Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני לאחר ייעוץ אצל ד"ר אליה לוינגר בת"א, עתיד לעבור בע"ה ניתוח בשיטת PRK להסרת משקפיים.

הבנתי שיש שתי שיטות: PRK ו-LASIK, כאשר בשיטה של השניה (LASIK) אופי ההחלמה קל וקצר יותר, אך הרופא המליץ לי על השיטה השניה.

.

האם מישהו חווה כאן את הניתוח/שמע על הרופא הנ"ל ויכול להמליץ?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מכיר את אליה, מניח שהוא קשור לשמואל שהוא הבעלים של הרשת.
עשיתי PRK לפני כמעט 11 שנה 3 חודשים לפני הגיוס לצה"ל, עדיין רואה טוב ולא הגביל אותי כמעט למעט קצת סינוור בשמש בתקופה של אחרי הניתוח. עשיתי אצל שמואל.

פורסם

Prk זאת השיטה שנקראת ליטוש?
אם כן עשיתי לאחר השחרור מצהל באמריקן לייזר. זה כואב לאחר שחומרי הרדמה מפסיקים להשפיע , וכל טיפת שמש מסנוורת בטירוף. כמו כן הפוקוס חוזר בהדרגה לאחר שבועיים בערך.
אם התכוונת לשיטה השניה של חיתוך , שם אין זמן החלמה , ישירות אחרי ניתוח רואים טוב כולל פוקוס. המינוס הוא שכל מכה שמקבלים ישר חייבים לרוץ לביקורת.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

כן זאת הליטוש.
לי התחילה להשתפר הראייה תוך שלושה ימים ואחרי שבוע ראיתי כבר מצויין. מצד שני חבר שלי עשה לפני חצי שנה בערך ולקח לו כמעט חודש.

פורסם

עשיתי PRK לפני עשור. החזיק בדיוק 5 שנים עד שחזרתי למשקפיים. מאז הניתוח אני כבר עשור צמוד לטיפות עיניים וסובל מעיניים יבשות מאוד.
בעיקר לא ממליץ אם אין לך איזה מספר אסטרונומי לעשות ניתוח לייזר בכלל.

פורסם

כמו בכל מה שקשור לפיזיולוגיה, לכל אחד עין אחרת ותגובה אחרת.

לי לא כאב בכלל, ותוך שבוע יכולתי לראות תקין. הדבר היחיד שהציק לי היה עדשות המגן ששמים לשבוע הראשון, כי לא היה לי נסיון עם עדשות בכלל.
יש לי חשד לא מאומת שזה פגע מעט בראיה מקרוב, כלומר לקרוא פונט 6 בחושך כבר לא יכולתי, אבל זו לא פעולה נפוצה ולא ממש הפריע לי.

היו ואי אפשר ממש לגזור מחוויות של אחרים, אין ברירה אלא להתייעץ עם מומחים, לשקול חוות דעת נוספת ולהחליט האם הסיכון שווה.

פורסם

עשיתי באמריקן לייזר לפני שנתיים. לאחר יומיים נפלה העדשה והכאבים היו מחרידים, ישר למיון. לילה קשוח מאוד. לאחר מכן כבר התחלתי לראות טוב. פוקוס בעין שמאל היה בתוך שלושה ימין ובעין ימין לאחר שבועיים.

מאז אני מודה על כל רגע שבו עשיתי את הניתוח. שינה לי המון בחיים.

פורסם
בתאריך 28.12.2020 בשעה 09:34, Alkash כתב:

עשיתי PRK לפני עשור. החזיק בדיוק 5 שנים עד שחזרתי למשקפיים. מאז הניתוח אני כבר עשור צמוד לטיפות עיניים וסובל מעיניים יבשות מאוד.
בעיקר לא ממליץ אם אין לך איזה מספר אסטרונומי לעשות ניתוח לייזר בכלל.

כמה המספר היה לך לפני הניתוח? 

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

האמת, מאוד רוצה לעשות ניתוח, אך מעט חושש. נמאס ממשקפיים. (לא נוח)

יש ממה לחשוש? (זה מה שקראתי כמה פעמים, גם כאן אגב)

פורסם
לפני 39 דקות, ESTK כתב:

כמה המספר היה לך לפני הניתוח? 

-3.5 בכל עין וצלינדר שאני לא זוכר.
היום אני עם -1.25 בכל עין ולצינדר קטן יותר.

פורסם

@ESTK

קח בחשבון שעם מספר כזה, יש סיכוי מאוד טוב שלא יהיה לך ריאה מושלמת. יכול להיות לך נגיד -2 בכל עין לאחר הניתוח. אבל זה עדיין שיפור חיים גדול לאחר הניתוח מכיוון שלאחר שתעבור אותו תוכל לזהות אנשים בלי משקפיים.

פורסם

האמת שראיתי ביוטיוב אנשים שמספרים שזה היה בשבילם אסון לעשות את הניתוח, 

מה שהכי מפחיד בPRK זה שיורידו שכבות ואז זה בעתיד יכול לגרום להרבה בעיות, 

כנ"ל לגבי השיטה שיוצרים "מתלה" , ואז זה יכול להתנתק, 

לא התעמקתי בזה וחקרתי את הנושא לעומק, פשוט הספיק לי לראות שזה לא ממש כזה נוצץ כמו שמתארים את זה, ויש המון בעיות אחרי זה, וריבוי עורכי דין שמתעסקים בתביעות של התחום הזה הוא לא קטן, כל זה גורם לי מאוד מאוד לחשוש מהעניין 

יש לי בני משפחה שעברו את הניתוח, ואחד מהם כמעט 10 שנים אחרי כבר אומר שצריך משקפיים לראות בלילה מרחוק, 

מצד שני אני מכיר מישהו שהיה לו -20 , ואני זוכר את המשקפיים שלו כמו של "חכם חנוכה "  והורידו לו ל1.5 ו2.5 , וזה שיפור מטורף,

אבל במצב הזה כבר אין לו מה להפסיד הרבה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עשיתי ניתוח לפני כשש שנים במרפאת עיניים בירושלים אצל ד״ר שמואל לוינגר.

הניתוח היה בשיטת PRK, מאז רוצה מצויין טפו טפו טפו.

• תוכן חדש...