Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שבת שלום76e2b938bad829eeda3bbdcfc827a404.jpg
אגב שימו לב למחיר. החל מ 70 אלף ש"ח.

זאת אומרת 1.4 ידנית הפשוטה עלתה 70 אלף לפני 20 שנה.

היום אפשר לקנות דגם מקביל חדש בלא רחוק מהמחיר הזה, מה שאומר שהמכוניות הפכו להיות הרבה יותר זולות.

פורסם
מבעס גם היום, לא צריך להיזכר בפעם.

למרות שהיום(לפחות עד סוף חיי הדגם) - הקליאו חזרה ל3 גירסאות(0.9 טורבו, 1.2 טורבו ו1.5 דיזל) ועם אפשרות ל2 צורות מרכב ואפילו רמת גימור אחת עם גיר ידני.

הלוואי וזה ימשיך לדור 5 המבחר הנ"ל.

הקליאו 4 עם הגיר הידני הבסיסית שעלתה 70 אלף שקל (בלשון עבר כי כבר סיימו עם כל המלאי שלו לקראת הדור הבא) אשכרה באה עם רמת גימור מעולה, אני בספק שיביאו בכלל גיר ידני בדור 5 ואם כן, אני עוד יותר בספק שרמת הגימור שלו תהיה טובה (באופן יחסי לתקופה) כמו שהיה בקליאו 4.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש בשכונה שלי קליאו B בורדו עם מגנזיום. נמצאת אצל הזוג איזה 15 שנים. אולי גם יותר.

זוכר אותה חדשה עם צבע מבריק ויפה, בשיא הימים שלה.

היום הצבע שרוף לגמרי, מלא פגמים, המגנזיום פגום\ מלוכלך, הפנסים די דהויים.

אבל הרכב עדיין נוסע ומשרת אותם. יכול להיות שהקליאו הזו עדיין יד ראשונה. תמיד חונה באותו מקום.

לי אישית זה עצוב לראות איך היא התדררה עם השנים. במיוחד כשאני זוכר איך הייתה כחדשה.

• אהבתי 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
אגב שימו לב למחיר. החל מ 70 אלף ש"ח.

זאת אומרת 1.4 ידנית הפשוטה עלתה 70 אלף לפני 20 שנה.

היום אפשר לקנות דגם מקביל חדש בלא רחוק מהמחיר הזה, מה שאומר שהמכוניות הפכו להיות הרבה יותר זולות.

אפשר להשוות למחיר של הקליאו הידנית 0.9 שהיה 70 אלף שקל למשך זמן ממושך מהחיים שלה. אני בהחלט מופתע שהמחיר ככה נשמר.

פורסם
לפני שקניתי את הסנדרו, הסתכלתי על כאלה משומשות ובחלקן הפלסטיקה בעיקר באזור הקונסולה המרכזית והרדיו התקלפו.

יצא לי לראות רכבים כאלו שעברו את גיל 10 ולא סבלו מהבעיה הזאת, הרדיו מתקלף לדעתי כתוצאה משימוש בחומרים לא איכותיים לניקיון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
שני הדברים האלו לא היו אפילו כאופציה.

המצערת מכאנית מופעלת דרך כבל ישירות מדוושת הגז. בשביל ליישם בקרת שיוט במצערת מכאנית נדרשת מערכת נוספת עם מפעילים ומנופים שיכולה לפתוח ולסגור את המצערת לפי הפיקוד של בקרת שיוט. בעיקר אמריקאיים היו שמים את זה במכוניות שלהם.

כשהמצערת אלקטרונטת, לא צריך שום דבר נוסף. מנוע מצערת יכול לפתוח ולסגור אותה לפי פקודת מחשב שיכולה להגיע מדוושת הגז או מבקרת השיוט. ואז יישום בקרת שיוט זה רק כפתורי שליטה ועוד כמה שורות בתוכנה, לא נדרשים רכיבי חומרה מעבר למה שכבר קיים.

שליטה על מערכת קול מההגה גם לא אפשרית כיוון שהאוטו הגיע עם "הכנה לרדיו". שזה אומר מקום ליחידת ראש 1DIN וחיווט לרמקולים.

