Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה היסטורית (לפני 48)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב המדינות בעולם ששלטו בהם בריטים בעבר נוהגים בצד שמאל (יש לי גם הסבר למה זה הגיוני) בעוד שבישראל אהובתינו (גם זה הגיוני) נוסעים בצד ימין.

השאלה היא אם לפני 48 נהגו פה הפוך? ואם כן איך שינו את זה?

ואם לא איך הבריטים הביאו לעצמם רכבים מתאימים (אני לא מאמין שהם יצרו רכבים במיוחד ליחידות בארץ...)?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ככל הידוע לי בתקופת המנדט נהגו בצד ימין כמו היום,הרכבים הצבאיים של הבריטים היו עם הגה ימני.

פורסם
השאלה היא אם לפני 48 נהגו פה הפוך? ואם כן איך שינו את זה?

ואם לא איך הבריטים הביאו לעצמם רכבים מתאימים (אני לא מאמין שהם יצרו רכבים במיוחד ליחידות בארץ...)?

לפני 48 לא נהגו פה הפוך, ולכן לא היה צורך לשנות כלום. הסיבה למיטב ידיעתי היא שצד הנסיעה בישראל נקבע עוד בזמן הטורקים, שכזכור שלטו כאן עד תום מלחמת העולם הראשונה. בנוסף, ישראל לא היתה חלק מהאימפריה הבריטית, להבדיל מאוסטרליה, הודו, ניו-זילנד וכו'. ישראל היתה תחת מנדט זמני של האו"ם, והבריטים נמנעו מלבצע כאן שינויים מהותיים.

לגבי נושא הרכבים - יוצרו אז גם מכוניות בריטיות עם הגה שמאלי עבור השוק האירופי, ובדרך כלל הבריטים הביאו מכוניות עם הגה שמאלי. ישנן יוצאות דופן, כמו מכוניות ה- MG TC שבארץ. הן פשוט לא יוצרו עם הגה שמאלי, ולכן 4-5 המכוניות ששרדו הן כולן עם הגה ימני.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ברוב המדינות בעולם ששלטו בהם בריטים בעבר נוהגים בצד שמאל (יש לי גם הסבר למה זה הגיוני) בעוד שבישראל אהובתינו (גם זה הגיוני) נוסעים בצד ימין...
הבריטים (לצערי) מעולם לא שלטו פה, הם רק ניהלו את העיניינים פה (הם קיבלו מנדט ולכן זה נקרא המנדט הבריטי!).

אם הם היו שולטים פה אז כולנו היינו נוהגים הפוך ו.... כולנו היינו נולדים עם פספורטים בריטיים, דבר לא רע לחלוטין. אבל.... הם לא שלטו ואנחנו עם פספורטים לבנטינים.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה תודה....

יש הרבה רכבים בארץ ששרדו מהתקופה ההיא?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אם הם היו שולטים פה אז כולנו היינו נוהגים הפוך ו.... כולנו היינו נולדים עם פספורטים בריטיים, דבר לא רע לחלוטין. אבל.... הם לא שלטו ואנחנו עם פספורטים לבנטינים.

יניב

אתה באמת חושב שהיית מקבל פספורט אנגלי?

בני המושבות לא קיבלו דרכונים אנגלים....

אחרת קניה היתה מתרוקנת...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
הבריטים (לצערי) מעולם לא שלטו פה, הם רק ניהלו את העיניינים פה (הם קיבלו מנדט ולכן זה נקרא המנדט הבריטי!).

יניב

סליחה אבל גם עכשיו אנחנו נוהגים הפוך - אחרת אי אפשר להסביר את ריבוי תאונות הדרכים

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל באחת ממדינות סקנדינביה נהגו בצד שמאל של הדרך ומתי שהוא בשנות השישים החליטו לעבור לנהיגה בימין.

הם הכינו את השינוי במשך תקופה ארוכה, ויום אחד בצהריים בבת אחת חשפו את כל השלטים והרמזורים, והתנועה התהפכה!

אצלנו דבר כזה לא היה עובד, כל רשות מקומית הייתה מחליפה את התימרור והשילוט בזמנה הפנוי, סימונים על כבישים לא היו משתנים בכלל, בעלי חניונים לא היו טורחים לשנות כלום, והבלגן היה חוגג.

אז טוב מאוד שתרבות התחבורה פה בארץ לא הייתה בנהיגה משמאל הדרך מלכתחילה.

ואגב, מעניין אותי איזה תחבורה מוטורית הייתה פה בארץ בימי התורכים? אני זוכר איזכור כאן בפורום על רכב שהגיע ב 1908. אבל כשהבריטים נכנסו לארץ במלחמת העולם הראשונה, כמה רכבים כבר היו פה (רכבים ממונעים, בלי לספור דיליז'אנסים...)

אני מאמין שהרכבים הצבאיים שהצבא הבריטי הביא עימו היו רבים מאלו שכבר היו בארץ. לא?

פורסם

יש הרבה רכבים בארץ ששרדו מהתקופה ההיא?

