Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש רכב שני למשפחה (מפחתי קטן עד 60K), ושומע סביבי הרבה המלצות על רכישה מליסינג שנתקעו עם רכבים, או יד-2 שלחוצים למכור בעקבות לחץ כלכלי...
לא ממש עוקב - מישהו שיכול לעשות לי סדר ולהסביר מה כביכול יקרה בשוק הרכב עקב המצב, או האם זה כבר קרה?

האם להתחיל לחפש או שמומלץ לחכות שלושה שבועות-חודש?

והאם זה אומר שניתן להתמקח יותר מבעבר מול חברות ליסינג למשל?

תודה!

פורסם

לדעתי? לא ירדו ולא יירדו. הרבה שמועות ופקה פקה.

חבר הלך השבוע לחברת ליסינג וקיבל מחירים רגילים לגמרי. כמובן שאומרים לו שזה מחירי מבצע וכו' - אבל הם לא שונים מהותית מהמחירים שקיבל לפני תקופת הקורונה (כבר 3 חודשים מחפש לשדרג, הקורונה הפסיקה לו את זה באמצע).

ממה שאני עוקב ביד 2 - אין נפילת מחירים משמעותית או בכלל.

פורסם

לא מדויק, אני בתהליך של רכישת רכב ועוקב באופן קבוע ביד 2 ואכן ירידת המחירים מתונה אבל השוק קפוא. רכבים לא נמכרים ותקועים ולפי דעתי כרגע כולם מחכים לראות לאיפה השוק הולך.

לפי דעתי אם המשק ימשיך להיכנס למיתון וככל שהזמן יעבור הלחץ יעבור למוכרים והמחירים ירדו.

טסלה 3 2022

פורסם

זה כמו ללכת לקניון ולהגיד שהשוק קפוא.

השוק קפוא כי היו המון הגבלות, חברות הליסינג היו סגורות, אנשים פחדו לצאת מהבית ולהיפגש עם זרים ולא היה ברור אם אפשר ללכת למכון בדיקה, מוסך או אפילו לדואר להעברת בעלות.

מה גם שהיה לך פסח ועצמאות באמצע, ובכלליות חגים אלו תקופות חלשות יותר.

אז עכשיו שהמשק מתחיל להיפתח אנשים ייצאו ויפגשו ויקנו. 

מיתון? נחכה ונראה.

פורסם

ראיה מאד אופטימית, אני לא מומחה אבל מהכתבות השונות מהעיתונים הגדולים הכיוון שונה ממה שאתה מתאר ומדברים על מכה לשוק הליסינג שימשוך את כל שוק המשומשות למטה. כמו שאמרתי, כרגע חברות הליסינג עוד יכולות להראות עסקים כרגיל אבל מה יקרה עוד חודש צריך פשוט לחקות.

טסלה 3 2022

פורסם

מחירון חודש מאי שהתפרסם אתמול. מגלם ירידת מחירים די חריגה. 

הרכב שלי ירד ב-2 אחוז בין אפריל למאי כאשר בחודש רגיל הירידה מתונה יותר. 

ברכישת מוצר שמחירו יורד באופן קבוע (כמו רכב משומש, טלויזיה, סמארטפון), תמיד כדאי להמתין. השאלה היא איך אתה מתנייד היום וכמה תעלה לך המתנה של חודש נוסף (ירידת ערך הרכב הנוכחי/שימוש בתחבורה ציבורית/השכרת רכב). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הדבר מזכיר לי את עניין מחירי הדיור.

יש אנשים שכבר 11 שנה אומרים שתיכף המחירים יורדים ולהמתין.

המסקנה, מצאת עיסקה טובה בקניית רכב. קנה !

אין מה לחכות יותר מידי...

לא יהיה נפילות גדולות.

והמלצתי בכללי לקנות מאדם פרטי מיד 2.

בגלל כל נושאי המימון כידוע לכולם, השוק יד 2 נדפק כבר הרבה שנים.

פורסם

בדיוק בגלל שנותנים תנאי מימון נוחים כולם רצים לקנות רכבים חדשים גם כשזה קצת גדול עליהם,הגיעה הקורונה והכניסה לא מעט אנשים לאיזשהו משבר כלכלי שהם לא לקחו בחשבון כשגם בלי המשבר רוב משקי הבית בישראל במינוס, ולכן הם יחפשו לצמצם הוצאות איפה שרק אפשר.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לדעתי מדובר באחוז מינורי מהאוכלוסייה שבאמת יאלצו לממש רכבים במחירים מאוד נמוכים מערך הרכבים.

בכל מקרה גם אם כן זה לתקופה קצרה מאוד, שעושה רושם שהולכת להסתיים בשבועות הקרובים, עם החזרה לשגרה.

הזיכרון של האנשים מאוד קצר. ( וגם שלי )

פורסם

כמה גורמים שצריך לקחת בחשבון אילולא הקורונה:

תקופת העומר מחלישה את המכירות כל שנה.

בתקופת פסח והחגים אנשים רבים נמצאים בחו"ל.

ככה שיעדי המכירות בחודשים האלו הם לא בשיא, ואני מניח שחברות הליסינג שמחזיקות ברוב השוק לא בפניקה מהמלאי העומד (אם בכלל) כי כך או כך הוא היה עוצד בתקופה הזו. לא חושב שחלה ירידה משמעותית. 

