Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעצם הפוסט הזה אני מסתכן שיקראו לי "מילניאל מפונק שמחפש להיות מנהל אחרי שניה שהוא בתפקיד" אבל בכול זאת,

אני עובד בתפקיד בתחום חדש בשבילי ללא נסיון קודם, שאני לומד בו המון, אבל המשכורת שלי כרגע היא די נמוכה לתפקיד ודי ודאי שאחרי 2-3 שנים של נסיון, אני יכול להגדיל את המשכורת שלי ב 4-5 אלף שקל בחודש.

אז היה לנו שיחת שכר שיצאה אחרי כמעט שנה וחצי בתפקיד(אין שיחות שכר למי שהיה פחות מחצי שנה באותו זמן) ובה קיבלתי העלאה של.... 150 שקל ברוטו.

כאילו, באמת? 150 שקל? ככה מעודדים אנשים לרצות להשאר במקום העבודה? לא מבין למה קיימות ההעלאות האלה. זה כניראה עדיף מכלום, אבל זה לא רחוק בהרבה מכלום.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא כל החלטה שחברה עסקית מקבלת היא הגיונית.

קח את ה-150₪ האלו ותקנה לך כמה ספרי דילברט. מבחינת הידע שתרכוש, זה כמעט שקול ל-MBA.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא ברור, אני הייתי מתבייש לתת דבר כזה, אבל צריך להסתכל על 2 צדדי המטבע.

לפעמים המעביד לא נמצא בפוזיציה שהוא יכול להרשות לעצמו לתת העלאות,

או שהוא מחפש איפה לחסוך והנה בא מישהו ומבקש יותר, בדר"כ זה במקומות קטנים שהעסק לא מלא בכסף (למרות שהרבה פעמים זה נראה שהמעביד כן טחון בכסף, בפועל הוא טחון בחובות והתחייבויות).

או, שהוא לא מעריך שעבודתך שווה את הכסף שאתה מקבל, או, שעבודתך מבחינתו לא שווה לו את הכסף שאתה רוצה אלא רק מה שהוא מוכן לשלם כרגע.

לא יודע מה המצב אצלך, רק מעלה אופציות מהצד של המעסיק.

כדי להבהיר, דוגמא אחת אפשרית מצד המעסיק (סתם נק' למחשבה) :

המעביד בקושי מצליח למשוך משכורת נמוכה (לפעמים פחות משל העובד) בעיכוב של 2-3-4 חודשים כי אין כסף, הוא מוטרד כל היום איך הוא שורד חודש נוסף, צריך לשלם פנסיות לעובדים, לוקח הלוואה לתשלומי הפנסיות, ועוד הלוואה לתשלומי ספקים, ועוד הלוואה כי התקלקלה מכונה וצריך לקנות חדשה, ועוד ועוד.

העובד מקבל משכורת כל 10 לחודש, אין לו חובות בנקים, חובות ספקים שמשגעים אותו שישלם, לקוחות שלא משלמים,

הוא מגיע לעבודה בראש שקט, יוצא להפסקת צהרים לרוב יותר מהזמן המוקצה לו, מקבל תנאים סוציאלים, כשהוא חולה משלמים לו, כשיש יום בחירות איזה כיף, (ביום בחירות המעביד אין לו הכנסה אבל הוא משלם על היום הזה לכל העובדים).

עכשיו העובד מגיע למעביד ומבקש עוד 500 שקל, מה חושב המעביד ?

פורסם

על פניו 150 ש"ח נשמע מסוג הדברים שחבל היה לתת בכלל, עדיף להגיד שעכשיו לא כי ככה וככה ובשנה הבאה לתת העלאה משמעותית ומכובדת יותר.

אבל, יש גם צד שני למטבע - תקציב הוצאות שכר הכולל של המעסיק.

דוגמא ממקום העבודה שלי שבו נהוג לתת העלאה שנתית בגובה אחוזים בודדים. בכל שנה נקבע רף העלאה נומינלי (בדרך כלל 2.5-3.5 אחוז) ומנהלים יכולים לתת יותר במקרים מוצדקים וחריגים. בחישוב פשוט, אדם שמרוויח 6000 ש"ח בחודש, 2.5 אחוז בשבילו זה בדיוק אותם ה-150 ש"ח.

אז נכון, זה נשמע מעט אבל זה הנורמה שהושרשה - המעסיק מוכן לעלות את תקציב השכר שלו באותו רף שנקבע וזה יפה מאוד בפני עצמו.

