Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכונאי ולא "מומחה" אבל בעינייני אלומיניום וקורזיה: טוב כמה עשורים במפעל גימור אולי בטעות

קלטתי משהוא...

קורוזיה- א. בני אל תהיה עקשן זה לא שייך רק למיים ובאירופה יש קורוזייה!!!

ב. יש לי מכשיר שבודק עובי (אינפרא) באלפיות המילימטר אבל לא ניתן למדוד במעברי מיים

ולכן לא ניתן ( חד משמעית) למדוד ולקבוע שמנוע משומש נקי מקורקוזיה.

וההצהרות של אלון בנוסח ראיתי....זה שטות. לא ניתן לראות או למדוד

(ההפוך תמיד נכון מנוע רקוב ונוזל רואים. אבל אם לא כל כך רקוב וישבוק עוד 6 חדשים לא רואים) (אני מכיר BX שעושה כבר 17000 קמ עם סדק והזעת מיים רצינית)

שיקום מנוע- אם חלקים ועבודה עולים מעל 5000ש"ח והבלוק ספק עם קורוזיה עולה 1000שח העיניין

לא כדאי. מי שמעדיף את המסלול הזה שייבא בלוק חדש! (נאמר 3000-4500שח)

ויהיה לו באמת מנוע חדש.

ובמקרה שלפננו- רכב משנת 1992 רק מנוע משומש ולהתפלל לטוב!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שבת שלום

יתכן שראש המנוע או אטם הראש נפגעו עקב התחממות יתר של המנוע מאחת הסיבות :

1 . מצנן סתום,

2 . טרמוסטת לא ניפתח,

3 . מאוורר לא עבד, יוניט לא תקינה.

4 . חוסר נוזל קרור עקב נזילה,יתכן פריצה באטם הראש ובנית לחץ במערכת הקרור, או סדק בראש או בבלוק

לא ניתן לקבוע מתי ניסדק הבלוק מאחר וצויין שהמנוע התחמם והוספו מים מספר פעמים,

יתכן מאד שהבלוק ניסדק עקב הוספת מים "קרים" על מנוע לוהט.

לדעתי עדיף להרכיב מנוע מיבוא או מפרוק

וטוב לקנות ממי שמרכיב גם את המנוע אפילו אם תשלם מעט יותר ,מהסיבה שיהיה לו אינטרס לתת מנוע טוב מאחר והאחריחות היא רק שלו.

אם תקנה מנוע ותרכיב אצל אחר ,תוכל לחסוך מעט, אך במקרה שהמנוע לא יהיה תקין ,המוכר יכול לטעון שהו לא הוכב טוב,המכונאי שהמנוע לא היה תקין מראש, ואתה תשלם הרכבה נוספת.

בכבוד רב

שמעון .צ

פורסם

צריך לציין שלפני ששבק המנוע, עשיתי ניקוי רדיאטור, והוספתי טרמוסטט שלא היה בכלל לפני, לכן יכול להיות זה מה שגרם להתפרצות.

ושמעון, זה בדיוק מה שאני הולך לעשות, להרכיב מנוע אצל אותו אדם שמוכר לי אותו, הוא נותן לי אחריות רק ל - 3 חודשים.

מחר אני הולך לתת לו אישור להתחיל לעבוד, מה אני צריך לדעת לפני, מה לבדוק במנוע מפירוק, איזה שאלות לשאול את המכונאי בכדי לסחוט אינפורמציה?

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם

אלון , זה בעיקר עבורך.

לא יצא לי לראות מאות מנועים , רק כמה עשרות.

אני מסכים איתך שלא ניתן לדעת כמה עברו המנועים מייבוא , אבל תסכים איתי שיש מספר דברים עיקריים מבחינת מנוע שאותו אתה רוצה להרכיב (בהנחה שנושא נזילות/טיימינג/כיוון שסתומים וכו' ייעשה ע"י כל מכונאי ראוי לשמו בטרם ייצא הרכב מהמוסך) -

1. קומפרסיה.

