Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו קבוצה של 2-4 חברה שלאחרונה רוצים להכנס לעולם משחקי הקופסה/קלפים קצת יותר ברצינות בתור מפגש שבועי יחד, אולי זה הגיל או התשוקה לנוסטלגיה של משחקי החברה, עוד לא עליתי על זה.

אז ברזומה שלנו יש כבר את הטאקי, דמקה, שש-בש, מנקלה, חתחתול, ארבע בשורה, צוללות, רמיקוב, רביעיות, ארץ-עיר, מונופול, ג׳נגל ספיד, דוראק, פוקר.

הזמנתי מאמזון גם UNO (אני יודע שזה דומה לטאקי), blink, jenga,

אני מאמין שתוך חודש חודשיים ימאס לנו גם מזה, ויבוא לנו לגוון עוד.

לפני שאתם צועקים עליי שח-מט (או סקס), הוא ירד מהפרק כי הם פחות בעיניין.

אשמח לשמוע על הצעות לעוד משחקים חברתיים שיכולים לזרום לחברה בני 20+

שמעתי על twister המפורסם או קטאן, אשמח לשמוע את דעתכם על אלה ועל נוספים.

בנוסף אם יש קהילות שזה התחביב שלהם אשמח להצטרף.

פורסם

אם יש לכם מישהו אמריקאי בחבר'ה, cards against humanity יכול להיות מאוד כיפי (אבל זה כמובן לא איזה משחק אסטרטגיה מתוחכם). יש שם מונחים שלא מוכרים כל כך למי שלא גדל / חי תקופה ארוכה בארה"ב, אז לשחק את זה בלי אמריקאי/ת יכול קצת להתפספס.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

Katan - משחק מעולה.

Ticket to Ride - גם מעולה. אני אוהב משחקים שאפשר לשחק בהם בשפות שונות והמשחק לא מושפע מהשפה. אפשר לשחק ככה עם אנשים מכל העולם בלי לדעת את השפה.

Pandemic - משחק מעולה - שבו משחקים קבוצה נגד הלוח עצמו. קונספט מעניין מאוד ומוצלח מאוד.

משחק עם אלכוהול - Cards against humanity.

פורסם

Back to basics:

אל תתרגז (לודו), האלמה (דמקה סינית) בגרסאות 4 או 6 משתתפים, רברסי, סטרטגו (מוכר בארץ גם כ"טקטיקו"), דומינו למינהו (מבחינתי - זניף, העביר לי מאות שעות בשבתות בצבא), ברידג' (מסובך, מתחרה בשחמט) ואחיו הפשוט ויסט (שגם בו שקעתי הרבה בצבא, עד שהנגדים בגדוד נתפסו מהמרים וכל חפיסות הקלפים הוחרמו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Carcassonne ותגיד לי תודה אח"כ...

מזכיר את Catan אבל הרבה יותר משעשע ומועד לתהפוכות. עד הרגע האחרון כל אחד יכול לנצח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

back to basics זה פשוט חבל, עולם משחקי הקופסה התפתח בצורה מדהימה בכעשר השנים האחרונות- המון מכניקות חדשות, משחקים המשלבים כל נושא אפשרי, רמות קושי/אורך שונות ובעיקר תשומת לב לאספקטים שגורמים למשחק להיות מהנה (בשונה לחלוטין ממונופול שחוטא בזה צורה איומה).

קאטאן, קארקאסון וטיקט טו רייד (עדיף הגירסה של אירופה) שהומלצו פה הם מקומות מעולים להתחיל בהם ומתאימים לכמות השחקנים שציינת. יש שתי קבוצות פייסבוק ישראליות בנושא- unbored with board games ו- ישראמיפל, אתה מוזמן להתייעץ גם שם.

פורסם

היפה במשחקים האלה הוא שהקלאסיקות נותרות קלסיקות. לא שזה פוסל את החידושים, אבל לפי המבחר שפות"ש הזכיר יש מקום לכולם.

