Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה במחיר אחיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבת שלי עברה תיאוריה השבוע וצריכה להתחיל ללמוד נהיגה. בררנו מחיר שיעור נהיגה באזור בו אני גר. הפלא ופלא, כולם רוצים אותו מחיר בדיוק. 130 שקלים לשיעור. שאלתי את אחד המורים מדוע כולם דורשים אותו מחיר? תשובתו היתה שיש עלות לשיעור: דלק, ביטוח וכ"ו. הקשתי שאילו אני הייתי מורה נהיגה והייתי רואה שכולם רוצים 130 שקלים, הייתי דורש 120 שקלים וכולם היו באים אלי. הוא התעקש שיש עלות לשיעור. הנחתי לזה. נזכרתי שלפני שנים, כשהייתי סטודנט באוניברסיטה ובררתי לגבי מחיר הביטוח לרכב, כל חברות הביטוח נקבעו באותו מספר. כנ"ל בבנקים לגבי ריביות ועמלות. משום מה במדינת ישראל לא מוכנים לשמוע על תחרות ומי שצריך לפקח נרדם בשמירה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין חסמים לכניסה של מורים נוספים ואין שום מניעה ממורה צעיר ונטול מוניטין לקח פחות כסף ממורה ותיק ומפוצץ תלמידים.

אתה קורא לפיקוח ממשלתי על קרטל אבל אין פה קרטל, אין פה ניצול לרעה והסכומים הנדרשים קרובים למינימום של טווח המחירים שמופיע באתרים השונים.

פורסם
משום מה במדינת ישראל לא מוכנים לשמוע על תחרות ומי שצריך לפקח נרדם בשמירה.

הפוך גוטה, הפוך. אם היה פיקוח אז בטוח כולם היו לוקחים את אותו המחיר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לפני 6 שנים שלמדתי המחיר היה 90-100 לשיעור על רכב ידני.

כל מורה לוקח את הסכום שנראה לו.

אני למדתי על ג'טה דיזל,חבר שלמד על איביזה 1.4 שילם פחות,אולי יש קשר לסוג הרכב גם.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

באזור חדרה מורה עשה לבן דוד שלי 120 שקל לשיעור, הוא גם לוקח 130 לשיעור וזה אוטומט, אם הוא ירצה הוא ימשוך אותך עוד כמה שיעורים, ככה שלא תרוויח הרבה, תשלם ותוציא רישיון, אין מה לעשות הכול עולה כסף והכול יקר היום.

פורסם
אין חסמים לכניסה של מורים נוספים ואין שום מניעה ממורה צעיר ונטול מוניטין לקח פחות כסף ממורה ותיק ומפוצץ תלמידים.

אתה קורא לפיקוח ממשלתי על קרטל אבל אין פה קרטל, אין פה ניצול לרעה והסכומים הנדרשים קרובים למינימום של טווח המחירים שמופיע באתרים השונים.

העובדות מראות אחרת. כשכולם דורשים אותו מספר, בלי הבדל צעיר/ותיק רכב גדול/קטן, זה לא שוק חופשי. אילו היו באיזור לפחות כמה מורים שדורשים מספר שונה, אפילו גבוה יותר, הייתי מסכים אתך, אבל זה לא המצב. מניעת תיאום מחירים היא לא פיקוח מחירים.

פורסם

באזור תל אביב אין שום תיאום, המחירים משתנים אבל לא בהרבה 10 שקל לפה 20 שקל לשם

מחירים בין 110 ל 150 , לפי הסיפורים פעם המחירים היו מגיעים גם ל 70 שקל לשיעור , אבל גם השכר מינימום היה מאוד נמוך

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

אחותי כרגע לומדת נהיגה, המחיר לא השתנה באגורה מלפני 7 שנים כשאני למדתי - 90-100 ש"ח לשיעור של שעה והיה גם אחד די חדש שהיה לוקח מחיר מוזל ל5 שיעורים הראשונים 70 ש"ח (אזור מעלות).

אני זוכר שלפני שלמדתי נהיגה עבדתי אצל קרוב משפחה באילת ושקלתי להתחיל שיעורים כבר שם הרי אין מע"מ אמור להיות זול יותר. בפועל זה ממש לא ככה, דיברתי עם שלושה מורי נהיגה והמחירים נעו בין 140-150 ש"ח לשיעור של 45 דקות, לא ברור מה השוד הזה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
העובדות מראות אחרת. כשכולם דורשים אותו מספר, בלי הבדל צעיר/ותיק רכב גדול/קטן, זה לא שוק חופשי. אילו היו באיזור לפחות כמה מורים שדורשים מספר שונה, אפילו גבוה יותר, הייתי מסכים אתך, אבל זה לא המצב. מניעת תיאום מחירים היא לא פיקוח מחירים.

עד לאחרונה, כל מכוני הכושר ה"סבירים" בנתניה דרשו סכום זהה של כ300 שקל בחודש. זה לא שהמנהלים שלהם ישבו בחדר אפוף עשן סיגריות ותיאמו את המחיר - הולמס פלייס קבעו את המחיר אי שם לפני שנים והאחרים התיישרו מבלי שהיתה להם מוטיבציה או צורך לרדת.

