצה

2. קניית רכב פרטי מ0 ק"מ

3. קניית רכב באופן פרטי אצל היבואן. 

אם ניקח לדוגמה את המאזדה כמקרה מייצג אז:

במסלול 1 לחשב את המקדמה (אם יש)+ 36*כפול התשלום החודשי+ המחיר עליו החברת ליסינג נותנת על הרכב הקיים (אני לא טועה בעניין החישוב פה נכון)

כלומר: החזר חודשי( 1918*36)+30,000 מחיר משוער על הטרייד אין של היונדאי=99,000 ש"ח בתום התקופה מחזירים את הרכב לחברה (שקלול זה בהנחה שאין מקדמה עקב הטרייד אין שמזיל מחירים בהחזר חודשי)

במסלול 2 מאזדה XC-30 עולה כ130,000 בתום התקופה מוכרים ב85,000(סתם מחיר משוער)= 130,000-85,000= 45,000 למחיר זה צריך להוסיף ביטוחים טיפולים ואגרה שנתית כ7,000 בשנה בשלוש שנים= 21000.

לסיכום הוצאות במסלול השני 66,000 נעגל ל70,000 ש"ח לעוד הוצאות שלא צירפתי.

מסלול 3 קנייה אצל יבואן המאזדה עולה 155,000 על הכביש.

בהנחה ואתה נוסע 20,000 שנה ופחות הק"מ לא אמור להיות בשמיים בסוף התקופה, ואם הרכב שמור, מטופל כמו שצריך לא תהייה בעייה למכור אותו במיוחד שזו מאזדה (לא חושב שיש איזה שהיא בעיה עם מכירת מאזדה ה3 וה6 מאוד מבוקשות-תקנו אותי אם אני טועה בבקשה)---> רלוונטי גם למסלול 2

אז נגיד מוכרים ב105,000 (מחיר משוער) 

155,000-105,000=50,000ש"ח

נוסיף את ההוצאות השנתיות שהוספתי במסלול 2 שאמור להיות זהה... כלומר7,000 בשנה 21,00 בשלוש שנים 

לסיכום הוצאות:71,000 נעגל ל75,000ש"ח 

עכשיו אני מקווה שפירטתי נכון ואם לא תתקנו אותי, כי זה דבר שמאוד חשוב להבין אותו בין אם לפות"ש ואם לאנשים אחרים הקוראים.

ההבדל בין הליסינג לבין קנייה הוא בערך 25,000-30,000 ש"ח.

עכשיו השאלה שצריכה להישאל, האם זה סכום שאני מוכן להקריב על מנת לקבל את ה"נוחות" של אי מכירה ואי התעסקות עם טיפולים וביטוחים ודברים נוספים? 

כי אם ובמידה אתה בוחר להשאיר את הרכב, וזו שעולה לך, גם אם אתה לא מתכוון לקנות אותו להמשך, אבל נגיד ואהבת את הרכב מאוד ואתה בוחר להשאיר אותו לעוד שנתיים אתה מאבד עוד יותר כסף, וגם כל הנוחות של אי מכירה במסלול הזה נעלמת,

כי  לא תהייה בעיה למכור מאזדה אחרי 4 או 5 שנים. וגם מבחינת אמינות לא חושב שמאזדה תעשה בעיות כאלה גדולות כשהיא בת 5.

מקווה שרשמתי וחישבתי נכון ושוב אני חושב אם טעיתי, אז חשוב לתקן ולהבהיר לי ולכל השאר שצופים בזה, כי זה עניין חשוב, כדי לא לפול בין הכיסאות ולהיות באשליה של זה עוד 400 שקל בחודש מה כבר יקרה... 

• מעניין 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קודם כל תודה על הדאגה וההודעה המפורטת!!

עשיתי את החישובים האלו ואין ספק שליסינג תפעולי יקר יותר אבל לדעתי החישוב שלך קצת נוטה לכיוון הרכישה. למיטב הבנתי ירידת ערך ממוצעת בישראל הינה כ-15% לרכבים חדשים בשנה, כך שרכב שעולה 155,000 אחרי שלוש שנים יעלה באזור ה-90 ולא 105.

בנוסף, אציין שלא חשבתי על קניה מ-0 ק"מ. מה זה אומר בעצם? מה הקאטץ' פה ולמה המחיר נמוך יותר?

במצב הנוכחי שלי בחיים אני חושב שליסינג תפעולי יותר "נוח" ו"נכון" לי, למרות שברור שהיתרון הכלכלי הוא לטובת הרכישה.

פורסם

המחירון  אחרי 3 שנים יהיה יותר לכיוון ה 100K.

ב 0 ק"מ הדגם המוזל יותר יהיה כנראה בעל רמת אבזור נמוכה יותר ואם לא,אז העובדה שהבעלים הראשון נרשם ברישיון ליסינג/חברה כלשהיא גורמת לכך,שבמכירה עתידית אתה מפסיד יד (אתה נחשב יד 2 למעשה) ובחירה במסלול הזה ללא החזקת הרכב לפחות 4-5 שנים אינה כדאית כלכלית כי כאשר תרצה למכור,הרכבים הפרטיים מיד 1 יהיו כנראה מבוקשים יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

די בטוח שהמחירים שרשמת של הקיה והסיאט הם לליסינג פרטי ללא תפעול, כי קיבלתי כמה הצעות מחברות שונות על הרכבים האלו והמחירים שקיבלתי גבוהים ב400-500 לחודש. כשביקשתי הצעה לליסינג פרטי לא תפעולי אלה המחירים שקיבלתי בערך(מה שרשמת)

• תוכן חדש...