Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני הולך השבוע להביא ככל הנראה סוניק rs 2014 אני מהקריות ,ואני מחפש גם מקום  לשים פילטר אוויר פתוח ואינטר קולר, ואולי מערכת פליטה.

אשמח לדעת איזה שיפורים חוקיים ואילו לא.

וחוץ מזה אם מישהו מכיר אשמח המלצה למוסך שהוא מצויין לשברולט.

הבנתי שבמוסך מורשה חוסכים איפה שאפשר אז אני רוצה מקום טוב לשים את השמן והפילטרים הכי טובים.

פורסם

שים פילטר אינבוקס סגור, אתה תפסיד כוח עם פילטר פתוח זה מיותר, זה שואב אוויר חם מהמנוע ותהיה ירידה ככל הנראה בביצועים.

קח פילטר או מקורי או KN אינבוקס ממנו יהיה לך קצת יותר רעש נחמד של יניקה.

מערכת פליטה אתה צריך לברר מול מישהו מקצוען כגון אירגונטיקס / אור פאב, הם לא נמצאים בקריות אלא במרכז אבל אם אתה רוצה ידיים מקצועיות - מוזמן לבדוק חוות דעת.

Opel Adam S 2017

פורסם

עוד לא קנית את האוטו ואתה כבר רץ לשפר אותו? למה?

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 8 שעות, shellcase כתב:

עוד לא קנית את האוטו ואתה כבר רץ לשפר אותו? למה?

רוצה שהאוטו יקבל צליל יפה. לגבי מערכת פליטה אני לא בטוח כי רובם או כולם לא עוברים טסט.

ולגבי הפילטר הוא יתן רעש של יניקה אני חושב אפילו על איזה קיט יניקה של איזו חברה לא חייב פילטר אוויר פתוח

פורסם (נערך)

הייתי מתחיל בהחלפת שמן המנוע לאחד איכותי שעומד לפחות בתקן sn plus (ובתקן היצרן הרלוונטי), ממה שהבנתי יש בעיה נפוצה של lspi במנועים האלה. שמן איכותי בתקן מתאים ידע להגן על הבוכנות(בתקווה שכבר לא נגרם נזק כבד)

עריכה אחרונה על ידי Krd
פורסם (נערך)

כמדומני שהיצרן שינה גם כאן את התקן של השמן וזה היום לא Dexos 2 אלא dexos 1 gen 2 גם כאן, צריך לבדוק ורצוי מאוד.

בכל מקרה זה התקן במנועי שברולט / אופל 1.4 טורבו שמשודכים לגיר דומה (מנועים של GM אותם מנועים גם כאן).

לפני שעתיים, Hanan Bellis כתב:

רוצה שהאוטו יקבל צליל יפה. לגבי מערכת פליטה אני לא בטוח כי רובם או כולם לא עוברים טסט.

ולגבי הפילטר הוא יתן רעש של יניקה אני חושב אפילו על איזה קיט יניקה של איזו חברה לא חייב פילטר אוויר פתוח

אפשר מערכת פליטה עם פרפר למצב פתוח או סגור ואז לא יהיה רעש חריש במצב סגור, ומצב פתוח כן. אבל זה יקר.

כתבתי לך לגבי הפילטר או קיט יניקה, אתה תפסיד כוח של סביב 10-15 כוח סוס אחרי כמה דק' של נסיעה, לא משנה איזה מגן חום ישימו סביב זה לא באמת מגן מספיק ועדיין גם עם בידוד טוב כנראה שהטמ"פ של האוויר תהיה גבוה מהרגיל - אוויר חם בתא מנוע = פחות אוויר דחוס = פחות כוח בקצרה, ויש סיכוי שבמעבר על שלולית והתזה של מים לתוך תא המנוע זה יכול להרטיב את הפילטר.

תצטרך להתאים חיישן MAF ככל הנראה בין היתר.

אם אחרי זה אתה עדיין רוצה - בהצלחה, אני מאוד נגד זה.

עריכה אחרונה על ידי liav12
  • אהבתי 1

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 6 שעות, liav12 כתב:

כמדומני שהיצרן שינה גם כאן את התקן של השמן וזה היום לא Dexos 2 אלא dexos 1 gen 2 גם כאן, צריך לבדוק ורצוי מאוד.