לפני כמה חודשים נכנס לעיר מכון חדש של אחת מרשתות הלואו קוסט. לקוחות נטשו, המחירים ירדו, מכונים אחרים שופצו/עברו ותנאי המנויים שופרו למרות שרמת התחרות בתחום הזה בנתניה עדיין חריגה לרעה יחסית לערים דומות כמו ראשון לציון ואפילו יחסית לערים קטנות הרבה יותר כמו חדרה.

אני לא יודע איפה אתה גר אבל ככל הנראה אין באיזור שלך יותר מדי מורים והסטטוס של כל אלה שהתקשרת אליהם דומה. התערבות רגולטורית היתה נדרשת במידה והיה אצלכם קרטל של מורים לנהיגה שהיה גורם למחירים גבוהים בצורה חריגה אבל המחירים אצלכם נורמליים לחלוטין ולא שונים מהמקובל בשאר המדינה.

פורסם

במודל המשוכלל של תחרות משוכללת המחיר מתכנס למחיר אחיד אצל כל נותני השירותים.

דווקא מחיר אחיד על מוצר כזה מראה שאכן מתקיימת תחרות משוכללת בתחום.

נניח באמת שיכנס מורה חדש ויוריד את המחיר ל 50 ש"ח לשיעור של שעתיים ...

מכיוון שהוא מוגבל בכמות השעות שהוא יכול לעבוד היום (הכוונה ל 24 שעות ולא לחוק כלשהו).

מהר מאוד הוא ימלא את כל הלו"ז שלו לחודשים הקרובים ..

ולכן לשאר המורים לא יהיה אינטרס להוריד את המחיר לרמה שלו..

מה שיקרה זה בדיוק ההיפך.. המורה החדש יתחיל לדרוש מחירים גבוהים יותר.. אל מנת לעצור את מבול הטלפונים

שדורשים ממנו "בבקשה בבקשה תתאם לי שיעור לשבוע הקרוב "

דווקא פיקוח בתחום הזה עלול להיות בעייתי ... פיקוח לא קובע מחיר מינימום "על כל המורים לקחת לפחות 70 ש"ח לשעה"

פיקוח דווקא קובע "אסור למורים לקחת יותר מ 200 ש"ח לשעה"

ואז פתאום כל המורים יקחו 200 ש"ח .. והם עוד ידגישו .. אנחנו לוקחים לפי החוק

מהפכת הסלולר זה דבר אחר... פה היה מדובר על גופים גדולים שאין להם מגבלת שעות עבודה ביום... הם יכולים לחבר כמה מנויים שהם רוצים.

פורסם

העובדות לא מראות שום דבר, זה שבדקת אצל כמה מורים באזור מסויים לא מעיד שום דבר והמדגם שלך כושל.

אתה מוזמן ללכת לערים אחרות ולראות שינויי מחיר מהותיים.

המורים לנהיגה בישראל הם אולי היצורים הכי פחות מאורגנים, הכי פחות מאוגדים ופשוט לא יודעים להתנהל כגוף אחד כדי לקבל זכויות (שמגיעות להם), למשל למורים לנהיגה אין שום הנחה על רכישת רכבים (כל אחד רוכש פרטי בנפרש), אין להם הנחות מס מהמדינה ברכישות (להבדיל מנהגי מוניות למשל), אין שום דבר שמונע מכל אחד שרק רוצה להיות מורה נהיגה להפוך לכזה (זה אפילו די פשוט להיות מורה נהיגה).

אגב סתם פרופורציות, משיעור נהיגה של 130 שקל ל-40 דקות משאירים למורה אולי 40 שקל נטו אחרי מיסים וכל ההוצאות, מדובר באחד המקצועות הכי פחות רווחיים שיש היום.

המקצוע כל כך לא רווחי, שאם מורה נהיגה לא עובד 10-12 שעות ביום הוא פשוט לא יכול להתפרנס בכבוד, אני מציע לך להצביע עם הפנס שלך על מקום אחר, אתה לא בכיוון.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
במודל המשוכלל של תחרות משוכללת המחיר מתכנס למחיר אחיד אצל כל נותני השירותים.

דווקא מחיר אחיד על מוצר כזה מראה שאכן מתקיימת תחרות משוכללת בתחום.

נניח באמת שיכנס מורה חדש ויוריד את המחיר ל 50 ש"ח לשיעור של שעתיים ...

מכיוון שהוא מוגבל בכמות השעות שהוא יכול לעבוד היום (הכוונה ל 24 שעות ולא לחוק כלשהו).

מהר מאוד הוא ימלא את כל הלו"ז שלו לחודשים הקרובים ..

ולכן לשאר המורים לא יהיה אינטרס להוריד את המחיר לרמה שלו..

