Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה העיקרית היא 150 שקל מכמה.

לעובד שכר מינימום או בסביבה זו תוספת שישמח לקבל (ברור שישמח לקבל 1000 אבל הוא יודע שהסיכוי קלוש) אבל למנכ"ל זו יריקה בפרצוף.

שכר הוא אחד השיקולים בבחירת מקום עבודה אבל לא היחיד. השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך זה אם טוב לך, אם אתה לומד ומתפתח מקצועית, אם השכר מספיק לך לצרכים שלך ורק אחר כך כמה אתה יכול לקבל במקום אחר. כשיהיו לך את כל התשובות שב ותחשוב עם עצמך אם התוספת שווה לך את ההימור על מה שיש לך ביד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כלל פשוט בשוק העבודה, שדרוג / תוספות שכר רצינית הם רק במעבר למקום עבודה חדש.
זה כלל מאוד כללי... אני מעריך שבחברות קטנות הכלל הזה פחות תופס.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הרבה קשקשת ברשת, אם אתה עובד טוב ואתה מאמין בעצמך, והבהרת שאתה לא מרוצה מהעלאה הזאת בשום פנים ואופן ולא נעשה שום אקט לנסות לתקן את זה, כנראה שהארגון לא חושב שאתה שווה מספיק עבורו, מצא לך מקום טוב יותר

פורסם

עדי, זו ראייה מאוד צרה וחד צדדית.

לכל ארגון יש אילוצים שונים שאתה לא מכיר ולא כל ארגון יכול להיות יצירתי כדי לעקוף חלק מהאילוצים.

ברוב המקומות העלאה משמעותית תדוע עם שינוי תפקיד או הגדרת תפקיד בתוך הארגון כדי לא ליצור סחף. המטרה היא למנוע מצב שהעלו לך 10% ואז הותיקים רואים, מתמרמרים ובאים בטענות או עוזבים כמו שאתה אומר שצריך לעשות.

אני לא אומר שצריך להישאר בכל מחיר אלא שצריך לראות את מכלול הדברים ואז לקבל החלטה.

פורסם
המטרה היא למנוע מצב שהעלו לך 10% ואז הותיקים רואים, מתמרמרים ובאים בטענות או עוזבים כמו שאתה אומר שצריך לעשות.

.

בגלל זה ברוב האירגונים שאני מכיר, השכר הוא סוד אישי שאין לברבר עליו, ומי שפותח פה ימצא את עצמו מהר מאוד חותם בלישכה

יום טוב גם לך

פורסם

בתיאוריה הוא סוד אבל בפועל כולם יודעים.

החכמים יבואו אחד אחרי השני לבקש העלאה והפחות חכמים יגידו למה X קיבל ואני לא.

פורסם
השאלה העיקרית היא 150 שקל מכמה.

לעובד שכר מינימום או בסביבה זו תוספת שישמח לקבל (ברור שישמח לקבל 1000 אבל הוא יודע שהסיכוי קלוש) אבל למנכ"ל זו יריקה בפרצוף.

שכר הוא אחד השיקולים בבחירת מקום עבודה אבל לא היחיד. השאלות שאתה צריך לשאול את עצמך זה אם טוב לך, אם אתה לומד ומתפתח מקצועית, אם השכר מספיק לך לצרכים שלך ורק אחר כך כמה אתה יכול לקבל במקום אחר. כשיהיו לך את כל התשובות שב ותחשוב עם עצמך אם התוספת שווה לך את ההימור על מה שיש לך ביד.

גם לעובד מינימום לקבל תוספת של 0.8 שקל לשעה, זה לא תוספת רצינית.

ולא, אני לא מקבל מינימום.

פורסם (נערך)

בהייטק זה בהחלט סוד, לא מדברים על שכר נקודה.

אפילו הבוס הישיר שלך לא יודע כמה אתה מרוויח אלא רק הבוס של הבוס, כי יש מצב שאתה מרוויח יותר מהבוס שלך.