מכיוון שמובן לחלוטין שאנחנו בקלות מסתכלים על עצמנו וקשה לנו להביט על כלל המועסקים, אני מבין מאיפה מגיעה תחושת המרמור.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

תראה זה מורכב.

א. לפעמים זה מה שארגון יכול לתת. אל תשכח 150 שקל תוספת לברוטו שלך זו הוצאה נוספת של 300-400 שקל למעסיק תלוי בגובה שכר הבסיס שלך.

ב. לפעמים זה מה שמקובל לתת בעולם התוכן שלך ו/או בארגון בו אתה עובד.

ג. לפעמים אנחנו לא כאלה עובדים טובים/משמעותיים לארגון כמו שאנחנו חושבים ובהינתן תקציב מוגדר יש עובדים שמגיע לתת להם העלאת שכר הרבה יותר משמעותית ומה לעשות זה בא על חשבונך

ד. תסתכל על זה בצורה אחרת היית יכול לקבל 0 שקלים תוספת לשכר. גם זו אפשרות מאוד ריאלית, לצערי. לא חסר אנשים במשק שהשכר שלהם עולה רק עם עלייה בשכר המינימום.

ודאי שאחרי 2-3 שנים של נסיון, אני יכול להגדיל את המשכורת שלי ב 4-5 אלף שקל בחודש.

אם זו אפשרות ריאלית מבוססת על סמך הצעות עבודה קורנקרטיות שאתה מקבל ממעסיקים אחרים בעולם תוכן שלך תשקול אותה, אבל נסה לא להסתכל רק על שורת "נטו לתשלום" בתלוש השכר. תיקח בחשבון גם את איכות ההכשרה שאתה מקבל, המוניטין של הארגון, נוחות הגעה, הוויב של הבוס, איכות/גילאים של האנשים שעובדים איתך ועוד.

כאילו, באמת? 150 שקל? ככה מעודדים אנשים לרצות להשאר במקום העבודה? לא מבין למה קיימות ההעלאות האלה. זה כניראה עדיף מכלום, אבל זה לא רחוק בהרבה מכלום.

אספר לך את הסיפור שלי.

עבדתי במשרד גדול וקרעתי את התחת. לדעתי עבדתי הרבה יותר קשה מהעובד הממוצע שם וראיתי מה אנשים עושים רוב היום. (רמז: מסתובבים בשרונה מרקט)

הגיעו שיחות שכר. בראש שלי דמיינתי תוספת של 2,000 - 3,000 שקל לברוטו. השותף משבח אותי, מפמפם אותי חצי שעה כמה אני עובד טוב ומוכשר וכמה הם רוצים שאני אשאר שם הרבה זמן.

טוב אחרי חצי שעה הוא אומר לי שקיבלתי 500 שקל תוספת לברוטו. מרוב שוק הייתי בטוח שהוא אמר 1,500 שקל. חשבתי ששמעתי לא טוב. אבל כן זה היה רק 500 שקל.

אני רציתי להתפטר כמעט באותו הרגע. חזרתי לעמדת עבודה שלי והתחלתי לשלוח קורות חיים. בקיצור הלכתי לראיונות פה ושם וכמעט כל המקומות דיברו על תוספת של בערך 2,000 שקל לברוטו בהשוואה למה שהרווחתי.

בסופו של דבר החלטתי להישאר מסיבות שונות בין היתר כי גם תוספת של 2,000 שקל לברוטו זה לא כסף והעדפתי להישאר בארגון גדול ורציני. כעבור שנה קיבלתי הצעת עבודה מהמתחרים שלהם תוספת של 5,000 שקל בחודש בהשוואה לשכר שקיבלתי שם. התפטרתי, הלכתי לעבוד אצל המתחרים ואחרי חודש התפטרתי משם כי המנהל היה חלאה גמורה אז שמתי את כרטיס עובד שלי על שולחנו ואמרתי לו ביי ביי.

מאחור יותר גילתי שבשנה שקיבלתי רק 500 שקל תוספת לשכר הייתה שנה כספית מאוד קשה עבור הארגון בו עבדתי והיו הרבה עובדים שבכלל לא קיבלו העלאה.

אז מה אני אגיד לך... זה מורכב.

הנקודה שלי תחשוב היטב לפני שאתה עושה מהלכים קיצוניים. תחשוב עם הראש ולא עם הרגש.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כעובד - שקיבל גם העלאה דומה שהוצגה לי בשלב כלשהו בקריירה - זה לגמרי היה על גבול המעליב / לא שווה לדבר על זה כפנלי

סורי - נוט סורי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
כעובד - שקיבל גם העלאה דומה שהוצגה לי בשלב כלשהו בקריירה - זה לגמרי היה על גבול המעליב / לא שווה לדבר על זה כפנלי

סורי - נוט סורי.

