Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפל הפור על אמסטרדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אז ככה.. בהמשך לפוסט הקודם:

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fwww%2Ecarsforum%2Eco%2Eil%2Fvb%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D678324&share_tid=678324&share_fid=28771&share_type=t

ועזרה מחברי הפורום היקרים (בייחוד ספריאל), כמו שכתוב בכותרת, החלטתי ללכת על אמסטרדם.

אני מתלבט בין 2 אפשרויות:

1. טיול מעגלי-יש לי נסיון בתכנון 2 טיולים קודמים באירופה.

2. טיול כוכב בתוך אמסטרדם-נראה יותר עדיף, גם מבחינה כשרותית(קיימות לא מעט מסעדות כשרות) וגם לחסוך את עניין השכרת הרכב, מצד שני, אין לי מושג איך מתניידים באובר, טראם וכו'(אין לי בעיה ללמוד).

הטיול יהיה 4 ימים באמצע נובמבר, כך שנראה שאני יצטרך גיבוי לשיטוטים בחוץ.

בכלליות, אנחנו זוג בלבד בני 30+, הליכות לא מפריעות, פחות מתחברים לכנסיות(דתיים) ואומנות, יותר פרימרק (הגברת ויש 2 סניפים!), אני יותר בעניין של מדע, היסטוריה כמובן התחום המוטורי).

מה ההמלצות שלכם?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

4 ימים - אין צורך לצאת מהעיר. כחובבי אמנות רק קריית המוזיאונים יכולה למלא לכם יומיים לי קושי, והשאר במרכז העיר. כנסיות מעניינות יש בודדות, ובענייני דת יש בית הכנסת הפורטוגזי ובסמוך לו מוזיאון יהודי (אאל"ט זה היה בעבר בית הכנסת האשכנזי).

התניידות בתחב"צ - אין בעיה. יש איזה כרטיס תקופתי שתצטרכו לרכוש ואז "לתקף" אותו, כנראה בדומה לרב קו אצלנו. אבל כיוון הבפעם האחרונה בה השתמשתי בתחב"צ באמסטרדם היתה ב-2005 איני יודע כיצד זה פועל כעת. חפש ברשת public transport in Amsterdam, תמצא את אתר חברת התחבורה העירונית והכל כתוב שם. ההולנדים עם סופר מסודר. סה"כ ההתנהלות בטראם דומה לזו שבאוטובוס, וכך גם ב"טראם המהיר" וכנראה גם ב"מטרו" שבאמסטרדם הוא עילי. עם זאת, יתכנו הבדלים בשיטתתיקוף כרטיסי הנסיעה. כאמור - הכל צריך להיות כתוב באתר. בדוק גם אם קיים איזה "כרטיס אמסטרדם" כזה או אחר שמשלב כניסות לאתרים, הנחות באתרים אחרים ושימוש בתחב"צ. מה שחשוב הוא למלא את הוראות ה"תיקוף" כלשונן, מבקרי הכרטיסים ברק"ל בירושלים הם רחמנים בני רחמנים בהשוואה לעמיתיהם בהולנד (שוב, ניסיון מלפני המון שנים, אבל פעולה מרשימה ביותר שלהם).

נסיעות מנמה"ת לעיר וחזרה - בדוק את קווי התחב"צ באתר נמה"ת. בכל מקרה - עד כמה שאני זוכר הכניסה לתחנת הרכבת סמוכה ליציאה מהטרמינאל, ויורדים אליה. מבחינה זו דומה לטרמינל 3 בנתב"ג. כרטיסים נמכרים במכונות אוטומטיות בכניסה, והתחנה היא על הקו שבין אמסטרדם להאג, כך שיש תחבורה די טובה. בדוק מה הדרך הטובה ביותר להגיע למלון שלך, וכאן לעתים יש צורך בנסיעה קצרה בתחב"צ או מונית מתחנת הרכבת הקרובה.

הזכרתי מכונות אוטומטיות למכירת כרטיסים - הצטייד בכרטיסי אשראי בינלאומיים עם מסגרת מספקת. לפחות אחד מאסטרקארד ואחד ויזה. וגם בקוד הכספומט שלהם, תשתמש בו במקום חתימה.

מרכז אמסטרדם די קומפקטי, כך שתשתמשו הרבה ברגליים.