צריך להבדיל בין עליית שכר 150 שקל שלא ביקשת העלאה וקרתה "אוטומטית" מבחינתך, ובין ביקשת העלאה של 1000 וקיבלת 150.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתיאוריה הוא סוד אבל בפועל כולם יודעים.

אולי בתעשיה הכבדה שאתה רגיל אליה זה המצב.

בהייטק הנושא הזה הוא טאבו. מאוד נדיר שמספרים יוצאים החוצה. אפילו כששני מפתחים שלא עובדים באותו אירגון מדברים, נדיר מאוד שמשהו מהם ינקוב במספר מדוייק. לרוב ידברו בסידרי גודל.

יום טוב גם לך

• אחראי פורום
פורסם
בגלל זה ברוב האירגונים שאני מכיר, השכר הוא סוד אישי שאין לברבר עליו, ומי שפותח פה ימצא את עצמו מהר מאוד חותם בלישכה

קטע מעניין שנתקלתי בו בעיקר בישראל. חברים או לקוחות מחו"ל מדברים על זה יותר בחופשיות, גם אם מדובר במספרים נמוכים מאוד או גבוהים מאוד.

גם לעובד מינימום לקבל תוספת של 0.8 שקל לשעה, זה לא תוספת רצינית.

ולא, אני לא מקבל מינימום.

זה לא נכון.

א. תסתכל על ההעלאה באופן יחסי לשכר.

ב. עובד של מינימום לא מתחרה על משרות של 45-40 ש"ח לשעה ואלא אם יעשה שינוי פאזה לכיוון של קידום, כל חייו הוא ישאר על הטווח

של מינימום ואולי +2-4 ש"ח מעל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש סיכוי ולא קטן בכלל.

במיוחד בחברות שבהן המסלול הניהולי נפרד מהמפתחים (אם אני והבוס שלי באותה רמה במקום עבודה הנוכחי שלי לדוגמא אז אני כנראה מרוויח 10-20% יותר בטופ של התקן ממנו וזה משתנה רק כשעולים כמה רמות טובות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
קטע מעניין שנתקלתי בו בעיקר בישראל. חברים או לקוחות מחו"ל מדברים על זה יותר בחופשיות, גם אם מדובר במספרים נמוכים מאוד או גבוהים מאוד.

זה לא נכון.

א. תסתכל על ההעלאה באופן יחסי לשכר.

ב. עובד של מינימום לא מתחרה על משרות של 45-40 ש"ח לשעה ואלא אם יעשה שינוי פאזה לכיוון של קידום, כל חייו הוא ישאר על הטווח

של מינימום ואולי +2-4 ש"ח מעל.

לגבי החלק הראשון - בטק גם בארהב זה לא פתוח ולא מדברים על זה.

לכן יש אתרים כמו blind וlevels.fyi

לגבי החלק השני - ריאלית - 40-45 שח לשעה זה עדיין משכורת שבלחץ עוברת את החציונית ומתחת לממוצע בארץ.

זה בהחלט בתחום של המינימום. אולי לא לבן 18 אבל כן למבוגר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם

כשמדברים על מינימום, מדברים על המספר הרשמי של 29.12 ש"ח לשעה.

זה שגם 40-45 זה נמוך, זה ברור.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
קטע מעניין שנתקלתי בו בעיקר בישראל. חברים או לקוחות מחו"ל מדברים על זה יותר בחופשיות, ...

יש מדינה או מדינות באירופה שבהן השכר של כל העובדים חייב להיות גלוי לפי חוק, מה שהופך את כל הסיפור ללא-סיפור.

בארץ אולי לא ממהרים לגלות אבל כל הזמן שואלים :-/

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אותי יותר מעצבן שכמעט באף מודעת דרושים לא רשום טווח שכר ובדרך כלל מנסים להפיל עובד בפח עם שאלת "ציפיות שכר".

כאילו די עם המשחקים המפגרים האלה של ילדים בגן תכתבו כמה אתם מוכנים לשלם בגין התפקיד הספיציפי אליו אתם מגייסים ותחסכו מעצמכם הרבה מאוד קורות חיים מיותרים.

• תוכן חדש...