Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש עם התיבה הזו אז אשמח לדעת אם זה שימושי בכלל מפני ש העברת ההילוכים של התיבה הזו מאוד מהירה ודוחפת לצריכת דלק נמוכה, לצד הורדת הילוך או שניים במיידית לצורך תאוצה.

מתי כדאי להעביר למצב הזה? ומה לגבי נסיעה על ההילוך הכי גבוה (7) למשך עשרים דקות- חצי שעה?

תודה

פורסם (נערך)

רצוי להוריד הילוך אחד, שניים ואפילו שלושה, בהתאם למהירות הנסיעה אם אתה זקוק לכוח שבד"כ אינו זמין בהילוכים הגבוהים.  בתכנון וביצוע עקיפה או בעליות ארוכות זה מאוד שימושי. 

שים לב שאם החלטת לעבור ל"מוד ידני" לשם ביצוע עקיפה עליך לדעת בדיוק מתי לעבור להילוך הבא בזמן כדי לנצל את כוח המנוע בצורה מיטבית. 

יש משמעות גדולה בשימוש בסל"ד האפקטיבי של המנוע.

לנהגים פחות מנוסים אני לא ממליץ להשתמש במוד זה לביצוע עקיפות, הם יכולים להגיע למצב של מחסור בכוח בדיוק בזמן הכי קריטי בביצוע העקיפה בשל בחירה לא נכונה של ההילוך. 

לשם כך רצוי לעבור למצב "ספורט"  או פשוט ללחוץ את דוושת הדלק עד הסוף וללא חשש במוד הרגיל.   הרכב כבר יבחר את ההילוך המתאים ויעביר להילוך הבא בזמן. 

לגבי ההילוך השביעי,  אין שום מגבלה.   אתה יכול לנסוע בהילוך זה שעות רבות בכביש שש לדוגמה.  לשם כך הוא קיים. 

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

שים לב לתופעה מעניינת הנקראת lspi כלומר low speed pre ignition.

זהו מצב שקיים בעיקר ברכבי טורבו צנומי נפח שבו כאשר הרכב נמצא בסל"ד נמוך ומועכים את הדוושה כדי לקבל תאוצה נוצרת בגלל שלל סיבות שלא תמיד קשורות אליך הצתה מוקדמת בחלל הצילינדר. במצב שבו אתה מועך את הדוושה נכנסת כמות גדולה של אויר ודלק לחלל הצילינדר והדלק ניצת בגלל החום והלחץ לפני הזמן שלו (זה בגדול ההסבר מורכב הרבה יותר).

ואיך זה קשור אליך ? בעקרון לחיצה חזקה תוביל להורדה של הילוך, אבל כשאתה במצב ידני ההילוך לא ירד והסל"ד ישאר נמוך.

הצתה מוקדמת היא הרוצח השקט של מנועי טורבו קטנים והתוצאה היא שבירה של הצילינדר או הטלטל ומשם לאוברול מלא ויקר גם ברכבים חדשים ללא קשר לכמות הקילומטרים שהרכב עבר.

בכל מקרה העצה שלי אליך היא להעדיף לתת למוח של הגיר לבחור לך את ההילוך הנכון ולהוריד הילוך בעיקר בירידות על מנת להאט את הרכב, או ביציאה לעקיפה כדי לוודא שהיה עם מקסימום כוח זמין לסיום בטוח של העקיפה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

ל banji man

אתה בגדול צודק בדבריך למעט דבר אחד 

במנועי tsi של קונצרן פולקסוואגן שיא המומנט הוא עד 5500 סל"ד ואח"כ המנוע סתם נחנק ולא נותן עוד כח (נפק"מ לעניין מרוצי רמזור...) ולכן בשביל תאוצה זריזה יותר והפקת מיטב המומנט מהמנוע עדיף ללחוץ 3/4 דוושה וכשהטורים מגיעים לאזור ה 5500 כדאי לערב את הטיפטרוניק ולהעלות הילוך ידנית - התוצאות מורגשות במיידי

