Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש רכבים ששייך לנסוע בהם כ-50 ק"מ מעת הדלקת הנורה- עד קרוב ממש לסוף, ואז להזדרז ולרוץ למלאות כדי שלא יקרה נזק למשאבות.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, Buki כתב:

תכלס אני רוצה לאמור דבר אחד. אין בארץ בשום מקום מרחק כזה בין שתי תחנות דלק שלא מאפשר הגעה לתחנת דלק הקרובה אחרי שהנורה נדלקת. 

אני חושב שאפשר לקחת כהנחת עבודה טווח של 60 ק"מ, בדרך כלל יש יותר אבל 60 זה המינימום. 

בדרך כלל נכון, אבל בכביש 10 בגבול מצרים אין תחנות דלק אזרחיות. והוא ארוך.

יום אחד נסעתי שם עם נהג של העבודה שלא מילא בדרך באילת, ונתקענו בלי מספיק דלק כדי לחזור.

כוחות צה"ל היקרים סייעו לנו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 6 שעות, Ooga כתב:

@Buki 

זה בדיוק מה שרשמתי - מחשב הדרך מראה טווח משוער, אבל זה לא קשור לנורת הדלק. היא נדלקת בנפרד.

ולמרות שבצרפתיות הכל מחושב, בכל זאת רשום שנורת הדלק נדלקת כשנשארו 6 ליטרים במיכל. זה מסתדר רק אם היא נדלקת על סמך חיישן נוסף במיכל הדלק.

עוד דוגמא קצת משעשת אבל:

ברכב כזה עם שעון דלק מנוהל מחשב, אם מותקנת בו מערכת גפ"מ - כשנוסעים על גז שעון דלק עדיין יורד ויורד עד שמגיע ל 0, למרות שהרכב לא צורך טיפת בנזין. רק לאחר כיבוי/התנעה המנוע המחשב דוגם את המצוף במיכל דלק, הוא יחשוב "וואלה מילאו דלק" ויציג בשעון את המפלס האמיתי.

גם במחשב דרך הנתונים יהיו כאלו הרכב צורך בנזין. זה מכיוון שמחשב הזרקה גם בעבודה על גז ממשיך לשלוח פולסים למזרקים שמנותקים  על ידי מערכת גפ"מ.

פורסם

מעניין אם נורת הדלק הייתה נדלקת במקרה כזה.

מניח שתלוי רכב ואם הנורה במעגל נפרד ישירות על המשאבה (ככה זה ברכבים ישנים, וגם בקורדובה [שהייתה עם מחשב דרך] וה 206).

פורסם

פיאסטה 2001

100 ק"מ מהרגע שנדלקת הנורה בנהיגה עדינה

צריכה ממוצעת 1/16

פוקוס 2013

מחשב דרך מדליק את הנורה כשנשאר על פי הצג 63-68 ק"מ עד לאפס

בפועל נוסע לפחות 80.

צריכה ממוצעת 1/12

לנסר 2006

לפחות 70 ק"מ מהדלקות הנורה

צריכה ממוצעת 

1/8

פורסם
לפני 27 דקות, Buki כתב:

ברכב כזה עם שעון דלק מנוהל מחשב, אם מותקנת בו מערכת גפ"מ - כשנוסעים על גז שעון דלק עדיין יורד ויורד עד שמגיע ל 0, למרות שהרכב לא צורך טיפת בנזין. רק לאחר כיבוי/התנעה המנוע המחשב דוגם את המצוף במיכל דלק, הוא יחשוב "וואלה מילאו דלק" ויציג בשעון את המפלס האמיתי.

לא מדוייק.

הרכב כן צורך בנזין בתחילת כל נסיעה, עד שמתחמם ועובר לגז. ולכן מידי פעם כן ממלאים לו מעט בנזין.

פורסם
מעניין אם נורת הדלק הייתה נדלקת במקרה כזה.
מניח שתלוי רכב ואם הנורה במעגל נפרד ישירות על המשאבה (ככה זה ברכבים ישנים, וגם בקורדובה [שהייתה עם מחשב דרך] וה 206).

זה כמובן תלוי ברכב.יש עוד סוג מערכת, במקרה שיש גפ"מ ושעון הדלק ירד, בהתנעה הבאה המחשב דוגם את המצוף ואם לא היה שינוי בערך שהוא זוכר מלפני ההתנעה, הוא ימשיך להציג מיכל ריק. 

