Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

לחובבי הואגיו שבקהל - עד לבית חנניה נסעתי בשביל בשר לחג


Transporter
שימו לב! השרשור הזה בן 1182 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הוא לא שמע על בישול, מה שלא נצלה או מוכנס לטאבון לא קיים אצלו

  • מצחיק 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 348
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני כשעה, SlowRide כתב:

חברת הגז שלך:

לגמרי! נתנחם בכך ש-12 השעות הראשונות, מלבד הצריבה, היו על טהרת הסיר החשמלי לבישול איטי.

התוצאה, אגב, דומה במקצת לרוטב סויה מבחינת הטעם, רק בלי מלח. קשה להסביר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.1.2021 בשעה 11:19, m3x7r3m3 כתב:

 

בשר מעושן הוא לחלוטין לא חד מימדי.

 

אבל שים לב שאי אפשר לקחת נתח לצלייה ארוכה, ולתת לו לשבת 4-5 שעות בתוך המעשנת, כי בסוף אתה באמת תקבל טעם חד-מימדי, כי הבשר קיבל יותר מדי עשן.

אם כבר, רצוי לשים אותו בתוך מעשנת רק עם גחלים (בלי עצים לעישון), ולהכניס את העצים לעישון רק ב-15-20 דקות האחרונות (ולקחת בחשבון שמתוך זה לפחות 5 דקות לוקח לעצי עישון להוציא את העשן).

ככה שהבשר חשוף לעשן במשך 10-15 דקות בערך.

 

נכון שה"רדנקס" דוחפים את הגוש בשר למעשנת ל-2-3-4 שעות אבל הם לא סמל לאנינות טעם בדיוק.

הפוך גוטה, הפוך.

קודם לעשן (10 דקות לא יתנו כנראה כלום, שעה כן) ואז להמשיך בצליה/סו-וויד.

לדעתי עישון בשר זה עניין מאוד מגוון. מאוד משפיע סוג העץ איתו אתה מעשן (מדהים לטעום את ההבדל בין תפוח לדובדבן לדוגמה).
אמנם התחלתי עם העישון לא מזמן, אבל אני מגלה עולם שיש בו הרבה משתנים שבסופו של דבר משפיעים על טעם הבשר, במיוחד בנתחים שלא הייתי עושה קודם (בריסקט זו דוגמה מושלמת).

 

אני לא אוהב את כל הגישה הזו של "אם זה לא ואגיו אני לא קונה".
חוץ מזה ש-99% מההצהרות שהבשר הוא ואגיו הן שטויות במיץ. בשר משויש טוב - זה כן. ואגיו - כנראה שלא.

יש יופי של בשר שהוא לא ואגיו. ועם טיפול נכון (כל נתח והטיפול שלו) הבשר יוצא פשוט מעולה.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  

לפני 10 דקות, BioS כתב:

אני לא אוהב את כל הגישה הזו של "אם זה לא ואגיו אני לא קונה".
חוץ מזה ש-99% מההצהרות שהבשר הוא ואגיו הן שטויות במיץ. בשר משויש טוב - זה כן. ואגיו - כנראה שלא.

יש יופי של בשר שהוא לא ואגיו. ועם טיפול נכון (כל נתח והטיפול שלו) הבשר יוצא פשוט מעולה.

 

Pandora's Box Flavored E-Juice 

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • מצחיק 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, BioS כתב:

הפוך גוטה, הפוך.

קודם לעשן (10 דקות לא יתנו כנראה כלום, שעה כן) ואז להמשיך בצליה/סו-וויד.

לדעתי עישון בשר זה עניין מאוד מגוון. מאוד משפיע סוג העץ איתו אתה מעשן (מדהים לטעום את ההבדל בין תפוח לדובדבן לדוגמה).
אמנם התחלתי עם העישון לא מזמן, אבל אני מגלה עולם שיש בו הרבה משתנים שבסופו של דבר משפיעים על טעם הבשר, במיוחד בנתחים שלא הייתי עושה קודם (בריסקט זו דוגמה מושלמת).

 

אני לא אוהב את כל הגישה הזו של "אם זה לא ואגיו אני לא קונה".
חוץ מזה ש-99% מההצהרות שהבשר הוא ואגיו הן שטויות במיץ. בשר משויש טוב - זה כן. ואגיו - כנראה שלא.

יש יופי של בשר שהוא לא ואגיו. ועם טיפול נכון (כל נתח והטיפול שלו) הבשר יוצא פשוט מעולה.

 

ממש לא הפוך, תחשוף בשר לעשן בכלי סגור (מנגל, מעשנת וכו') במשך שעה, ויהיה לך אך ורק טעם של מעושן.

שזה נחמד לפעם פעמיים ראשונות, אחרי זה הרבה יותר מעניין לשחק בין טעם המעושן לטעם הבשר, ואת זה אי אפשר כשאתה חושף את הבשר לעשן במשך שעה.

 

אבל זה בסדר, אתה עדיין בהתחלה ומגלה את ההבדלים בין עצי העישון השונים.

 

ושוב להבדיל בין לחשוף את הבשר לטמפ' מבוקרת (סו וויד או מעשנת וכו') למשך זמן ארוך, ובין החשיפה לעשן עצמו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

הוא לא שמע על בישול, מה שלא נצלה או מוכנס לטאבון לא קיים אצלו

חבל. זה מזג אוויר מושלם לאיזה קדרה עם בשר ביין אדום.