2. רינג שמן.

3. קורוזיה (במיוחד במנועי האלומיניום של PSA).

4. מיסבים.

קומפרסיה אפשר לבדוק , לא משנה מאיפה מגיע המנוע.

אכילת שמן (רינג שחוק/תפוס) - בעייתי באותה מידה בשני המקרים.

מיסבי קראנק ניתן לפחות לבדוק בראייה ע"י פתיחת קרטר. זה בטח לא אמצעי מדידה , אבל בתור מינימום לפני הרכבת המנוע זה אפשרי.

כמו כן ניתן לבדוק את כמות הפיח במכסה השסתומים וכו'.

הדבר היחיד שמבדיל לדעתי בין שני סוגי המנועים הוא הקורוזיה.

ברגע שאתה פותח פלנג' של תרמוסטט או משאבת מים וכו' אתה יכול לקבל אינדיקציה .

מנסיוני (הלא רב אמנם , אבל ראיתי כבר כמה) - המנועים מפירוק מקומי מלאים אבנית וקורוזיה, בעוד המיובאים נקיים כאילו יצאו מהמפעל אתמול.

הדבר נכון באופן די גורף.

אני אצלם לך שני חלקי מנועים שיש לי (אחד מקומי אחד ייבוא) כדי שתראה את ההבדל.

להערכתי תוך כמה שנים זה יתיישר ולא יהיה הבדל גדול , אבל נכון להיום עדיין ההבדל בשמיים.

שוב , יכול להיות שניתן ליפול על מנוע מעולה בפירוק מקומי , מרכב שלא עבר הרבה , ובאותה מידה ליפול עם מנוע מייבוא - אבל לפחות במנועים עליהם מדובר (ZX ,BX, 205 ושות') שעברו כבר כ-10 שנים ויותר , כלל האצבע צריך להיות לטובת הייבוא.

אני מקווה לצלם עוד היום ולהראות לך למה אני מתכוון.

פורסם

גם אם אני מסכים עם מה שאתה אומר (ואני מסכים עם הרוב) - כלל האצבע צריך להיות:

לחפש מנוע טוב בארץ (יותר זול - יודעים מה עבר המנוע) ואם לא מוצאים - לייבא מחו"ל (רק לאחר בדיקה).

לגבי הבחור שאמר שזה "שטויות" ולא ניתן לבדוק קורוזיה - אז שוב אל תהיה נחרץ. ניתן לדעת בוודאות רבה מה מצב הקורוזיה של כל מנוע אחרי שפותחים אותו. שמר כאן - נתן דוגמא. ויש עוד - מעברי המיים בראש וכו'.

ד"א - תארו לעצמכם מצב כזה - מנוע חדש הורכב על רכב (מישהו היה משוגע לקנות חדש מלובינסקי) ויום אחרי זה ירד מהכביש - אז מה נלך לקנות מיבוא. המנועים האלו נפוצים מאוד - ניתן למצוא בארץ מנוע במצב טוב - אם לא לך ליבוא. בכל מקרה אני לא ממליץ להרכיב מנוע כזה (מיבוא או מפירוק בארץ) בלי לפתוח אותו לבדוק ולעשות אובר-אול בסיסי/ מיני אובר-אול / שיפוץ ראש מורחב או כל קונסטרוקציה אחרת שאתם רוצים לקרוא לזה.

לגבי מערכת מיים / קירור - לדעתי זה חובה בייחוד לאור המחיר הסביר של ראדיאטוורים לרכבים כאלו.

(דבר אחרון - לגבי המאווררים שלא עבדו זה לא חייב להיות שהיוניט לא בסדר - אם אין בכלל מיים - המאווררים לא עובדים - אין קריאה.)