בכל מקרה זה התקן במנועי שברולט / אופל 1.4 טורבו שמשודכים לגיר דומה (מנועים של GM אותם מנועים גם כאן).

אפשר מערכת פליטה עם פרפר למצב פתוח או סגור ואז לא יהיה רעש חריש במצב סגור, ומצב פתוח כן. אבל זה יקר.

כתבתי לך לגבי הפילטר או קיט יניקה, אתה תפסיד כוח של סביב 10-15 כוח סוס אחרי כמה דק' של נסיעה, לא משנה איזה מגן חום ישימו סביב זה לא באמת מגן מספיק ועדיין גם עם בידוד טוב כנראה שהטמ"פ של האוויר תהיה גבוה מהרגיל - אוויר חם בתא מנוע = פחות אוויר דחוס = פחות כוח בקצרה, ויש סיכוי שבמעבר על שלולית והתזה של מים לתוך תא המנוע זה יכול להרטיב את הפילטר.

תצטרך להתאים חיישן MAF ככל הנראה בין היתר.

אם אחרי זה אתה עדיין רוצה - בהצלחה, אני מאוד נגד זה.

כן אני ירדתי נפילות אוויר פתוח ראיתי פילטר כמו המקורי רק של k&n שגם עוזר בקטנה.

ואני חושב על אינטרקולר, אתם חושבים שזה יעזור לרכב אם אני לא מתכוון לעשות סטייג וכאלה

לפני 7 שעות, Krd כתב:

הייתי מתחיל בהחלפת שמן המנוע לאחד איכותי שעומד לפחות בתקן sn plus (ובתקן היצרן הרלוונטי), ממה שהבנתי יש בעיה נפוצה של lspi במנועים האלה. שמן איכותי בתקן מתאים ידע להגן על הבוכנות(בתקווה שכבר לא נגרם נזק כבד)

אם אני הולך למוסך מורשה הוא ידע מה לשים ברכב? 

עד היום ברכב של חברה שלי הייתי קונה אני שמן והכל והולך למוסך ועכשיו אני לא יודע איזה מוסך יש שמתמכה ברכב הזה באזור הקריות מפחיד אותי סתם להיכנס למוסך שאני לא שמעתי עליו המלצות

פורסם

קודם כל תקנה את האוטו ומשם תתקדם.

לגבי שיפורים, תרד מהעניין של הקיט יניקה ומהאגזוז- ענייני חוקיות, טסט בקיצור כאב ראש שלא בא לך במיוחד בצפון שם המשטרה חוגגת על משפרים למינהם.

אינטרקולר כבר יש לך מהיצרן.

בק. ביאליק יש לך את ''מרכז חלפים סביון'' שמחזיק חלפים מקוריים במחירים נוחים מאוד.

ואם אתה באמת רוצה לשפר, תחפש ATM chip tuning גם בביאליק ותעשה תוכנה שתגביר לך את ההספק.

פורסם
לפני שעה, trademark כתב:

קודם כל תקנה את האוטו ומשם תתקדם.

לגבי שיפורים, תרד מהעניין של הקיט יניקה ומהאגזוז- ענייני חוקיות, טסט בקיצור כאב ראש שלא בא לך במיוחד בצפון שם המשטרה חוגגת על משפרים למינהם.

אינטרקולר כבר יש לך מהיצרן.

בק. ביאליק יש לך את ''מרכז חלפים סביון'' שמחזיק חלפים מקוריים במחירים נוחים מאוד.

ואם אתה באמת רוצה לשפר, תחפש ATM chip tuning גם בביאליק ותעשה תוכנה שתגביר לך את ההספק.

