Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד הוכחה למה לפעמים לא צריך לנסות להיות הכי חכם ולקרוא בין השורות, כשאין בין השורות.

הנה הסרטון של הקמפיין מהאתר של הרלב"ד.

[video=youtube_share;NexnJiURkc0]

איפה אומרים את המילה "מרשים"? אומרים בבירור - מצפים לזמינות גבוהה, חוץ מאשר כשנוהגים.

במילים אחרות המנכ"ל (בדרך כלל לא עובד מול פקידי 9-5) מצפה לזמינות גבוהה מהכפופים לו, שזה הגיוני בסך הכל גם כי חלק מהמנכ"לים בסרטון הם של חברות שעובדות 24/7 (אסותא, טבע, פתאל, פרטנר) אז תמיד יש מישהו שמאייש איזה תפקיד, וגם כי בתפקיד בכיר בחברה בשווי מיליארדים אתה לא תשבור את הכלים כי שאלו אותך בשמונה בערב איזו שאלה שלקח לך 10 שניות לענות עליה.

אותו מנכ"ל לא יכול לדעת איפה בדיוק אתה נמצא בכל רגע ולכן הוא אומר לך "אם קיבלת ממני הודעה בזמן שאתה נוהג, אל תענה".

זהו.

אבל היי, אם נתעקש לראות את הכוונה הטובה מאחורי דברים, איך נוכל להתמרמר על כל העולם ואחותו הצולעת באינטרנט.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אותו מנכ"ל לא יכול לדעת איפה בדיוק אתה נמצא בכל רגע ולכן הוא אומר לך "אם קיבלת ממני הודעה בזמן שאתה נוהג, אל תענה".

זהו.

אבל היי, אם נתעקש לראות את הכוונה הטובה מאחורי דברים, איך נוכל להתמרמר על כל העולם ואחותו הצולעת באינטרנט.

היי, לרוב אני מסכים עם דעותיך הפעם לא (קורה..)

זה לא תשדיר פנימי של חברה זו או אחרת, זה תשדיר של הרלב"ד, וכמו 95% לפחות מהצופים גם במקרה שלי אף אחד מהאנשים הללו אינו ממונה שלי. ולכן זו לא הוראה מהבוס כי-אם סוג של התרסה, יש איזה אימרה בצרפתית שאומרת זה לא המילים זה המוסיקה

אני מזכיר כי על-פי החוק אסור לכתוב ולקרוא הודעות בנהיגה.

אז מה הוא מעל החוק?

ואם לא היה "מאשר" לי, אז מה?

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

גולש רוח, אתה רואה את זה כאילו דורשים ממך לענות ואני רואה את זה כאילו אומרים לי שגם אם דורשים ממני לענות שלא אעשה את זה בנהיגה ואם משהו דחוף יתקשרו אליך.

הם משתמשים פה בבוסים גדולים כדי להגיד לך שאפילו לבוס הגדול אל תענה ובטח שלא לחברה/אישה/ווטאבר.

עריכה: פה לא מדובר על מאשר אלא על אוסר וזה בהחלט בגדר הסמכות שלו לאסור עליך לעבור על החוק בשביל העבודה גם אם אתה רוצה ומוכן לעבור עליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שוב, (לדעתי) המנגינה היא בדיוק הפוכה ממה שאתה אומר.

הוא לא "מרשה לי" לא לענות אלא מזכיר לי שהוא לא מעל החוק, ולמרות שהוא דורש זמינות גבוהה וכל הבלה בלה הזה, בנהיגה לא עונים.

מעבר לזה, כמו שאתה אומר, אתה ועוד 95% (יותר כמו 99.8%) מהצופים לא כפופים לאף אחד מהאנשים בסרטון, אז אני רואה את זה אפילו גם כמסר למקבילים שלהם בחברות אחרות שאומר "הלו, החיים של העובדים שלכם יותר חשובים מתשובה לשאלה. ואם כבר, אז תטרחו ותרימו טלפון".

פורסם

בדיוק פתחתי על זה בפורום אחר וגם לי זה הציק ברמות.

יושבים מנכל שמנופחים מחשיבות וחושבים שכולם עבדים שלהם.