אלון

פורסם

המאוררים לא עבדו בגלל שהרידאטור לא התחמם בכלל, לכן חשבתי בהתחלה שזה יוניט, וקניתי יוניט חדש מקורי, ראיתי שזה לא זה, ושיש אויר במערכת (צינורות קשים כמו אבן), הצינור העליון חם והתחתון קר, מה שאומר שאין סירקולציה, אז חשבתי שזה רדיאטור סתום\טרמוסטט תפוס, לכן ניקיתי את הרדיאטור ושמתי טרמוסטט, זה עבד מצוין למשך שעה,לאחר נסיעה של שעה (רצופה), התחילו לנזול מים ממרכז המנוע. פתחתי את מכסה השמן וראיתי "טחינה", והכל חזר על עצמו. נראה לי שהכל התחיל ממשאבת המים שגם ראיתי אותה דולפת, וזה בטח מה שזירז את התהליך.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

פורסם
אלון , זה בעיקר עבורך.

לא יצא לי לראות מאות מנועים , רק כמה עשרות.

אני מסכים איתך שלא ניתן לדעת כמה עברו המנועים מייבוא , אבל תסכים איתי שיש מספר דברים עיקריים מבחינת מנוע שאותו אתה רוצה להרכיב (בהנחה שנושא נזילות/טיימינג/כיוון שסתומים וכו' ייעשה ע"י כל מכונאי ראוי לשמו בטרם ייצא הרכב מהמוסך) -

1. קומפרסיה.

2. רינג שמן.

3. קורוזיה (במיוחד במנועי האלומיניום של PSA).

4. מיסבים.

קומפרסיה אפשר לבדוק , לא משנה מאיפה מגיע המנוע.

אכילת שמן (רינג שחוק/תפוס) - בעייתי באותה מידה בשני המקרים.

מיסבי קראנק ניתן לפחות לבדוק בראייה ע"י פתיחת קרטר. זה בטח לא אמצעי מדידה , אבל בתור מינימום לפני הרכבת המנוע זה אפשרי.

כמו כן ניתן לבדוק את כמות הפיח במכסה השסתומים וכו'.-האם ברכב ישן על מכסה השסתומים אמור להצטבר פיח?(כיוון שכאשר החליפו לי אטם ,שמתי לב שישנו ציפוי דק שחור על מכסה השסתומים,והנחתי שזה שאריות בוצה מהשמן ולא פיח) ואם כן,האם זה עקב דליפת תערובת ולחץ אל אזור הקמשפט?

הדבר היחיד שמבדיל לדעתי בין שני סוגי המנועים הוא הקורוזיה.

ברגע שאתה פותח פלנג' של תרמוסטט או משאבת מים וכו' אתה יכול לקבל אינדיקציה .-נכון ,כאשר החלפתי טרמוסטט בן 5 שנים אצלי ברכב לא היה שמץ סימן של קרוזיה\אבנית ,אלא רק מעט גרגירים(חופשיים) ירוקים שמקורם בנוזל הקירור שאני משתמש בו קבוע(פרסטון מוכן לשימוש). השטח הפנימי של הטרמוסטט היה נקי ומבריק, ואני מניח(מקווה) שכך גם נראים אצלי מעברי המים במנוע.

מנסיוני (הלא רב אמנם , אבל ראיתי כבר כמה) - המנועים מפירוק מקומי מלאים אבנית וקורוזיה, בעוד המיובאים נקיים כאילו יצאו מהמפעל אתמול.

הדבר נכון באופן די גורף.-אני נאלץ להסכים איתך למרות שאינני עוסק בתחום, אני רואה לעיתים נהגים עם מכוניות חדישות יחסית ,אשר פשוט מוסיפים למיכל העיבוי מי ברז, או במקרה הטוב מים מינרליים.

(כמו אחותי שמילאה בפונטו דיזל שלה מודל 2000 מי ברז ,והראש נאכל לגמרי לאחר 200000 ק"מ-לא לפני שהרכב שיגע אותה עם בעיות התחממות והיא נכנסה להוצאות של ניקוי רדיאטור החלפת טרמוסטט וריצות כל יומיים למוסך עקב התחממויות אקראיות ובשיא הקור והסערות,איזה חודש וחצי נסחבה בטרמפים) בסוף היא נאלצה להחליף רכב ולהוסיף 20K ש"ח-סיפור ארוך.)