ממליץ בחום לכל בעלי ה TSI בשילוב ה DSG

פורסם

עוד סיבה לעבור למצב ידני היא במקרים שבהם יש תדירות גבוהה של האצות והאטות כמו תנועה ערה במהירות יחסית אטית, כבישים מאוד מפותלים וכדומה. התיבה יודעת מצוין להעביר הילוך במהירות המנוע הנכונה, אבל היא לא יודעת אם, למשל, עוד שניה יהיה צורך לרדת חזרה בהילוכים. להעלות הילוך רק בשביל לרדת חזרה (או להיפך) בעוד שניה-שתיים זו טעות. עדיף במצב כזה לקבע את התיבה בהילוך מסוים ולהשאיר אותה שם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני עובר למצב ידני בעיקר בפקקים,

מקומות שבהם הגיר יעשה לבד הרבה העברות (למשל הוא מסוגל להגיע להילוך שלישי ב-20 קמ"ש בערך) ואלו סתם העברות מיותרות ששוחקות את הקלאצ'ים.

מחוץ לעיר אני לא נוגע. את רוב הנסיעות שלי מחוץ לעיר אני מעביר על הילוך שביעי, אני עולה על כביש 6 מוקדם יחסית ומשם אין רמזורים עד שאני יורד באחד הצמתים במרכז. במקרה הגרוע אם יש איזו משאית שיצאה לעקוף והמהירות שלי ירדה בצורה משמעותית, הגיר מחליט להוריד להילוך שישי. זה לא קורה הרבה (בקרת השיוט האדפטיבית עושה את זה לא מעט, אני כמעט ולא, כי אני לא מרגיש צורך לרוב).

אם אני רואה צורך להתערב, יש לי פקדים על ההגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אקפיד על העברת הילוכים בצורה ידנית בסבביבה ערה/פקקים על מנת לא לשחוק את המצמדים.

תודה רבה לכם על התשובות!

• רעיון טוב! 1
פורסם

גל, 
רשמו לך פה כל מיני דברים, אבל לצערי הם מלאים בלא מעט זבל שוורים.

השאלה שלך - מאד במקום, יש לך את האפשרות להעביר הילוכים בעצמך ואינך יודע או מבין למה זה טוב.
בגדול - לנהג הממוצע, האפשרות הזאת מיותרת לחלוטין, שכן - ברגע שתמעך את דוושת הגז עד הסוף, הרכב יוריד את מספר ההילוכים הנדרש ותקבל תאוצה מיטבית, רק מה - זה יקח לו חצי שניה, חצי שניה - שבעקיפה דחוקה עלולה להיות קריטית, ולכן - לפעמים תרצה להכין את הרכב ולהיות בהילוך הנכון מראש, רק שיתכן גם שבמהלך אותה עקיפה תצטרך להחליף הילוכים, ולכן כדאי ללמוד איך עובד המנוע ברכב שלך, ובאיזה טווחי סל"ד הוא יעיל. 
באם מדובר במנוע טורבו, לרוב יש לו כח מסל"ד יחסית נמוך ולכן לא צריך להוריד הילוכים יותר מדי בשביל לקבל תאוצה.
לבחור שסיפר על 3/4 דוושה אני מאחל רק בריאות, הוא גם בטח אוכל 3/4 צלחת בארוחת הבוקר ויושב על האסלה 3/4 מהזמן הנדרש עד שהכל יוצא.

בקיצור - ברגע שתבין את טווחי עבודה של המנוע, בלימת מנוע, נהיגה נכונה בירידות ועליות - השימוש בהילוכים יהיה ברור לך הרבה יותר.

באשר לשימוש בהילוך ה7 - הוא שם כדאי להשתמש בו, בדיוק כמו כל שאר ההילוכים הוא נועד לאפשר שיוט בסל"ד מנוע נמוך יותר במהירות גבוהה יותר ע"מ לחסוך בלאי למנוע, דלק וזיהום אוויר.
באשר לפקקים, אל תתעסק בהילוכים - הדרך הכי טובה שלך לשמור על המצמדים היא לשמור על נסיעה ללא עצירות, שזה אומר לא גז ברקס, טיפ טוב יהיה להתמקם בפקק מאחורי מישהו עם גיר ידני, נהגים ברכבים אלו לרוב יודעים לפתוח מרחק ולשמור את הרכב בתנועה כדי לא לעבוד קשה מדי עם הקלאצ'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...