מנכל בדרכ מתקשר מול דרג המנהלים הבכירים אז לחשוב שהם לא יודעים איפה נמצאים המנהלים שלהם זה תמימות.

למה בתרבות הישראלית המחורבנת שלנו העובדים צריכים להיות זמינים גם לא בשעות העבודה.עבדתי כמה חודשים באירופה וזו תרבות אחרת.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

פורסם

בצורה מאד מפתיעה, קיבלתי הודעת SMS מאיזה בוט (072-392-5422)

בזו הלשון:

"הבוס צרח עלייך שלא סיימת את העבודה?

כדור אחד טבעי, יפקס אותך ויכפיל את תפוקת העבודה שלך...."

בתוספת קישור כלשהו

כמובן שלא פתחתי את הקישור ומחקתי את ההודעה.

מעניין :roll:

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם
מנכל בדרכ מתקשר מול דרג המנהלים הבכירים אז לחשוב שהם לא יודעים איפה נמצאים המנהלים שלהם זה תמימות.

בטח מנכ"ל טבע יודע איפה נמצא ב-21:00 בערב סמנכ"ל השיווק שלו, נכון? נו באמת, אל תהיה מצחיק.

מצד שני, עם הטון שעולה משאר ההודעה שלך, אני לא יכול לצפות למשהו מעבר לתפישה של פועל 9-5...

בצורה מאד מפתיעה, קיבלתי הודעת SMS מאיזה בוט (072-392-5422)

בזו הלשון:

"הבוס צרח עלייך שלא סיימת את העבודה?

כדור אחד טבעי, יפקס אותך ויכפיל את תפוקת העבודה שלך...."

בתוספת קישור כלשהו

כמובן שלא פתחתי את הקישור ומחקתי את ההודעה.

מעניין :roll:

חכה שכל פרסומת של גוגל תהיה של אול-ג'ובס. נראה אותך מסביר את זה לבוס שלך :lol:

פורסם

לא פעם ולא פעמים קיבלתי הודעה מהמנהלת שלי שיש לחזור ללקוח, ולא אני לא בכיר אני סתם ריש תמיכה פשוט, ולא זאת לא עבודה של דקה שתיים אלה של חצי שעה עד שעה.

וכן, אחרי זה עוד שואלים אותי למה חזרתי אליו אחרי חצי שעה ולא מייד.

כדרך אגב כשאני בנסיעה אני משתדל מאוד לא לענות לטלפונים וגם על זה חוטפים על הראש.

איפה הימים שבהם דפקו כרטיס ( כזה מקרטון לתוך שעון מכני) וכשיצאנו הביתה לא היה אפשר יותר להטריד אותנו מכיון שאפילו טלפון בזק לא היה בבית.

פורסם

מצד שני, עם הטון שעולה משאר ההודעה שלך, אני לא יכול לצפות למשהו מעבר לתפישה של פועל 9-5...

מה זה הזלזול הזה...? אתה למעשה מצדיק את העובדה שבאמת יש צורך להשתעבד לעבודה, להגיב ולעבוד אחרי שעות העבודה... אז כן, אתה לא צריך "לצפות", למעשה אף אחד לא צריך לצפות כי כשמן אלה הן שעות העבודה ותו, כל דבר שהעובד עושה מעבר לכך צריך להתפש בעיני המעסיק כמחווה שאין לא שיעור, עצוב שזה לא המצב ואנשים מצדיקים את המצב הקיים.

פורסם

זה לא זלזול, זה ניתוח מצב.

כשמישהו כותב על אנשים שהגיעו בדם יזע ודמעות לתפקידים כמו מנכ"ל טבע או אסותא שהם "יושבים מנופחים מחשיבות עצמית", אני מניח שאותו אדם מזלזל בהישגים שהביאו אותם לפוזיציה הזו, ומכאן שאותו אדם הוא "פועל 9-5" (אתה יכול לקרוא לזה גם "ראש קטן") שרואה רק את סביבתו האישית, מכיר רק במה שהוא עושה, ובטוח שכולם מחפשים רק להעביד אותו או לדפוק אותו, או להפיל עליו דברים לא הכרחיים for shits and giggles.