אני אצלם לך שני חלקי מנועים שיש לי (אחד מקומי אחד ייבוא) כדי שתראה את ההבדל.

להערכתי תוך כמה שנים זה יתיישר ולא יהיה הבדל גדול , אבל נכון להיום עדיין ההבדל בשמיים.

שוב , יכול להיות שניתן ליפול על מנוע מעולה בפירוק מקומי , מרכב שלא עבר הרבה , ובאותה מידה ליפול עם מנוע מייבוא - אבל לפחות במנועים עליהם מדובר (ZX ,BX, 205 ושות') שעברו כבר כ-10 שנים ויותר , כלל האצבע צריך להיות לטובת הייבוא.

אני מקווה לצלם עוד היום ולהראות לך למה אני מתכוון.

לדעתי אין בארץ מודעות לתחזוקת רכב נכונה(באופן כללי-לא מתכוון לאדם זה או אחר).

אנשים נמנעים מתחזוקה נאותה ומטיפולים תקופתיים,מעדיפים להרוויח את הגרוש היום (אפילו שמחר ישלמו אלף).

אנשים עושים שיקול של "שווי הרכב"(ברכבים ישנים שאין להם שוק) ביחס להוצאות האחזקה עליו-ואומרים לעצמם," למה לי להשקיע? גם ככה הרכב שווה גרוש, ובעוד שנה, חמש WHATEVER אני מחליף אותו. למה לי לשים שמן טוב-נוזל קירור -להחליף טיימינג וכו'?

אנשים שוכחים שרכב, כל רכב, זול ,יקר, ישן ,חדש, הוא מכונה ,שנועדה להעביר אותנו בביטחה ובמהירות (ואם אפשר גם בהנאה) מנקודה א' לנקודה ב'.

רכב לא נועד ל"דפוק" לנו את החיים כלכלית ופיזית.

לא נועד להיתקע בצד הדרך(באמצע טיול עם המשפחה ולהפוך אותו מחויה לסיוט ולהוצאה גדולה).

לא נועד שנרוץ איתו למוסך כל יומיים ונבזבז את זמננו בהתרוצצויות בין מוסכים.

ובקיצור נועד לשרת אותנו ולא להיפך.

אך ע"מ שיעשה זאת , חובה לבצע תחזוקה שוטפת ומונעת ולהשתמש בנוזלים וחלפים איכותיים.

אני יודע שנסחפתי קצת ואולי זה לא כל כך קשור לשירשור,

אך דבריו של שמר, עוררו אצלי את הטריגר הזה, שכל פעם שאני רואה אדם מוסיף מי ברז למיכל העיבוי-ליבי נחמץ ואני אומר לעצמי ,איך הוא מתייחס לתחומי התחזוקה האחרים ברכבו ?-ואני אומר לעצמי"ממנו לא אקנה מכונית משומשת". כי אני רואה בכך(הוספת מי ברז בפרט וזילזול בתחזוקה שוטפת\מונעת בכלל ) פשוט פשע .

ניצן

פורסם

אלון ,

אתה צודק ביחס למנועים חדשים , ניתן למצוא , ככל הנראה, מנועים במצב נהדר.

שוב , מנועי PSA מסוף שנות ה-80 ,עד אמצע שנות ה-90 (קרב'/חד נקודתי) , אני לא מאמין שתמצא מנועים כאלה במצב תקין (וגם אם כן , יספיקו אצבעות שתי ידיים).

אם בכוונתך להוריד ראש ואולי גם לעשות חצי/אוברול מלא אז אפשר לראות מה מצב המנוע , אבל אם מדובר על הכנסת /הוצאת מנוע - למנוע משנות ה-80 /90 מוקדמות , אין תחליף לייבוא.