כדי להשתש ב-Uber מורידים את האפליקציה, מכניסים פרטי אשראי והעסק כבר אינטואיטיבי לגמרי. אני בספק אם תזקק לו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנמל התעופה רכבת עד לתחנה מרכזית ושם עם טראמים/ תחתית. שים לב שהכרטיס של אמסטרדם לא כולל את שדה התעופה וצריך כרטיס נפרד.

תח"צ מעולה (קונים כרטיס ל שעה/24/48/72 שעות ומעבירים בקורא בכל עלייה וירידה. תופס לרכבות, אוטובוסים וטראמים) אבל הכיף זה סתם ללכת לאיבוד ברחובות.

יש לא מעט מה לעשות בעיר כמו הנדנדה, מוזיאונים, בית הכנסת הפורטוגזי וכו'. יש גם בית חבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בס"ד

תודה רבה לכל המגיבים, אני בהחלט יישם את העצות כאן.

לגבי בית אנה פרנק, הבנתי שקיימת שם תצוגה אנטי ישראלית והתור כאורך הגלות, מישהו מכיר?

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

לפני שנתיים בסביבות אוקטובר, ראינו את התור וויתרנו (תור של כ - 300-400 מטר)

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

בדוק אפשרות לרכוש כרטיסים מראש (זה נכון לכל אתר פופולרי). יש בעולם אתרים שצריך להזמין את הכניסה אליהם חודשים מראש. כנראה שבית אנה פרנק אינו ביניהם, אבל מה שצריך לבדוק לגבי כל אתר שבו אתה מתכוון לבקר הוא שעות הפתיחה, מחיר הכניסה (שיכול להיות שונה בימים ושעות שונים), אפשרות לרכישת כרטיסים מראש, השתתפות במסגרת של כרטיסים עירוניים והאם רכישת כרטיס מראש מחייבת הדפסתו או שאפשר להסתפק במייל או כרטיס אלקטרוני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בס"ד

תודה רבה לכל המגיבים, אני בהחלט יישם את העצות כאן.

לגבי בית אנה פרנק, הבנתי שקיימת שם תצוגה אנטי ישראלית והתור כאורך הגלות, מישהו מכיר?

לא ראיתי שם תצוגה אנטי ישראלית ולגבי כרטיסים קנה מראש ותחסוך את התור.

יש באמסטרדם גם שווקים נחמדים אבל החלק הכי כיפי בה זה פשוט להסתובב ולספוג את האוירה הרגועה שלה.

בנוב' אני שם שוב (לעבודה). אחת הערים שאני יותר מסמפט באירופה למרות שלא יצא לי לטייל בה הרבה.

פורסם

אני הייתי ממליץ להקדיש חצי יום או יום אחד לעיר שונה, קחו רכבת ויאללה. רוטרדם/האג/אוטראכט/ משהו באמצע, משהו אחר. גאודה אני יודע. זאאנדם. לא חסר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

רק אל תופתע ממה שתמצא בשווקים הנחמדים - תכנס לחנות מזכרות ולצד טחנות רוח תמצא גלויות פורנוגרפיות ומוצרי קנביס. ההולנדים (ולא רק הם) ליברליים מאד בעניינים אלה.

והייתי נזהר מהבלטת סימנים יהודיים - כובע במקום כיפה, ולא ללבוש חולצת מסלול. לא צריך להמנע משיחה בעברית, אבל לא לבלוט בשטח. אישית לא נתקלתי בעויינות מובהקת באירופה, אבל האווירה כלפי ישראל יכולה להיות לא נעימה. וגם להפך. אתה לא יכול לצפות.

פורסם

אני אף פעם ובשום מקום לא מסתיר את ישראליותי (סממנים דתיים פשוט אי אפשר לראות עליי כי אני הולך עם מכנסיים ברחוב) ואף פעם לא היתה לי בעיה גם לא עם ערבים או אירנים. אפילו בטיסה דרך איסטנבול שנפלתי על קוד שרינג של טיסה אירנית (הייתי היחיד בלי זקן בכל הטיסה) לא היתה שום בעיה.