אני מת לשחק "חבילה הגיעה".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתוך היכרות די טובה עם מגוון של משחקים "חדשים" אני חולק עליך... האבולוציה בתחום היא בהחלט קדימה ולא לצדדים.

לצורך הדוגמה, מונופול, שהוא בהחלט משחק קלאסי, סובל מכמה מאפיינים שהופכים אותו לגרוע ולא יכול בכלל להתחרות במשחקים שנחשבים לטובים היום. יש בו אסטרטגיה שולטת אחת, הוא בנוי בעיקר על מזל, בשלב כלשהו ברור מי המנצח וקשה מאוד להדביק אותו, זמן המשחק משתנה מאוד ושחקנים יכולים לעוף באמצע ולחכות הרבה מאוד זמן לסיום המשחק.

אגב, פותח השירשור, אתה יכול לראות ביקורות ביוטיוב לגבי המשחקים שהומלצו כאן:

יש עוד המון, בחרתי כמה באקראי...

פורסם

1. Lords of Waterdeep מאוד מתאים לפורמט שהזכרת, ואני ממליץ לרכוש מיד את ההרחבה שלו שמאוד משדרגת את המשחק.

2. Power Grid ו - Agricula הם משחקי תכנון טובים

3. למי שלא רואה בעיניים: Game of Thrones זה משחק פסיכי לגמרי, אבל עלול לגרום להתקפי חרדה. לוקח בערך שעתיים(!!!) רק לעבור על החוקים, והמשחק עצמו לוקח 4-6 שעות, ככה שזה intense. מבחינתי הוא over the top וכפועל יוצא אני לא משחק בו.

4. Time Stories זה סוג של קווסט לארבעה שחקנים, אני חושב שהוא מאוד יתאים לפורמט שתיארת. כל סינריו הוא חד פעמי (קרי: קונים את המשחק שמגיע עם סינריו, אחרי שמשחקים אחד אי אפשר לשחק אותו שוב עם אותה קבוצה), אבל זה בהחלט שווה את הכסף והזמן. זה יותר מתגמל מאסקייפ רום, ועולה משמעותית פחות. סינריו ייקח בערך 6 שעות כך שנוח לפצל אותו לשני מפגשים.

אבל המשחק הטוב מכולם, BY FAR, הוא Secret Hitler. הבעיה היא שצריך לפחות 7 משתתפים, כאשר נקודת האופטימום היא ב10 משתתפים (הכמות המירבית).

זה המשחק הכי טוב שיצא לי לשחק, לשמחתי יש לי חבורה של חבר׳ה חריפים שמכורים למשחק, אז זה מאוד מהנה לשחק איתם - זה משחק שמשתפר מאוד כשמשחקים עם אנשים שמכירים את הפורמט.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עוד קלאסיקה שהתקדמה בצורה מעולה עם השנים היא טליסמן:

https://www.games-workshop.com/en-US/talisman

כן - אותו משחק שחלקינו זוכרים משנות ה80/90 שיצא בארץ במהדורות ראשונה ושניה - נמצא במהדורה רביעית (בגירסא משודרגת והדפסה שניה האמת :) )

בארץ היתה לנו ״חבורה״ שהיינו משחקים פעם בשבוע 4-5 חברה קבועים. המשחק לוקח כמה שעות (אפשר לסיים יותר מהר - אבל נהנינו לשחק ולמרוח את הזמן) והוא מדהים.

להבנתי יצרו גם מהדורה רביעית בעברית. אני פחות בקטע - אבל מה רע.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
תתארגן על PS4 עם פיפא+מורטל קומבט טורנירים מה צריך יותר.

אינטראקציה שונה לגמרי, פיתוח חשיבה אסטרטגית/טקטית והתאמה למספר שחקנים משתנה כשכולם משתתפים בו זמנית.

• תוכן חדש...