ניצן - צודק אלף אחוז, מצטער על הבלבול - מדובר בבוצה של שמן , אות ועדות לקילמוטראז' גבוה שעבר על הרכב בד"כ.

פורסם

כרגע אני היחיד שטוען שלא ניתן לבדוק קורוזיה. אז כדאי להבין אם רואים קורוזיה יש קורוזיה.!

הבעיה היא אם לא רואים...

אלון אין לו בעיה בודק "... - מעברי המיים בראש וכו' " אז ראשית מרבית הסדקים במנועי XU

הם בבלוק!!

שנית- יצא לי לראות איך מנקים קורוזיה קלה ופתאום כל "המומחים" טוענים שרואים מנוע כמו חדש..

שלישית. יצא כבר להתקין מנוע XUמיבוא. הבעיה שנסדק מנוע אחרי150000קמ טופל על ידי משפחה יקית רק במוסך מורשה יבואן (אותו מוסך 12 שנה) ובסוף קורוזיה.... והתקנו מנוע מיבוא.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

שלום.

כאשר אני אומר מנוע מיבוא הכוונה מנוע מיובא לארץ ע"י יבואני מנועים מחו"ל.

ולא כפי שמישהוא ציין לבצע יבוא למנוע.

אני לא מסוגל להבין את המחירים הבאים.

מנוע 2000 ש"ח עבודה 1000 ש"ח ותוספות 400 ש"ח לדעתי איין לזה אחיזה במציאות.

כאשר מחלפים מנוע יש הרבה משתנים כפי שצינתי ואני לא מכיר אף מוסך שמחלק תרומות.

(אולי באגדות).

אף מוסך במדינת ישראל לא יחליף מנוע ב1000 ש"ח ועוד יתן אחריות.

לדוגמא:

הסבר עלות עבודה.

החלפת מנוע הכוללת פרוק מנוע וגיר + העברת אביזרים לפי הפרוט הבא

סעפת יניקה , סעפת פליטה, + סתמים חדשים, מערכת מצמד, טיפול במערכת הטימינג הכוללת החלפת רצועה ומותח, מעברי מים (פלנצים) במידת הצורך, מחזרי שמן , פלגים, מסננים,

זה מינמום יום עד יום וחצי עבודה.

אים ניקח בחשבון עלות מוסך תבינו שאף מוסך לא יכול לבצע את העבודה במחיר הזה אלה

או הוא מרמה או הוא גונב או הוא מפסיד!!!

גם אים ניקח את המיחירים שצינתה זה לא יתכן.

מנוע 2000 עבודה 1000 תוספות 400 ביחד 3400 תוסיף מע"מ הגעתה לה 3978 ש"ח

כלומר 4000 ש"ח.

יוצע מכך שהמוסך מרויח מיליונים!!! מוכר מנוע בלי רווח (מחליף כסף בכסף)

נותן חלקים בחינם עובד בהיתנדבות ועוד נותן אחריות.

אני מציעה לך מחר לעשות בדק בית להסיק מסכנות ואשמח לשמוע את תגובתך.

מה שכן היתי מבקש ממך אנה פרט בצורה מסודרת כמו שאני עשתי מחיר: חלקים ,מנוע ,עבודה, ותוספות, ומענין להיכן תגיע.

לצדיק המצמד מתאים מה שכתבתי זה צריך לראות מה מצבו מבחינת בלאי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ל. היקר (באמת לא בציניות)

אם היית קורא את תגובותיי בעיון היית רואה שכתבתי " 1000 ש"ח אצל מכונאי טוב" - אני מסכים שאף מוסך - בטח לא המוסך שלנו יעשה את זה במחירים כאלו. יש לי חבר (רוני עם ה GTI1.9 האדומה והג'נטים הלבנים ממפגשי PSI- למי שמכיר) שהחליף מנוע כזה ב 1000 ש"ח אצל מכונאי מתחת לבית. אני גם יודע בוודאות שיש לנו פועלים שלנו - שמבצעים עבודות כאלו מתחת לבית שלהם בשפרעם ואין לנו מה לעשות בנידון - (אני בכלל לא בטוח שאנחנו רוצים לעשות משהו - כאמור עבודה לא משתלמת לתפיסתנו). אותו בחור גם קנה את המנוע בחלף בפחות מ 2000 ש"ח. המנוע היה מיבוא והחזיק טוב מאוד שלוש שנים - עד שהרכב הושבת לפני חודש בערך.