וואלה אני לא יודע מה לעשות, הורדתי את הסן אדם ל34 והטאץ במערכת לא עובד יש נזילה מה מיכל עיבוי כנראה צריך גם טיימינג או מכסה או משהו של השסתומים שידוע ברכב הזה בעיות איתו עם החיישן pcv גם היה משם איזה נזילה וצמיגים קדמיים צריך רפידות יעני צריך לעשות טיפול גדול ויישור קו באוטו והבן אדם לא מוכן לרדת אמר שאם אני רוצה שהוא יסדר את המסך ואת המיכל עיבוי ואז המחיר יהיה 35

ונראלי שב1000 שקל אני יוכל לעשות יותר דברים נגיד מולטימדיה אני יכול לקנות אפילו מעלי אקספרס משהו איכותי או בארץ ולהרכיב לבד

2FAB58B1-2435-41FA-AE49-E8156DE5FFAE.thumb.jpeg.db1858e3f21dc7352271fcbf49c89485.jpeg

פורסם

מולטימדיה טובה תעלה יותר מ1000 ש"ח.
אבל זוג צמיגים, רפידות ומיכל עיבוי (ועוד יישור קו ודברים שתצטרך) זה סביבות 1500-2000 ש"ח (אצא מנק' הנחה שאתה לא תטפל בעצמך באוטו).
עכשיו אתה מבין למה שאלתי אותך למה אתה מדבר על שיפורים לפני שהאוטו אצלך ביד?
לדעתי - משפרים אוטו עם כסף פנוי כשהוא תקין לגמרי, בטח לא כשאין לך מושג מה תקנה בכלל, תעשה סוויץ' בראש חבוב.

• רעיון טוב! 1

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 9 שעות, shellcase כתב:

מולטימדיה טובה תעלה יותר מ1000 ש"ח.
אבל זוג צמיגים, רפידות ומיכל עיבוי (ועוד יישור קו ודברים שתצטרך) זה סביבות 1500-2000 ש"ח (אצא מנק' הנחה שאתה לא תטפל בעצמך באוטו).
עכשיו אתה מבין למה שאלתי אותך למה אתה מדבר על שיפורים לפני שהאוטו אצלך ביד?
לדעתי - משפרים אוטו עם כסף פנוי כשהוא תקין לגמרי, בטח לא כשאין לך מושג מה תקנה בכלל, תעשה סוויץ' בראש חבוב.

עשיתי לאוטו כבר בדיקה רק צריך לנסוע לקחת אותה היום, לקחתי בחשבון שמי שמוכר לא יעשה לאוטו טיפול גדול לפני אבל זה לא קשור טיפולים לשיפורים. 

טיפול לקחתי בחשבון בין 2-3 אלף גג,ושיפורים סתם רציתי לבדוק אופציה לעשות אבל בגלל בעיות בטסטים אני יורד מזה.

תודה בכל מקרה

יש לי עוד שאלה מאיפה אני משיג כזה שעון טמפרטורה חיצוני שאני יכול לשים על הדשבורד? חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי יש מקום בארץ שעושה את הדברים האלה?

פורסם

אם יש לך מולטימדיה עם אנדרואיד נורמאלי, אתה יכול לקנות קורא OBD2 בסיסי ולהתקין במולטימדיה את TORQUE בשביל לקרוא את כל הפרמטרים. יש בעליאקספרס מלא שעונים כאלה שמתחברים לOBD2. לדעתי @Roycohen1979 התקין כזה ברכב שלו?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אכן התקנתי קורא obd2 המשדר אות wifi, התקנתי תוכנת tourqe במערכת המולטימדיה (היא חייבת להיות בעלת קוד פתוח ואפשרות להורדת אפליקציות), זה עובד נחמד, ניתן לראות מגוון נתונים על מסך המולטימדיה ולקבוע אילו נתונים יופיעו, זה דורש מעט משחק אבל הבעיה העיקרית (כנראה בחלק מהמערכות) היא שיש צורך להכנס להגדרות ולחבר בין השניים כל פעם מחדש.

כרגע אני עם שעון דיגיטלי המחובר לשקע הobd ונותן לי את אותם הנתונים שאני צריך על הדשבורד, המיקום נוח יותר וניתן להשתמש במערכת לטובת הוויז.

בנוסף החיבור של המערכת לקורא הobd מונע ממנה חיבור קבוע לאינטרנט (למי שיש).

CE6D5D73-50FA-4999-895C-185C876FD8EC.jpeg

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...