Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחיקת גיר רציף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב בעל גיר אוטומטי רציף עם אפשרות ל"העברת הילוכים" 1-7 במוט / ידיות הילוכים

אני נוסע הרבה בשטח עירוני ומידי פעם כשאני רוצה להאט אני "מוריד הילוך" עד כדי עצירה בין אם זה בירידה או עצירה לפני רמזור.

אני עושה את זה כדי למנוע שחיקה על הבלמים ואני יודע שהגיר בולם את המנוע והשחיקה והחימום של המנוע היא אפסית

רציתי לדעת האם המשחק הזה בין העברת ההילוכים בגיר באופן ידני לבין אוטומטי היא מסוכנת לגיר? והאם הגיר נשחק כתוצאה מהורדת הילוכים לצורך האטה

תודה

פורסם

פעם בגיר ידני רגיל ובמנוע רגיל אולי זה היה הגיוני לעשות את זה.

היום רפידות עולות גרושים.. גיר רציף הוא עדין יותר מגיר ידני .. חפש סרטונים על גיר רציף ותראה איך בנוייה הרצועה.

אני אישית מעדיף לשחוק את הרפידות ולא את הרצועה של הגיר.

את הגיר בנו בהתאמה למנוע .. כלומר לפי כוחות הסוס של המנוע ולפי מעבר הכוח מהמנוע לגלגלים.

לדעתי בבלימת מנוע יש הרבה יותר כח מאשר בתאוצה , וגם הכח על הגיר עובד הפוך ממה שהוא תוכנן

פורסם
לדעתי עדיף שלא תעזר בגיר בבלם אלא תבלום עם הבלמים

כל זה בתנאי שהרכב אינו נוסע בירידות ארוכות וממושכות, עם סיבובים,{כגון ירידות סדום לכיוון אילת, או ים המלח, ובסגנון}.

שם עדיף לשלב הילוך שמצליח לבלום את הרכב, גם אם זה בקטנה, העיקר לא לאבד או לחמם את הבלמים יותר מדי.

נסיעה ממושכת, עם רגל על הברקס, בירידות ממושכות גורמת לירידה בכושר הבלימה, וסיכוי לעיוות הצלחות, שבסופו של דבר יורגשו רעידות בהגה, בלחיצה על הבלמים.

פורסם
כל זה בתנאי שהרכב אינו נוסע בירידות ארוכות וממושכות, עם סיבובים,{כגון ירידות סדום לכיוון אילת, או ים המלח, ובסגנון}.

שם עדיף לשלב הילוך שמצליח לבלום את הרכב, גם אם זה בקטנה, העיקר לא לאבד או לחמם את הבלמים יותר מדי.

נסיעה ממושכת, עם רגל על הברקס, בירידות ממושכות גורמת לירידה בכושר הבלימה, וסיכוי לעיוות הצלחות, שבסופו של דבר יורגשו רעידות בהגה, בלחיצה על הבלמים.

זה בעיקר מה שאני עושה בירידות\עליות מירושלים. משייט עם הגיר ולא נוגע בכלל בבלמים או בגז

פורסם
פעם בגיר ידני רגיל ובמנוע רגיל אולי זה היה הגיוני לעשות את זה.

היום רפידות עולות גרושים.. גיר רציף הוא עדין יותר מגיר ידני .. חפש סרטונים על גיר רציף ותראה איך בנוייה הרצועה.

אני אישית מעדיף לשחוק את הרפידות ולא את הרצועה של הגיר.

את הגיר בנו בהתאמה למנוע .. כלומר לפי כוחות הסוס של המנוע ולפי מעבר הכוח מהמנוע לגלגלים.

לדעתי בבלימת מנוע יש הרבה יותר כח מאשר בתאוצה , וגם הכח על הגיר עובד הפוך ממה שהוא תוכנן

מה לגבי רכב עם גיר טירפטניק ? האם נגיד הורדת הילוכים לצורך האטה לפני רמזור למשל היא בסדר?

פורסם

גם בגיר אוטומטי פלנטרי עם אופצית העברת הילוכים בצורה ידנית, הרבה יותר זול להחליף רפידות בלימה מאשר לשפץ את הגיר. לכן, הורדת הילוך בצורה ידנית לפני הרמזור לצורך בלימה - מיותרת וכנראה מזיקה לגיר ( במצטבר, אם כל הזמן נוהגים בצורה הזאת ).

