Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה-ברשותי הונדה סיוויק 5 ד' שנת 2013,נרכשה מאוטו סנטר לפני כשנה וחצי. הקילופים שמופיעים בתמונות העץ המצורף בינתיים ממשיכים ומתרחבים.

בהמשך לעץ המדובר פה, הקילופים שלי המשיכו והתרחבו.

ביררתי עם פחח אחד בשבוע האחרון שאמר לי לא לתקן לבד אלא להתקשר להונדה כי מדובר בבעיה בצבע המקורי של הרכב ושהם צריכים לקחת אחריות.

הונדה אמרו-"רכב בן 7, אין לנו מה לעשות, כבר אין אחריות על הרכב. אתה יכול להביא למרכז שירות שלנו והם יחליטו מה לעשות"

אוטו סנטר אמרו- "אנחנו אף פעם לא נותנים אחריות על צבע,דבר עם הונדה"

בינתיים המצב הוא שבסוף אני אשאר עם גג חום (כמו בתמונות) ולא לבן.

הפחח אמר שאם לא יסכימו לתקן בהונדה אז אדבר איתו הוא יפנה אותי לשמאי ומשם לגשת לתביעה מול הונדה

מניסיונכם- יש טעם לעשות את זה? או לבלוע את ה-600 ש"ח הללו שביקשו ממני בפחחייה שם ולשתוק?

(ה600 מתייחסים לגג, הקורות כרגע פחות מפריעות לי)

פורסם

פרט חשוב, לא ידעתי! תודה רבה!!!

אז מה אני יכול לעשות? מצד אחד הגג שלי ממשיך להתקלף, מצד שני זו בעיה של פגם בייצור ככל הנראה, מצד שלישי אני גם לא יכול לתקן(אפילו לא עם לק צבע תואם?) כי תהיה לי בעיה במכירה עתידית...

מה אפשר לעשות?

אם אני מביא דוח שמאי שמראה שבוצעו תיקוני צבע בגג נטו כתוצאה מקילוף, האם זה יכול להיות בסדר למעמד המכירה?

פורסם (נערך)

בדוק את האחריות של החברה לצבע הרכב.
בד"כ האחריות על כלל מכלולי הרכב היא ל 3 שנים.. אבל

- יש יצרנים ויבואנים אשר מוסיפים אחריות לצבע ל 7 שנים.. בדוק מה רשום אצלך

במידה ולא רשום אחריות מורחבת לצבע או ל 7 שנים - עדיין אפשר לבקש תיקון, או להגיש תביעה.

בתנאי כי אפשר להראות, כי זו בעיה ידועה כפגם ביצור - ועוד רכבים סובלים ממנה.

לפני הצביעה.. כדאי לצלם את צבע הרכב להראות את מצבו , והסיבה שנצבע.

כך לא יהיה חשש, כי הרכב נצבע עקב תיקון תאונה

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שוחחתי גם עם "אוטו סנטר" מהם הרכב נקנה- אמרו שאף פעם אין אחריות על צבע (זה גם מופיע בתעודת אחריות שלהם)

וגם עם הונדה- שאמרו שהצבע לא מכוסה באחריות ושכשרכב 7 שנים על הכביש אי אפשר לדעת מה הוא עבר (למרות שהיה לי רכב שגם אחרי 12 שנה לא התקלף בצורה כזו)

לעניין התיקון- מצאתי פחח עם המלצות לתיקון במחיר טוב. כבר קיבלתי הצעת מחיר.

הדבר היחיד שמטריד אותי זה כאשר קונה פוטנציאלי ייקח את הרכב לבדיקה ויראה שרשום "משמעות גבוהה" כמו שציינו פה.

חשבתי פשוט לצלם תמונה של הגג עכשיו כדי שאוכל להראות שבאמת היו קילופים, ואז אם השאלה לגבי הגג תעלה אחרי בדיקה אז פשוט להראות לקונה תמונה. 

פורסם

משמעות גבוהה יש לתיקון צבע, כי זה מעלה חשד לפגיעה מתאונה.
לעצם הקלוף עצמו אין חשיבות מלבד אסטתית, יש מי שזה מפריע לו, יש מי שלא.

