Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברית מילה - חושך או אור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי הגזמתי לגבי הריון,

אבל לידה - לא נוכחתי ולא מתכוון להיות נוכח בלידה של ילד שאני לא האבא שלו.
זה בסדר, אתה בסך הכל נורמלי.
גם עם הילדים שאני האבא שלהם, הייתי מוותר על להיות בחדר לידה..

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני כן חושב שאם לעשות אז עדיף בלידה מאשר בגיל מאוחר יותר. אחד הנושאים החברתיים לא תמיד קשור רק לילדים. מכיר הרבה סיפורים על עובדי צוות בגן/פעוטון שמתרגשים מהסיפור כי זה חדש להם, אז עושים מזה ממש קרקס של "בואי תסתכלי".

כן חושב שזה חשוב לא להיות שונה מהחברה, פשוט בזמן האחרון יש הרבה בקרים שאני קם ומרגיש על מזוודות, עם מחשבה שאולי לילד שלי בכלל לא טוב לחיות במדינה דתית, מפולגת, עם שלטון עריצות, 40 ילדים בכיתה, ומגזרים(גדולים מדי) שנמצאים מעל החוק. כמובן שזה נושא לשרשור אחר...

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

לגבי הריון ולידה - האם היית נוכח אי פעם בלידה? זה בהחלט ארוע שיכול להיות לא קל, אבל העובדה היא שזה לא מונע מהזוגות לחזור עליו. לגבי הריון  - אני בכלל לא מבין מה דוחה במצב הזה.

אנשים גם עושים טסט לרכב כל שנה, אבל לא בגלל שהם נהנים מהטסט עצמו כמו שהם נהנים מהתוצאות שלו. אני מניח שאם אפשר היה שמישהו אחר יעשה לך את ההריון והלידה תמורת כמה עשרות (או מאות) שקלים, היית רואה לידה "אמיתית" בערך פעם בשנה.

לדעתי זו גם הסיבה שיש יחיסת מעט אנשים עם 4 ילדים - עד שאתה מגיע לחשוב על הרביעי, הראשון כבר מגיע לגיל ההתבגרות ואז אתה מבין איזו טעות עשית.

בכל אופן, פות"ש, תמיד עדיף להסתכל על שאלה כזו מחוץ למסגרת. תחשוב שברית מילה היתה נניח טקס בודהיסטי, ולא יהודי. האם היתרונות הבריאותיים שלה היו מספיקים כדי לשכנע אותך לערוך אותה לילד שלך? כל השאר זה עניין של לחץ חברתי וקרבה למסורת (ששניהם טיעונים קבילים כמובן, רק צריך לשים את הטיעון הבריאותי במסגרת המתאימה לו).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האם אנשים כותבים פוסט פעמיים ? קורה.😄

בוא נעזוב את העניין של רצון לכמה ילדים. נניח שהוא מובנה חברתית ואולי אפילו פיזיולוגית מהימים שבהם שרד אחד מכל 10 ילדים. מדוע אבות נוהגים להתייצב בכל לידה, להחזיק לאשה את היד ולשמוח יחד אתה כאשר התינוק יוצא? כנראה שהטראומה לא כל כך קשה.

בימים אלה ריבוי ילדים הוא במידה רבה החלטה ערכית או כלכלית, והעובדה היא שיש חברות בהן קצב ליחדה של ילד בשנה מגיל 18 עד גיל 40 אינו נחשב חריג. אבל זה לא קשור לאסתטיקה של לידה אלא לערכי אותן חברות.

@vadim6385 אף אחד לא מצפה ממך להיות נוכח בלידת ילד שאינו שלך. יש אנשים שזה מקצועם והם עושים את העבודה הזו באהבה רבה. אתה יודע, יש גם דר גנדי שמטפל בטחורים ומוצא את העבודה הזו מספקת. יתכן מאד שאילו היית מושיב אותו לכתוב קוד הוא היה יוצא מדעתו תוך 2 ימי עבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

אם אנשים כותבים פוסט פעמיים ? קורה.😄

העדויות הרלוונטיות הושמדו, תודה. אני לא יודע אם עמוס או חיבור האינטרנט המג'עג'ע שלי אשמים במקרה זה, אבל בוודאי שלא אני 😇

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

מדוע אבות נוהגים להתייצב בכל לידה, להחזיק לאשה את היד ולשמוח יחד אתה כאשר התינוק יוצא? כנראה שהטראומה לא כל כך

ראה את התגובה הזו:

לפני שעה, אליה כתב:

גם עם הילדים שאני האבא שלהם, הייתי מוותר על להיות בחדר לידה..

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

מדוע אבות נוהגים להתייצב בכל לידה, להחזיק לאשה את היד ולשמוח יחד אתה כאשר התינוק יוצא? כנראה שהטראומה לא כל כך קשה.

נוטה להאמין שזה כדי להראות תמיכה ובמקרים מסוימים באמת לתמוך.

או כי כולם עושים את זה ובדיוק כמו טיפים העניין נהפך לנורמה :)

למה לכרוע ברך כשמציעים נישואין אף פעם לא הבנתי,רוב הזוגות חיים 4-5 שנים ביחד לפני שעושים מסיבה,בשביל מה טקס ההצעה המיותר?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

לגבי נוכחות האב בלידה - התמיכה חשובה מאד. בכלל, אם כאשר עברתי ניתוח בגיל 3 היה מותר להורים לבקר את ילדיהם פעם או פעמיים בשבוע (זה לא היה בישראל) הרי היום ההורים נמצאים עם הילדים המאושפזים כל הזמן, וגם שעות הביקור של מבוגרים ארוכות ככל שהתנאים מאפשרים ולא נגרמת הפרעה לפעילות המחלקה ולמאושפזים השכנים.

התמיכה המשפחתית חשובה לילדים, אבל גם לבני כל הגילים.

לגבי הצעת נישואין - גם אני לא מבין בשביל מה זה טוב. הרי ממילא היא מגיעה בשלב שברור שבו הולכים להתחתן. אבל זה נותן לאשה סיבה להתהדר בטבעת חדשה. אולי גם לתחרות מול החברות, למי יש (יהלום) יותר גדול.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

למי יש (יהלום) יותר גדול.

לא לשכוח להשכיב לפחות שתי משכורות על הטבעת

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

טראומה זה לא, אבל גם לא תענוג גדול.
הטראומה מגיעה אחר כך, כשאתה לא ישן כמו בן אדם במשך תקופה...

בקשר לטבעת, זובי.
'יאללה, נראה לי בואי נתחתן וזהו'. הורדתי רינג מהמחזיק מפתחות ושמתי לה בשביל הסמליות..[emoji48]

אח"כ סבתא שלי קנתה 'טבעת אירוסין'(יענו עם היהלום) ב-1700₪ בערך, וטבעת נישואין במשהו כמו 600₪.

ובקשר לבולבול, לילד הראשון עושים ברית, כי תמיד יוצאים ברווח מהאירוע.
בילד השני בקושי כיסינו, אז היה עדיף להשאיר ת'עורלה..[emoji6]

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

ילדים קטנים - צרות קטנות.

ילדים גדולים - צרות גדולות....

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, אליה כתב:

טראומה זה לא, אבל גם לא תענוג גדול.
הטראומה מגיעה אחר כך, כשאתה לא ישן כמו בן אדם במשך תקופה...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

זה מה שאתה חושב עד שאתה עושה פאסט פורוורד לאיזה עשור - עשור וחצי קדימה. לא לישון זו פריוויליגיה (סתם, זה לא כיף, אבל יש תקופות לא פחות גרועות).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...