  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמנם לא בארץ  אבל זה הנתח הכי טוב שאכלתי השנה ואפילו בטופ 3 שלי בכל הזמנים. אני מאוהב בסקירט באופן כללי כי הוא מפוצץ בטעמים אבל כשניסיתי את הואגיו סקירט  הזה (והייתי סקפטי) זה פשוט העיף אותי ורצתי לקנות עוד  . יצא לי לאכול פה נתחים שעולים פי 5 וזה לא התקרב לזה. 

20201120_140948.jpg

20201119_195255.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 9 שעות, SurfHigh כתב:

אתם והואגיו שלכם, גבר אמיתי אוכל roadkill.

כשהוא רעב בנסיעה, גבר אמיתי מוציא את הראש מהחלון של האוטו כמו כלב ותופס איזו יונה או עורב בשיניים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צחוק בצד, זה מאוד מקובל באיזורים מסויימים של הגלובוס.





Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קבלו עדכון מרגש -

אחרי בדיקה מול 10 קצביות (או יותר, מי זוכר) - לאף אחת לא היה "ספייריבס טלה" (או מושג מה זה בכלל).

 

אבל, הודות לקורא @David32 שהסב את תשומת ליבי שזה בעצם אסאדו/קשתית/נתח 9 (של טלה), עשיתי סבב טלפונים נוסף, והפעם מצאתי כמה קצביות באיזור שמוכרות במחירים של בין 80-120 (טרי כמובן). אלו אגב אותן קצביות שדיברתי איתן קודם לכן.

 

אז מוגש כשירות לציבור - אין דבר כזה "ספייריבס טלה", מי שרוצה, מה שצריך לחפש זה אסאדו/קשתית/שפונדרה (או בקיצור נתח 9) טלה.

 

ובא לציון גואל. יותר מאוחר אלך לקנות מאחת הקצביות, אמרו שהגיע היום טרי טרי.

ואני אמנע מרפרנס לאדם מאוד ספציפי שבלבל אותי לגמרי כי הוא חושב שהוא מבין גדול בבשר.

  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבלי להיכנס להערות אישיות רק אומר שעובדתית יש דבר כזה ספריבס טלה, זה פשוט קיצוב מסוים של אותו חלק גדול שנקרא קשתית, בדיוק כמו שדנבר קאט זה קיצוב מסוים של האונטריב ואיירון סטייק זה קיצוב מסוים של נתח מספר 5, ובדיוק כמו שצלעות טלה זה לא קשתית למרות שוואלה שניהם מגיעים מהצלעות של הטלה.
 זה שבקצביות לא ידעו לומר לך את זה מעיד בעיקר עליהן (ו-וואלה לפני כמה חודשים ביוחננוף מצאתי ספריבס טלה שהיה מקוצב ככה, לא באיזה קצבית בוטיק...).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, netco כתב:

מבלי להיכנס להערות אישיות רק אומר שעובדתית יש דבר כזה ספריבס טלה, זה פשוט קיצוב מסוים של אותו חלק גדול שנקרא קשתית, בדיוק כמו שדנבר קאט זה קיצוב מסוים של האונטריב ואיירון סטייק זה קיצוב מסוים של נתח מספר 5, ובדיוק כמו שצלעות טלה זה לא קשתית למרות שוואלה שניהם מגיעים מהצלעות של הטלה.
 זה שבקצביות לא ידעו לומר לך את זה מעיד בעיקר עליהן (ו-וואלה לפני כמה חודשים ביוחננוף מצאתי ספריבס טלה שהיה מקוצב ככה, לא באיזה קצבית בוטיק...).

 

יש אנשים שמתעצלים לקרוא אפילו שאם היה מחפש קצת היה רואה שכתבתי בדיוק איפה י ש

גם אם לא בא לו לקרוא, הוא יודע שאני קונה בעיקר אצל איציק הגדול ויכל ללכת אליו ולקבל ספריבס טלה הרבה יותר זול מ 120 לקילו ונתח הצגה

 

אז עשיתי בשבילו בדיקה ובאמת אין נתח כזה ספריבס טלה

ומסעדות שההתמחות שלהן בשר כמו NG כנראה טעו בתפריט כשהגישו נתח כזה

מזכיר לי אנשים שהולכים לכל מיני קצבים ורוצים פיקניה ומקבלים צ'אך, כי פיקניה זה המצאה שלי..

בהצלחה עם הקצביות 🤣

1232132.png

בתאריך 20.1.2021 בשעה 14:21, SlowRide כתב:

חבל. זה מזג אוויר מושלם לאיזה קדרה עם בשר ביין אדום.

 

אתה יודע, אני מכין מה שטעים לי. אני לא בלוגר שצריך לגוון בתמונות שהוא מעלה.

דווקא שבת האחרונה עשיתי 3 קילו אסאדו

יצא מהתנור ב 98, מתפרק לשערות 

 

אבל לא תמיד זורם ולא תמיד בא לך לשים בשר ל 12 שעות. לפעמים אני לא בבית בשביל לעשות את זה

 

20210125_132940.jpg

עריכה אחרונה על ידי Transporter
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני 13 דקות, Transporter כתב:

אתה יודע, אני מכין מה שטעים לי. אני לא בלוגר שצריך לגוון בתמונות שהוא מעלה

מישהו אומר לך מה לעשות?!

אתה רשמת שנתחים שאין בהם כמעט שומן הם גומי ואין מה לעשות איתם וזה פשוט לא נכון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1182 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
×
×
  • תוכן חדש...