Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

אני שוקל לרכוש טויוטה פריוס החדשה שנת 2016. מדובר ברכב ליסינג בו נהגתי מאז היה חדש, כך שאני מכיר את היסטורית הרכב (לא נרשמו אירועים משמעותיים). הנסועה 58,000 ק"מ. המחיר הוא די קשיח, מחירון על בסיס מועד עלייה לכביש והנחת ליסינג נהג יחיד, אמור לצאת כ- 81,000 ש"ח וההנחה היא שלפני קנית הרכב הוא יעבור טסט וטיפול 60,000, כך שאקבל רכב "מטופל". קראתי שלמערכת ההיברידית יש אחריות יצרן עד 5 שנים או 100 אלף קילומטרים, כך שעדיין נותרת אחריות מסויימת.

שאלותיי:

1. מחיר של 81 אלף הוא לא זול, למרות ירידה של כ- 40% ממחיר חדש אצל היבואן (כולל הנחת ליסינג), האם שווה את המחיר? היתרון הוא הנוחות בקנית רכב שאני מכיר וצריכת הדלק הטובה בהיברידי.
  2. מה קורה לאחר 5 שנים ויותר כאשר אין כבר אחריות כלשהי, נניח שבן אדם בא לקנות כזה רכב, הוא ישאל את עצמו מה יקרה אם יהיה בקרוב צורך להחליף מצבר היברידי. מה העלות של מצבר היברידי? והאם בעולם האמיתי זה לא משפיע על סחירות הרכב בשנים המתקדמות שלו או גורע משמעותית ממחיר המחירון הרשמי?
  3. אומנם מדובר בטויוטה, אבל לא שמתי לב שרכב זה מבוקש יותר מדי בשוק המשומשות, האם רכב זה נהנה מאמינות לטווח ארוך? האם יש בפריוס או ברכבים היברידיים איזו שהן בעיות ידועות?
  4. בגלל שאני מכיר את היסטורית הרכב והרכב מטופל ונבדק כל 3 חודשים על ידי קצין רכב, האם יש סיבה לבדוק את הרכב במכון בדיקה?

תודה מראש!

פורסם (נערך)

1.טויוטה שומרים טוב על הערך והפריוסים דווקא כן מבוקשים אבל לא נחטפים, כך שהורדה של 40% לרכב בן 3 זה לא רע בכלל ,הק"מ לא גבוה ביחס לרכב ליסינג כך שהגיוני שהיא תמכר במחיר שקרוב למחירון אבל תנסה להתמקח עוד קצת בכל זאת רכבים היום לא נמכרים במחירון במיוחד לא כאלו עם הסטורית ליסינג. אגב עדיך לך לחכות למחר כי בראשון לחודש יוצא מחירון חדש, אולי המחיר ירד עוד קצת. לקנות רכב שאתה מכיר מיומו הראשון על הכביש זה אכן יתרון אדיר.

2.אם הרכב נקנה במקור אצל היבואן לאחר שנגמרת האחריות אתה יכול לבצע הארכת אחריות לסוללה ההיברידית ב 400 שקל לשנה/15,000 ק"מ עד שהרכב מגיע לגיל 12, תברר אצל היבואן אם זה תקף לרכב ליסינג.

3. פריוס נחשבת כבר הרבה שנים לאחת מהרכבים הכי אמינים שקיימים בשוק בלי קשר להיברידי או לא היברידי.

4.שאתה קונה רכב במחיר כזה תמיד עדיף לבדוק, גם שאתה מוכר רכב לפעמים מתגלים דברים שממש לא ידעת עליהם. רוב הסיכוי שלא יהיו הפתעות משמעותיות.

טסט וטיפול זו הטבה ששווה בערך 3000 שקל וגם זה יתרון גדול.

תדאג גם שיחליפו צמיגים ויתקנו את כל השריטות והמכות אם יש. בדרך כלל ליסינג עושים חידוש קוסמטי לרכבים שהם מוכרים.

עריכה אחרונה על ידי orenweb
פורסם

כמה הערות

1. פריוס זה רכב אמין. מאוד. שצל ההורים שלי 2011, ויש שקט תעשייתי מהאוטו הזה, חוץ מסוללה שמתה והוחלפה באחריות אחרי כ170 אלף, למרות ששמעתי על פריוסים שבהם הסוללה המקורית החזיקה 200-300 אלף ויותר. למשל פריוס 2009 של חבר עם 200 ומשהו אלף וסוללה מקורית.

2. ניתן לעשות הארכת אחריות למצבר היברידי בכ300 ש"ח לשנה עד 12 שנים על הכביש. מניסיון - שווה כל שקל. כמובן שצריך גם לטפל במוסך יבואן בשביל זה.

3. הרכב אומנם שומר על ערכו, אבל יש עדיין את הפחד הלא מוסבר הזה מרכבים היברידיים, שנע בין "קרינה!!111אחדאחד" לבין "ואי ואי הסוללה הולכת למות זה מלא כסף" (10 אש"ח במוסך יבואן, בחוץ אפשר למצוא בפחות), אז יכול להיות שיהיה קושי מסויים במכירה עתידית, במיוחד נוכח עבר ליסינג.

4. איפה חברת הליסינג מטפלת? דרוש מהם פירוט טיפולים. למרות שבמקרה שלי אוויס מטפלים באיוניק במורשה יונדאי. כנ"ל קורולה שקניתי פעם מאופרייט ליס, שהייתה לה הסטוריית טיפולים ממורשה טויוטה.

5. צמיגים, פחחות וצבע - אל. הם יעשו את זה ברמה הכי נמוכה וזולה שיכלו למצוא (דוגמא - הייתה לי קורולה שנרכשה מאופרייט ליס, שעברה "השבחה" מגעילה עם צבע לא תואם, חלקים רופפים, וצמיגים עם שם של דמות מבובספוג, שהחלפתי תוך פחות משנה). דרוש הנחה במקום.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...