במוסך אצלנו למשל אתה תתקרב ל 7000 ש"ח בערך לביצוע העבודות שאתה תמחרת ב 10000. לכן אמרתי שהגזמת! לא בגלל שלא מגיע למוסך הסכום הזה אלא בגלל שזה סכום לא ראלי - אף אחד עם 205GTI לא ישלם אותו. אם יש לנו לקוח טוב שרוצים לעזור לו - עושים את זה בהרבה פחות ומרוויחים גרושים - אם לא, נותנים לו מחיר כמו שכתבת - והוא הולך לעשות את זה אצל הפועל שלו/שלנו מתחת לבית - ומקבל עבודה לא רעה בכלל. תסכים איתי שמוסך שרוצה לעשות אובר-אול ב 5000 ש"ח לא מפסיד כסף - הוא גם לא מרוויח הרבה - זה נכון!

אלון

פורסם

אני רוצה להסביר פעם אחת ולתמיד ממה נובעים ההבדלים הגדולים במחיר לאותה עבודה.

מספר הנחות יסוד:

1. העלות של החלקים למוסך לא כולל עבודה אבל כן כולל הבלוק 3000 ש"ח אחרי כל ההנחות שהמוסך מקבל. (800 ש"ח לבלוק, 1500 ש"ח לקיט אובר-אול והשאר לשונות - חומרים מחזירי שמן וכו').

2. עלות העבודה כ 1000 ש"ח יומיים/שלושה עבודה של פועל (נקרא לו מוחמד או מנחם).

3. מוסך חייב להרוויח לפחות 100 אחוז כי הוא מתחלק עם מע"מ (17%)/מס הכנסה (35%)/ יש לו תקורה וביטוח ואחריות וכ'ו.

עכשיו:

1. בהנחה שהעלות למוסך לפי האמור לעיל כ 4000 ש"ח (כסף שהמוסך מוציא מהכיס) עלות תיקון כזה חייבת להיות מתומחרת ללקוח בכ 8000 ש"ח לפחות כדי שלמוסך יהיה רווח סביר.

2. בעל ה GTI הממוצע וגם הלא ממוצע - בחיים אבל בחיים - לא ישלם את זה עבור מנוע חדש ולמה?

כי:

1. הוא יילך למוחמד או מנחם שיעשו לו את אותה עבודה באותה איכות כנראה בחצי מחיר.

איך זה קורה:

1. עלות החלקים למוחמד ו/או מנחם כ - 2500 ש"ח. למה פחות מהמוסך (כי הם קונים מאותם מוכרים במזומן ללא חשבונית - הבלוק למשל יעלה אז רק 500 ש"ח, מחזירי שמן הם מגלחים בחינם מהמוסך בו הם עובדים וכך גם השמן ושאר ירקות).

2. את העבודה הם עושים בסופ"ש אחד עבור כ 1000 ש"ח. (הם לא מתחלקים עם מס הכנסה ואין להם תקורה - לא שמעו על ארנונה וכו' - הם לא נותנים אחריות ולא מתמחרים אותה).

3. הם יחייבו את הלקוח ב 3500 עד 4000 ש"ח.

4. את העבודה יעשו באותה מקצועיות כאילו עבדו במוסך.

מסקנה:

1. המוסך כדי להיות תחרותי - יכול לעשות את העבודה בין 5000 ל 7000 ש"ח וכך לא להפסיד כסף אבל בטח לא להרוויח הרבה.

