Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצד אחד התוכנית של הטיול ממש, ממש טובה. המון עתיקות ואתרים היסטוריים. טיול בקהיר, אלכסנדריה, לוקסור (עמק המלכים)

מצד שני יש נסיעה די ארוכה בסיני עד שארם-א-שייח ומשם טיסה לקהיר.

בכנות די מלחיץ אותי הסיפור.

סביר להניח שרוב הסכנות בראש שלי, אבל בכל זאת לא בדיוק מדובר בטיול במערב אירופה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנסיעה לשארם היא בסביבות השלוש שעות. יש קבוצה בפייסבוק של טרמפים לסיני, תמצא בקלות עוד ישראלי או שתיים ותוכלו לנסוע ביחד. יש לך גם אוטובוס מהגבול ויש לך גם טיסה, אבל יקרה מאוד.

פורסם

כמו שאני רואה את זה, זה קצת כמו לרכב על אופנוע: אתה יודע בוודאות שהסיכוי שלך למות / להיפצע גבוה יותר מהאלטרנטיבה (רכב / טיול ביעד יותר סביר) אבל עדיין הרוב המוחלט של מי שעושה את זה בזהירות הנדרשת חוזר בשלום. השאלה היא רק אם זה שווה לך את הסיכון המוגבר. התשובה היא כמובן אישית, אין פה נכון ולא נכון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אני לא מתרגז، אתה פשוט מדבר שטויות.

בשנים האחרונות?

אפילו ללוחמים בחזית סיני, ביום כיפור, היה יותר מ50:50 לחזור בשלום.

אף פעם אל תגיד לאחרים שאתה לא מסכים איתם - שהם מדברים שטויות. אני גם לא אומר לך דברים כאלה.

פתח ספרים ותלמד היסטוריה (לא היסטוריה רחוקה כמו מלחמת 1973, אלא בעשור או שניים האחרונים).

פורסם

לשלוח אחרים לחקור וללמוד, זו שיטת התחמקות ידועה.

אם יש לך מקורות שמראים על תקופה שבה 50 אחוז מהתיירים למצרים, לא חזרו ממנה, מוזמן להציג.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לשלוח אחרים לחקור וללמוד, זו שיטת התחמקות ידועה.

אם יש לך מקורות שמראים על תקופה שבה 50 אחוז מהתיירים למצרים, לא חזרו ממנה, מוזמן להציג.

שיטת ההתחמקות הזו לא ידועה לי כלל והיא חדשה לי, אני מתאמן עליה בפעם הראשונה.

פינדר, אל תגרור אותי להתנצחות ילדותית.

ברור שיותר מ- 50% מהישראלים שנסעו למצרים וסיני - חזרו או יותר נכון שרדו, את ארועי הטרור שם.

אבל עדיין - האם פות"ש רוצה להיות בקבוצה שיש לה סיכוי לא להיות מטופלת נכון או מהר לאחר פיגוע? אתה יודע מה? לשיטתך: סיכוי קלוש. אבל עדיין, הוא קיים?

זאת השאלה.

אני לא חושב שהסטטיסטיקה רלוונטית כאן.

פורסם
אבל עדיין - האם פות"ש רוצה להיות בקבוצה שיש לה סיכוי לא להיות מטופלת נכון או מהר לאחר פיגוע? אתה יודע מה? לשיטתך: סיכוי קלוש. אבל עדיין, הוא קיים?

זאת השאלה.

זה אמיתי, העניין הזה?

גם מטוסים נופלים, גם של חברות תעופה מערביות, מסודרות ובטוחות. במזג אויר טוב ובלי שום התראה מראש.

גם כאן: סיכוי קלוש, אבל קיים. האם פות"ש רוצה לטוס במטוס?

כל דבר זה עניין של סטטיסטיקה. בכל יום אתה יכול לא לקום בבוקר, המעלית שלך בבית יכולה לצנוח למטה, אתה עלול לחטוף שבץ, התקף לב ומה לא. אתה גם יכול להקלע לפיגוע טרור, או סתם להתקל באיזה זקן משוגע עם אקדח שהחליט שאתה לא נחמד לאשתו. כל אלו ארועים שקורים, אבל בהסתברות מאוד, מאוד נמוכה (לאנשים בריאים וסבירים). זה לא אומר שלא תצא לעולם מהבית יותר (אני מקווה).

השאלה היא האם ההסתברות להפגע בטיול מאורגן במצרים גבוהה פי 1.1, 1.5 או 3,000 מבטיול מאורגן לאירופה, וכמה סיכון עודף פות"ש מוכן לקחת על עצמו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
שיטת ההתחמקות הזו לא ידועה לי כלל והיא חדשה לי, אני מתאמן עליה בפעם הראשונה.

פינדר, אל תגרור אותי להתנצחות ילדותית.

ברור שיותר מ- 50% מהישראלים שנסעו למצרים וסיני - חזרו או יותר נכון שרדו, את ארועי הטרור שם.

זאת השאלה.

אבל כתבת אמירה בסטטיסטיקה: כתבת שהסיכוי לחזרה בשלום הוא 50:50.

גם הסיכוי שאני אצליח להשכיב את סקרלט ג'והנסון הוא 50:50?

כלומר, כל שאלת מחקר שהיא בינארית, הסיכוי שלה הוא 50:50?!