תלוי בעולם תוכן.

פורסם

כלל פשוט בשוק העבודה, שדרוג / תוספות שכר רצינית הם רק במעבר למקום עבודה חדש.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
כלל פשוט בשוק העבודה, שדרוג / תוספות שכר רצינית הם רק במעבר למקום עבודה חדש.

זה לא כלל ברזל. לא חסר חברות שמבינות את היתרונות בקידום עובדים בתוך האירגון.

אני מכיר עובדים שקיבלו 3 תוספות שכר רציניות ב3 שנים, כי החברה הבינה את הפוטנציאל שלהם ורצתה לשמר אותם

יום טוב גם לך

פורסם

הפסדים, מתחרים מכירות וכו', הכל נכון.

אבל החלטות בעסק שלא אתה קיבלת אין סיבה שאתה תשלם עליהם את המחיר.

כן, בגדר הסביר, אפשר להתחשב, לתת קרדיט לתקופה מסויימת, מוגדרת מראש, אבל זה מבחירה שלך ולא מובן מאליו בכלל.

העלאת שכר היא כלי עבור המעסיק לשמר אותך כעובד.

השיקולים שלו לעיתים שונים ממה שההיגיון שלך אומר לך. מצד שני מה שרואים משם לא רואים מכאן.

אם העלאה לא לטעמך, תגיד תודה רבה על המאמץ, חזור הבייתה ושלח קורות חיים.

פורסם (נערך)

אף אחד לא בא לעבוד בחינם. אנחנו לא מתנדבים בעמותה.

אני רק אומר שצריך לפעול עם הראש ולא עם הרגש.

העלאה נמוכה בשכר = עלבון = פעולה שנובעת מרגש ולא משיקולים אסטרטגיים.

תסתכל על מכלול הדברים שאתה מקבל מהארגון בו אתה עובד ולא רק על שורת "נטו לתשלום" בתלוש.

האם אתה לומד? האם אתה מקבל הכשרה איכותית? האם אתה עובד בארגון מותג שציון שמו בקורות חיים יפתח בפניך דלתות רבות בהמשך הדרך? האם יש לך בוס טוב ומתחשב?

זה דברים שלא צריך לזרוק מהר לפח בשביל עוד 1,000 - 1,500 שקל לנטו במקרה הטוב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
האם קיימת בחברה בה אתה עובד תוספת יוקר מובנית של X אחוזים בשנה?

לא. אחת לשנה יש שיחה לגבי יעדים ושכר, ואז מעדכנים בכמה העלו.

ובכול מקרה, אני לא מתכוון בפרץ זעם ללכת ולחפש מקום חדש. יש לי עוד מה ללמוד, והכוונה בכול מקרה הייתה להשאר עוד סביב השנה לצבור יותר נסיון וידע.

תודה לעונים, לפחות עכשיו אני יכול לשער מאיפה זה נובע.

פורסם

~

בבואך לבחון ולהסיק מסקנות מסיטואציה כזאת חשוב לקחת בחשבון את גודל ומבנה הארגון. בחברה קטנה/משפחתית/סטארט-אפ כל מה שנאמר לעיל הוא נכון ויתכן שבאמת אין כסף מיותר, אז מנסים בכ"ז לזרוק לך כמה גרושים בתור טפיחה על השכם. אם זה קורה בתאגיד או בחברה גדולה - סימן שככה"נ פשוט קיבלת את השאריות של תקציב הבונוסים/העלאות המחלקתי, כלומר מישהו אחר קיבל יותר על חשבונך. זו שיטת ניהול מעוותת שבד"כ אין באפשרותנו לשנות, לכן כדאי לדאוג שנהיה בצד הנכון שלה, קרי זה שמקבל יותר על חשבון הקולגות. איך לעשות זאת כבר תלוי בך ובתרבות הארגונית שלכם, אבל מנסיוני זה בד"כ לא קשור ישירות לאיכות העבודה או התפוקה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עכשיו העובד מגיע למעביד ומבקש עוד 500 שקל, מה חושב המעביד ?

בעיקר חושב איך אפשר לייעל את העסק ולצאת ממצב שהוא בחובות והעובדים לא מרוצים מהשכר הנוכחי שלהם, והוא עלול למצוא את עצמו בחובות + מחפש עובד חדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...