לא היה משהו מקורי, כל אחד מתקין שם את מה שהוא רוצה ואז אין מה לדבר על שליטה על זה מההגה.

היה נדיר לראות בקרות שיוט אפילו במשפחתיות באותו זמן, בעיקר בארץ.

סיויק ידנית הגיעה בשנות ה90 עם בקרת שיוט, או שהספציפית שראיתי הייתה 'מקרה מיוחד'.

גם במזדה 626 ו6 יש מצערת מכאנית ובקרת שיוט, מחובר מנוף לכבל של המצערת ומושך אותה עם כבל משלו

פורסם (נערך)

הרכב הראשון שלי, קליאו 1.2 ידנית עם 60כ"ס. אצלי הפלסטיקה הייתה במצב חדש (הרכב היה בן 15 בזמנו ועבר לא מעט ידיים) אבל הצבע אכן התחיל להתקלף.

מותק של רכב, שרד אפילו נסיעה מהחרמון לחיפה לאחר שבעלייה (לחרמון) נקרע אחד הצינורות ונזלו רוב המים, מזל שהיה קר :-D

[ATTACH=CONFIG]520169[/ATTACH]

UOpRxLI.jpg

עריכה אחרונה על ידי KnowsNothing
  • אהבתי 1
פורסם

זה הדגם הבסיס עליו דיברתי, לא מופיע בקטלוג שעלה פה. מודל 2000 או 2001. פה אין כרית אוויר נוסע ושום דבר חשמלי.

אבל עדיין היה אוטו נחמד, רובן היו השכרה ביד הראשונה.

אגב צבע לבן שנשרף לא ראיתי בשום רכב אחר.

פורסם
אולי הייתי צריך לכתוב "מתנה", אני עוד לא יודע אם אפשר להוריד את המרכאות : )

שים לב למצב חוטי ההזנה של סלילי הצתה, מתחת לחוטי מתח גבוה.

בגלל החום שעולה מהסעפת, הבידוד שלהם מתייבש ונסדק. אצלי זה כבר אחרי תיקון עם איזולירבנד עמיד בחום. זה לא תיקון אידיאלי אבל עדיף על המצב הקיים.

כמו כן אפשר לראות פה צינור יניקה מאולתר מאלומיניום, מחליף את צינור הבד המקורי שהתפורר לחלוטין.

7.jpg

פורסם

רכב נהדר.

בכלל לרנו באותה התקופה היו מכוניות מצויינות, מגאן דור ראשון, סניק, קנגו.

• רעיון טוב! 1

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
שים לב למצב חוטי ההזנה של סלילי הצתה, מתחת לחוטי מתח גבוה.

בגלל החום שעולה מהסעפת, הבידוד שלהם מתייבש ונסדק. אצלי זה כבר אחרי תיקון עם איזולירבנד עמיד בחום. זה לא תיקון אידיאלי אבל עדיף על המצב הקיים.

כמו כן אפשר לראות פה צינור יניקה מאולתר מאלומיניום, מחליף את צינור הבד המקורי שהתפורר לחלוטין.

[ATTACH=CONFIG]520178[/ATTACH]

קטע. גם אצלי צינור יניקה התפרק, פאק שכחתי להגיד את זה לגפילטאפיש, טוב שהזכרת לי.

תודה על הטיפים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

איזה יופי של סקירה!

תודה בוקי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
היה נדיר לראות בקרות שיוט אפילו במשפחתיות באותו זמן, בעיקר בארץ.

סיויק ידנית הגיעה בשנות ה90 עם בקרת שיוט, או שהספציפית שראיתי הייתה 'מקרה מיוחד'.

גם במזדה 626 ו6 יש מצערת מכאנית ובקרת שיוט, מחובר מנוף לכבל של המצערת ומושך אותה עם כבל משלו

בקרת שיוט מכאנית הייתה קיימת במכוניות אמריקאיות עוד משנות 60.

בארץ במכוניות משפחתיות זה היה באמת מאוד נדיר, חוץ מהונדה סיוויק (כנראה זה היה דגם "אמריקאי) לא מכיר עוד משפחתיות שנמכרו בארץ עם בקרת שיוט ומצערת מכאנית.

אגב קליאו B, במתיחת פנים של 2002 עברה למצערת אלקטרונית.

• תוכן חדש...