Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לעבודה, 8 מקומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש ברכב גם למשפחה וגם לעבודה.

כרגע עם סיטרואן פיקאסו c4, כבר 3 שנים, (מודל 2017, קניתי כמעט חדש, עם 17,000 ק''מ, הדגם המפואר).

משלם כ2000 ש"ח דלק בחודש.

עם צמיחת המשפחה, אני זקוק למקום נוסף.

חשבתי בכיוון של פולקסוואגן טרנספורטר, או יונדאי i800.

תקציב בסביבות 75,000 ש"ח.

השאלות שלי:

א. האם אוכל למצוא משהו נורמלי במחיר הזה?

ב. איזה משני הדגמים עדיף, או אולי יש משהו נוסף שלא חשבתי עליו?

ג. בכמה אוכל למכור את הרכב הקיים? עלה לכביש ב1/2017, כרגע הוא עם 100,000 ק''מ, אני יד 2 (יד 1 - ליסינג).

תודה מראש לעונים

פורסם

א. נסה לחפש רכב שהיה של נכה בתקציב הזה, אולי תמצא איזה טרנספורטר. i800 בקושי יש למכירה. קח בחשבון שטרנספורטר לרוב נמכרו לנכים ברמת גימור נמוכה וללא מושבים מקוריים מאחור, מה שאומר שתצטרך להשלים בעצמך או לקבל כיסאות שלרוב יהיו ברמה מאוד נמוכה.

ב. האם מדובר על ידני? אוטומט? איזה מנוע בפולקסווגן? הייתי שוקל גם ג'אמפי.

ג. לא יודע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בוקר טוב ומועדים לשמחה.

אולי אתה לא מחפש עצות אחרות, אבל מנסיון שלי עם שמונה ילדים תודה לאל:

להסתדר בלי רכב שלוקח את כל המשפחה זה קשה. אבל אם יש לך תחבורה ציבורית זמינה זה יהיה הדבר החכם יותר לעשות. אני עם אאוטלנדר 7 מקומות ומתי שכל המשפחה נוסעת - 3 הגדולים באוטובוס. פעמיים בשנה צריך לשכור ממישהו רכב 10-11 מושבים(יש לי רשיון) לטיולים וכדו', וכשמסיימים חתונה של בן דוד צריך לחשב את שעת האוטובוס האחרון, אבל זה נורמלי בהרבה, לטעמי, מלנסוע במסחרית גדולה כל העת.

כמובן שאם תמצא משהו נוח ואמין בתקציב שלך - לא אמרתי כלום. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני נוהג בעבודה על סיטוראן ג'מפי וסיטרואן ברלינגו (שקצת במימדים כמו פיקאסו לא?)

כשאני עובר בינהין אני לא מרגיש שום הבדל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני כשעה, GABIUBOGI כתב:

אני נוהג בעבודה על סיטוראן ג'מפי וסיטרואן ברלינגו (שקצת במימדים כמו פיקאסו לא?)

כשאני עובר בינהין אני לא מרגיש שום הבדל.

שניהם לא כמו הפיקאסו כלל, שניהם מסחריים שיושבים על שלדה שונה מהפיקאסו.

I800 טנק לעומת הפיקאסו שלא לדבר על נוחות.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

א. אני מודע לנושא של הנוחות, וכבר השלמתי עם הגזירה...

ב. אני עצמאי בתחום של חימום תת רצפתי, כך שיש איזשהו יתרון לרכב גדול יותר, למרות שברוב המקרים אני מסתדר יפה עם הפיקאסו, ולאבא שלי שעובד איתי, יש נגררת.

ג. מה עם רודיוס?

ד. האם נכון בעיניכם ללכת על שני רכבים, אחד למשפחה שיחנה ברוב הזמן, והשני לעבודה?

תודה מראש

פורסם

הטרנספורטר הוא יותר רכב עבודה ולכן חווית הנסיעה בו פחות נעימה, קל וחומר לעומת הרכב שבשרותך. שינמוך דרמטי מאוד, צריך לקחת זאת בחשבון, במיוחד אם משווים לטרנספורטר שהיה בעבר רכב נכה.

המזגן מאחור ברכבי נכים הוא מהתקנה מקומית ונדרש להתקנה על ידי משרד הבריאות(ברכבים פרטיים שיועדו לרכב עבודה אולי ולא הותקן כלל). ברכבי נכים(טרנספורטר) רק מקרר ואין חימום, לפחות כך היו מאבזרים רכבי נכים שהגיעו ללא מזגן מפוצל עד לא מזמן. היום הנכים "שודרגו" לקראוול "עירום" אך הזה מגיע עם מזגן מפוצל מקורי, חימום וקירור - אבל זה רחוק מהתקציב שלך בגלל השנתונים הגבוהים יחסית וגם כי אין עדיין רכבי נכים כאלו למכירה.

