Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדובר בצדיקים בסדום. הרוב ישמחו לחסוך כסף על עובד טוב שהוא underpaid. אם הוא יגלה את השווי האמיתי שלו אז יעלו לו את השכר ואם לא מה טוב.

זה.

אח של חבר, מתכנת, ניהל משא ומתן מול חברה שאליה הוא התקבל.

הם הציעו לו 10 אלף. אחרי כמה סבבים של הצעות הם סגרו ב-17 אלף.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדובר בצדיקים בסדום. הרוב ישמחו לחסוך כסף על עובד טוב שהוא underpaid. אם הוא יגלה את השווי האמיתי שלו אז יעלו לו את השכר ואם לא מה טוב.

לא יודע אם זה צדיקים בסדום.

השיקול הוא מאוד פשוט. אני לא רוצה להעסיק מטומטמים ואם אדם לא מטומטם הוא יודע מה קורה בשוק. לא רוצה אדם שיעזוב אותי עוד חצי שנה ולא רוצה לנצל אף אחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא בהכרח.

לא חסר אנשים מוכשרים שלא יודעים את השווי האמיתי שלהם או מפחדים לבקש מכל מיני סיבות או נאלצים לסתום את הפה מספר שנים כי הם חייבים לצבור X שנות ניסיון בחברת מותג כלשהי בשביל להמשיך הלאה.

פורסם

השיקול הוא מאוד פשוט. אני לא רוצה להעסיק מטומטמים ואם אדם לא מטומטם הוא יודע מה קורה בשוק.

זה פשוט אם מדובר בתפקיד מוגדר, במיוחד בתעשייה קונבנציונלית. בהייטק ובמקצועות עתירי ידע, אדם שנכנס לתפקיד גנרי של מהנדס או טכנאי יכול להצעיד קדימה את כל החברה/חטיבה/מחלקה שלו אם הוא בא עם הנסיון הנכון, וזה לא תמיד מגובה בתואר אקדמי או בטייטל מובהק בקו"ח. בשביל זה צריך מנהל חכם ומנוסה שלא משחק משחקי כוח מחד ויכול להעריך את הפוטנציאל של העובד מאידך. וצריך שתהיה לו סמכות לקבל החלטות בנושאי שכר במקום להיות תלוי באיזו פוסטמת משאבי אנוש שהמועמד 'לא מרגיש לה' שווה סכום כזה או אחר, או בכלל מתאים לארגון.

פורסם

פיינדר - אני לא נתקלתי ב״פתאום זינק״ בקריירה שלי.

קשה לי להאמין שחברה גדולה תתקן שכר ישן - אבל לתת מניות שיתקנו את הtarget compensation מחולקות למשך 4 שנים - עושים.

אבל אין ספק שעליה מתמדת בשכר השוק לעומת העלאות בשותף זה גם גורם שיוצר ״טיול״ וקפיצות שכר רציניות כשעוברים חברות.

וכן אנשים שמצטרפים עכשיו על אותו תפקיד מקבלים כנראה יוצר ממה שהחברה הקצתה כשכר לפני שנתיים.

א ב ל - מצפים ממך גם להתקדם ולא להיות סטטי וזה מאפשר תיקון on the go.

Chemboy מעט חברות מותג באמת ישלמו שכר נמוך.

כי אז הchurn יהיה גבוהה , האיכות תרד והם לא יהיו יותר

חברות מותג ממש.