בו. כתבת דבר שהוא לא נכון בעליל, וכל כך ברור שהוא לא נכון, שאפשר לקרוא לו "שטות" בלי שזה יהיה קיצוני.

אפשר לאמר בוודאות ש-99% לפחות מהישראלים שהיו במצרים לא נתקלו בכלל באירועי טרור, נכון?!

זה יהיה קצת יותר מדויק ממה שכתבת.

עכשיו... יש סיכוי להפגע בכל פעילות שאתה עושה. גם במקלחת. גם לצאת מבית בחורף ולהדבק סתם כך בשפעת. גם להפגע בחופשת סקי ועוד ועוד ועוד.

לכן סטטיסטיקה רלוונטית, כי היא עוזרת לנו לכמת את מידת הסיכון.

אני לא יודע אם אירוע טרור במצרים יותר אפשרי מתאונת דרכים בצרפת, למשל.

אבל לא הייתי נוסע למצרים, כי התחושה שאולי מחפשים לפגוע בך היא בטח לא מתכון לחופשה נעימה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אסביר עצמי מחדש, ובזאת אני סוגר את הנושא מבחינתי.

כולכם צודקים, אני טעיתי ולא הסברתי עצמי נכון. לא הייתי צריך להשתמש במילה "סיכוי", כי הייתי צריך לדעת שמיד יקפצו כל אלה שלקחו (או לא לקחו) באקדמיה קורס סטטיסטיקה ופה הייתה הטעות שלי, בעוד שאני השתמשתי עם המילה "סיכויי" כמונח, כמטבע לשוני ולא כגורם מדעי.

ובכן, כל מה שאני אומר, לא פחות ולא יותר, הוא שלהגיד שגם בנתניה או בחיפה אפשר להיפגע זאת דמגוגיה בגרוש. כמובן שניתן ליפול גם במקלחת בבית באשדוד ולשבור ת'ראש.

אין ספק ואני לא חולק על זה!

אבל ויש אבל גדול מאד: והיה ויקרה משהו, העזרה שהבנאדם יקבל כאן בארץ היא עדיפה לאין שעור מה(אין) עזרה שהוא (לא) יקבל אצל המצרים ואף אחד מכם לא יוכל לשכנע אותי שזה אחרת.

אני לא אשכח את האמבולנסים שחיכו על הגבול לאישור כניסה ואת הסירוב להליקופטרים להיכנס.

אז לענין שלנו ולפות"ש ששאל מה הסיכוי - אף אחד לא ידע להגיד לו ואני אישית במקומו לא הייתי מתפתה למחיר הנמוך ונוסע.

זה הכל ובהצלחה.

פורסם

אני יכול לחשוב על הרבה דברים אחרים, מסוכנים שאנשים עושים בטיול במדינות עם שירותים מחורבנים והם מסוכנים יותר מטיול במצרים.

לא רק זה. כנראה שלא היית מרים גבה אם מישהו היה אומר לך שהוא עשה אותם. קצת נתפסת על מצרים כי זה מצרים והיה שם בלאגן ויש שם בלאגן עדיין בחלק מהאזורים, אבל בתכלס אין לך מושג, אז עדיף לא לכתוב כלום.

אני אומר שאם זה מעניין אותך לך על זה ואם לא לא.

יש פה סיכון כמובן, לשבת על הספה זה בטוח יותר, אבל עשיתי דברים מסוכנים יותר בלי שידעתי או שסיפרו לי שהם סכנת מוות, ולצערי הרב הכרתי אנשים שמתו בדברים הרבה פחות מסוכנים במהלך טיול.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בסופו של דבר, מי שנוסע למצרים, כנראה שיחזור בשלום.

אבל...

אני אישית מאוד רוצה לבקר במצרים (ארץ הולדתם של הורי אימי), אבל למרות שאני בטוח שאחזור בשלום, אני לא יודע אם ארגיש בנוח, בסביבה שלפי תחושתי האישית היא די עויינת. להרגיש לא רצוי, לא מתיישב לי עם חופשה.

יצא לי לקשקש קצת בפייסבוק עם צעירים מצרים, שלומדים עברית. חלקם היו מאוד נחמדים ואני מאמין שהם באמת יכולים להתחבר עם ישראלים. אצל חלק אחר, שגם היו נחמדים בשיחה אישית, כשהצצתי בדף הבית שלהם, מצאתי פוסטים מלאים בשנאת ישראל ולפעמים גם באנטישמיות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

דווקא מהבחינה הזו ככל שיותר מצרים יפגשו יותר ישראלים העוינות והדעות הקיצוניות יפחתו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני מדבר איתך על מצרים שלומדים עברית, כן? הם רואים סדרות ישראליות, קוראים ספרים ומתעדכנים בסלנג העכשווי. אם הם נשארים שונאים, איזה סיכוי יש עם המצרי הפשוט?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
אני מדבר איתך על מצרים שלומדים עברית, כן? הם רואים סדרות ישראליות, קוראים ספרים ומתעדכנים בסלנג העכשווי. אם הם נשארים שונאים, איזה סיכוי יש עם המצרי הפשוט?

אתה יכול ללמד את המצרי עברית מפה עד הודעה חדשה, בסופו של דבר, כשהוא פוגש את הארוסה שלו בפארק הוא מתחבא מאחורי הדקל, מציץ וקורא לה "יא חביבתי, קוקו..."

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...