לגבי הטרנספורטר, היה ברשות אימי רכב כזה כ5 שנים(רכב נכה) . הרכב רועש, קופצני, לא מבודד רעשים כראוי. אם אתה קונה רכב מנכה תיקח בחשבון שפירקו את רוב הרכב והרכיבו אותו מחדש, הוסיפו חורים בריצפה, ניסרו, חתכו וכו. זה לא עושה חסד עם בידוד הרעשים, יתכן וגם המעט שהיה, הוסר. החוסר של החימום מאחור קצת מעיק בחורף לרגישים לקור - עובר המון זמן עד שחלל הרכב מתחמם.

בכל רכבי הנכים ממשפת vw הנעים על כבישי ישראל הכסאות הם בהתקנה מקומית ככל הידוע לי, אלא אם מישהו בחר לשלם ה-מ-ו-ן כסף מכיסו. כשאני שאלתי את חברת האיבזור של הרכב של אימי לגבי כיסאות מקוריים הם טענו שלא נתקלו במקרה כזה אף פעם, בגלל ההבדלים בעלויות, המושבים המקורים יקרים להחריד, גם בחו"ל זה יכול להגיע לסכומים של 5 ספרות בקלות. אני לא טרחתי לבדוק את האופציה של קראוול-נכים עם מושבים מקוריים כי הדבר היה מצריך כנראה הזמנה מיוחדת שהייתה לוקחת כמה חודשים וזה עוד לפני העלויות. אני אשער שרוב הרכבים הללו שנמכרו לאנשים פרטיים ולא לנכים גם לא הגיעו עם מושבים מקוריים.

אם פותח השרשור יבחר כן ללכת לכיוון של מסחרית מבית vw, עדיף לקחת קראוול וחשוב מאוד לבצע נסיעת מבחן בדרך עירונית וגם בינעירונית.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

פורסם

הרודיוס 9 מקומות היא הישנה יותר,

החדשה לדעתי היא 7 מקומות, הקרניבל צמאה ביותר,

וכן נראה שהאופציה כמעט היחידה שלך היא הטרנספורטר/ג'אמפי, שלטעמי הג'אמפי מרגישה טיפה יותר "משפחתית" ופחות אוטובוס.

תעלה טיפה את התקציב ותחפש מנכה בת לא יותר מ5 שנים

פורסם
לפני 7 שעות, Superdror כתב:

אם אתה קונה רכב מנכה תיקח בחשבון שפירקו את רוב הרכב והרכיבו אותו מחדש

זה תלוי גם אם מדובר בנכה מוסע או נכה נוהג.

אצל נכה שנוהג מפרקים באמת את רוב הרכב, אצל נכה מוסע הרבה פחות. ראיתי את שני סוגי "ההסבות".

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

קצת סטינו מהנושא , אבל בכל זאת, במידה ופותח השרשור יחליט להמשיך עם האופציה של רכב מנכה, אולי המידע הזה יכוון אותו:

בהחלט יש הבדל בין רכב נכה נוהג למוסע.

ברכב של נכה נוהג מבצעים גם התאמת עמדת נהיגה על כל המשתמע מכך, התקנת מנגנוני יד, ריכוך הגה, הנמכת רצפה, פקדים חשמליים להילוכים וכו'. כמובן, לא מחייב שכל הפקדים הללו נדרשים , אבל בכל מקרה, מחוררים את האוטו

יופי יופי. אם המעלון מותקן מצידי הרכב, הם גם מפרקים את מיכל הדלק ועוד לא מעט מכלולים בשביל ההתקנה. כמובן שהכל אמור לחזור למקומו, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל. 

למרות זאת, גם רכב של נכה מוסע מפורק לגורמים, אומנם מבוצעים בו פחות שינויים, אבל מבחינת הפוטנציאל לפגיעה בבידוד וכו' - אותו הפוטנציאל בדיוק: 

מחליפים את הרצפה לריצפת עץ ישרה , מתקינים ליפט וקודחים לא מעט חורים עבור זה ,  מתקינים פסי עיגון לקשירת כיסא גלגלים\ מתקינים התקן עיגון חשמלי לכיסא,  מזגן מפוצל, מושבים וכו'.

בשני המקרים יש "נזק" לא קטן לרכב. 

אגב, אם איני טועה, לנכה מוסע מאושר רכב ידני ולא אוטומטי (אלא במקרים מיוחדים אני משער). 

עריכה אחרונה על ידי Superdror
פורסם

זה תלוי ברכב,

יש גם נכים מוסעים שיש עבורם רכב אוטומטי.

בכל אופן, אפשר להתקין את המעלית מאחור.

ברכבים של דודה שלי (נכה מוסעת) תמיד הותקנה מאחור ולא פגעו בשום דבר ברכב, למעט חלק מסוים ברצפה, ב-i800 מזגן מקורי, ברכבים לפני כן (T5 וג'אמפי) מזגן בהתקנה מקומית שהגיע עוד מהיבואן ולא מהחברה המאבזרת.

זה נורא תלוי גם איך הרכב מגיע, אם הרכב מגיע בתצורת נוסעים והשינוי היחיד הוא פירוק שורת מושבים והתקנת מעלית, זה נזק הרבה יותר קטן מאשר פירוק חצי רכב ובניית חצי רכב בנוסף.

• תוכן חדש...