אני לא מצדיק שום דבר. אני אומר שאם אתה רוצה להתקדם, לפעמים אתה צריך להיות זמין לבוסים שלך מעבר לשעות העבודה. זה כמובן בתנאי שהבוסים שלך מנצלים קודם כל את האופציות שלא כוללות הטרדה שלך מחוץ לשעות העבודה. זה מגיע מתפישת "הצבא צועק על קיבתו" שלימדו אותי בשירות הסדיר שלי - כולם חשובים, כל אחד בתפקידו, לכולם אותה מטרה בסופו של דבר, וכל אחד עושה את כל מה שהוא יכול כדי לקדם את אותה מטרה. אבל אני לא יודע, אולי זה נובע מהעובדה שעבדתי רק עבור אנשים שהאמנתי בהם ובמטרות שלהם והסכמתי עם הגישה שלהם, והם ראו בי שותף לדרך ולא עבד. לכן מעולם לא הייתה לי בעיה לענות לטלפון/הודעה גם בלילה, כי ידעתי שאם היא הגיעה, כנראה שזה היה נחוץ.

פורסם

הבנאדם רשם שהוא לא אוהב את התרבות הזו של להיות זמין אחרי שעות העבודה, מזה הסקת שהוא עובד חפ"ש שמקטין ראש בשעות העבודה שלו?

תפריד בין 2 הדברים: להיות ראש קטן וממורמר שחושב שהמנהלים דופקים אותו כל הזמן ועושה את המינימום בשעות העבודה (מסכים, אין לזה לגיטימציה כלל) לבין לא לרצות להמשיך להיות משועבד לעבודה אחרי שעות העבודה המוסכמות (הכי לגיטימי שיש).

כל הגישה הזאת של "חייבים לעשות את המעל ומעבר ברמה של פגיעה בחיים האישיים בשביל שיראו את הנאמנות שלך למקום העבודה על מנת להתקדם" (שאגב, יזרוק אותך מכל המדרגות בלי כל סנטימנטים ברגע שלא יתחשק לו עלייך) היא תפישה אמריקאית-ישראלית פתטית לחלוטין ואני לא יכול שלא לרחם על מי שכבול בשלשלאות הללו או להידהם ממי חושב שככה שוק העבודה שצריך להתנהל.

פורסם

סבבה, נסכים שלא להסכים. החברה (society, לא company) שלנו צריכה את שני סוגי החשיבה.

ולגבי ה"יזרוק אותך מכל המדרגות" שמציק לי - מחזיר אותך למה שכתבתי על לעבוד עם אנשים שאתה מאמין במטרות שלהם ומסכים עם הדרך שלהם. אני לא יודע, אני לא רואה בעבודה רק תלוש שכר בעשירי לחודש, אז אולי בגלל זה לא מפריע לי "לפגוע בחיים האישיים" שלי כשיש צורך וכשאני יכול. כי אני רואה במה שאני עושה משהו שמועיל לחברה (גם company וגם society) ולכן אני לא רואה בלענות להודעה/שיחה או לעבוד עוד כמה שעות בחודש כפגיעה בי, אלא כהזדמנות לקדם משהו שאני מאמין בו עוד כמה צעדים קדימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאתה צעיר ורווק ואין לך יותר מדי מחויבויות בחיים חוץ מעבודה, הגישה הזאת אחלה. כשמתחילים להיכנס לחיים שלך יותר דברים כמו לימודים, אישה, דירה, עבודה נוספת, משפחה, ילדים, זה כבר נהיה בלתי אפשרי לתחזק את הכל ולהמשיך "להתאבד" על העבודה כמו מקודם, אחרת מקבלים התקף לב בגיל 35. יש מעסיקים שמבינים את זה, יש כאלה שלא.

יצא לי קצת ספריאל...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא להתאבד, ולא לקבל התקפי לב, וכן לדעת להגיד 'לא' כשאי אפשר. אבל כן לדעת להגיד 'כן' כשאפשר.

אבל שוב, אלה שתי גישות שונות ושתיהן נחוצות.

• תוכן חדש...