2. אם זה לקוח חשוב - נניח מנכ"ל של חברה המטפלת ב 70 רכביה במוסך - יעשו לו את העבודה ב5000 ש"ח יוסיפו מע"מ וייספקו כפיים ביאוש כאומרים נו, טוב, אין מה לעשות...

3. אם זה לקוח מזדמן - יסבירו לו, כמו שבני הסביר - שזה סיפור של כ - 8000 ש"ח לפני מע"מ ואנחנו לא מקבלים צ'קים וזה גם יכול להגיע ליותר אם יתגלו בעיות ובד"כ מתגלים ו... כו' - אתם מבינים את הרעיון.

שורה תחתונה:

1. הלקוח ילך למוחמד / מנחם ויסגור איתם בצד על העבודה.

2. המוסך יתפנה מכאב הראש והרווח המינימלי.

3. מוחמד /מנחם יעבדו בשעות העבודה על עבודות יותר רווחיות - ויש כאלו.

4. כולם מרוצים - מוחמד ומנחם מרוצים / הלקוח מרוצה (אלא אם נדפק - וזה לא מחוייב המציאות - החבר'ה יודעים לעבוד) / המוסך מרוצה - הרוויח יותר כסף על עבודות משתלמות ולא נתן אחריות על רכב בן 15 שנה (גם לא קראו לו יקרן כי הוא לא גבה 10000 ש"ח עבור מנוע חדש+אובר-אול לרכב שעולה 10000 ש"ח).

חריג לתיאור לעיל:

1. בא לקוח דפוק כמוני וכמוכם - ומוכן לשלם כל מחיר העיקר שזה יעשה במוסך - כי:

א. הביטוח משלם לו את זה.

ב. אבא שלו מממן את הרכב.

ג. הוא דפוק כמוני - ולא מוכן להתפשר - רוצה שזה יופיע בהיסטורייה של טיפולי הרכב במחשב של לובינסקי.

ד. הוא מפחד מאוד שמנחם / מוחמד ידפקו אותו - הם כבר עשו לו את זה עם הברקסים (לא בגלל חוסר מקצועיות אלא בגלל שהוא לא מבין והם רצו להרוויח עוד גרוש).

יש מבין...

אלון

נ.ב.

1. זה דרך אגב למה קשה למוסכים מורשים להתחרות בחאפרים - חלקם פשוט לא חאפרים הם יודעים לעבוד.

2. בתקופה האחרונה נוצר מצב שהמוסכים אפילו "נהנים" מתופעת החאפרים. עבודות שהם לא רוצים לעשות - עושים החאפרים. עם החברות הגדולות (שבד"כ משלמות בזמן) החאפרים לא יכולים לעבוד.

3. כולם מרוויחים מזה - חוץ מהמדינה ומשלם המיסים.

4. אהה.ההה....ה... - אז כולנו מפסידים - תחשבו על זה...

:wink:

בברכת שבוע טוב....

אלון

פורסם

שלום.

אז לפי מיטב הבנתי אני צדקתי .

ואתה ניסיתה לעשות רושם טוב אבל מוטעה בהיתבססכה על מכונאים שעובדים בבית. (ופוגעים לכם בהכנסה חד משמעית) אגב אצלינו במוסך יתפס כזה מכונאי הוא מפוטר מיד כי זו עברה על החוק.

יתרה מיזה אתה אומר בפה מלא שהמחירים שלי סבירים +- במוסך.

תרשה לי להוסיף ולומר שכן משלמים את הסכומים האלה במוסך וברוך השם יש עבודה!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ואתה ניסיתה לעשות רושם טוב אבל מוטעה בהיתבססכה על מכונאים שעובדים בבית. (ופוגעים לכם בהכנסה חד משמעית) אגב אצלינו במוסך יתפס כזה מכונאי הוא מפוטר מיד כי זו עברה על החוק.