מה שיקרה זה בדיוק ההיפך.. המורה החדש יתחיל לדרוש מחירים גבוהים יותר.. אל מנת לעצור את מבול הטלפונים

שדורשים ממנו "בבקשה בבקשה תתאם לי שיעור לשבוע הקרוב "

דווקא פיקוח בתחום הזה עלול להיות בעייתי ... פיקוח לא קובע מחיר מינימום "על כל המורים לקחת לפחות 70 ש"ח לשעה"

פיקוח דווקא קובע "אסור למורים לקחת יותר מ 200 ש"ח לשעה"

ואז פתאום כל המורים יקחו 200 ש"ח .. והם עוד ידגישו .. אנחנו לוקחים לפי החוק

מהפכת הסלולר זה דבר אחר... פה היה מדובר על גופים גדולים שאין להם מגבלת שעות עבודה ביום... הם יכולים לחבר כמה מנויים שהם רוצים.

אף אחד מהמורים אליהם התקשרתי לא אמר, סליחה אבל אני עמוס לגמרי ואין לי מקום פנוי. ההיפך, הבנתי שאפשר להתחיל מיד. פירושו של דבר שאין חוסר במורי נהיגה באיזור (אני גם רואה זאת על הכביש כל יום, המון מכוניות לימוד נהיגה). לכאורה, מורה שיש לו לוח זמנים פנוי אמור להוזיל מחירים כדי למשוך לקוחות, מנגד מורה מנוסה מאוד שכל תלמידיו עוברים טסט בקלות צריך להעלות מחיר. לא זה קורה וגם לא זה קורה. במודל של תחרות משוכללת המחיר אמור להתכנס לרף תחתון, אבל זה רק בתיאוריה, הרי אין תחרות משוכללת במציאות. מה שאמור להיות היא תחרות חופשית עם מגוון של מחירים. ב 130 שקל פיקס לשיעור של 40 דקות, אף אחד לא יכול לטעון שזהו רף תחתון, או מחיר של תחרות חופשית. (ראה כמה תגובות מעל, באיזור אחר המחירים נמוכים מ 100 שקל לשעה שלמה ועדיין המורה מתפרנס בכבוד).

שוב, אף אחד לא מבקש פיקוח על המחירים. זה בוודאי צעד קיצוני ולא מתאים לשוק כזה, מאידך מלחמה ומניעה של תיאום מחירים זה דבר מתבקש בכל תחום ובסמכותו של הרגולטור. אני לא טוען שמורי הנהיגה התכנסו בחדר אפוף עשן וסיכמו מחירים, אבל אני בהחלט מעלה תהיות לגבי פשר התופעה של מחיר אחיד באיזור מסויים. זה לא טבעי. כבר היו בעבר תיאומי מחירים בתחומים שונים שנחקרו ושהגיעו לבתי משפט או להסדר, אלא שהתופעה נפוצה מדי והטיפול מאוחר ומועט מדי.

פורסם
העובדות לא מראות שום דבר, זה שבדקת אצל כמה מורים באזור מסויים לא מעיד שום דבר והמדגם שלך כושל.

אתה מוזמן ללכת לערים אחרות ולראות שינויי מחיר מהותיים.

המורים לנהיגה בישראל הם אולי היצורים הכי פחות מאורגנים, הכי פחות מאוגדים ופשוט לא יודעים להתנהל כגוף אחד כדי לקבל זכויות (שמגיעות להם), למשל למורים לנהיגה אין שום הנחה על רכישת רכבים (כל אחד רוכש פרטי בנפרש), אין להם הנחות מס מהמדינה ברכישות (להבדיל מנהגי מוניות למשל), אין שום דבר שמונע מכל אחד שרק רוצה להיות מורה נהיגה להפוך לכזה (זה אפילו די פשוט להיות מורה נהיגה).

אגב סתם פרופורציות, משיעור נהיגה של 130 שקל ל-40 דקות משאירים למורה אולי 40 שקל נטו אחרי מיסים וכל ההוצאות, מדובר באחד המקצועות הכי פחות רווחיים שיש היום.

המקצוע כל כך לא רווחי, שאם מורה נהיגה לא עובד 10-12 שעות ביום הוא פשוט לא יכול להתפרנס בכבוד, אני מציע לך להצביע עם הפנס שלך על מקום אחר, אתה לא בכיוון.

בררתי לגבי מחירים אצל 7-8 מורים. מדגם כושל? אני לא הלמ"ס. מה רצית שאתקשר לכל המורים באיזור?!

לא יודע מאיפה הבאת את החישוב שלך, לי הוא לא עושה הגיון, אבל לא מתכוון להתווכח אתך ולערוך חישובים בנושא. אבל אם אתה צודק, אם השכר כל כך עלוב, מדוע אף אחד לא מעלה מחירים?! אם זה כך, מדוע באיזורים אחרים המחיר יכול להיות גם 100 שקלים לשעה שלמה?! זה נוגד את הטענות שלך. הבעיה שלי היא לא המחיר אלא האחידות של המחיר. כשצרכן נתקל במחיר אחיד, הוא פשוט מתייאש ולא מבצע השוואות מחירים. כשהמחיר אחיד לעולם לא תדע מה המחיר הנכון שאמור להיות.

• תוכן חדש...