על מנת שיציג את כמות הדלק שיש, צריך לגרום לשינוי במצב המצוף זאת אומרת למלא דלק, לפחות כמה ליטרים.

לא מדוייק.
הרכב כן צורך בנזין בתחילת כל נסיעה, עד שמתחמם ועובר לגז. ולכן מידי פעם כן ממלאים לו מעט בנזין.

זה ברור אבל מה שרשמתי זה לצורך הדיון. כמה דקות אחרי תחילת הנסיעה המנוע עובר לגז ולא צרוך יותר בנזין. ברכב עם שעון דלק מנוהל מחשב, אם תיסע כמה שעות רצוף תראה שהשעון מראה חצי מיכל. כשבפועל צכרת רק כמות קטנה מאוד של בנזין.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

זה בגלל שמערכת הגז היא התקנה מקומית. אם הרכב היה מגיע ככה מהמפעל המחשב היה יודע להתחשב במערכת הגז.

לפני 2 שעות, danniel כתב:

דווקא המצוף דלק מספיק מדוייק ולמה שלא יהיה?

כי כשנוהגים בשיפוע המצוף מושפע מזה.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

אין בארץ אף רכב עם מערכת גז מקורית.

לגבי שיפיע כמו שכתבתי, יש מכוניות שדוגמות את המצוף רק בהתנעה או רק בהתנעה אחרי מילוי דלק. כשנוהגים בשיפוע לא מתבצעת דגימה של המצוף אלא מוצג נתון מחשב.

פורסם

כמדומני שראיתי סובארו XV עם גפ"מ סובארו מקורי, וראיתי גם בפרסומים רשמיים של סקודה שניתן להזמין מהיבואן על גז.

פורסם (נערך)

קודם כל סליחה שלא הייתי שותף בדיון פה, עברו עלי ימים עמוסים (המשפחה התרחבה).

בכל מקרה שמח לראות איך התפתח פה דיון מענין על עניין שנראה פעוט חח

אז ככה, לאחר בדיקה בספר רכב שלי רשום שמרגע הדלקת הנורית דלק יש כ-50 ק"מ נוספים.

לגבי מה המרחק שמראה לי המחשב רכב עד לגמר הדלק זה באמת מחושב לפי צריכת הדלק ב-400 ק"מ האחרונים.

לגבי קיבולת של מיכל דלק, בספר רכב רשום שיש כ-50 ליטר. אם כי היו הרבה מצבים שתידלקתי גם 61-63 ליטר.

אני משתדל לתדלק עד הפיה כדי לחסוך לעצמי ביקורים תכופים בתחנת דלק (מה שגם שהתחנה המועדפת עלי נמצאת בעיר ליד).

עכשיו קראתי בספר רכב שלא מומלץ לתדלק עד הפיה כי צריך להשאיר מקום להתפשטות הדלק/למנוע גלישת דלק, אם למישהו יש מושג מה הכוונה אשמח לדעת. 

ובהתייחס להודעה המקורית אני מבין שאין טעם בניסוי והוא אף יכול להזיק אז אני לא אבצע אותו. תודה לכל מי שהסביר והגיב (קראתי הכל).

עריכה אחרונה על ידי Krishi
  • מעניין 1
פורסם

היי

לא מומלץ כי דבר פוגע במערכת אוויר של מערכת דלק שברכב.

במכוניות מודרניות כוללות מערכת אוורור של מיכל דלק ישנם מספר שסתומים:

1. שסתום כוח משיכה.

סוגר את צינור האוורור ברגע שהרכב נוטה ליותר מ- 45 מעלות.  הוא ממוקם בין מיכל הדלק לקניסטר, הסופג אדי בנזין ממיכל הדלק.

2. שסתום סולנואיד.

נשלט על ידי הזרקת דלק, שסתום זה מאפשר לגזים מהמספוח להגיע אל סעפת הצריכה.  ממוקם בתא המנוע.

3. שסתום אוורור.

בזמן נסיעה הוא מאפשר לאוויר אטמוספרי להיכנס למיכל הדלק בהתאם לדלק הנצרך, ולכן לחץ מופחת לא יכול להיווצר במיכל, ממוקם באזור צינור המילוי.

• תוכן חדש...