בברכה בני ל.

מבלי להיכנס לפרטי הדיון המלא- אני מסכים לחלוטין עם בני ל. בנקודה המצוטטת:

אלון (ובכלל)- בעיני מכונאי שכזה צריך להיות מפוטר מיידית:

1. לא חוקי.

2. מה זה מסריח! תחשוב על הלקוח-

מגיע למוסך ו"מופנה" למעשה בהצעת מחיר לא ריאלית למוחמד/מנחם או איך שלא קראת לו,

שמסביר לך שחבל על הכסף שנזרק לעסק והוא יעשה אותו דבר בחצי מחיר ואותה איכות.

ובעל העסק עוד מצדיק אותו!! עדיף שהעסק יודיע בקול רם ויסביר ללקוח מראש שהעבודה לא רווחית עבורו וזהו זה. ירצה - ישלם. לא ירצה- ימצא לבד את דלת היציאה.

3. אפילו לדבריך, אלון, הוא גונב "מחזירי שמן" וכדומה מהמוסך שלך.

בן אדם, פה זה מתחיל, היכן יגמר?!

4. במוקדם או במאוחר, הוא יפגע בפרנסה ו/או במוניטין של המוסך שלך -

הרי הלקוחות שלו היו במקור הלקוחות הפוטנציאליים שלך. הנזק רק ילך ויגדל עם ה"תיאבון".

5. אה ועוד משהו קטן- בסופו של יום, התופעה פוגעת בכולנו. אם בשירות שנקבל בעסקים ואם בנטל המס המוגדל של אלה שמקפידים להישאר בסדר.

לכן, לדעתי הצנועה, אי הפיטורין כורה היום את הקבר של העסק שלך מחר.

נקודה למחשבה.

פורסם

לכל בעלי המוסכים

אם תתחילו לקחת מחירים נורמאליים על חלפים וטיפולים אז אני מבטיח לבוא

אבל כאשר אני קונה פילטר אוויר בצמפיון כתוב עליו " 37153 VW - MANN hummel"

ואז הוא עולה לי כ 200 שקל....

כאשר אני נוסע לקומט את פרוגרס בע"מ שברחוב יצחק שדה 41 ת"א אותו פילטר של אותו יצרן MANN עולה רק 60 שקל - והמספר שרשום עליו הוא MANN HUMMEL 37153 ואז הוא עולה רק 60 שקל כולל מע"מ....

ומדובר באותו פילטר אוויר!!!!

בנתיים אני נוסע לטירה ומטפל, נוח ויש גם לפעמים כנאפה ללקוחות....

אני מביא את החלקים, וקונה את ההכי טוב שיש ומשלם הרבה פחות.....

בעיר שלי אני מכיר 3-4 מוסכניקים שביום יום עובדים במוסכים מורשים של צמפיון ובימי שישי/שבת עובדים בחצר בבית ואחד אפילו פתח מוסך ממש....

אתם חייבים לראות איך נהגי מוניות VW SEAT SKODA באים (יש תור וצריך להמתין) להחליף ברקסים, שמנים ופילטרים, מדובר בחיסכון של מאות שקלים, ..... וגם אני יכל לראות מה עושים באוטו ולא שישלחו אותי לחדר ההמתנה,

-מיותר לציין שלמרות שלטפל במוסך מורשה זה יקר מאוד, המכונאים שעובדים במוסך מרוויחים נמוך מאוד ולכן בשבתות מתקנים מכוניות בבית כדי שיביאו אוכל ופרנסה הביתה. אני מעדיף לתת למכונאי וגם לתת לו טיפ של עוד 20-30 שקל מאשר להעשיר את בעל המוסך.....

דרך אגב התופעה הרבה יותר נפוצה במרצדסים שהולכים לטפל ביפו ובכוכב ולא בכלמוביל...

בברכה

ושהפראירים ילכו לצמפיון, UMI, לובינסקי, ועוד....

• תוכן חדש...