אם חשוב לך לתקן, צלם את הרכב לפני לתיעוד המצב, יחד עם תיעוד של תאריך הצילום, אולי אפילו אצל הפחח, כדי שתוכל להראות לקונה פוטינציאלי שהצביעה לא בוצעה בגלל תאונה אבל לתיקון הצבע בלבד.

פורסם

זה כנראה מה שאעשה.

בנוסף אצרף דו"ח של עבר ביטוחי של הרכב (למרות שאפשר כמובן לתקן שלא במסגרת הביטוח אבל זה יכול להוות עוד אסמכתא)

בתמונה כמובן אפשר לראות שהגג בסדר ורק הצבע מקולף.

לי אישית זה מפריע ובשביל 600 ש"ח (הצעת המחיר שקיבלתי) שווה לי להשקיע ולקבל גג נקי :) מה גם שאחרי כל שטיפה הצבע מתקלף עוד ועוד..

פורסם

שמע זה באמת מצב מעצבן וכנראה שזו באמת תקלה בייצור + השמש הקופחת בישראל לא עוזרת לצבע של הרכבים...
אז קשה לי להאמין שהיצרן יקח אחריות על זה.
אם במקרה יש לך גם משפטי חזק ובא לך להיכנס לתהליך משפטי איתם אז לך על זה, אבל לא נראה לי שזה שווה בשביל 600 ש"ח...

בהצלחה

פורסם

אף יצרן לא יקח אחריות אחרי 7 שנים, בשביל זה יש תקופת אחריות ואחרי זה יש בלאי שבכל רכב מתבטא אחרת בהתאם לעשרות גורמים. אולי ליצרן מסויים צבע פחות איכותי, זה לא אומר שאחרי 7 שנים יש לצפות ממנו לתקן אותו על חשבונו.

פורסם
בתאריך 24.6.2020 בשעה 12:05, nathun כתב:

שמע זה באמת מצב מעצבן וכנראה שזו באמת תקלה בייצור + השמש הקופחת בישראל לא עוזרת לצבע של הרכבים...
אז קשה לי להאמין שהיצרן יקח אחריות על זה.
אם במקרה יש לך גם משפטי חזק ובא לך להיכנס לתהליך משפטי איתם אז לך על זה, אבל לא נראה לי שזה שווה בשביל 600 ש"ח...

בהצלחה

זה פחות על הכסף (באמת שאת ה-600 ש"ח האלה הורדתי במעמד הקניה מהמגרש אז אני מוכן לשים אותם בלב שלם על תיקון איכותי (ויש המלצות טובות מאוד על הפחח דווקא ונראה שהוא עושה עבודה מעולה)

אני יותר חושב על המכירה (לא שאני מתכנן בקרוב) ועל אם זה יגרור ירידת ערך.

כרגע הקילופים לשמחתי לא מתרחבים (לא יצא לי לשטוף לאחרונה, בטח שלא במכונה) ככה שקשה לדעת אם הצלחתי לעצור אותם (השתמשתי בלק צבע תואם לקוד של הרכב כדי לצבוע בשוליים ולמנוע מזה להתרחב) 

בדיעבד- הייתי קונה את הלק כשכל זה התחיל והכל היה היסטוריה אבל לא בוכים על חלב שנשפך\צבע שהתקלף.

כרגע זה כנראה יישאר ככה :)

פורסם

אני הגבתי בשרשור ההוא בזמנו וצירפתי לינק מפורום אנגלי של בעלי סיוויק (להזכירכם, הסיוויק האצ'באק\סטיישן היא "אנגלית"). הצחוק הוא, שבאחת התגובות מישהו מעלה את ההשערה שאולי זה נגרם מגלי כפור טיפוסיים לבריטניה... ופה חושבים שזה בגלל השמש הישראלית. זו מחלה של הדגם, חד וחלק, וגם באנגליה מתעלמים מהם. אצלי הנזק מינורי, והעדפתי להשאיר כך מאשר לצבוע ולקבל "הייתה תאונה אחי" מקונים עתידיים.

פורסם

היי

לי יש סיוויק 5 דלתות 2013 שחורה ואין לי את הקילופים האילו בגג ואין בעיות בצבע,לרוב חונה בחניה מקורה

והרכב לא נצבע

כניראה זה מופיע בסדרות מסויימות ולא בכולם

• תוכן חדש...