פורסם (נערך)

אמרתי - לא צריך להסתיר, אבל גם לא להבליט. ב-99% מהמקומות לא תהיה בעיה וגם יפרגנו. אבל בלא מעט ערים גדולות בעולם יש אזורים מאד לא סימפתיים, והגבול בין איזור בטוח לכזה שאינו בטוח יכול להיות דק מאד. זה נכון לתיירים בכלל, וישראלים צריכים להיות עוד קצת יותר זהירים.

לגבי סממנים דתיים - גם אני הולך עם מכנסיים, אבל בלי כיפה (גם בארץ, אלא אם אני בבית כנסת או בית עלמין.). ובכל זאת יש מקומות בהם עדיף לא להציג את הסימנים לראווה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

בית אנה פרנק. כיום אי אפשר להיכנס ללא קניית כרטיסים מראש. בדוק עכשיו אם יש כרטיסים לתאריכים שתהייו.

תחב"ץ: במרכז העיר הכל ברגל וקרוב, אבל אם תהייו במלון שלא במרכז (רובע centrum) יהיה נוח מאד לקנות חופשי-יומי יש בין 1-4 ימים. כיום צריך לתקף בכל כניסה ויציאה מהחשמלית או אוטובוס. נסיעה בודדת מאד יקרה. התחבץ מאד יעילה יש גם אפליקציה, או שפשוט תתכנן מראש ותכיר את הקווים הרלוונטים לך.

שייט בתעלות: אל תוותרו זה מדהים בכל מזג אוויר.

קניות: ליד הפימראק בקלאוורשראט יש גם C&A חובבי הקניות אוהבים להיות שם גם, ובכלל קלאוורשראט הוא רחוב קניות תיירות מלא במלכודות תיירים (וכייסים). שוק אלברט קופ הוא שוק צבעוני ומעניין למי שאוהב, אבל התרשמותי שהרוב זה סתם סבל סיני במחירים מופקעים. אאלט יש שם גם בית חבד. מצד שני ממש ליד הכניסה יש מיני רובע-חלונות. זה לא צריך להפריע לך, פשוט ממשיכים ישר ולא מסתכלים (קצת יותר מורכב אם היו לך ילדים). שוק ווטרלופליין זה סוג של שוק פשפשים. ליד הספאו (spui) יש שוק מעניין של ספרי ציורים ישנים.

כשר: באיזור הzuid יש ריכוז של מסעדות כשרות. יש מסעדה שלא תתבייש להגיש לך שניצל עופטוב ואורז בסגנון צהלי ולגבות ממך מחיר של מסעדת גורמה. תצטרך לעשות מחקר. יש גם עוד מסעדות באמסטלפן (amstelveen) אבל ההחלטה שלך אם שווה לנסוע עד לשם.

בית הכנסת הפורטוגזי הוא חובה. המוזיאון היהודי פחות: היוא יותר מכוון להסביר מה זה יהדות.

פארקים: יש מלא. ממליץ לפנות כמה שעות לוונדלפארק תוכלו לשכור אופניים ולטייל בפארק הענקי הזה.

מוזיאונים: יש את נמו (מדע) שהוא בסדר. יש את מוזיאון ההיסטוריה של אמסטרדם, אבל אני לא בטוח שהוא מעניין מי שלא הולנדי. ציית שאתם לא מתחברים לאומנות, אבל בכל זאת אולי תיתן לוינסנט צ'אנס? תן לסינים להצטופף ולעשות סלפי לייד החמניות, יש שם לא מעט ציורים אחרים מעניינים.

יציאה מחוץ לעיר: אתה ממש על הגבול של שווה לצאת, אבל אם תחליטו לצאת אני ממליץ על הארלם. נוסעים חצי שעה ברכבת לעיר מהממת והרבה יותר "הולנד" מאמסטרדם. שווה להסתובב במרכז העיר יש שם גם טחנת רוח שתוכלו להיכנס לתוכה ומוזיאון למדע שמתמקד ביסודות המדע מאשר בטכנולוגיה (לא הספקתי להיות בו) אם לא תצליחו ללכת לבית אנה פרנק תוכלו לבקר במוזיאון טן-בום שמציג סיפור דומה (עם סוף עגום דומה). תוכלו להמשיך משם לחוף הים, אבל בתקופה שתהיו אני לא בטוח שזה רעיון טוב.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות.

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...