לא הייתי מחכה כי לא יקרה כלום. 

פורסם

בתקופת חג פסח ישנם מבצעים רבים שמעלים מכירות במגרשי הליסינג. 

השנה המצב שונה לחלוטין כי זה לא שהיתה ירידה במכירות, היתה עצירה מוחלטת! 

תוסיף לזה אלפי מפוטרים שמחזירים מכוניות לחברות הליסינג. אין ספק שמחירון יוני יגלם ירידת מחיר נוספת ושחברות הליסינג יהיו גמישות יותר במשא ומתן מול לקוח רציני. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

רכבים שקיימים בליסינג - המחירים תלויים לדעתי במה יעשו חברות הליסינג - מצד אחד הן תקועות עם מלאי - גם חדש וגם מוחזר, מצד שני אם הן יורידו מחירים אז שווי המלאי שלהם לצורכי הון עצמי ידפק חזק, מצד שלישי הן חייבות תזרים מזומנים מצד רביעי כל העולם יודע שעכשיו אלפי כלי רכב הוחזרו על ידי חברות שצמצמו/פיטרו, מצד חמישי מי בדיוק יקנה את הרכבים כשיש 30% אבטלה במשק ... גם אם היא תרד "רק" ל-15% אנשים שינו תקליט בראש והרבה יותר מחושבים

לגבי רכבים שאין בליסינג - מניח שתהיה ירידה מסוימת, אבל בספק שתהיה גדולה.

עם זאת, אם נישאר עם 30% אבטלה ליותר מכמה חודשים, אנשים יאלצו למכור רכבים ואז הכל יראה אחרת (בהנחה שלא נתדרדר לכאוס מוחלט)

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר, חברות הליסינג הם שחקן מאד גדול בשוק המקומי ואם הם יורידו מחירים זה ימשוך את כל שוק הרכב למטה.

תוסיף מיתון (שאני מקווה שלא היה) וקיבלתה ירידת מחירים.

ודרך אגב, שוק הרכב זה לא נדלן. אם אין לך כסף אתה תמיד יכול לנסוע בתחבורה ציבורית אבל אתה לא יכול לגור בדיור ציבורי כי אין כזה.

טסלה 3 2022

פורסם

לדעתי ברוב שוק הרכב מדובר במשפרי רכב הכוונה שלי כמו משפרי דיור ככה גם רוב האנשים שקונים רכבים גם יד שניה הם משפרים 

ובשוק היד שניה יש כיום פחות קונים אבל יש גם פחות מכירות(פחות הצעות חדשות ואלה שכן מעלים כנראה יקנו רכב אחר) שוק די מאוזן,

לא חושב שמישהו ימכור רכב בגלל הלוואה ואם כן אז כנראה ימכור ויקנה רכב אחר ככה שהמחירים לא באמת ירדו כי מי שימכור זה גם מי שיקנה או אנשים שפחות נפגעו ויקנו.

חברות לייסיניג ומגרשים זה כבר משהו אחר ופה בגלל שאין להן הלאוות של 1500 שקל בחודש שהן יכולות להרשות לעצמן לספוג לכמה חודשים אלא הלוואות גדולות יותר שהשאלה למשך כמה זמן הן יוכלו לעמוד בתשלומים ולעמוד כשכמובן יש לבנקים אינטרס מסויים להמשיך לפמפם אותם ולא לתת להם ליפול ולראות חלק מהכסף שלהם הולך לפח..

אני לא חושב שהמחירים ירדו אלא אם המצב ימשיך לעוד כמה חודשים אבל כפי שזה נראה היום גם אם ירדו אז ירדו ממש קצת כדי למשוך שוב את הקונים, בכל אופן אם יש לך אפשרות לחכות עם הקניה של הרכב לכמה חודשים אז תחכה אם אתה צריך דחוף רכב אז לא נראה לי שימכרו אותם במחירי הפסד ותוכל לחסוך המון וכנראה לא יצא לך משתלם לחכות, אבל שוב זה אם אתה ממש צריך, אם יש לך אפשרות לחכות אז תחכה לדעתי ולך תדע לעוד כמה זמן נהיה במצב הזה, להפסיד מזה שאתה מחכה אתה לא תפסיד

פורסם (נערך)

אני מאמין שזה די תלוי בסגנון הרכב.

רכבים רגילים ויומיומיים שאנשים מחזיקים כי הם צריכים - ע''ע קורולה ושות' - ישמרו על ערכם כהוגן. המוכרים פחות מוכרים והקונים רוצים אותם.

לעומתם יש רכבי כיף וסופ"ש, אנשים מחזיקים כי הם יכולים וגם אם הם מפרסמים למכירה, הם לא מוכרים מהיום למחר. רכבים יכולים לשבת בלוח למשך חודשים והמוכר לא בהיסטריה למכור.

לרכבים כאלו יש פוטנציאל לנפילת מחירים חזקה.

אאל"ט המחירים של אלפא 159 TBI ידניות ביד 2 די ירדו.

עריכה אחרונה על ידי GR8Day

Today is a great day!

Just like every day...

• תוכן חדש...