ויש חברות שיעשו את זה רק בתפקידים בסיסיים ויהיו רמות

תפקיד ושכר שונות לגמרי (לצק פוינט דיי היה את זה בזמנו לזכרוני)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
זה פשוט אם מדובר בתפקיד מוגדר, במיוחד בתעשייה קונבנציונלית. בהייטק ובמקצועות עתירי ידע, אדם שנכנס לתפקיד גנרי של מהנדס או טכנאי יכול להצעיד קדימה את כל החברה/חטיבה/מחלקה שלו אם הוא בא עם הנסיון הנכון, וזה לא תמיד מגובה בתואר אקדמי או בטייטל מובהק בקו"ח. בשביל זה צריך מנהל חכם ומנוסה שלא משחק משחקי כוח מחד ויכול להעריך את הפוטנציאל של העובד מאידך. וצריך שתהיה לו סמכות לקבל החלטות בנושאי שכר במקום להיות תלוי באיזו פוסטמת משאבי אנוש שהמועמד 'לא מרגיש לה' שווה סכום כזה או אחר, או בכלל מתאים לארגון.

זה כל כל מרענן שיש מנהלות כח אדם , ויש מערך גיוס - ואלו שני חלקים שונים בארגון.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בתפקידים כמו שאתה מתאר אתה שואל את הבן אדם סכום ואם אתה יכול להרשות לעצמך ואתה חושב שאם מה שהוא אומר נכון הוא ירויח את העלות שלו אתה פשוט אומר קיבלת אבל עכשיו חובת ההוכחה שאתה שווה את זה היא עליך.

לאנשים טובים אין מחירון. יש יכולות של העסק לסחוב אותם ויכולות לנצל את מה שהם אמורים לתרום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
פיינדר - אני לא נתקלתי ב״פתאום זינק״ בקריירה שלי.

"פתאום זינק" - הכוונה לעליית השכר הממוצע בעשרות אחוזים, לאורך 5 שנים (תקופה קצרה מאוד, בפרספקטיבה של קריירה).

זה משהו שבהחלט קרה ועובדי הייטק בישראל, שלא עברו עבודה בחמש שנים האחרונות, בסבירות גבוהה מרוויחים פחות בהרבה מהממוצע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אני רוצה להוסיף לזה (על אף שאני לא יודע מאיפה לקחתי את המקור, כמעט בטוח ששמעתי את זה בפודקסט) שאחת מהסיבות שנשים מרוויחות פחות מגברים היא שהרבה פעמים נשים לא מנהלות מו"מ מספיק טוב לגבי השכר שלהן.

עריכה 2 אסמכתא: https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2017/07/13/why-dont-more-women-negotiate/#3514d28de769

לא בהכרח.

לא חסר אנשים מוכשרים שלא יודעים את השווי האמיתי שלהם או מפחדים לבקש מכל מיני סיבות או נאלצים לסתום את הפה מספר שנים כי הם חייבים לצבור X שנות ניסיון בחברת מותג כלשהי בשביל להמשיך הלאה.

עריכה 1:

ואנקדוטה: אני ועוד בחור התקבלנו לאותו תפקיד לפני כשלושה חודשים בחברת IT פה בפלורידה. מפה לשם הבחור כ-עשר שנים יותר צעיר ממני אבל לשנינו פחות או יותר אותו ניסיון במערכות שאנחנו עוסקים בהן פה. לפני זמן מה החברה עברה לאתר אינטרנט שונה שבו המשכורות שלנו מפורסמות (אישית לכל אחד). אני והבחור כשנכנסו לחברה היה לנו כבר את המערכת החדשה. לפני חודש בערך אחד הבוסים שולח הודעה קבוצתית שכל העובדים צריכים לעשות משהו באתר הישן כדי לקבל קישור לאתר החדש. בקיצור שוחחתי עם הבוס והסברתי לו שמי שהצטרף בסבב הגיוס שלנו כבר יושב על המערכת החדשה. מפה לשם הבוס שלח הודעה לכל העובדים שהמערכת החדשה כבר קיימת לעובדים יחסית חדשים. ניגש אלי הבחור שגויס איתי, פתח את המערכת שלו שמראה את המשכורת שלו ושאל אם הכל בסדר. אמרתי לו שכן ושלא צריך לעשות כלום, אבל זכיתי להצצה במשכורת שלו והוא מרוויח כ-30% פחות ממני.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...