מתי כן צריך להוריד הילוך? בירידות ארוכות, כדי לא לחמם בלמים בלחיצה חזקה וממושכת ( עניין בטיחותי שעלול לגרום לכשל בבלמים ), או בעליות כאשר הגיר קופץ בין ההילוכים במצב האוטומטי .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
גם בגיר אוטומטי פלנטרי עם אופצית העברת הילוכים בצורה ידנית, הרבה יותר זול להחליף רפידות בלימה מאשר לשפץ את הגיר. לכן, הורדת הילוך בצורה ידנית לפני הרמזור לצורך בלימה - מיותרת וכנראה מזיקה לגיר ( במצטבר, אם כל הזמן נוהגים בצורה הזאת ).

מתי כן צריך להוריד הילוך? בירידות ארוכות, כדי לא לחמם בלמים בלחיצה חזקה וממושכת ( עניין בטיחותי שעלול לגרום לכשל בבלמים ), או בעליות כאשר הגיר קופץ בין ההילוכים במצב האוטומטי .

תודה.

למה שהגיר יקפוץ בעליות?

פורסם

קורולה 2015 ..גיר רציף בירידות מירושלים ..

הגיר מזהה לבד שאני לוחץ על הבלמים, שאני עוזב את הבלמים והרכב מתחיל להגביר מהירות מבלי שאני נוגע בגז,

אז הגיר נשאר באותו יחס העברה שהגיע אליו והסל"ד מתחיל לעלות.

כמובן שאם נוגעים בגז אפילו נגיעה קלה אז ישר הוא מתאים את יחס העברה..

אז לפחות ברציף של הקורולה אין צורך לגעת בהילוכים בירידות , פשוט לא לגעת בגז והרכב יחזיק לבד בבלימת מנוע.

כמובן שזה סביר ולא אמור לגרום נזק, כי העומס במצב זה לא גבוה, אבל שמגיעים לרמזור ומאלצים את הגר בזמן קצר ע"י הורדת הילוכים

זה נראה לי פחות בריא.

כדי לזהות שגיר רציף שחוק, ברוב הפעמים הוא ישרוק בתאוצה ולחיצות גז בניוטרל.

מוסכים אומרים שהחלפת שמן גיר עוזרת לבעיה.

זה לא גיר שחוק.. זה נוזל גיר שחוק.. או יותר נכון ירידת מפלס שמן הגיר.

ולא רק מוסכים בארץ.. גם ביוטיוב יש DIY שמחליפים שמן גיר ואומרים שנעלמה השריקה.

מרכז שירות גדול של טויוטה... אמר לי שהם לא מבצעים החלפות שמן גיר.. אבל בודקים מפלס ומוסיפים שחסר.

שאלתי איך חסר? הוא אמר שחסר ומתאדה איך שהוא

פורסם
קורולה 2015 ..גיר רציף בירידות מירושלים ..

הגיר מזהה לבד שאני לוחץ על הבלמים, שאני עוזב את הבלמים והרכב מתחיל להגביר מהירות מבלי שאני נוגע בגז,

אז הגיר נשאר באותו יחס העברה שהגיע אליו והסל"ד מתחיל לעלות.

כמובן שאם נוגעים בגז אפילו נגיעה קלה אז ישר הוא מתאים את יחס העברה..

אז לפחות ברציף של הקורולה אין צורך לגעת בהילוכים בירידות , פשוט לא לגעת בגז והרכב יחזיק לבד בבלימת מנוע.

כמובן שזה סביר ולא אמור לגרום נזק, כי העומס במצב זה לא גבוה, אבל שמגיעים לרמזור ומאלצים את הגר בזמן קצר ע"י הורדת הילוכים

זה נראה לי פחות בריא.

זה לא גיר שחוק.. זה נוזל גיר שחוק.. או יותר נכון ירידת מפלס שמן הגיר.

ולא רק מוסכים בארץ.. גם ביוטיוב יש DIY שמחליפים שמן גיר ואומרים שנעלמה השריקה.

מרכז שירות גדול של טויוטה... אמר לי שהם לא מבצעים החלפות שמן גיר.. אבל בודקים מפלס ומוסיפים שחסר.

שאלתי איך חסר? הוא אמר שחסר ומתאדה איך שהוא

איך הם בודקים את המפלס? זאת מערכת סגורה

פורסם (נערך)
איך הם בודקים את המפלס? זאת מערכת סגורה

מרכז שירות טויוטה... הכל על חשבונך.. אז הם מפנקים

מכניסים קצת פחות מליטר ... ומרוקנים לפי ההנחיות

היסטורית טיפולים לא שלי.. של קורולה 2013 .

תראה ב 30 , 60 ו 90

הכניסו 0.04 מתוך 20 שזה בערך 0.8 ליטר

לטענתו יוצא להם פחות ממה שהם מכנסים ..

היטורית טיפולים 2013.pdf

עריכה אחרונה על ידי korola
  • תוכן חדש...