Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חצי אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר אנחנו בקטע נוסטלי, האוטו האחרון למייטב זכרוני ששווק בארץ עם גיר חצי אוטמטי (גיר ידני, קלאץ' רובוטי) היה טויוטה יאריס 1.0 בשנם 2000-2001.

בשנות ה 40-50 היה אצל האמריקאים גיר חצי אוטומטי עם דוושת קלאץ'. לגיר שני הילוכים אותם הנהג העביר ידנית, לגיר מחובר אוברדרייב חיצוני שפעול אוטמטית מה שיוצר בס"כ 4 הילוכים. זאת אומרת כל הילוך מתחלק לנמוך וגבוה. 

לגיר היה גם סוג של ממיר מומנט רק בלי הפונקציה של המרת מומנט, רק ניתוק המנוע מהגיר בסל"ד נמוך.

הנהג לוחץ קלאץ', משלב הילוך, משחרר קלאץ'. נותן גז ורק אז הרכב מתחיל בתנועה. מעל מהירות מסויימת האברדרייב מופעל אוטומטית וזה ההילוך הבא. אפשר היה בכביש מישורי לזנק בהילוך שני ידני ,שהוא בעצם שלישי מתוך ארבעה הקיימים. אחרי זה האובאדרייב מעלה להילוך 4. בשני ההילוכים הנמוכים השתמשו בעליות או בתנאי דרך קשים.

פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

רוב הטיפטרוניקים קצת לפני המנתק מעלים הילוך אפילו במצב ידני.

מעניין איזה רכה זה? 

אולי מאזדה, לפחות בדורות הראשנים של ה3 וה6 הייתה שליטה מלאה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה לא שהייתה שליטה מלאה, אם במצב ידני היית מגיע לעצירה בהילוך 3, הוא היה מוריד אוטמטית לראשון. 

אבל כן, נראה לי שבאמת לא היה מעלה הילוך אוטומטית במנתק.

זכור לי סיפור שהיה בפורום על בן אדם מבוגר שנסע במאזדה 3 דור ראשון או שני, שם את הידית ב Manual ונסע ככה. כנראה היה כבד שמיעה ולא שמע את המנוע ב 6000 סל"ד. רק הרגיש שהרכב לא מאיץ מעל מהירות מסויימת :-)

פורסם (נערך)

וואי בוקי הזכרת לי שאבא שלי פעם אחת חזר הביתה מנסיעה ללוד כמה ימים/שבועות אחרי שקנינו אלפא 33.

הוא חוזר הביתה יום אחד ומתמרמר איזה זבל קניתי, האוטו בכביש מהיר צורח בצורה לא נורמלית ובלי סוף חריקות בגיר.

מה מסתבר... הוא נסע הלוך וחזור מאשדוד ללוד על הילוך 3 בכביש מהיר 😂

למי שמכיר וזוכר, הגיר הידני באלפא 33 היה כזה שהצריך אומנות כדי להחליף הילוכים ללא חריקות, ושילוב להילוך 5 בפרט (וכל ההילוכים בכלל) היה מאוד מאוד לא סלחני ונכנס בצורה מאוד מאוד ספציפית. (כמדומני היה איזה תיקון/שיפור שהיה אפשר לעשות להעברת ההילוכים, ששיפר פלאים את המצב - אנחנו לא עשינו כי פשוט התרגלנו)

שלנו הייתה 1.5 גרסת 4 קרבורטורים שנת 93 אאל"ט, איזה רכב שד!

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

היי חברים
אני נהג חדש
למדתי על רכב אוטומט
אתמול קיבלתי רכב חצי אוטומט
כשאמרו לי שזה רכב אוט' (מחליף הילוכים לבד) וניתן גם ידנית
בכל מקרה נסעתי ברכב בהילוך ראשון 
וכשהאצתי הרכב התחיל לקפוץ ולרעוד
הייתי שמח לקבל מכם הדרכה קצרה בנושא
תודה.

אני מזהה נתק בין השאלה לרוב התשובות בשרשור.

אין פלא שפותח השרשור נטש.....

שמת את הרכב על drive? אם כן ויש רעידות מורגשות אז יש איזו בעיה ברכב. פנה למוסך

לחילופין אולי התיבה על מצב ידני ואתה מגיע למגבלת הסיבובים לדקה במנוע ומשתהה בהעברת ההילוך.

איזה רכב זה? מה קורה ההילוכים הגבוהים יותר?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...