לא נשארו הרבה מכוניות בארץ ששנת ייצורן לפני 1948. במוזיאון של אורי סהר יש כמה מוריסים משנות השלושים/ארבעים. רובן אגב, עם הגה שמאלי.

לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל באחת ממדינות סקנדינביה נהגו בצד שמאל של הדרך ומתי שהוא בשנות השישים החליטו לעבור לנהיגה בימין.

זה היה בשוודיה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הם הכינו את השינוי במשך תקופה ארוכה, ויום אחד בצהריים בבת אחת חשפו את כל השלטים והרמזורים, והתנועה התהפכה!

אצלנו דבר כזה לא היה עובד, כל רשות מקומית הייתה מחליפה את התימרור והשילוט בזמנה הפנוי, סימונים על כבישים לא היו משתנים בכלל, בעלי חניונים לא היו טורחים לשנות כלום, והבלגן היה חוגג.

ואגב, מעניין אותי איזה תחבורה מוטורית הייתה פה בארץ בימי התורכים? אני זוכר איזכור כאן בפורום על רכב שהגיע ב 1908. אבל כשהבריטים נכנסו לארץ במלחמת העולם הראשונה, כמה רכבים כבר היו פה (רכבים ממונעים, בלי לספור דיליז'אנסים...)

אני מאמין שהרכבים הצבאיים שהצבא הבריטי הביא עימו היו רבים מאלו שכבר היו בארץ. לא?

טוב, אז מעבר לדברי הנבואה החכמים שלך שלא אחווה עליהם את דעתי, הרי שבימי התורכים כמעט ולא היתה תחבורה מוטורית כלל.

יש שמועות על אופנוע בסוף המאה ה 19 וישנה כמובן הרכבת שהיא כלי התחבורה המוטורי היבשתי הראשון כאן (1892).

המכונית הראשונה שנסעה כאן במרץ 1908 היתה מסוג "נפייר" אנגלית שננהגה על ידי אמריקאי מבוסטון בשם צ'ארלס גלידן. הוא הסתובב כאן כמה ימים.

יש אזכור בעיתונות של אז עם נסיון לבצע שירות תחבורה ציבורית מיפו לשכם עם כלי רכב ממונעים אבל העגלונים התנהגו כמו עגלונים וגם זה נפסק.

בשנת 1912 רכש מיודענו אהרן אהרונסון מזכרון יעקב, פורד מודל T וניסה להחזיק ברכב אבל נאלץ למכור אותו מהר מאד בגלל מחסור בדלק ובאמצעים לתקן.

רק מלחה"ע הראשונה הביאה לכאן כלי רכב רבים וגרמה גם לסלילת כבישים סבירים.

בתצלום, צ'ארלס גלידן במכוניתו איתה נסע למעלה מ 40 אלף מייל מסביב לעולם. א"י היתה התחנתו האחרונה.

Auto2.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

אני בשוק טראומטי!!

אני הייתי בטוח שנוהגים בארץ בצד שמאל. כשאני נוסע בכבישים בינעירוניים ועירוניים הנתיב הימני תמיד פנוי וכל כלי הרכב נוסעים באמצע או משמאל!

פורסם

יניב

אתה באמת חושב שהיית מקבל פספורט אנגלי?

בני המושבות לא קיבלו דרכונים אנגלים....

אחרת קניה היתה מתרוקנת...בני, צר לי, אבל אתה טועה.

קניה מרדה התנערה מהשלטון ולכן לא קיבלה אזרחות בשעת השין. אוסטרליה,ניו-זילנד,דרום אפריקה,הודו,פקיסטן ועוד קיבלו אזרחות וממשיכות לקבל גם כיום.

קניה זו דוגמא יוצאת דופן.... גם אמריקה :-)

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה באמת חושב שכל אזרח הודי שנולד לפנישהודו קיבלה עצמאות הוא אזרח בריטי? אולי, אבל עם כזאת אזרחות אני לא זקוק להיות הודי...נסה להכנס לאנגליה עם דרכון הודי או להשתקע שם...

אז היתה הגירה אבל זאת אולי "אזרחות"...

ובעצם כל המושבות, או כמעט כולן, מרדו..אפילו הודו.

פורסם

זה היה בשבדיה. עד 31 באוגוסט 1967 נהגו בצד שמאל של הכביש, ובמעברים לנורווגיה ופינלנד היו מצטלבים מצד שמאל של הכביש לצד ימין, ולהיפך בכניסה לשוודיה. כולם ידעו שמתי שהוא יחליפו את צד הנסיעה בכל הכבישים, ולכן כולם קנו כבר שנים רבות קודם מכוניות עם הגה שמאלי, מה שלא מפריע "לאזרח" שם מכוניות עם הגדה ימני גם כיום (בקיץ 1995 היתה לי סאאב 900 כזאת ל 10 ימים בזמן שהייתי בקורס בסאאב). לקראת המעבר הציבו את כל השלטים והרמזורים המתאימים כאשר הם מכוסים, ובסיוע המון מתנדבים העבירו את הכיסויים מצד אחד של הכביש לצד השני. באותה הדקה בדיוק בחצות כאשר התאריך התחלף ל 1 בספטמבר התחילו לנסוע בצד ימין של הכביש.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...